Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@ksessalonikios Πίστεψέ με φίλε ΔΕΝ θα το μετανιώσεις ποτέ για αυτήν την κίνηση που έκανες.

Έζησα 10 χρόνια σε Ανατολικό μπλοκ μέσα σε 24τμ χωρίς θέρμανση. Η γατούλα μου που έσωσα από τον παγετό με βοήθησε για να μην τα παρατήσω όλα.

Τα άτιμα έχουν την δύναμη να σου ηρεμούν τα νεύρα ακόμα κι όταν κάνουν σκανταλιές. ❤️

Να του δώσεις μία ευτυχισμένη ζωή γιατί το αξίζετε.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ksessalonikios είπε

ορίστε ο αλητάμπουρας 

IMG_2094.jpeg

IMG_1999 αντίγραφο.jpg

Πάρα πολύ όμορφος 🥰. Φαίνεται ότι τον φροντίζεις.

Ετοιμάσου να κοιμάσαι στο πάτωμα :P

Δημοσ.

3 σελίδες σχόλια και κανένας δεν ανέφερε ένα cat patio??  Ένα τέτοιο κατασκεύασε στην ταράτσα και λύθηκε το πρόβλημα. Επίσης η δικιά μου, από τότε που είμαστε στο σπίτι όλη μέρα λόγω lockdown έχει ξεσκιστεί στον ύνπο. Όλη μέρα κοιμάται και γενικώς είναι πάρα πολύ χαλαρή.
Όσο για τις μυρωδιές, καλή άμμο, καλή τροφή και συχνό καθάρισμα και δεν πρόκειται να μυρίσει ποτέ το σπίτι. 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, filip123go είπε

3 σελίδες σχόλια και κανένας δεν ανέφερε ένα cat patio??  Ένα τέτοιο κατασκεύασε στην ταράτσα και λύθηκε το πρόβλημα. Επίσης η δικιά μου, από τότε που είμαστε στο σπίτι όλη μέρα λόγω lockdown έχει ξεσκιστεί στον ύνπο. Όλη μέρα κοιμάται και γενικώς είναι πάρα πολύ χαλαρή.
Όσο για τις μυρωδιές, καλή άμμο, καλή τροφή και συχνό καθάρισμα και δεν πρόκειται να μυρίσει ποτέ το σπίτι. 

Έχει τέτοια πράματα στην Ελλάδα ; 

Και αν ναι, πόσο στοιχίζουν άραγε ;

@ksessalonikios πάρτον πάνω μη το σκέφτεσαι, και απλά άφηνέ τον κάποια ώρα έξω υπό την επίβλεψή σου

Εντάξει δε χρειάζονται υπερβολές, π.χ. 2 φορές τη μέρα ανοίγεις μισή ώρα να βγει, εσύ είσαι μέσα και απλά ρίχνεις κάθε τόσο κάνα βλέφαρο τι γίνεται  

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

@ksessalonikios πάρτον πάνω μη το σκέφτεσαι, και απλά άφηνέ τον κάποια ώρα έξω υπό την επίβλεψή σου

Εντάξει δε χρειάζονται υπερβολές, π.χ. 2 φορές τη μέρα ανοίγεις μισή ώρα να βγει, εσύ είσαι μέσα και απλά ρίχνεις κάθε τόσο κάνα βλέφαρο τι γίνεται  

Τι εννοείς; 5 ξύλα είναι, 10 μέτρα σύρμα και μια μέρα δουλειά.... Υπάρχουν άπειρα βιντεάκια με how to ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αυτό είναι αδύνατο. Αν τον βγάζει στην ταράτσα, πρέπει να είναι μαζί του. Παρουσιάζουν απρόβλεπτες συμπεριφορές τα γατίνια. Δεν είναι σκύλοι.

Χίλιες φορές να τον βγάζει στην πυλωτή μισή ώρα κάθε μέρα, παρά στην ταράτσα.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Αυτό είναι αδύνατο. Αν τον βγάζει στην ταράτσα, πρέπει να είναι μαζί του. Παρουσιάζουν απρόβλεπτες συμπεριφορές τα γατίνια. Δεν είναι σκύλοι.

Χίλιες φορές να τον βγάζει στην πυλωτή μισή ώρα κάθε μέρα, παρά στην ταράτσα.

Κοιτά, είναι ανάλογα και στη γάτα. Η δικιά μου πχ βγαίνει στο μπαλκόνι μόνη της (1ος όροφος) και απλά αράζει στο πεζούλι και χαζεύει κάτω... Όταν βαρεθεί, έρχεται στην πόρτα και γκρινιάζει να την βάλω μέσα. Δεν μου έχει φύγει ποτέ. Αλλά πιστεύω είμαι η εξαίρεση.

Δημοσ.

Οι γάτες είναι ζώα που κοιμούνται πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. Από την φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο γάτος απολαμβάνει τον ύπνο του και γενικά την διαμονή του εκεί. 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, ksessalonikios είπε

Εχω ενα δίλημμα που με "βασανίζει" αρκετό καιρό και είπα να πάρω μια γνώμη από άτομα με εμπειρία στις γάτες. Εχω εναν γάτο αδεσποτακο που φροντίζω από τότε που γεννήθηκε πριν 1,5 χρόνο. Του παρέχω τα πάντα εκτός από το σπιτι. Ζει στην περιφραγμένη πιλοτή μου και μπαινοβγαίνει από ένα πορτάκι που του έχω φτιάξει για τις βόλτες του. Θα ήθελα να τον πάρω μέσα αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι ένα μικρό δωμάτιο (σκεφτείτε κατι σαν δωματιο ξενοδοχείου) στην ταράτσα πολυκατοικίας. Αυτό σημαίνει οτι μεσα ο χώρος ειναι πολύ περιορισμενος για να κινηθεί και στην ταρατσα επικίνδυνα για ατύχημα. Τον έχω ανεβασει καποιες φορες επανω για λίγες μερες (μόνο μεσα) αλλά νιώθω ότι βαριέται οσο κι αν προσπαθω να τον απασχολήσω.  Το αποτελεσμα να ειναι σχεδον συνέχεια ξαπλωμένος στο κρεβατι και να κοιμάται. Σκεφτόμουν σε περίπτωση που τον πάρω επάνω να τον αφήνω στην ταράτσα με ενα μακρύ λουρί δεμένο ωστε να μην ειναι ανεξέλεγκτος και να τον βγαζω εξω στην γειτονιά για καμιά βόλτα. Επίσης κοινός χώρος σημαίνει οτι ο γατος δεν θα μπορει να παει καπου αλλού να κρυφτεί σε περιπτωση που κατι τον ενοχλεί, οπως πχ θα μπορουσε να ειναι μια ταινία που παιζει στην τηλεόραση ή η ηλεκτρική σκουπα (για το 2ο εχω σκεφτεί να τον κλεινω στην τουαλέτα ή εξω στην ταρατσα μεχρι να τελειώνει το καθάρισμα). Να σημειώσω για τον χαρακτήρα του οτι ειναι αρκετά παιχνδιάρης, του αρέσει να κυνηγάει ό,τι πετάει, απο κουνούπι μεχρι περιστέρι, να φανταστείτε οτι συχνα τον βρίσκω πανω σε δεντρα για να πιασει καποιο πουλί.  Τι πιστεύετε, θα μπορούσε να ζήσει ευτυχισμένος χωρίς να νιώθει φυλακισμένος και πεσει σε μελαγχολία υπό αυτές τις συνθηκες; 

εγω θα σου πω απο πρωσοπικη εμπειρια επειδη εχω τωρα μονιμα μια γατα σπιτι αλλα και λιγο πιο παλια ειχα αλλη η οποια ειχε μαθει και ειχε ωραριο μονη της εβγαινε το πρωι γυρνουσε μεσημερι ετρωγε κοιμοταν μεσα στο σπιτι μετα εβγαινε απογευμα ερχοταν βραδυ και εμενα σπιτι μεσα το βραδυ...το ειχαμε κανει ολα τα εμβολια το πλεναμε και τα λοιπα....

οσο αναφορα το λουρι ειναι λαθος στην γατα θα την παιδευεις χωρις λογο οπως και να την κλεινεις σε ενα μπανιο ολη μερα 

τωρα την αλλη γατα που εχουμε ειναι μεσα στο σπιτι 24 ωρες ειναι στηρομενη με ολα τα εμβολια κανονικα και την βγαζουμε εξω βολτα καθε μερα και εχουμε αμμο μεσα στο σπιτι...

ο υπνος δεν ειναι κακο τους αρεσει να κοιμουνται πολυ παρα πολυ επισης οταν λειπουμε την αφηνουμε ελευθερη στο σπιτι διοτι σε εμας τουλαχιστον δεν κανει ζημιες....γενικα θα το καταλαβεις αν θελει να μενει σπιτι η να βγαινει εξω.

Δημοσ.

@antonis_1995 βρε δεν είπα όλη την μέρα να τον έχω στο μπάνιο, αυτό έλειπε. Για λίγα λεπτά όταν χρειάζεται για μια ειδική περίπτωση.
Στο εξωτερικό εχω παρατηρήσει είναι συχνό φαινόμενο να βγάζουν τη γάτα βόλτα με σαμαράκι όπως τους σκύλους. Υπάρχει και τύπος στο YouTube που κάνει ταξίδια στην Ευρώπη με ποδήλατο κι έχει τον γάτο με το λουράκι του. Εδώ στην Ελλάδα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν συμβαίνει αυτό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...