ankarage Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχω ενα Desktop με την συνθεση που παραθετω στο τέλος. Εδώ και 2-3 βδομάδες παρουσιάζει το εξής πρόβλημα . ¨Οταν το κλείσω πάνω απο 3 ώρες περίπου, μετα στο startup μου βγάζει μπλέ οθόνες με διάφορα μηνύματα όπως page fault in non page area ,memory management,k mode exception,IRQL not less or equal και μερικά άλλα, με restart σε κάθε μήνυμα.Για να κάνει κανονικό startup το κλείνω (switch off) και μετα όλα κανονικά, Σε μερικές πολύ λίγες φορές κολλάει και επανέρχεται με restore point. Το PC λειτουργεί εξαιρετικά χωρις καμμιά ενδειξη δυσλειτουργίας.Εχω κανει έλεγχους δισκων ,μνήμης,ιών κλπ χωρίς να εντοπισθεί κάτι. Σημειώνω ότι άν το αφήσω σε sleep mode,εκκινεί κανονικά όσες ώρες και να περάσουν. Μοιάζει σαν κάτι να εκφορτίζεται και να δημιουργεί πρόβλημα και γιαυτο το δοκίμασα σε sleep mode που μάλλον αυτό πιστοποίησε. Υπάρχει κάποια πρόταση για βοήθεια παρακαλώ? DESKTOP CONFIGURATION IOS Version 10.0.19042.685 (version 20H2) CPU Type QuadCore Intel Xeon X5460, 3166 MHz (9.5 x 333) Motherboard Name Asus P5K Deluxe (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394) System Memory 7168 MB (DDR2 SDRAM)(Απο παλιά μου χαλασε στοιχειο 2GB και έβαλα 1GB που είχα,Γιαυτο 7 αντι 8GB) Video Adapter GeForce GT 1030 (2 GB) Disk Drive WDC WD5000AAKS-00TMA0 (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) Disk Drive Samsung SSD 860 EVO 500GB (500 GB, SATA-III) Disk Drive WDC WD10EZEX-75WN4A0 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III) BIOS Properties Vendor American Megatrends Inc. Version 1005 Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από ankarage
micos000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 30 λεπτά πριν, ankarage είπε System Memory 7168 MB (DDR2 SDRAM)(Απο παλιά μου χαλασε στοιχειο 2GB και έβαλα 1GB που είχα... Μάλλον σου χάλασε και άλλο. 🙁
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Αν εχεις κανει update στον τελευταιο μηνα, δοκιμασε και με αλλο = προηγουμενο λειτουργικο -> καταραμενα W version 20H2, βγαζουν (αρκετα) προβληματα ειδικα με παλιοτερα συστηματα 😭 45 λεπτά πριν, ankarage είπε Σε μερικές πολύ λίγες φορές κολλάει και επανέρχεται με restore point. Υπάρχει κάποια πρόταση για βοήθεια παρακαλώ? DESKTOP CONFIGURATION IOS Version 10.0.19042.685 (version 20H2)
ankarage Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, micos000 είπε Μάλλον σου χάλασε και άλλο. 🙁 Aν ειχε χαλάσει μνημη δεν θα φαινοταν στη λειτουργία και στα extendend check; 2 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Αν εχεις κανει update στον τελευταιο μηνα, δοκιμασε και με αλλο = προηγουμενο λειτουργικο -> καταραμενα W version 20H2, βγαζουν (αρκετα) προβληματα ειδικα με παλιοτερα συστηματα 😭 Εχω κάνει restore backup που ήταν πριν δυο μήνες με την προηγουμενη version των win10 και μου έκανε το ίδιο.
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μολαταυτα δοκιμασε το με λιγοτερες μνημες (2 αντι για 4) και με καποιο αλλο λειτουργικο π.χ. 8 η 7 🧐
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ankarage είπε memory management Κάποια στιγμή που θα ανοίξετε το PC και θα τρέχει κανονικά δοκιμάστε να τρέξετε ως διαχειριστής στο CMD την εντολή ''sfc /scannow''. Εμένα τον Ιούνιο είχε αυτό το πρόβλημα (έβγαζε fail ο έλεγχος) και κατέληξα σε format. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από Τέρης Α.
ankarage Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 51 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Μολαταυτα δοκιμασε το με λιγοτερες μνημες (2 αντι για 4) και με καποιο αλλο λειτουργικο π.χ. 8 η 7 🧐 Με λιγώτερες μνήμες δεν έχω δοκιμάσει. Σκέπτομαι να το κάνω κι αυτό αλλά αργότερα γιατί για να δώ το αποτέλεσμα πρέπει να περνούν 4 ώρες. 16 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Κάποια στιγμή που θα ανοίξετε το PC και θα τρέχει κανονικά δοκιμάστε να τρέξετε ως διαχειριστής στο CMD την εντολή ''sfc /scannow''. Εμένα τον Ιούνιο είχε αυτό το πρόβλημα (έβγαζε fail ο έλεγχος) και κατέληξα σε format. Το έχω κάνει πολλάκις. Ακόμη έχω κάνει και τις σχετικές ενέργειες που προκύπτουν απο τα error codes που ανέφερα. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.
snbblp Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 το μηχάνημα προσπαθεί να παίξει dual channel με διαφορετικές και ασύμμετρες ram dimm Κατάργησε το κανάλι με τι; διαφορετικές ram (την 1g και την 2g ram) μέχρι να βρεις ίδια 2άρα.
ankarage Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 43 λεπτά πριν, snbblp είπε το μηχάνημα προσπαθεί να παίξει dual channel με διαφορετικές και ασύμμετρες ram dimm Κατάργησε το κανάλι με τι; διαφορετικές ram (την 1g και την 2g ram) μέχρι να βρεις ίδια 2άρα. ¨Οπως έγραψα παραπάνω θα δοκιμάσω τις RAM αλλα αργοτερα γιατι τ' αποτελέσματα τα βλ'επω μετα απο 4 ωρες που κάτι θ'αλλάξω. ¨Ομως οι μνημες λειτουργούν έτσι για πάνω απο 3 χρόνια εξάλλου το extendend check memory θα το έδειχνε.
snbblp Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Αυτό https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K Deluxe/P5K_Deluxe_WiFi-AP_QVL.pdf και δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.
ankarage Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, snbblp είπε Αυτό https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K Deluxe/P5K_Deluxe_WiFi-AP_QVL.pdf και δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Οι μνημες μου ειναι αποδεδειγμένα συμβατές με τη ΜΒ.Εχει χρησιμοποιηθεί ο αντίστοιχος πινακας της ASUS όταν αγοράσθηκαν πριν χρόνια.Εξάλλου λειτουργουσαν απροβλημάτιστα. Πάντως ευχαριστώ πολύ.
micos000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 6 ώρες πριν, ankarage είπε Aν ειχε χαλάσει μνημη δεν θα φαινοταν στη λειτουργία και στα extendend check; Μα φαίνεται στην λειτουργία ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό τα extendend check τι είναι; Έλεγχοι της μνήμης από την μητρική; Δες στο λινκ πως να κάνεις έλεγχο με το εργαλείο των windows και με το memtest https://www.howtogeek.com/260813/how-to-test-your-computers-ram-for-problems/
ankarage Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 17 ώρες πριν, micos000 είπε Μα φαίνεται στην λειτουργία ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό τα extendend check τι είναι; Έλεγχοι της μνήμης από την μητρική; Δες στο λινκ πως να κάνεις έλεγχο με το εργαλείο των windows και με το memtest https://www.howtogeek.com/260813/how-to-test-your-computers-ram-for-problems/ Το εργαλείο που λες ειναι το γνωστο windows memory diagnostic. Επιλέγοντας μεσω F1 υπάρχουν 3 επιλογες, basic,standard και extendend, Τελικά κάποια στιγμή θα δοκιμάσω αλλαγες και δοκιμές στις μνήμες. Δεν έχω κάποια άλλη σκέψη πριν προχωρήσω σε κάτι άλλο π.χ. ΜΒ Ευχαριστώ πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα