funbreaker Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Χρειάζομαι έναν μάστορα για μικροεπισκευές στο σπίτι όπως ψιλοηλεκτρολογικα, τρύπες στον τοίχο, ψιλοϋδραυλικα κτλ. Δεν ξέρω κανέναν, υπάρχει κάποια υπηρεσία για Θεσσαλονίκη; Επίσης μήπως μπορώ να κάνω μόνος μου αυτά που χρειάζομαι; Τα αναλύω στο post 3. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από funbreaker 1
Dante80 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, funbreaker είπε Θεωρώ έναν μάστορα για μικροεπισκευές στο σπίτι όπως ψιλοηλεκτρολογικα, τρύπες στον τοίχο, ψιλοϋδραυλικα κτλ. Δεν ξέρω κανέναν, υπάρχει κάποια υπηρεσία; https://www.douleutaras.gr/ https://www.24texnikoi.gr/ http://vresmastoravrestexniko.gr/ κλπ κλπ Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από Dante80
funbreaker Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Απλά σε όλα αυτά είναι εξειδικευμένοι. Δεν υπάρχει δηλαδή "γενικός μάστορας" για απλά πράγματα. Αυτά που θέλω είναι τα εξής: - Σύνδεση καινούργιου πλυντηρίου ρούχων - Αλλαγή πρίζας - Τρύπες στον τοίχο του μπάνιου για να κρεμάσω κάτι. Θεωρείτε πως μπορώ να τα κάνω μόνος μου; - Το πλυντήριο θα έχει καποια δυσκολία; - Αξίζει να αγοράσω κρουστικό (90 ευρώ στο Σκρουτζ στην περιοχή μου) - Θα καταφέρω να κανω τις τρύπες η θα σπάσω τα πλακάκια; - Τις πρίζες θα τις καταφέρω ή θα γίνει έκρηξη; Η εμπειρία μου είναι 0 σε όλα αυτά αλλά νιώθω άχρηστος γιατί ακούγονται απλά για να φωνάξω μάστορα. Θεωρείτε πως έχει νόημα να προσπαθήσω; Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από funbreaker
paylidis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δε ρωτάς εκει στη γειτονια στο μπακαλικο μηπως ξερουν κανενα μαστορακι να του δώσεις ενα χαρτζιλικι να στα κάνει να τελειωνεις; Εγω στην αθηνα (για ότι δε κανω μονος μου) εχω ενα τετοιο παλικαρι βορειοηπειρώτη που ειναι πολυεργαλειο και σε χρονο dt ερχεται 1
G.bar Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Για όλα αυτά που αναφέρεις μπορεί να σε βοηθήσει ένας φίλος που πιάνουν τα χέρια του ή αν θες "μάστορα" υπολόγισε γύρω στα 30€ και μια ώρα το πολύ δουλειά για όλα. Κρουστικά τρυπάνια υπάρχουν και πολύ φθηνότερα σε καταστήματα τύπου LeroyMerlin Practiker. Είναι όντως αρκετα απλές εργασίες και πιστευω οτι δεν θα δυσκολευόσουν. Στις πρίζες μόνο προσοχή μην εκραγείς εσύ, όχι αυτές,.
Dante80 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βρες ένα φίλο που κάνει δουλίτσες μόνος του. Plus, το ότι θα σου δείξει να τις κάνεις και εσύ, όπως και το ότι θα έχει δικά του εργαλεία. Κέρνα τον και μια μπύρα, εε.. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από Dante80
funbreaker Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Ρώτησα από δω κι από κει αλλά δεν βρήκα κάποιον. Μόλις βρήκα κάποιον online που θα με χρεώσει 50 ευρώ για όλα αυτά. Το κύριο ερώτημά μου είναι όμως το εξής; Μήπως αντί για 50 δώσω 90 και τα κάνω εγώ και μου μείνει και το κρουστικό; Αξίζει ή είναι δύσκολα όλα αυτά και θα μπλέξω; Πχ φαντάζομαι την σύνδεση του πλυντηρίου σαν βίδωμα ενός σωλήνα για το οποίο θα σκάσω 30 ευρώ.
adi32 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δεν είναι τίποτα αρκεί να διαβάσεις τις οδηγίες, να κλείσεις το γενικό και να δεις κάνα βίντεο στο YouTube. Αν είσαι πολύ ατζαμής φέρε κάποιον άλλο
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, funbreaker είπε Ρώτησα από δω κι από κει αλλά δεν βρήκα κάποιον. Μόλις βρήκα κάποιον online που θα με χρεώσει 50 ευρώ για όλα αυτά. Το κύριο ερώτημά μου είναι όμως το εξής; Μήπως αντί για 50 δώσω 90 και τα κάνω εγώ και μου μείνει και το κρουστικό; Αξίζει ή είναι δύσκολα όλα αυτά και θα μπλέξω; Πχ φαντάζομαι την σύνδεση του πλυντηρίου σαν βίδωμα ενός σωλήνα για το οποίο θα σκάσω 30 ευρώ. Αν δεν πιανουν τα χερια σου , οπως και τα δικα μου, ΜΗΝ το τολμησεις !! 1
g_f Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Καλύτερα βρες κάποιον. Οκ με το πλυντήριο το πολύ πολύ να πλημμυρίσει. Αλλά η πρίζα είναι σοβαρό θέμα για να το κάνεις στο περίπου. Επίσης το θέμα του να τρυπήσει πλακάκι δεν είναι το πιο απλό όταν δεν έχεις ανοίξει καν απλή τρύπα σε τοίχο.
funbreaker Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Οκ με πείσατε, δεν θα μπλέξω. Απλά νιώθω λίγο σκατόφλωρος 😅
lary7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Στις 30/12/2020 στις 9:44 ΠΜ, funbreaker είπε Απλά σε όλα αυτά είναι εξειδικευμένοι. Δεν υπάρχει δηλαδή "γενικός μάστορας" για απλά πράγματα. Αυτά που θέλω είναι τα εξής: - Σύνδεση καινούργιου πλυντηρίου ρούχων - Αλλαγή πρίζας - Τρύπες στον τοίχο του μπάνιου για να κρεμάσω κάτι. Θεωρείτε πως μπορώ να τα κάνω μόνος μου; - Το πλυντήριο θα έχει καποια δυσκολία; - Αξίζει να αγοράσω κρουστικό (90 ευρώ στο Σκρουτζ στην περιοχή μου) - Θα καταφέρω να κανω τις τρύπες η θα σπάσω τα πλακάκια; - Τις πρίζες θα τις καταφέρω ή θα γίνει έκρηξη; Η εμπειρία μου είναι 0 σε όλα αυτά αλλά νιώθω άχρηστος γιατί ακούγονται απλά για να φωνάξω μάστορα. Θεωρείτε πως έχει νόημα να προσπαθήσω; Καταρχάς πάνε lidl και πάρε με 25€ το κρουστικό αυτόhttps://www.lidl-hellas.gr/el/c/ergalia-lidl/c2284/w1 και αγόρασε και 1 σέτ κατσαβίδι με διάφορες μύτες https://www.skroutz.gr/s/15005809/Stanley-Κατσαβίδι-με-Μύτες-STHT0-70885-34τμχ.html και μια φθηνή γκαζοτανάλια https://www.skroutz.gr/s/23837126/190010.html 1)Το πλυντήριο θέλει βίδωμα η παροχή νερού στην βρύση τόίχου, το κάνεις με το χέρι γιατί έχει φλάτζα και με την γκαζοτανάλια το σφίγγεις ελάχιστα μετά αν τρέχει, την αποχετευση του την βάζεις στον τοίχο που έχεις τον σωλήνα και αν χρειαστεί με ταινία στερεώνεις καπου τον σωλήνα να μην παίζει. 2)Κατεβάζεις τον γενικό, ξεβιδώνεις την παλιά μπρίζα, βγάζεις φωτο το κουτί που έχει απο πίσω και τα καλώδια και πάς σε ενα κατάστημα ηλεκτρικών να αγοράσεις μια καλή μπρίζα. Εκει ρώτα πώς θα την στερεώσεις και που θα βάλεις τα 3 καλώδια. Αν το κτίριο είναι καινούργιο μπορεί να στερεωθεί με βιδάκια, αλλοιώς με σφίξιμο στα αυτάκια που έχει. 3)Τρύπες στα πλακάλια κάνεις συνήθως στον αρμό και όχι στο πλακάκι για να μην το χαλάσεις. Ξεκινάς την τρύπα χωρίς κρούση και βάζεις την κρούση αφού περάσεις το πλακάκι. Θέλει λίγο προσοχή στην αρχή μην σπάσει, αλλά αν είναι σωστά κολλημένο δεν σπάει, αν είναι χάλια μπορεί και να ξεκολήσει. Απαραίτητο να έχεις σωστο τρυπάνι και σωστή βίδα με ούπα, σε ένα χρωματοπωλείο θα σου πουν τι ουπα θέλει το κάθε τρυπάνι και τι βίδα μπορείς να βάλεις. Αν θα βρέχεται η βίδα καλό ειναι να βρείς INOX βίδες.
Joshua21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 47 λεπτά πριν, funbreaker είπε Ρώτησα από δω κι από κει αλλά δεν βρήκα κάποιον. Μόλις βρήκα κάποιον online που θα με χρεώσει 50 ευρώ για όλα αυτά. Το κύριο ερώτημά μου είναι όμως το εξής; Μήπως αντί για 50 δώσω 90 και τα κάνω εγώ και μου μείνει και το κρουστικό; Αξίζει ή είναι δύσκολα όλα αυτά και θα μπλέξω; Πχ φαντάζομαι την σύνδεση του πλυντηρίου σαν βίδωμα ενός σωλήνα για το οποίο θα σκάσω 30 ευρώ. Το αν πιάνουν τα χέρια σου το ξέρεις μόνο εσύ. Αν και για να ρωτάς, μάλλον δεν πιάνουν, οπότε θα έλεγα άστο καλύτερα
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 37 λεπτά πριν, funbreaker είπε Οκ με πείσατε, δεν θα μπλέξω. Απλά νιώθω λίγο σκατόφλωρος 😅 Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις.Αλλά απο την στιγμή που το σκέφτεσαι μάλλον δεν........Και μην ανησυχείς,δεν κάνουμε όλοι για όλα.
acomaedo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Για το τρία, αν δεν είναι πολύ βαρύ (πάνω από 6 kg) αυτό που θα κρεμάσεις μπορείς να δεις τις λύσεις του ΙΚΕΑ με βεντούζες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα