Προς το περιεχόμενο

Ανασκόπηση 2020


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 (part 1)

 

https://www.bitcoin-gr.org/2020-part-1/

 

 

 

2020…

H χρονιά που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

Είναι η ιστορική χρονιά της πρώτης μεγάλη πανδημίας στην σύγχρονη ιστορία του ανθρώπου, μια πανδημίας που σάρωσε τις κοινωνίες αφήνοντας πίσω της εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια ανθρώπους που πάλεψαν για την ζωή τους και με μια οικονομική αβεβαιότητα που ακόμα που είναι σίγουρο ότι θα μας ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια.

Tην  αρχική αμηχανία των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο μπροστά σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση ακολούθησαν οι καθυστερημένες αποφάσεις με αποτέλεσμα η πανδημία να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και να μας ακολουθεί μέχρι και σήμερα με τις περισσότερες χώρες του κόσμου να είναι ακόμα σε καραντίνες και περιορισμούς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το Bitcoin επιβεβαίωσε ότι είναι ασφαλές καταφύγιο εκτός του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος σπάζοντας η ισοτιμία του το ένα ρεκόρ μετά το άλλο αγγίζοντας στο τέλος της χρονιάς ακόμα και τα 30.000 δολάρια. Μια ανοδική πορεία που ξεκίνησε την άνοιξη από τα 4.000 δολάρια παρασυρόμενο στο κλίμα πανικού που είχε δημιουργήσει στη οικονομία η αβεβαιότητα της πανδημίας.

Eίναι και η χρονιά που κεφάλαια από εισηγμένες εταιρείες αρχίζουν να επενδύονται στο ψηφιακό νόμισμα καθώς αρκετές από αυτές αποφάσισαν να μετατρέψουν μέρος των αποθεματικών τους σε Bitcoin ως μια αμυντική κίνηση στην οικονομική αβεβαιότητα. Αυτά ακριβώς τα κεφάλαια που πλέον μετακινούνται από το παραδοσιακό χρηματιστηριακό κόσμο προς τον ψηφιακό κόσμο του Bitcoin είναι και που οδηγούν την ανοδική κούρσα της ισοτιμίας τoυ.

To 2020 είναι όμως και μια ιστορική χρονιά για το Bitcoin καθώς πραγματοποιήθηκε το τρίτο halving η μείωση παραγωγής των ψηφιακών νομισμάτων ανά block που είναι hardcoded να γίνετε κάθε 4 χρόνια.

Στα τεχνολογικά του είχαμε μια την περαιτέρω ανάπτυξη του Lightning Network με τα πρώτα ανταλλακτήρια να το ενσωματώνουν σαν σύστημα πληρωμών και μεταφοράς Bitcoin ενώ έγινα και τα πρώτα βήματα του νέου μεγάλου upgrade τoυ Bitcoin του Traproot με την αναβάθμιση να υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2021.

Tέλος αξίζει να αναφέρουμε ως σημαντικό γεγονός και την στροφή της Paypal προς το Bitcoin επιτρέποντας στους Αμερικανούς πολίτες στο να αγοράζουν IOU Bitcoin μέσω της πλατφόρμας της.

Aς δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε αυτή την χρονιά.

 


Ιανουάριος

4/1

Στις 4 Ιανουαρίου το Bitcoin κλείνει τα 11 χρόνια συνεχής λειτουργίας του καθώς ήταν η ημερομηνία που Satoshi Nakamoto δημιουργεί το Genesis Block όπου θα δημιουργηθεί η αλυσίδα Blockchain συναλλαγών.

4/1

H επεξεργαστική ισχύ του Bitcoin mining δικτύου ξεπερνάει για άλλη μια φορά τα 100 EH/s με αυτή την αυξητική τάση να συνεχίζεται καθόλη την διάρκεια της χρονιάς ακολουθώντας την άνοδο της ισοτιμίας του ψηφιακού νομίσματος.

17/1

Αναρτάτε στο twtter από έναν ανώνυμο χρήστη μια εικόνα-puzzle που περιέχει 2.1 Bitcoin για όποιον καταφέρει να την αποκρυπτογραφήσει. Μέχρι και σήμερα κανείς δεν το έχει κατορθώσει.

 

17/1

Ξεκινάει η πορεία της νέας μεγάλης αναβάθμισης του Bitcoin του λεγόμενου Taproot όπου θα φέρει περισσότερη ανωνυμία στις συναλλαγές του Bitcoin ενώ μαζί με τις schnorr signature θα απελευθερώσει περισσότερο χώρο στα Block του bitcoin ώστε να δέχονται περισσότερες συναλλαγές. Η αναβάθμιση υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην νέα χρονιά 2021.

 

27/1

Ξεκινάει μια νέα σκυταλοδρομία μέσω του Lightining network με τους χρήστες να καλούνται να περάσουν χρήματα από τον έναν στον άλλον μέσω του Lightning network. Αυτή η νέα  προσπάθεια θα λήξει άδοξα λίγες βδομάδες μετά καθώς κάποιος ανώνυμος χρήστης αποφάσισε απλά να μην περάσει τα χρήματα και να τα κρατήσει.


 

Φεβρουάριος

5/2

Το 2020 αν και για αρκετούς μήνες στον χώρο της τεχνολογίας είχαν παγώσει σχεδόν τα πάντα λόγο του πρώτου κύματος της πανδημίας δεν έλειψαν και τα επενδυτικά κεφάλαια σε Bitcoin startup και εταιρείες τεχνολογίες. Η Lightning Labs ψηφιακό startup από τους πρωτοπόρους στο τομέα του Bitcoin Lightning network συγκεντρώνει 10 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές. 

10/2

Αρχές Φεβρουαρίου και η Κίνα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την πανδημία επιβάλλοντας ένα γενικό αυστηρό lockdown σε μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές της πόλεις την Wuhan όπου είναι και το κέντρο εξάπλωσης αυτού του νέου ιού. Μέσα σε αυτό το κλίμα και με τον covid να κάνει την εμφάνιση του στις γειτονικές χώρες αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες οικονομικές επιπτώσεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το Bitcoin αρχικά θα κρατήσει τον χαρακτήρα του safe asset σπάζοντας ξανά τα 10 χιλιάδες δολάρια , η τρίτη φορά που σπάει αυτό το φράγμα από το ράλυ ανόδου του 2017 όπου είχε αγγίξει τότε τα 20.000 δολάρια.

Toυς επόμενους δύο μήνες θα παρασυρθεί και αυτό στην δίνη της γενικής κατάρρευσης της παγκόσμιας οικονομίας φτάνοντας ακόμα και τα 4.000 δολάρια καθώς ο covid έχει περάσει πλέον τα σύνορα της Kίνας και έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια πανδημία.

btc10k-500x429.jpg

11/2

Οι αμερικανικές αρχές ξεκινάνε μια νέα δημοπρασία 4.040 κατασχεθέντων Bitcoin από παράνομες δραστηριότητες.  H δημοπρασία θα χωριστεί σε τέσσερα μέρη με το πρώτο μέρος να αφορά 2,500 Bitcoin, το δεύτερο 1,000,  το τρίτο 500 και το τελευταίο τα υπόλοιπα 40.54069820 bitcoin. Και τα προηγούμενα χρόνια η Αμερική έχει πραγματοποιήσει τέτοιες δημοπρασίες με την ποιο γνωστή να είναι από το μεγάλο πακέτο των κατασχεθέντων Bitcoin από το παράνομο drug shop Silk Road.


 

Μάρτιος

3/3

Η νέα αυτή επιδημία που ξεκίνησε από την Kίνα πλέον έχει μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο και θα εξελιχθεί σε μια μεγάλη πανδημία όπου θα βρει όλες τις χώρες τελείως απροετοίμαστες καταγράφοντας εκατοντάδες καθημερινά θύματα με την μόνη τους επιλογή να είναι τα καθολικά lockdown και το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας.

To Bitcoin τις πρώτες μέρες της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζει να αντιστέκεται σε αυτή την διαφαινόμενη οικονομική κατάρρευση. 

bitcoin-coronavirus-china.jpg

20/3

Λίγες βδομάδες μετά καθώς πλέον η πανδημία καλπάζει σε όλο τον κόσμο με τους ανθρώπους κλεισμένους στα σπίτια τους και με μια παγκόσμια οικονομία στον πάγο το Bitcoin δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση και ακολουθεί την κατάρρευση όλων των χρηματιστηριακών δεικτών. Η ισοτιμία του θα αγγίξει ακόμα και τα 4.000 δολάρια. 

27/3

Mεγάλη μείωση της επεξεργαστικής ισχύς του Bitcoin δικτύου καθώς έχει πέσει κάτω από τα 100EH/s. Αντιθέτως η ισοτιμία του ψηφιακού νομίσματος ακόμα και μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας επανακάμπτει και έχει κερδίσει μέσα σε λίγες βδομάδες 3 χιλιάδες δολάρια από τα χαμηλά της χρονιάς ξεπερνώντας πλέον τα 7 χιλιάδες δολάρια.


 

Απρίλιος

 

O Απρίλιος το 2020 δεν έχει καμία ουσιαστική είδηση καθώς η ανθρωπότητα είχε μπει στον πάγο μουδιασμένη και ανέτοιμη μπροστά στην πρώτη μεγάλη πανδημία της σύγχρονης ιστορίας. Η οικονομία βρίσκεται σε μια γενική κατάρρευση με την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε Ευρώπη, Νέα Υόρκη, Κίνα να βρίσκονται σε ένα γενικό lockdown.  Το Bitcoin δείχνει να αντιστέκεται και να παραμένει ένα ένα εναλλακτικό asset ένας ψηφιακός χρυσός εκτός του παραδοσιακού οικονομικού συστήματος όπου μπορεί να κρατήσει την αξία του ακόμα και σε μια τέτοια κατάσταση.

Το επόμενο ιστορικό halving του Bitcoin δεν είναι μακριά.


 

Μάιος

5/5

Το Bitcoin βρίσκεται πλέον μια βδομάδα μόλις πριν το τρίτο του ιστορικό halving που είναι προγραμματισμένο να γίνετε κάθε 4 χρόνια. Είναι η μείωση παραγωγής Bitcoin ανά block στο μισό.  Στις 5 Μαίου το Bitcoin παραμένει στα 8 χιλιάδες δολάρια με επεξεργαστική ισχύ πάνω από 100ΕΗ/s παρά τα προβλήματα της πανδημίας που πλέον έχει χτυπήσει με σφοδρότητα όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες θύματα. Αχτίδα φωτός η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων λόγο της εφαρμογής των καθολικών lockdown.

8/5

Tρεις μέρες πριν το νέο ιστορικό halving και το Bitcoin έχει σπάσει ξανά τα 10 χιλιάδες δολάρια με την επεξεργαστική του ισχύ να εκτοξεύεται πάνω από τα 120EH/s. Χαρακτηριστικό της μέρας είναι τα δύο πρωτοσέλιδα βρετανικών εφημερίδων. Το ένα με το hardcoded μήνημα που υπάρχει στο genesis block του Bitcoin και που περιγράφει την οικονομική κρίση χρέους την ημέρα που δημιουργήθηκε το Bitcoin και το δεύτερο που περιγράφει την σοβαρή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Βρετανία χτυπημένη και αυτή από την πανδημία.

1_4NwGdD3H3yA4aeSwfWfFEw.jpeg

EXcWgZlWoAIz3v_.jpg

11/5

Happy Halving!

To τρίτο ιστορικό halving του ψηφιακού νομίσματος είναι γεγονός και από εκεί την μέρα κάθε block που βρίσκουν οι miner δίνει 6.25 Bitcoin. To  630000 block το βρίσκει το Antpool.

To τελευταίο Block με 12.5 Bitcoin δημιουργήθηκε από το mining pool f2pool και είχε αυτό το μήνυμα.

NYTimes 09/Apr/2020 With $2.3T Injection, Fed’s Plan Far Exceeds 2008 Rescue

244uth8y25y41.gif

21/5

Μια αρκετά σπάνια συναλλαγή πραγματοποιήθηκε εκείνη την μέρα στο Bitcoin δίκτυο καθώς μετακινήθηκαν ψηφιακά νομίσματα που είχαν γίνει mining δύο μήνες μετά το Genesis Block. Οι συζητήσεις άναψαν στα διάφορα forum καθώς αρκετοί θεωρούσαν ότι ήταν Bitcoin του Satoshi Nakamoto αν και ήδη τους πρώτους μήνες του 2009 αρκετοί hacker και developer είχαν αρχίσει να κάνουν mining το ψηφιακό νόμισμα μαζί με τον Satoshi Nakamoto.

Tα ψηφιακά νομίσματα μετακινήθηκαν σε μια νέα segwit διεύθυνση που αρκετοί θεώρησαν ότι είναι κάποιο mixer για να σπάσει το tracking τους.

26/5

Λίγες μέρες μετά ένας early miner με διευθύνσεις Bitcoin που προέρχονται και αυτές από τους πρώτους μήνες δημιουργίας του ψηφιακού νομίσματος κάνει μια υπογραφή με ένα hash που περιέχει ένα μήνυμα ότι ο Craig Wright είναι απατεώνες.

Ο Craig Wright είναι ένας από τους πλέον γνωστούς απατεώνες στο χώρο καθώς με χαλκευμένα στοιχεία προσπάθησε να αυτοπροταθεί ως ο δημιουργός του ψηφιακού νομίσματος  τα προηγούμενα χρόνια.

Oι διευθύνσεις που υπογράφηκαν είναι διευθύνσεις που ο Craig Wright είχε πει δημόσια ότι ήταν δικές του.

“Craig Steven Wright is a liar and a fraud. He doesn’t have the keys used to sign this message.

The Lightning Network is a significant achievement. However, we need to continue work on improving on-chain capacity.

Unfortunately, the solution is not to just change a constant in the code or to allow powerful participants to force out others.

We are all Satoshi”


 

Ιούνιος

11/6

Η Μicrosoft παρουσιάζει την beta έκδοση του ION δικτύου της, ένα timestamping layer που πατάει πάνω στο Bitcoin blockchain. Το δίκτυο όπως αναφέρει θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν τα δικά του private key καταργώντας στην πράξη τα ξεχωριστά password σε κάθε site στο διαδίκτυο.

D6hz5ulXkAAVeok.jpg

22/6

H ιδρυτές της άλλοτε μεγαλύτερης εταιρείας mining και δημιουργίας mining hardware της Bitmain βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο με σκοπό τον έλεγχο της εταιρείας με μηνύσεις, καταλήψεις των γραφείων και των mining farm, hardware facilities.

24/6

Ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους της Ιαπωνίας η Nomura Holdings μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης ανακοινώνει την νέα της υπηρεσία φύλαξης Bitcoin και ψηφιακών νομισμάτων και είναι η πρώτη εισηγμένη εταιρεία που διαθέτει μια τέτοια υπηρεσία για τους πελάτες της.

25/6

Oι developer που έκαναν fork των κώδικα της Bitpay και δημιούργησαν το δικό τους api παίρνουν χρηματοδότηση από ένα από τα μεγαλύτερη ανταλλακτήρια το Kraken. Το api τους BTCpay μετατρέπετε μέσα σε λίγο χρόνο ως μια βασική εναλλακτική και εύκολη λύση για όποιον θέλει να προσθέσει πληρωμές Bitcoin στην ιστοσελίδα του.

28/6

H Βενεζουέλα είναι η πρώτη χώρα που δέχεται Bitcoin για την έκδοση διαβατηρίων. Θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες του χρόνου και άλλες τέτοιες αποφάσεις ακόμα και την ενασχόληση της χώρας με το Bitcoin mining μια χώρα που είναι το παγκόσμιο παράδειγμα αποφυγής του υπερπληθωρισμού.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(part 1)

https://www.bitcoin-gr.org/ανασκόπηση-2020-part-2/

Ιούλιος

3/7

H Bitpay προσθέτει segwit διευθύνσεις στα wallet της. Αξίζει να αναφέρουμε αυτήν εδώ την είδηση γιατί η κάποτε μεγαλύτερη εταιρεία retail πληρωμών είναι μια από τις τελευταίες που προσθέτουν segwit που σαφώς διευκολύνει αυτές τις πληρωμές. Aυτό δείχνει και ότι οι άλλοτε πρωτοπόρες εταιρείες του χώρου δυσκολεύουνται να προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες τεχνολογικές αλλαγές.

3/7

Γίνετε μια μεταφορά Bitcoin αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων με fee μόλις 0.48 cent. Επιστημονική τελείως φαντασία μια τέτοια συναλλαγή για το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα.

Αυτά τα Bitcoin αρκετοί πιστεύουν ότι ανήκουν στα αποθεματικά κάποιου ανταλλακτήριου.

https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/himrt7/the_most_secretive_bitcoin_wallet_just_moved/?ref=share&ref_source=embed&utm_content=title&utm_medium=post_embed&utm_name=87d65f69daa14dc89473196f3a37d589&utm_source=embedly&utm_term=himrt7

3/7

Το Electrum είναι το πρώτο δημοφιλή Bitcoin wallet που προσθέτει υποστήριξη για lightning network . Βέβαια ακόμα αυτές οι πληρωμές δεν είναι τόσο εύκολες να γίνουν καθώς το wallet χρειάζεται αρκετές πρόσθετες ρυθμίσεις.

14/7

Έχουμε μπεί για τα καλά στην περίοδο των βροχοπτώσεων στις περιοχές της Κίνας όπου γίνετε και μεγάλο μέρος του Bitcoin mining και σε συνδυασμό με την άνοδο της ισοτιμίας το η επεξεργαστική ισχύ του δικτύου σπάει ένα νέο ATH.

Screenshot_20200714_042441.png

17/7

Πρέπει να είναι το ποιο αστείο και αλλοπρόσαλλο hacking στην ιστορία του Bitcoin καθώς παραβιάζονται δεκάδες λογαριασμοί πολιτικών στο Twitter όπως του Trump, Biden αλλά και ανθρώπων του ψηφιακού κόσμου βάζοντας τους να κάνουν tweet ζητώντας Bitcoin για υποστήριξη. Oι υποψίες ότι οι hacker πρέπει να είναι teenager λίγους μήνες μετά επιβεβαιώνονται καθώς γίνετε η σύλληψη τους από τις αμερικάνικές αρχές. 

EdCYuBpX0AAZaXd-1536x881.jpeg

23/7

Σε μια ερμηνευτική επιστολή σταθμό στην ιστορία του χρηματοπιστωτικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών η ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή OCC  δίνει το πράσινο φως στα τραπεζικά ιδρύματα της Αμερικής να μπορούν να αποθηκεύσουν αλλά και να διαχειριστούν ψηφιακά νομίσματα για λογαριασμό των πελατών τους.

%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82-81-1170x429.jpeg25/7

Oμοσπονδιακό δικαστήριο σε μια υπόθεση σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης ψηφιακών νομισμάτων μη αδειοδοτημένης βγάζει την απόφαση ότι το Bitcoin είναι χρήμα. Κατά το παρελθών υπήρξαν διάφορες αντικρουόμενες αποφάσεις από πολιτειακά δικαστήρια για το τι είναι το Bitcoin.

30/7

Παραβίαση ασφαλείας στις database μια από τις ποιο δημοφιλές εταιρείες hardware wallet της Ledger εκθέτει τα προσωπικά στοιχεία χιλιάδων πελατών της. Μήνες αργότερα αυτά τα στοιχεία θα αναρτηθούν σε σχετικά hacking forum ενώ θα ξεκινήσουν και τα phising attack.


 

Αύγουστος

7/8

Βαθαίνει το ρήγμα της διαμάχης των δυο συνιδρυτών της άλλοτε μεγαλύτερης εταιρείας Bitcoin mining της Bitmain. Η εταιρεία έχει στην κυριολεξία διασπαστεί στα δύο με μια ομάδα να ελέγχει τα γραφεία και τα facilities και την άλλη να ελέγχει το mining farming. Υπήρξαν και ευτράπελα όπως οι υπάλληλοι να λαμβάνουν δύο ξεχωριστές μισθοδοσίες. Η αρχή των προβλημάτων της Bitmain ξεκίνησε το 2017 όταν ο ένας από τους ιδρυτές της ο Jihan Wu αποφάσισε να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο fork του Bitocin το BitcoinCash με αποτέλεσμα μια μεγάλη οικονομική καταστροφή που ξεπέρασε το 90%της αρχικής επένδυσης.

8/8

H Cash app ένα αρκετά δημοφιλές payment mobile app της Αμερικής ανακοίνωσε ότι μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είχε πουλήσει Bitcoin αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Εντυπωσιακά νούμερα ιδίως αν τα συγκρίνει κάποιος με τα οικονομικά στοιχεία του προηγούμενου χρόνου. To Cash app είναι του CEO του Twitter Jack Dorsey.

EenUaWgWsAA6SIU.png

12/8

Η Microstrategy είναι η πρώτη από τις εισηγμένες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας που μετατρέπουν μέρος των αποθεματικών τους σε Bitcoin ως μια άμυνα στην επακόλουθη μεγάλη οικονομική κρίση που θα ακολουθήσει μετά την πανδημία.

Aρχικά η εταιρεία επενδύει 250 εκατομμύρια δολάρια ενώ αργότερα θα μετατρέψει και άλλα αποθεματικά της στο ψηφιακό νόμισμα με την αξία τους να φτάνουν κοντά στο ένα δις δολάρια.

https://twitter.com/michael_saylor/status/1293141856700768257

21/8

To μεγαλύτερο ανταλλακτήριο της Τουρκίας BtcTurk γίνετε χορηγός στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας. 

tr81xzcyi5i51-768x536.jpg

30/8

Μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείας στον κόσμο η Fidelity Investments με έδρα την Βοστόνη κάνει αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών για την δημιουργία ενός επενδυτικού προϊόντος βασισμένο στο Bitcoin. Η ονομασία του θα είναι Fidelity Digital Fund και θα απευθύνεται σε εγγεγραμμένε επενδυτικά γραφεία και εταιρείες με το χαμηλότερο ποσό επένδυσης να είναι τα 100.000 δολάρια.

31/8

Ένας ανώνυμος χρήστης αναφέρει στα social media ότι έπεσε θύμα phising attack και έχασε 1400 Bitcoin. O ίδιος ως hodler κρατούσε τα Bitcoin σε ένα παλιό electrum wallet αγνοώντας ότι οι παλιές εκδόσεις του είχαν μεγάλο κενό ασφαλείας όπου hacker έστελναν link αναβάθμισης σε compromised εκδόσεις.


 

Σεπτέμβριος

3/9

Οι αρχές της Κορέας ελέγχουν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο της χώρας για εξαπάτηση επενδυτών. Με την είδηση το Bitcoin χάνει 1.000 δολάρια μέσα σε λίγη ώρα και πέφτει από τα 12.000$ στα 11.000.

H Νότια Κορέα πριν δύο χρόνια είχε τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στον κόσμο στα ανταλλακτήρια της με ένα όγκο που προερχόταν κυρίως από shadow trading.

4/9

To νησιωτικό κράτος της Bermuda ανακοινώνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιοποίησης δολαρίων για την χρήση του σε εμπορικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας το Bitcoin sidechain της Blockstream Liquid.

%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82-88-1000x429.jpeg

8/9

To Ελβετικό καντόνι Zug ανακοίνωνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν τη φορολογικές τους υποχρεώσεις και με Bitcoin. H ομώνυμη πόλη θεωρείτε το silicon valley των cryptocurrencies καθώς αρκετές εταιρείας τεχνολογίας του χώρου έχουν την έδρα τους εκεί.

12/9

Oι αμερικανικές αρχές βάζουν  ένα bounty 625.000 δολαρίων για όποιον προγραμματιστή μπορέσει και δημιουργήσει εργαλεία για tracking των συναλλαγών μέσω του lightning network αλλά και άλλων ανώνυμων ψηφιακών νομισμάτων. Το lightning network εκτός από τις στιγμιαίες συναλλαγές με μηδενικά fee προσφέρει και το σπάσιμο της αλυσίδας των Bitcoin συναλλαγών.

12/9

H μεγαλύτερη κοινότητα του Bitcoin στον κόσμο με πάνω από 5.000 μέλη, η κοινότητα του Hong Kong μαζεύει χρήματα και ντύνει όλη την πόλη με διαφημιστικές πινακίδες για το Bitcoin. Αργότερα θα επεκτείνουν αυτή την διαφήμιση ντύνοντας και τα tram της πόλης.

panel2_s_brand.png

15/9

Η επεξεργαστική ισχύ του Bitcoin αυξάνετε και άλλο και φτάνει νέο All Time High στα 136EH/s

16/9

H Microstrategy συνεχίζει να μετατρέπει τα αποθεματικά της σε Bitcoin ανακοινώνοντας την αγορά και άλλων 21.000 ψηφιακών νομισμάτων.

https://twitter.com/michael_saylor/status/1305850568531947520

18/9

Ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια και αρχαιότερα στο χώρο γίνετε το πρώτο που παίρνει άδεια τραπεζικού ιδρύματος. Συγκεκριμένα μετά από σχετική αίτηση η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών Wyoming δίνει άδεια λειτουργίας τραπεζικού ιδρύματος, διαφύλαξης καταθέσεων για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. To Kraken θα ιδρύσει μια νέα εταιρεία για την νέα αυτή τράπεζα με την προσωρινή επωνυμία Kraken financial.

https://twitter.com/GovernorGordon/status/1306349561686892544

24/9

H Βενεζουέλα αποφασίζει να ρυθμίσει το Bitcoin mining μια δημοφιλή επιχειρηματική δραστηριότητα στην χώρα λόγο του πολύ χαμηλού κόστους ρεύματος. Πλέον οι miner θα πρέπει να έχουν ειδική άδεια ενώ ιδρύεται κρατικό mining pool καθώς απαγορεύετε στου miner να χρησιμοποιούν mining pool εκτός χώρας.


 

Οκτώβριος

2/10

Συλλαμβάνεται ο ένας από τους ιδρυτές του Bitmex, της μεγαλύτερης σε όγκο συναλλαγών πλατφόρμας διαπραγμάτευσης futures συμβολαίων βασισμένων πάνω στην ισοτιμία του Bitcoin.  Οι τρεις διαχειριστές  Arthur Hayes, Ben Delo κατηγορούνται από την ρυθμιστική αρχή μελλοντικών συμβολαίων των Ηνωμένων Πολιτειών Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ότι λειτουργούσαν παράνομα χωρίς την σχετική άδεια τραπεζικού ιδρύματος.

Η Bitmex είναι το μεγαλύτερο σε όγκο συναλλαγών ανταλλακτήριο του ειδους με καθημερινό trading δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εγγραφή στο ανταλλακτήριο δεν απαιτούσε καμία ταυτοποίηση και ήταν το τελευταίο στον χώρο που κάποιος τελέιως ανώνυμα μπορούσε να ξεκινήσει το trading.

Η είδηση και μόνο της σύλληψης του CTO της Bitmex βυθίζει την ισοτιμία του Bitcoin κατά 1000 δολάρια.

9/10

Λίγες μέρες μετά την απαγγελία κατηγοριών κατά των διαχειριστών της πλατφόρμας συναλλαγών Bitmex τα ιδρυτικά της μέλη παραιτούνται από το διοικητικό συμβούλιο και η νέα διοίκηση ανακοινώνει ότι θα συμμορφωθεί με την αμερικανική νομοθεσία. Μέσα σε λίγες μέρες από την είδηση για τα νομικά προβλήματα της πλατφόρμας οι πελάτες της απέσυραν 40.000 Bitcoin.

9/10

H Square είναι η επόμενη εταιρεία που ανακοινώνει ότι μετατρέπει μέρος των αποθεματικών της σε Bitcoin αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

https://twitter.com/SquareIR/status/1314190152663617536

16/10

Συλλαμβάνεται ο ένας από τους ιδρυτές του μεγαλύτερου ανταλλακτήριου του Honk Kong OKex. H σύλληψη του δεν είχε να κάνει με την πλατφόρμα αλλά και μόνο που έγινε γνωστή προκάλεσε πανικό στην αγορά με crash στην ισοτιμία του Bitcoin.

21/10

H Paypal εισέρχεται στον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων καθώς με μια ιστορική ανακοίνωση για τον χώρο κάνει γνωστό ότι οι Αμερικάνοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν μέσω του app της σε Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα. Στην ουσία η Paypal προσφέρει IOU Bitcoin καθώς κάποιος δεν μπορεί να τα μεταφέρει εκτός του mobile app.

https://www.youtube.com/watch?v=llPDNu7fTtk

22/10

Και άλλη μια εισηγμένη εταιρεία ανακοινώνει ότι μετέτρεψε μέρος των αποθεματικών της σε Bitcoin. Η Mode PLC μετατρέπει το 10% των αποθεματικών της στο ψηφιακό νόμισμα.

https://twitter.com/modeapp_/status/1318821425801777152

30/10

Άλλη μια ιστορική στιγμή για το Bitcoin καθώς το Ιραν περνάει νομοθεσία ώστε η κεντρική τράπεζα της χώρας να μπορεί να χρησιμοποιήσει Bitcoin ως συνάλλαγμα για τις εμπορικές εισαγωγές.

Iran-1000x429.jpg

31/10

Κλείνουν 12 χρόνια από την ημέρα που ανώνυμος hacker-προγραμματιστής δημοσιεύει το white paper της λειτουργίας του Bitcoin στην λίστα της cypherpunk κοινότητας.

pSgdCcM.png


 

Νοέμβριος

3/11

Mετά την προ λίγων μηνών παραβίαση της database της εταιρείας hardware wallet Ledger πραγματοποιούνται και τα πρώτα phising attack σε πελάτες της. Σαν να μην έφτανε αυτό ένα μήνα μετά ολόκληρη η database με ονόματα, τηλέφωνα διευθύνσεις θα διανεμηθεί σε όλα τα hacker forum.

5/11

69,369 bitcoin αξίας που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια μεταφέρονται από ένα για χρόνια ανενεργό Bitcoin wallet που οι συναλλαγές του αποδεδειγμένα συνδέονται με το άλλοτε μεγαλύτερο drug shop το Silk Road. Oι αμερικανικές αρχές βγάζουν άμεσα ένταλμα κατάσχεσης αυτών των Bitcoin αλλά φυσικά μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν ποτέ να βρούν αυτά τα Bitcoin για να τα κατασχέσουν.

%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82-96.jpeg

28/11

Oι κινεζικές αρχές μετά από επιχείρηση κατά ενός δημοφιλές ponzi scheme της χώρας κατασχέτουν 194.000 Bitcoin. Είναι άγνωστο μέχρι και σήμερα τι προτίθεται να τα κάνει αυτά τα ψηφιακά νομίσματα η Kίνα καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ψηφιακών νομισμάτων.


 

Δεκέμβριος

1/12

Εχει ξεκινήσει η μεγάλη ανοδική πορεία της ισοτιμίας του ψηφιακού νομίσματος καθώς σπάει το ATH του 2017.

1/12

Γίνετε γνωστό ότι ο στρατός της Βενεζουέλας όχι μόνο διαχειρίζεται κρατικά mining farm αλλά κατασκευάζει και Bitcoin mining hardware και είναι η πρώτη χώρα που ασχολείται με αυτό το τομέα.

https://twitter.com/ConflictsW/status/1333543609296150529

5/12

Η εταιρεία S&P Dow Jones Indicates που παρέχει τους χρηματιστηριακούς δείκτες για τις χρηματαγορές των Hνωμένων Πολιτειών ανακοινώνει μια πλατφόρμα για την παρακολούθηση των ισοτιμιών του Bitcoin και των 500 μεγαλύτερων σε όγκο συναλλαγών ψηφιακών νομισμάτων.

%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82-98.jpeg

5/12

H Microstrategy ανακοινώνει ότι μετατρέπει και άλλα 50 εκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά της σε Bitcoin.

11/12

To ανταλλακτήριο του Mexico Bitso ανακοινώνει ότι συγκεντρώνει 62 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές. Στόχος του να επεκτείνει τις δραστηριότητες και στις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής κυρίως στην Βραζιλία.

16/12

Iστορική μέρα για το Bitcoin καθώς η ισοτιμία του ψηφιακού νομίσματος συνεχίζει την ξέφρενη ανοδική της πορεία και σπάει το ορόσημο των 20.000 δολαρίων.

EpYufbDXcAAoLXA?format=png&name=900x900

18/12

To ανταλλακτήριο kraken ανακοινώνει ότι στα μέσα του 2021 η πλατφόρμα του θα δέχεται συναλλαγές μέσω του lightning network. Είναι το δεύτερο ανταλλακτήριο μετά το Bitfinex που θα έχει αυτή την δυνατότητα.

18/12

Tο επενδυτικό fund με έδρα την Βρετανία Ruffer investment ανακοινώνει ότι μετέτρεψε μέρος των κεφαλαίων του σε Bitcoin αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων. Aυτά τα κεφάλαια αντιπροσωπεύουν μόλις το 2.5% των συνολικών κεφαλαίων του fund.

22/12

Όλη η databese με τα προσωπικά στοιχεία των πελατών της ledger αναρτάτε σε ένα δημοφιλή hacker forum. Μόνο από την Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 600 ονόματα.

23/12

Μια μέρα μετά ξεκινάνε και τα οργανωμένα phising attack σε πρώην πελάτες της ledger με ακόμα και εκβιασμούς και απειλές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

26/12

To Bitcoin σπάει και το φράγμα των 25.000 δολαρίων ενώ τις τελευταίες μέρες του χρόνου αγγίζει άλλο ένα ορόσημο αυτό των 30.000 δολαρίων.

1_nvGeTrWko8UgJ0Ffo4LuGQ-768x429.jpeg

 


 

Αυτά ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα για το 2020 γύρω από το ψηφιακό νόμισμα. Μια ιστορικής χρονιάς για την ανθρωπότητα καθώς πολεμάει την πρώτη μεγαλή πανδημία στην σύγχρονη ιστορία της.

To Bitcoin παρέμεινε εδώ ως ένας asset αποθήκευσης αξίας σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας.

To 2021 ευχόμαστε όλοι να έχουμε ξεπεράσει την πανδημία και οι ζωές μας σταδιακά να γυρίσουν στην κανονικότητα.

To ταξίδι στο ψηφιακό συναρπαστικό κόσμο του Bitcoin συνεχίζεται.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...