Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή μια συζήτηση που είχα πρόσφατα, είμαι της άποψης πως λόγω της ανωνυμίας το άτομο εκφράζεται ειλικρινέστερα στο διαδίκτυο παρά στην κανονική ζωή.

Στον έξω κόσμο υπάρχουν επιπτώσεις για αυτά που θα πεις, γνωρίζει ο κόσμος ακριβώς ποιος είσαι και έτσι δύσκολα αποκαλύπτεις τις πραγματικές σου σκέψεις/απόψεις.

Από την άλλη, κάποιος μπορεί να υποστηρίξει πως ο άνθρωπος σε κάθε πτυχή της ζωής του υποκρίνεται και παίζει κάποιο ρόλο και ούτε στο διαδίκτυο θα δείξει τον πραγματικό του χαρακτήρα διότι ως κοινωνικά όντα που είμαστε η συμπεριφορά μας είναι σχεδιασμένη στην αλληλεπίδραση με άλλα άτομα του είδους μας και όχι μια απρόσωπη οθόνη. Συχνά δηλαδή βγάζουμε πολύ χειρότερο χαρακτήρα γιατί δεν βλέπουμε τον άλλον ως κάποιον άνθρωπο με αισθήματα και προσωπικότητα αλλά ως ένα απρόσωπο ψευδώνυμο.

Εντελώς τυχαία ανακάλυψα το προφίλ μιας γνωστής μου η οποία αν τη γνωρίσετε έξω θα πείτε ''τι γλυκιά και καλόβολη κοπέλα'' και στο διαδίκτυο έγραφε για ψόφους και καρκίνους.

Τι πιστεύετε πως τελικά ισχύει; Αναφέρομαι κυρίως σε forum όπως το insomnia ή το reddit που πραγματικά δεν ξέρει ο άλλος κανένα σου στοιχείο και όχι στο facebook ή το instagram που εύκολα σε αναγνωρίζει κάποιος.

Δημοσ.

Εννοείται πως πολλά δεν λέγονται δημόσια. Γιατί αν πεις κάτι που δεν ταιριάζει με τα νέα πρότυπα θα νιώσεις το cancel culture. Απόλυση από δουλειά, διαπόμπευση στην κοινωνία κλπ.

Ξέρεις ότι υπάρχουν επεισόδια του Κωνσταντίνου και Ελένης που δεν παίζονται σε επανάληψη γιατί δεν ταιριάζουν με τα ήθη τα σημερινά? Πχ να πεις κάποιος είναι αδελφή

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, λες κάτι και σε σταυρώνουν αμέσως, σε όλα τα social media. Οποτε πολλά που διαβάζεις από ανώνυμους, τα πιστεύουν όμως δε θα λένε με το πρόσωπο τους. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, λες κάτι και σε σταυρώνουν αμέσως, σε όλα τα social media. Οποτε πολλά που διαβάζεις από ανώνυμους, τα πιστεύουν όμως δε θα λένε με το πρόσωπο τους. 

Αυτό που λες έχουν να κάνουν με την πολιτική ορθότητα, η οποία πράγματι έχει φτάσει σε ένα σημείο να λογοκρίνει και να φιμώνει στο όνομα της ''ισότητας''.

Ωστόσο εγώ δεν το πηγαίνω τόσο σε ιδεολογίες και πολιτικές παρατάξεις αλλά  σε κάτι βαθύτερο, ίσως δεν εκφράζομαι σωστά...

Για παράδειγμα ,από τη μία μπορεί να αποκαλύψω σε κάποιον άγνωστο διαδικτυακά πράγματα που δεν γνωρίζει κανείς στον έξω κόσμο,  από την άλλη δεν μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον ουσιαστικά μέσω οθόνης γιατί δεν μπορώ να δω τις εκφράσεις του προσώπου του, τον τόνο της φωνής του και τις γενικότερες αντιδράσεις του. 

Άρα όταν γράφω κάτι σε ένα forum περισσότερο νιώθω ως ρομπότ που επαναλαμβάνει κάποια συγκεκριμένα πράγματα τα οποία πιστεύει, παρά ως συμμέτοχος σε μια συζήτηση στην οποία θα είχα τον άλλο μπροστά μου και κάθε δευτερόλεπτο θα άλλαζα βάσει αυτών που ακούω/απαντώ.

Προσωπικά η διαδικτυακή μου προσωπικότητα δεν έχει σχέση με αυτήν της αληθινής ζωής.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gatoskylo8 είπε

Τι πιστεύετε πως τελικά ισχύει;

Και τα δύο πρόσωπά μας που περιγράφεις αποτελούν συνολικά αυτό που είμαστε. Μαζί με άλλα 100 πρόσωπα που έχουμε για άλλες περιστάσεις... Πχ. βλέπεις άνθρωπο επιστήμονα ήρεμο έξω στη ζωή και μπορεί να τον πετύχεις στο γήπεδο άλλον άνθρωπο. Απλά σε άλλους διαφέρουν πολύ τα πρόσωπα μεταξύ τους και σε άλλους λιγότερο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ότι βαίνουμε ολοταχώς σε μια δυστοπία είναι δεδομένο

έτσι το ερώτημα δεν είναι αν «αποκαλύπτει κάποιος στο διαδίκτυο το πραγματικό του πρόσωπο»

το ερώτημα είναι με ποιόν τρόπο και πόσο αποτελεσματικά μπορεί κάποιος να προστατευθεί από την αποκάλυψη της πραγματικής του ταυτότητας

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ.

Ισχύει αυτό που λέει ο ts σε πολύ κόσμο αλλά όχι 100%. Να πούμε πάντως ότι πλέον και στο διαδίκτυο αν πεις κάτι ακραίο η βρίσεις υπάρχουν συνέπειες όπως διαγραφή posts η ban ανάλογα που θα το πεις, αν κσθεσαι και κανεις βλακειες δεν αποκλείεται και η περίπτωση να ασχοληθεί η αστυνομία μαζί σου ή να φας καταγγελία. 

Επίσης στο θέμα του πως αντιδράει η κοινωνια ανάλογα του πότε θα θεωρηθεί ορθό η ορθό κάτι ανάλογα τα πρότυπα της εποχής. Ναι οκ, εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο τι είναι σωστό τι λάθος και τι συνέπειες προκαλεί αυτό που εκφράζεις πάρα του πόσο σωστό/αληθές είναι. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Και τα δύο πρόσωπά μας που περιγράφεις αποτελούν συνολικά αυτό που είμαστε. Μαζί με άλλα 100 πρόσωπα που έχουμε για άλλες περιστάσεις... Πχ. βλέπεις άνθρωπο επιστήμονα ήρεμο έξω στη ζωή και μπορεί να τον πετύχεις στο γήπεδο άλλον άνθρωπο. Απλά σε άλλους διαφέρουν πολύ τα πρόσωπα μεταξύ τους και σε άλλους λιγότερο.

Έχεις δίκιο σε αυτό που αναφέρεις, άρα ρόλο δεν παίζει τόσο το διαδίκτυο αλλά η περίσταση.

Για παράδειγμα άλλη συμπεριφορά έχει ο μέσος άνθρωπος προς έναν πολιτικό με υψηλό αξίωμα και διαφορετική στον υπάλληλο του σούπερ μάρκετ.

Εμένα πάντως θα μου κακοφαινόταν αν έβλεπα κάποιον άνθρωπο που θα τον θεωρούσα αξιόλογο και καλλιεργημένο να συμπεριφέρεται σαν πίθηκος στο γήπεδο. Έχεις άλλα standards για κάποιους ανθρώπους και δεν θέλεις να τους βλέπεις να αφήνουν τα ζωώδη ένστικτα να τους κατευθύνουν.

Τέλος, ακόμα δεν μπορώ να απαντήσω αν καταστάσεις όπως η φτώχεια και ο πόλεμος δείχνουν ποιος πραγματικά είσαι ή σε απανθρωπίζουν και σε ωθούν να συμπεριφέρεσαι ακραία.

Δημοσ.

Το διαδίκτυο είναι ένας δεύτερος κόσμος ,ο λεγόμενος εικονικός.Το θέμα είναι υποκειμενικό κατ'εμέ ,δεν υπάρχει κανόνας.

Εγώ πιστεύω πως το βαρέλι δεν έχει πάτο.Και επειδή η κατάσταση δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο ,να είμαι ολίγον απαισιόδοξος ,προτιμώ να κρατώ αποστάσεις.Να είμαι αυτός που είμαι ,να διατυπώνω τις απόψεις μου με ώριμο τρόπο μέχρι ένα σημείο.Τα ευαίσθητα ,προσωπικά σου θέματα τα κρατάς για σένα και την οικογένεια σου.

Καλό βράδυ.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε

Να είμαι αυτός που είμαι ,να διατυπώνω τις απόψεις μου με ώριμο τρόπο μέχρι ένα σημείο.Τα ευαίσθητα ,προσωπικά σου θέματα τα κρατάς για σένα και την οικογένεια σου.

Καλό βράδυ.

Εγώ έχω μετανιώσει στη ζωή μου μόνο για πράγματα που έχω πει, σχεδόν ποτέ δεν μετάνιωσα για κάτι που κρατήθηκα και δεν είπα.

Στο διαδίκτυο πάντως και να πεις τα προβλήματα σου δεν σε ενδιαφέρει (εννοώ ανώνυμα, όχι rant στο facebook) αφού οι άλλοι δεν ξέρουν το παραμικρό για εσένα.

Στην αληθινή ζωή προφανώς και δεν λες τίποτα, ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον. Οι περισσότεροι ''άνθρωποι'' είναι κουτσομπόληδες και θα όταν σε πιάσουν στο στόμα τους θα είναι μόνο για κακό λόγο. Σε αυτό βέβαια φταίει πολλές φορές και το δικό σου επίπεδο, αν έχεις να κάνεις με μικροαστούς και άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου την έβαψες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως και οι πλούσιοι έχουν πολύ υψηλότερο επίπεδο, όμως άλλο να σε περιστοιχίζουν κομμώτριες και σεκιουριτάδες και άλλο μηχανικοί και ιατροί. Δυσάρεστη και άβολη αλήθεια.

Καλό βράδυ και σε εσένα!

Δημοσ.
6 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

Ξέρεις ότι υπάρχουν επεισόδια του Κωνσταντίνου και Ελένης που δεν παίζονται σε επανάληψη γιατί δεν ταιριάζουν με τα ήθη τα σημερινά?

Ποια επεισόδια?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Ποια επεισόδια?

Αυτά που δε παίζουν ποτέ σε επανάληψη. Και αυτό γίνεται και σε άλλες παλιές σειρές. Ψάξου.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

Αυτά που δε παίζουν ποτέ σε επανάληψη. Και αυτό γίνεται και σε άλλες παλιές σειρές. Ψάξου.

Ρώτησα να μάθω ποια ακριβώς, ώστε να δω τι ακριβώς αφαίρεσαν. Περίμενα τίτλους συγκεκριμένα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Ρώτησα να μάθω ποια ακριβώς, ώστε να δω τι ακριβώς αφαίρεσαν. Περίμενα τίτλους συγκεκριμένα

Πολλά.
Το επεισόδιο με τον Φώκο τον 13ο Θεό.
Το πρώτο επεισόδιο της σειράς.
Το χριστουγεννιάτικο με τον καλύτερο δημότη παίζοταν μόνο στα Χριστούγεννα αλλά δεν ξέρω αν το έδειξε φέτος.
Το πασχαλινό ομοίως.
Το επεισόδιο με τα πικάντικα κορίτσια που τις νομίζει για ιερόδουλες.
Το επεισόδιο με τα γενέθλια του Κωνσταντίνου.
Το επεισόδιο με την Πρωτοχρονιά του 2000.
Το επεισόδιο με το μεξικάνικο σήριαλ είναι κομμένο εκεί που λέει μαριχουάνα.

Επίσης πολλά χρόνια έχω να δω το επεισόδιο με τον Κυριακίδη σαν βιολιστή, αλλά για κάποιο καιρό το έδειχναν 100%.

Επεξ/σία από G.TH.
  • Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, G.TH. είπε

Πολλά.
Το επεισόδιο με τον Φώκο τον 13ο Θεό.
Το πρώτο επεισόδιο της σειράς.
Το χριστουγεννιάτικο με τον καλύτερο δημότη παίζοταν μόνο στα Χριστούγεννα αλλά δεν ξέρω αν το έδειξε φέτος.
Το πασχαλινό ομοίως.
Το επεισόδιο με τα πικάντικα κορίτσια που τις νομίζει για ιερόδουλες.
Το επεισόδιο με τα γενέθλια του Κωνσταντίνου.
Το επεισόδιο με την Πρωτοχρονιά του 2000.
Το επεισόδιο με το μεξικάνικο σήριαλ είναι κομμένο εκεί που λέει μαριχουάνα.

Επίσης πολλά χρόνια έχω να δω το επεισόδιο με τον Κυριακίδη σαν βιολιστή, αλλά για κάποιο καιρό το έδειχναν 100%.

'Εβαλα να δω το 1ο επεισόδειο από περιέργεια να δω τι έχει και δεν το παίζουν πια.

17 λεπτά μετά την αρχή μου τα έσκασε:

Spoiler

Spoiler

Και έπεσα κάτω από τα γέλια

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Με αφορμή μια συζήτηση που είχα πρόσφατα, είμαι της άποψης πως λόγω της ανωνυμίας το άτομο εκφράζεται ειλικρινέστερα στο διαδίκτυο παρά στην κανονική ζωή.

Εγω εδω μεσα ειδικα εχω καταλαβει πως πολλοι θα πουν οτι τους ερθει,θα διαστρεβλωσουν την οποια αληθεια τους,μονο και μονο για να "κερδισουν"σε καποια αντιπαραθεση. Επισης μπορεις να διορθωσεις το "ειλικρινεστερα" με "αγενεστερα".

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...