Kapou Kapote Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα και καλή χρονιά. Γνωρίζετε αν μπορεί ο πατέρας μου να με κάνει πληρεξούσιο ή εξουσιοδότησαη online μέσω gov.gr που να ισχύει για πώληση αγροτεμαχίου; Λόγω υγείας δυσκολεύεται να βγει απο το σπίτι και δεν θέλει να ασχοληθεί καθόλου ο ίδιος και θέλει να βάλει εμένα να τρέξω για όλα. Μετράει μια εξουσιοδότηση online ή όταν πρόκειται για πώληση θα πρέπει να έρθει συμβολαιογράφος ή δικηγόρος στο σπίτι για πληρεξούσιο και υπογραφές; Σας ευχαριστώ.
meletis_m Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, Kapou Kapote είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά. Γνωρίζετε αν μπορεί ο πατέρας μου να με κάνει πληρεξούσιο ή εξουσιοδότησαη online μέσω gov.gr που να ισχύει για πώληση αγροτεμαχίου; Λόγω υγείας δυσκολεύεται να βγει απο το σπίτι και δεν θέλει να ασχοληθεί καθόλου ο ίδιος και θέλει να βάλει εμένα να τρέξω για όλα. Μετράει μια εξουσιοδότηση online ή όταν πρόκειται για πώληση θα πρέπει να έρθει συμβολαιογράφος ή δικηγόρος στο σπίτι για πληρεξούσιο και υπογραφές; Σας ευχαριστώ. πληρεξούσιο μόνο μέσω συμβολαιογράφου ξέρω οτι γίνεται . Επίσης να ξέρεις θα χρειαστεί και τοπογραφικό με συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87 εάν δέν υπάρχει ήδη και βεβαίωση κωδικού ηλεκτρονικού διαγράμματος + βεβαίωση περί αυθαιρέσιων απο μηχανικό . Λογικά ο αγοραστής τα επιβαρύνεται , δεν το γνωρίζω σίγουρα. 1
SB_1957 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, Kapou Kapote είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά. Γνωρίζετε αν μπορεί ο πατέρας μου να με κάνει πληρεξούσιο ή εξουσιοδότησαη online μέσω gov.gr που να ισχύει για πώληση αγροτεμαχίου; Λόγω υγείας δυσκολεύεται να βγει απο το σπίτι και δεν θέλει να ασχοληθεί καθόλου ο ίδιος και θέλει να βάλει εμένα να τρέξω για όλα. Μετράει μια εξουσιοδότηση online ή όταν πρόκειται για πώληση θα πρέπει να έρθει συμβολαιογράφος ή δικηγόρος στο σπίτι για πληρεξούσιο και υπογραφές; Σας ευχαριστώ. Πληρεξούσιο με συμβολαιογράφο στο σπίτι. Δεν νομίζω να έχει μπει στο gov.gr 1
Kapou Kapote Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, meletis_m είπε πληρεξούσιο μόνο μέσω συμβολαιογράφου ξέρω οτι γίνεται . Επίσης να ξέρεις θα χρειαστεί και τοπογραφικό με συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87 εάν δέν υπάρχει ήδη και βεβαίωση κωδικού ηλεκτρονικού διαγράμματος + βεβαίωση περί αυθαιρέσιων απο μηχανικό . Λογικά ο αγοραστής τα επιβαρύνεται , δεν το γνωρίζω σίγουρα. Δε γνωρίζω τίποτα απο αυτά και ο πατέρας μου δεν έχει καθόλου τη διάθεση να ασχοληθεί. Υπάρχουν δεν υπάρχουν ένας θεός ξέρει. Μάλιστα, σ'ευχαριστώ πολύ. 3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Πληρεξούσιο με συμβολαιογράφο στο σπίτι. Δεν νομίζω να έχει μπει στο gov.gr Η εξουσιοδότηση έχει μπει στο gov αλλά δεν ήξερα αν ισχύει για αγοραπωλησίες γης κλπ. Άρα είμαστε για πληρεξούσιο στο σπίτι. Σας ευχαριστώ πολύ!
marva Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για να είναι έγκυρη η μεταβίβαση ακινήτου όχι μόνο απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, το οποίο θα προσαρτηθεί στο συμβόλαιο, αλλά πρέπει να είναι και ειδικό, δηλ. να αναγράφει ρητά για ποιο ακίνητο πρόκειται και να το περιγράφει. Επίσης, πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο των διαδικαστικών πράξεων που απαιτούνται για τη μεταβίβαση, καθώς και τους φορείς έναντι των οποίων θα ισχύει, όπως λ.χ. ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία, δασαρχεία, κτηματολόγιο, τράπεζες κλπ. Ο συμβολαιογράφος που θα συντάξει το συμβόλαιο μπορεί κάλλιστα να συντάξει και το πληρεξούσιο. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2021 από marva 1
Kapou Kapote Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, marva είπε Για να είναι έγκυρη η μεταβίβαση ακινήτου όχι μόνο απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, το οποίο θα προσαρτηθεί στο συμβόλαιο, αλλά πρέπει να είναι και ειδικό, δηλ. να αναγράφει ρητά για ποιο ακίνητο πρόκειται και να το περιγράφει. Επίσης, πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο των διαδικαστικών πράξεων που απαιτούνται για τη μεταβίβαση, καθώς και τους φορείς έναντι των οποίων θα ισχύει, όπως λ.χ. ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία, δασαρχεία, κτηματολόγιο, τράπεζες κλπ. Ο συμβολαιογράφος που θα συντάξει το συμβόλαιο μπορεί κάλλιστα να συντάξει και το πληρεξούσιο. Μάλιστα, κατάλαβα, άρα τον συμβολαιογράφο στο σπίτι δεν τον γλιτώνουμε. Γνωρίζεις μήπως περίπου πόσο παίρνει μια τέτοια διαδικασία να έρθει; 50 ευρώ; 100ευρώ; 150; Για να έρθει σπίτι εννοώ. Ιδέα δεν έχω, θα πάρω μεθαύριο ένα τηλέφωνο να ρωτήσω ελπίζω να μου πούνε απο το τηλέφωνο.
marva Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Kapou Kapote είπε Μάλιστα, κατάλαβα, άρα τον συμβολαιογράφο στο σπίτι δεν τον γλιτώνουμε. Γνωρίζεις μήπως περίπου πόσο παίρνει μια τέτοια διαδικασία να έρθει; 50 ευρώ; 100ευρώ; 150; Για να έρθει σπίτι εννοώ. Ιδέα δεν έχω, θα πάρω μεθαύριο ένα τηλέφωνο να ρωτήσω ελπίζω να μου πούνε απο το τηλέφωνο. Δεν μπορώ να σου απαντήσω συγκεκριμένα, γιατί η αμοιβή του συμβολαιογράφου υπολογίζεται ανά φύλλο του πληρεξουσίου (υπάρχει και μικρή πάγια αμοιβή + κόστος αντιγράφων) και καθορίζεται με βάση υπουργικές αποφάσεις. Βέβαια, επειδή ζούμε σε δύσκολους καιρούς, ίσως θα μπορούσες να κάνεις μια προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τον συμβολαιογράφο, με βασικό σου επιχείρημα ότι θα του αναθέσεις και το συμβόλαιο αγοραπωλησίας και, φυσικά, να κάνεις μια σχετική έρευνα μεταξύ των συμβολαιογράφων της περιοχής. Αν ο πατέρας σου μένει στην Αθήνα ή σε μεγάλη πόλη, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα