Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν ιδέα 💡 μπορεί να έχει ξαναυπαρξει και να έχει καταγραφεί κάπου.

Την ιδέα δεν μπορείς να την κατοχυρώσεις με κανέναν τρόπο αν εκεί θέλεις να καταλήξεις. Το ίδιο θα σου πει και ένας δικηγόρος.

Η μόνη κατοχύρωση που μπορείς να κάνεις είναι κάποια 'πατέντα' .

Απλά για να σου φύγει η ιδέα ότι κάπου το είπες και έπιασε τόπο, πρέπει να την αποτυπώσεις επώνυμα και δημόσια. Ξεκίνα από κάπου αρχικά. 

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Ναι ρε παιδι μου, στον αερα μιλαμε, ομως οπως ειπε και ο @Mene, αναφερομαι στο θεμα της νοοτροπιας. Εδω τον εχουνε παρει απο τα μουτρα τον ανθρωπο και δεν ξερουν καν ακομα τι σκεφτεται. Και στην τελικη, χαζος ειναι να δωσει μια πρωτοποριακη κατα τη γνωμη του ιδεα, φορα σε ολο το internet;

Μια συμβουλη προωθησης ζητησε και ακομα και βλακεια να ειναι, αν μη τι αλλο χρειαζομαστε περισσοτερους ανθρωπους out of the box.

Στις 10.000 χαζομαρες, θα ακουστει και κατι που θα κανει τον κοσμο μας καλυτερο.

Ρε μαν, δεν είπε ποτέ ότι θέλει να την πατεντάρει και να βγάλει λεφτά. Είτε ότι θέλει να την διαδόσει για να την μάθει ο κόσμος και να εφαρμοστεί για να σωθούν ζωές.

Αν έλεγε εξαρχής πως θέλει να κάνει πατέντα προφανώς δεν θα ρώταγα τι είναι, αλλά αφού θέλει απλά να την διαδώσει γιατί δεν την διαδίδει σε εμάς? Έτσι και αλλιώς σε φόρουμ αυτοκινήτων είναι που πολλά μέλη έχουν γνώσεις και εμπειρία και θα μπορούν να πουν 5 πράγματα, αλλιώς ας κλείσει κατευθείαν ραντεβού με τον διευθυντή της μερσεντές 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Mέχρι στιγμής πάντως στον αέρα μιλάμε γιατί δεν έχουμε δει κάτι.

Δεν μιλάμε στον αέρα γιατί η αρχική ερώτησή μου, δεν περιέχει πουθενά την επιθυμία μου να παραθέσω ή να συζητήσω την ιδέα μου εδώ. Θέλω να δημοσιευτεί επίσημα σε μεγάλο περιοδικό (ή να δουν την ιδέα μου κατευθείαν επαγγελματίες του χώρου ή κάποια κυβέρνηση χώρας που παράγει αυτοκίνητα).

Είπες πριν να στείλω στην Volvo. Μια χαρά βοήθεια είναι αυτή που μού 'δωσες, όπως και οι περισσότεροι εδώ (εκτός από κάτι τρολ παλιούς... γελάει ο κόσμος). Γιατί μιλάμε στον αέρα λοιπόν;

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, 0Panos0 είπε

Δεν μιλάμε στον αέρα γιατί η αρχική ερώτησή μου, δεν περιέχει πουθενά την επιθυμία μου να παραθέσω ή να συζητήσω την ιδέα μου εδώ. Θέλω να δημοσιευτεί επίσημα σε μεγάλο περιοδικό (ή να δουν την ιδέα μου κατευθείαν επαγγελματίες του χώρου ή κάποια κυβέρνηση χώρας που παράγει αυτοκίνητα).

Είπες πριν να στείλω στην Volvo. Μια χαρά βοήθεια είναι αυτή που μού 'δωσες, όπως και οι περισσότεροι εδώ (εκτός από κάτι τρολ παλιούς... γελάει ο κόσμος). Γιατί μιλάμε στον αέρα λοιπόν;

Οι υπόλοιποι στον αέρα μιλάμε γιατι επαναλαμβάνω δεν έχουμε δει τιποτα.Μπορεί να είναι καλό μπορεί να είναι μπαρούφα μπορεί να τρολάρεις.Δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό να κρίνουμε οπως νομίζει ο Νεμεσις .Οπότε το να λεμε ότι είσαι ο Χενρι Φορντ της νέας εποχής είναι λάθος.Μακάρι να είσαι και η ιδέα σου να είναι καλή.Και μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να βγάλεις χρηματα απο αυτήν.

Δημοσ.

@0Panos0 Καταρχήν Χρόνια πολλά φίλε μου

Αν πιστεύεις ότι η ιδέα σου είναι τόσο καλή που θα μπορούσε να φέρει χρήματα τότε αυτό που έκανα εγώ όταν είχα αντίστοιχες ιδέες ήταν :

1) Ρωτάς δικηγόρο που ασχολείται με πατέντες για να δεί αν υπάρχει κάτι παρόμοιο . Το θέμα με τις ιδέες εκτός απο το να αποδείξεις ότι ήσουν ο πρώτος που αυτό μπορεί να στο δώσει μία δημοσίευση , να το στείλεις σε κλειστό φάκελο στον εαυτό σου μέσω ταχυδρομείου κτλ. είναι ότι η πατέντα έχει λεπτομέρειες μέχρι αηδίας .  Οπότε μπορεί να έχεις όντως μία πρωτοποριακή ιδέα και αν δεν την έχεις πατεντάρει σωστά επειδή π.χ. θα χρειαστείς μία τετράγωνη βίδα , θα την πατεντάρει κάποιος με μία στρογγυλή και σε έφαγε

2) Ψάχνεις στο διαδίκτυο να βρείς αν υπάρχουν αντίστοιχες ιδέες από κάποιον σαν και εσένα έστω ώς δημιοσίευση , αν υπάρχουν και δεν έχει προχωρήσει μάλλον κάποιο λάκο έχει η φάβα (δεν υλοποιείται φτηνά ή δεν κερδίζεις κάτι οπότε δεν ασχοληθεί ο κόσμος)

3) Μπαίνεις αν θέλεις σε ένα απο τα sites που σου κάνουν funding και παραθέτεις εκεί την ιδέα σου να δείς αν σε στηρίξει ο κόσμος

Εγώ στις περισσότερες που είχα σταμάταγα στο βήμα δύο. Σε μία προχώρησα και στο βήμα τρία αλλά το budget ήταν μεγαλύτερο απο ότι είχα υπλογίσει και το κέρδος δεν ήταν μεγάλο οπότε το χιόνισα. Πριν λίγους μήνες είδα εταιρεία βέβαια να έχει φτιάξει αυτό που έλεγα (δεν λέω ότι την πήραν απο εμένα δεν ήταν και τίποτα πρωτοποριακό απλά δεν υπήρχε)

Τώρα αν είναι απο τις ιδέες που θα δώσουν λύση σε κάποιο πρόβλημα χωρίς απαραίτητα να αποφέρουν κέρδος μπορείς όπως είπαν και κάποιοι , απλά να την μοιραστείς με κάποιον Έλληνα δημοσιογράφο

Καλή τύχη εύχομαι και μακάρι  η ιδέα σου να αξίζει :D

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δουλευω στην αυτοκινητοβιομηχανια (Ελλαδα & εξωτερικο τα τελευταια 24 χρονια).

Λοιπον αφου λες οτι η ιδεα σου εχει να κανει με καποιο εξοπλισμο που μπαινει στο αυτοκινητο και / ή αλλαγή της διαδικασιας στη γραμμη παραγωγης, τοτε στειλε ενα αναλυτικο σχεδιο σε ολους τους κατασκευαστες (αφου ομως το εχεις πατενταρει) μεσω email και απευθυνε το στα Τμηματα R&D & Plant Production (στα global sites τους μπορεις να επικοινωνησεις). Θα σου προτεινα να ξεκινησεις με ΤΟΥΟΤΑ που ειναι η κορυφη στην παραγωγη και στο efficiency στα θεματα παραγωγης (εξου και το Lean management και το Τoyotism)  

Αγνοησε δημοσιογραφους και media,  μονο αερολογιες ειναι σε τεχνικα θεματα (ειδικα Ελλαδα, ακομα και ο Clarkson που τον εχω γνωρισει, και ολοι αυτοι ειναι βδελες)....Επισης αγνοησε funding και ολες αυτες τις μπουρδες γιατι δεν δουλευουν στο συγκεκριμενο τομεα, κρεμεσαι απο τους κατασκευαστες και μονο, και παιζονται πολλα τρις στα αυτοκινητα (πολλοι οπως Google ειπαν οτι θα κανουν δικα τους αμαξια, αλλα... μολις ειδαν τα κοστη... αποχωρισαν). Ακομη και να κανεις fund την ιδεα σου, που θα την εφαρμοσεις μόνος σου???

Good luck!! και αν θες keep me posted μεσω pm

Επεξ/σία από sellsoap
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sellsoap είπε

Δουλευω στην αυτοκινητοβιομηχανια (Ελλαδα & εξωτερικο τα τελευταια 24 χρονια).

Λοιπον αφου λες οτι η ιδεα σου εχει να κανει με καποιο εξοπλισμο που μπαινει στο αυτοκινητο και / ή αλλαγή της διαδικασιας στη γραμμη παραγωγης, τοτε στειλε ενα αναλυτικο σχεδιο σε ολους τους κατασκευαστες (αφου ομως το εχεις πατενταρει) μεσω email και απευθυνε το στα Τμηματα R&D & Plant Production (στα global sites τους μπορεις να επικοινωνησεις). Θα σου προτεινα να ξεκινησεις με ΤΟΥΟΤΑ που ειναι η κορυφη στην παραγωγη και στο efficiency στα θεματα παραγωγης (εξου και το Lean management και το Τoyotism)  

Αγνοησε δημοσιογραφους και media,  μονο αερολογιες ειναι σε τεχνικα θεματα (ειδικα Ελλαδα, ακομα και ο Clarkson που τον εχω γνωρισει, και ολοι αυτοι ειναι βδελες)....Επισης αγνοησε funding και ολες αυτες τις μπουρδες γιατι δεν δουλευουν στο συγκεκριμενο τομεα, κρεμεσαι απο τους κατασκευαστες και μονο, και παιζονται πολλα τρις στα αυτοκινητα (πολλοι οπως Google ειπαν οτι θα κανουν δικα τους αμαξια, αλλα... μολις ειδαν τα κοστη... αποχωρισαν). Ακομη και να κανεις fund την ιδεα σου, που θα την εφαρμοσεις μόνος σου???

Good luck!! και αν θες keep me posted μεσω pm

That's what I mean! 

Κι εγώ έτσι σκέφτηκα στην αρχή, να στείλω στους κατασκευαστές. Είχα σκεφτεί για τέσλα πρώτα, μετά είπα να το δουν πολλοί μαζί, αλλά θα κάνω όπως λες! 

Thanks, και οκ..! 🤟💪

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...