filip123go Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, squib είπε Μπορώ να σου πω αρκετούς λόγους που ένας manager αλλάζει εταιρεία και χωρίς να κάνει χοντρή βλακεία. Επίσης κάποιος μπορεί να είναι γαμάτος σε ένα οργανισμό και απλά καλός σε άλλο ή μέτριος σε κάποιον άλλο. Δεν είναι όλοι για όλα , εξού και το θέμα βιογραφικού και προσόντων και hard και soft skills. Είπα εγώ πως αλλάζει μόνο επειδή έκανε κάποια βλακεία; Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να αλλάξεις δουλειά. Αλλά δεν πας σε μια εταιρεία, λες το όνομα σου και σου δίνουν 5000 ευρώ, όσα χρόνια προϋπηρεσία και να έχεις. Περνάς κανονικά από συνέντευξη.
squib Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 16 ώρες πριν, randomcat είπε Χωρίς να θέλω να διαφωνήσω σ' αυτό, πώς θα ήταν εάν όλοι απλά περιορίζονταν στο να γράψουν σε μια πρόταση το τι κάνουν καλά και τι τους αρέσει, και τέλος - χωρίς μπλα μπλα, χωρίς να αυτοχαρακτηριστούν ή να στολίσουν τον εαυτό τους με διάφορα επίθετα, αρετές κ.λπ. (του στυλ "είμαι εργατικός, με όνειρα, με όρεξη"); Δηλαδή ένα απλό "είμαι ο τάδε, είμαι καλός στον προγραμματισμό και επικεντρωμένος εκεί, επίσης μου αρέσουν αυτά στους υπολογιστές, hire me να σας κάνω αυτά." και κάτι για να ευθυμήσουμε δε μιλάμε να μας πουν για τον εαυτό τους για το εάν ειναι εργατικοί ή όχι. Γενικώς δε είναι σωστό να γράφονται χαρακτηρισμοί που μας αποδίδουν οι άλλοι, αλλά ένα κείμενο της μορφης " Highly experienced Sales/Commercial professional, with a strong success record * in building and sustaining commercial units in companies in the consumer field, * in developing businesses - entering new market channels and creating new client bases, and * in leading teams with strategic - growth mindset " 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Είπα εγώ πως αλλάζει μόνο επειδή έκανε κάποια βλακεία; Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να αλλάξεις δουλειά. Αλλά δεν πας σε μια εταιρεία, λες το όνομα σου και σου δίνουν 5000 ευρώ, όσα χρόνια προϋπηρεσία και να έχεις. Περνάς κανονικά από συνέντευξη. στην ελληνική αγορά θα συμφωνησώ μέχρι ένα level. Από ένα level και πάνω συνέντευξη είναι η γνωριμία και η γνώση προσώπων και καταστάσεων στο χώρο και στην αγορά. Συνήθως τέτοιες θέσεις δεν περνάνε καν από το hr και λογικό ειναι. Στο 99% τον περιπτώσεων συμφωνούμε, συνέντευξη θα γίνει. 9 λεπτά πριν, stormrain είπε Συμφωνω απολυτα με ο,τι λες, με εξαιρεση τους μηνες σε ασχετη δουλεια κλπ. Κατα την γνωμη μου ειναι καλο να μπαινει, προσωπικα δεν μου λεει μονο πως ο υποψηφιος ειναι εργατικος, αλλα πως πιθανοτατα εχει και ως ενα βαθμο επικοινωνιακα skills οταν ειναι σε service ή barista. Δεν μου χτυπα αρνητικα σε καμια περιπτωση και βασικα το προτιμω απο το να δω πως εφυγε απο μια δουλεια retail Μαιο και αρχισε παλι Σεπτεμβριο, ειδικα αν φαινεται ως pattern. Kαλα τα ορθογραφικα δεν το συζηταω, ειναι ο,τι χειροτερο μπορεις να μου δειξεις σε ενα βιογραφικο, δεν απαιτω να εισαι ο Μπαμπινιωτης, αλλα οταν δεν παιρνεις ενα διλεπτο να κανεις εναν ορθογραφικο ελεγχο, μου δειχνει ελλειψη σοβαροτητας και σιγουρα οταν ζητας δουλεια retail που ιδανικα ξερεις πως το κυριο skill ειναι η επικοινωνια και μου τα χαλας στην βιτρινα της πρωτης επικοινωνιας μας, ε θα παω στον επομενο. Γενικα oι πωλησεις ειναι πικρη ιστορια με τα βιογραφικα και περισσοτερο με τις συνεντευξεις. έαν είναι 22 και ζητάει δουλειά ναι να γράψει και τα 2 καλοκαίρια που δούλεψε με στόχο να σε πείσει ότι προσπαθεί, εάν ειναι 28 και με προηγούμενη εμπειρία, τον ένα Αύγουστο που έκανε dj στο μπαρ του χωριού του δε νιώθω ότι χρειάζεται να το ξέρω εάν δεν έχει συνάφεια με ο αντικείμενο. 2
Moderators stormrain Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, squib είπε τον ένα Αύγουστο που έκανε dj στο μπαρ του χωριού του δε νιώθω ότι χρειάζεται να το ξέρω εάν δεν έχει συνάφεια με ο αντικείμενο. Ναι ενταξει τωρα το Djλικι κι εγω δεν διαφωνω, ειχα στο νου περισσοτερο service/bar που θελει interaction με τους πελατες
squib Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, stormrain είπε Ναι ενταξει τωρα το Djλικι κι εγω δεν διαφωνω, ειχα στο νου περισσοτερο service/bar που θελει interaction με τους πελατες ακόμα και σε αυτό δε μου λέει κάτι όταν ειναι για ένα μήνα ή δύο, πέρα απο όρεξη να κάψει ένα καλοκαίρι. Τον έαν μπορεί να μιλήσει να χαμογελάσει και να είναι ευγενής σε τυπικό επίπεδο φαίνεται. Συνήθως είναι όμως αυτές οι εργασίες ειναι εποχικές σε μέρη και επιχειρήσεις που δεν έχουν τόσα kpis στο προσωπικό τους.
randomcat Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 13 λεπτά πριν, squib είπε έαν είναι 22 και ζητάει δουλειά ναι να γράψει και τα 2 καλοκαίρια που δούλεψε με στόχο να σε πείσει ότι προσπαθεί, εάν ειναι 28 και με προηγούμενη εμπειρία, τον ένα Αύγουστο που έκανε dj στο μπαρ του χωριού του δε νιώθω ότι χρειάζεται να το ξέρω εάν δεν έχει συνάφεια με ο αντικείμενο. Τα φαινόμενα αυτά - των βιογραφικών που περιέχουν περιστασιακές εποχικές ή μη συναφείς εργασίες - υπάρχουν επειδή υπάρχουν και αρκετές εταιρείες που θα ρωτήσουν "εκείνο το διάστημα γιατί υπάρχει κενό στο βιογραφικό σας;" 1
squib Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, randomcat είπε Τα φαινόμενα αυτά - των βιογραφικών που περιέχουν περιστασιακές εποχικές ή μη συναφείς εργασίες - υπάρχουν επειδή υπάρχουν και αρκετές εταιρείες που θα ρωτήσουν "εκείνο το διάστημα γιατί υπάρχει κενό στο βιογραφικό σας;" μιλάμε για ένα δύο μήνες. Ποιος θα ρωτησει τι έκανες 2 μήνες? επίσης μπορείς να φτίαξεις το βιογραφικό σου να μην έχει gaps 2 μηνών αλλά και παλί κανείς δε θα ρωτήσει. Τώρα εάν εργαζόταν κάποιος σε service για χρόνο και πάνω , ναι να το γράψει και να γράψει και τι αποκόμησε απο αυτή την εργασία που μπορεί να μεταφέρει στη θέση που ζητάει.
LongTom Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 33 λεπτά πριν, squib είπε Μπορώ να σου πω αρκετούς λόγους που ένας manager αλλάζει εταιρεία και χωρίς να κάνει χοντρή βλακεία. Επίσης κάποιος μπορεί να είναι γαμάτος σε ένα οργανισμό και απλά καλός σε άλλο ή μέτριος σε κάποιον άλλο. Δεν είναι όλοι για όλα , εξού και το θέμα βιογραφικού και προσόντων και hard και soft skills. Τεράστιο θέμα η εταιρική κουλτούρα (και η κουλτούρα της χώρας-περιοχής) και δυστυχώς δεν συζητιέται σχεδόν καθόλου. Άλλες εταιρίες θέλουν άγριο ανταγωνισμό, άλλες είναι ποιο "σοσιαλιστικές", άλλες απαιτούν υβριδική προσέγγιση ανάλογα με την ομάδα κ.ο.κ. Όλα τα παραπάνω κάνουν χαρακτήρα/ικανότητα , ιδίως σε μάντατζερ, κάτι που κάνει τεράστια διαφορά, αλλά δεν μετριέται εύκολα. 1
squib Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 44 λεπτά πριν, LongTom είπε Τεράστιο θέμα η εταιρική κουλτούρα (και η κουλτούρα της χώρας-περιοχής) και δυστυχώς δεν συζητιέται σχεδόν καθόλου. Άλλες εταιρίες θέλουν άγριο ανταγωνισμό, άλλες είναι ποιο "σοσιαλιστικές", άλλες απαιτούν υβριδική προσέγγιση ανάλογα με την ομάδα κ.ο.κ. Όλα τα παραπάνω κάνουν χαρακτήρα/ικανότητα , ιδίως σε μάντατζερ, κάτι που κάνει τεράστια διαφορά, αλλά δεν μετριέται εύκολα. πολλές εταιρείες έχουν τη κουλτούρα της άρνησης ότι έχουν κουλτούρα και κατα συνέπεια δεν εξετάζουν έαν ο υποψήφιος μπορεί να δέσει και να προσφέρει και να εξελιχθεί. 1
L34x88iT Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Ρε παιδες προσπαθω να φτιαξω και εγω το βιογραφικο μου και σε φορμα και στο linkedin. Θελω να βαλω τα project μου αλλα δεν εχω github. Ολα μου τα projects αφορουν webapps/sites τα οποια δεν τα εχω στο github και δεν ειναι και opensource. Με καλυπτει αν βαλω απλα τα url των projects ή δεν? Δηλαδη να βάλω - project tade - url tade.gr - μια μικρη περιγραφη - project tade2 - url tade2.gr - μια μικρη περιγραφη 1
giwrgostr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, L34x88iT είπε Ρε παιδες προσπαθω να φτιαξω και εγω το βιογραφικο μου και σε φορμα και στο linkedin. Θελω να βαλω τα project μου αλλα δεν εχω github. Ολα μου τα projects αφορουν webapps/sites τα οποια δεν τα εχω στο github και δεν ειναι και opensource. Με καλυπτει αν βαλω απλα τα url των projects ή δεν? Δηλαδη να βάλω - project tade - url tade.gr - μια μικρη περιγραφη - project tade2 - url tade2.gr - μια μικρη περιγραφη Εννοείται πως μπορείς να βάλεις URLs. Στο βιογραφικά εγώ τα κάνω embedded σε κείμενο για εξοικονόμηση χώρου, πχ στο όνομα του project. Το θέμα είναι να έχεις projects να δείξεις, όχι απαραίτητα να είναι open source. Επίσης, θα μπορούσες να φτιάξεις μια προσωπική ιστοσελίδα - portfolio, στην οποία θα δίνεις αναλυτικές πληροφορίες για τα project σου. 1
archer100 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 39 λεπτά πριν, L34x88iT είπε Ρε παιδες προσπαθω να φτιαξω και εγω το βιογραφικο μου και σε φορμα και στο linkedin. Θελω να βαλω τα project μου αλλα δεν εχω github. Ολα μου τα projects αφορουν webapps/sites τα οποια δεν τα εχω στο github και δεν ειναι και opensource. Με καλυπτει αν βαλω απλα τα url των projects ή δεν? Δηλαδη να βάλω - project tade - url tade.gr - μια μικρη περιγραφη - project tade2 - url tade2.gr - μια μικρη περιγραφη Φυσικά μπορείς 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα