Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το ξέρω, για αυτό και έγραψα κατά λέξη "ο ΔΕΔΔΗΕ θα ζητήσει να του προσκομίσετε νέα εντός 6 μηνών". Εγραψες και οτι ειναι υποχρεωση του ιδιοκτητη και αυτο ξεκαθαρισα οτι δεν ειναι γραμμενο καπου .Απλα συνηθιζεται για τον λογο που εγραψα . Αν ο χρηστης της παροχης εχει 6 μηνες περιθωριο να προσκομισει (διαδοχη παροχης)ΥΔΕ και δεν το κανει ο ΔΕΔΔΗΕ σε αυτον θα κοψει το ρευμα .
Joshua21 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε Εγραψες και οτι ειναι υποχρεωση του ιδιοκτητη και αυτο ξεκαθαρισα οτι δεν ειναι γραμμενο καπου .Απλα συνηθιζεται για τον λογο που εγραψα . Στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε, στις κατοικίες η υποχρέωση του ιδιοκτήτη προκύπτει επειδή έτσι συνηθίζεται και όχι επειδή έτσι προβλέπει κάποιος νόμος. Όπως ακριβώς είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να παραδίδει το σπίτι με πόρτες και παράθυρα, παρόλο που δεν είναι κάπου γραμμένο κάτι τέτοιο. 10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν ο χρηστης της παροχης εχει 6 μηνες περιθωριο να προσκομισει (διαδοχη παροχης)ΥΔΕ και δεν το κανει ο ΔΕΔΔΗΕ σε αυτον θα κοψει το ρευμα . Εδώ μπερδεύεσαι λίγο, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν απαιτεί την ΥΔΕ από κάποιο συγκεκριμένο άτομο, θα τη δεχτεί όποιος και να του την πάει. Κατά τα άλλα ναι, αν δεν του την πάει κανένας τότε ο ΔΕΔΔΗΕ θα κόψει την παροχή, και φυσικά αυτός που θα μείνει χωρίς ρεύμα θα είναι ο πραγματικός χρήστης του ακινήτου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Joshua21 είπε Στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε, στις κατοικίες η υποχρέωση του ιδιοκτήτη προκύπτει επειδή έτσι συνηθίζεται και όχι επειδή έτσι προβλέπει κάποιος νόμος. Όπως ακριβώς είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να παραδίδει το σπίτι με πόρτες και παράθυρα, παρόλο που δεν είναι κάπου γραμμένο κάτι τέτοιο. Εδώ μπερδεύεσαι λίγο, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν απαιτεί την ΥΔΕ από κάποιο συγκεκριμένο άτομο, θα τη δεχτεί όποιος και να του την πάει. Κατά τα άλλα ναι, αν δεν του την πάει κανένας τότε ο ΔΕΔΔΗΕ θα κόψει την παροχή, και φυσικά αυτός που θα μείνει χωρίς ρεύμα θα είναι ο πραγματικός χρήστης του ακινήτου. Αυτο εγραψα κι εγω και ο ξερω πολυ καλα γιατι δουλευω στον ΔΕΔΔΗΕ 30 χρονια ,εστω και σε αλλο αντικειμενο για...12 μερες ακομα ! Θελει απλα ΥΔΕ και την δεχεται απο οποιον την παει . Τελευταια ο ΔΕΔΔΗΕ δεχεται ΥΔΕ μονο με Courier Τι σχεση εχουν ...οι πορτες και τα παραθυρα με την ΥΔΕ προσπαθω ακομα να καταλαβω. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από Γιάννης Platano
Joshua21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτο εγραψα κι εγω και ο ξερω πολυ καλα γιατι δουλευω στον ΔΕΔΔΗΕ 30 χρονια ,εστω και σε αλλο αντικειμενο για...12 μερες ακομα ! Θελει απλα ΥΔΕ και την δεχεται απο οποιον την παει . Τελευταια ο ΔΕΔΔΗΕ δεχεται ΥΔΕ μονο με Courier Τι σχεση εχουν ...οι πορτες και τα παραθυρα με την ΥΔΕ προσπαθω ακομα να καταλαβω. Έτσι όπως το είχες γράψει, δλδ "ο χρηστης της παροχης εχει 6 μηνες περιθωριο να προσκομισει", μου φάνηκε πως εννοούσες ότι ο ΔΕΔΔΗΕ την δέχεται μόνο από τον χρήστη. Τώρα που ξεκαθάρισες ότι δεν εννοούσες αυτό, συμφωνούμε απόλυτα. Και ναι, το ξέρω πως τελευταία λόγω της πανδημίας ο ΔΕΔΔΗΕ δέχεται ΥΔΕ μόνο με courier. Η σχέση των πορτοπαράθυρων με την ΥΔΕ, όπως έγραψα και παραπάνω, είναι πως συνηθίζεται αμφότερα να τα παρέχει ο ιδιοκτήτης. Αυτό μόνο.
kotsoz Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα, Σε συνέχεια όλων των παραπάνω με ενημέρωσε η NRG ότι ο ΔΕΔΗΕ ζήτησε το ηλεκτρολογικό σχέδιο του σπιτιού. Δεν έχω καταλάβει αν είναι το ίδιο με το ΥΔΕ που αναφέρεται παραπάνω. Αυτό γνωρίζετε πως θα το βρώ και που πρέπει να το πάω, επίσης το κόστος του θα πρέπει να το αναλάβω εγώ ή ο ιδιοκτήτης ?
vamvakoolas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, kotsoz είπε Καλησπέρα, Σε συνέχεια όλων των παραπάνω με ενημέρωσε η NRG ότι ο ΔΕΔΗΕ ζήτησε το ηλεκτρολογικό σχέδιο του σπιτιού. Δεν έχω καταλάβει αν είναι το ίδιο με το ΥΔΕ που αναφέρεται παραπάνω. Αυτό γνωρίζετε πως θα το βρώ και που πρέπει να το πάω, επίσης το κόστος του θα πρέπει να το αναλάβω εγώ ή ο ιδιοκτήτης ? οποιοσδηποτε διπλωματουχος ηλεκτρολογος το εκδιδει. Ουσιαστικα ειναι ηλεκτρολογικο σχεδιου του ακινητου. Στη πιατσα εχω δει τιμες απο 50 ως 200 ευρ αναλογα προφανως με τα τμ/περιοχη και ηλεκτρολογο. Το κοστος ειναι για τον ιδιοκτητη. Καθε ιδιοκτητης ειναι υπευθηνος για κατι τετοια εγγραφα (οπως και για το ενεργειακο πιστοποιητικο ή την ηλεκτρονικη ταυτοτητα). Εφοσον Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν εχει το σχεδιο ισως να μην εχει εκδοθει ποτε ή εχει ληξει η ισχυς. Ακομα και εσυ να φυγεις απο το διαμερισμα ο ιδιοκτητης θα πρεπει να το βγαλει
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, kotsoz είπε Καλησπέρα, Σε συνέχεια όλων των παραπάνω με ενημέρωσε η NRG ότι ο ΔΕΔΗΕ ζήτησε το ηλεκτρολογικό σχέδιο του σπιτιού. Δεν έχω καταλάβει αν είναι το ίδιο με το ΥΔΕ που αναφέρεται παραπάνω. Αυτό γνωρίζετε πως θα το βρώ και που πρέπει να το πάω, επίσης το κόστος του θα πρέπει να το αναλάβω εγώ ή ο ιδιοκτήτης ? Ναι, το ίδιο πράγμα είναι. Το χαρτί αυτό είναι μια "κάτοψη" του κτιρίου που αποτυπώνεται σε αυτό όλη η ηλεκτρική του εγκατάσταση, και το εκδίδει αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης αφού ελέγξει και μετρήσει τα πάντα. Το κόστος του συνηθίζεται να το επωμίζεται ο ιδιοκτήτης.
takoulou Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 6 ώρες πριν, kotsoz είπε Καλησπέρα, Σε συνέχεια όλων των παραπάνω με ενημέρωσε η NRG ότι ο ΔΕΔΗΕ ζήτησε το ηλεκτρολογικό σχέδιο του σπιτιού. Δεν έχω καταλάβει αν είναι το ίδιο με το ΥΔΕ που αναφέρεται παραπάνω. Αυτό γνωρίζετε πως θα το βρώ και που πρέπει να το πάω, επίσης το κόστος του θα πρέπει να το αναλάβω εγώ ή ο ιδιοκτήτης ? Καλησπερα... Θα ψαξεις να βρεις καποιον ηλεκτρολγο για νου βγαλει το πιστοποιητικο ηλεκτρολογου(ΥΔΕ).. Αυτο το πιστοποιητικο θα το στειλεις μετα στον Δεδδηε μεσω curier..Το ποσο που μπορει να ζητησει καποιος ηλεκρτολογος για στο εκδωσει να ειναι ενα ποσο απο 50-250 ευρω.. Εξαρταται απο τα τετραγωνικα της οικιας, την περιοχη, και αν χρειαζεται κατι ο πινακας της οικιας... Π.χ. ρελε κτλπ.. Μόλις τώρα, takoulou είπε Καλησπερα... Θα ψαξεις να βρεις καποιον ηλεκτρολγο για νου βγαλει το πιστοποιητικο ηλεκτρολογου(ΥΔΕ).. Αυτο το πιστοποιητικο θα το στειλεις μετα στον Δεδδηε μεσω curier..Το ποσο που μπορει να ζητησει καποιος ηλεκρτολογος για στο εκδωσει να ειναι ενα ποσο απο 50-250 ευρω.. Εξαρταται απο τα τετραγωνικα της οικιας, την περιοχη, και αν χρειαζεται κατι ο πινακας της οικιας... Π.χ. ρελε κτλπ.. Σε εσενα δεν σου εστειλε επιστολη ο Δεδδηε;; Νομιζω οτι στελνει κατι τετοιο.. Σε ποια περιοχη εισαι;; Κοιταξες εδω αν εχει ληξει;; https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα