Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.info-world.gr/el/proionta/stock-house/anakataskevasmena-&-metacheirismena/statheri-ipologistes/lenovo-thinkcentre-m93p-sff-intel-core-i5-4590/4gb/500gb/no-optical/win-8-pro-coa10125022.html εχω παρει αυτον τον υπολογιστη και μπορειτε να μου πειτε αν αξιζει να αγορασω καρτα γραφικων μεταχειρισμενη η οχι γτ δεν θα εχει μεγαλη διαφορα 

Δημοσ.

Συνήθως σε αυτού του τύπου τους υπολογιστές έχεις θέμα με το τροφοδοτικό. Θα πρέπει να δεις πόσα watt είναι. 

Σε δεύτερη φάση δες τις διαστάσεις του κουτιού και απο τη GPU που θες ώστε να δείς αν ταιριάζει. 

Αν είσαι οκ σε αυτά θα μπορούσες να είναι καμία low-profile low end κάρτα. 

Δημοσ.

οπως ειπα στο αλλο νημα,

ναι αξιζει να παρεις μια καρτα των 60 ευρω. 

κ αν δεν μπορεσεις να την βαλεις 

αξιζει να παρεις αλλο συστημα που να χωραει.

εστω κ αν ειναι ι3 2100 με την καρτα θα τρεχει απιστευτα πιο γρηγορα απο αυτο χωρις καρτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτον να σιγουρευτούμε ότι το pc έχει pci-x θύρα, δεν έχουν όλα, κανονικά το "Lenovo Thinkcentre M93p SFF " έχει αλλά συχνά κάνουν λάθη με τα form factors και λένε SFF ενώ είναι το USSF ή το tiny που δεν έχει. Αν είναι αυτό της φωτο έχει, αλλά καμμια φορά βάζουν ετοιμες από το internet φωτο που είναι λάθος.

Αν είμαστε σιγουροι ότι είναι αυτό της φωτό τότε:

Παίρνει GPU αρκεί να είναι low profile. Υπάρχουν σε 1030, 1050 ti και 1650.

Από άποψη τιμής σήμερα μόνο η 1030 αξίζει γιατί δεν έχει ανέβάσει τιμή ενώ οι άλλες 2 έχουν διπλασιασθεί σχεδον οι τιμές τους τους τελευταίους 2 μήνες.

Αν το πάρεις βάλε στο πρόγραμμα έναν SSD. Αν έχεις σκοπό να πάρεις 128GB για να τον έχεις παράλληλα με τον HDD σκέψου ότι δε θα έχει εξτρα τροφοδοσία SATA για 2ο σκληρό και θα πρέπει να κάνεις πατέντα με διακλάδωση (απλό είναι αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου). Αλλιώς πάρε ένα μεγάλο SSD μόνο του και τέρμα. αν δεν έχει CD/DVD όπως λέει πιθανό να περισσέυει η τροφοδοσία του και ο χώρος και να τον βάλεις εκεί τον SSD χωρίς πολλά πολλά.

Επιπλέον βάλε στο πρόγραμμα προαιρετικά άλλα 4 GB μνήμη από Ali ή ebay (με κάνα 15αρι).

Επεξ/σία από dchatz
  • Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου θες να τρέξει κάποιο παιχνίδι στο pc αυτό ή μόνο προγράμματα διάφορα, σερφάρισμα, βίντεο  κτλ; 

Γιατί αν δεν είναι να τρέξει κάνα παιχνιδάκι, τσάμπα λεφτά η κάρτα γραφικών. Εντελώς όμως. 

Μνήμη και ssd βάλε, και θα είναι σφαίρα το εργαλείο. 

Δημοσ.

Αν δεν παιζεις παιχνιδια => κανενα ρολο -που να δικαιολογει το +80ευρω 🤑

Στις 18/1/2021 στις 1:33 ΜΜ, dchatz είπε

Αν έχεις σκοπό να πάρεις 128GB για να τον έχεις παράλληλα με τον HDD σκέψου ότι δε θα έχει εξτρα τροφοδοσία SATA για 2ο σκληρό και θα πρέπει να κάνεις πατέντα με διακλάδωση (απλό είναι αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου).

Απλως χρειαζεται κατι τετοιο πολυ ευκολο και φθηνο, το παραθετω μηπως χρειαστει σε καποιον αλλο:
https://www.mgmanager.gr/καλώδια-adapters/100456-gembird-sata-power-splitter-cable-with-angled-output-connectors-015m-cc-satam2f-02.html
https://gembird.com/item.aspx?id=8660&lang=gr
A, και στο m93p sff, μπορει να συνδεσει-βαλει μεσα: μεχρι και 4* devices!
Προφανως, δεν μπορει να ειναι 4...μεγαλοι 3.5 δισκοι, δε θα χωρεσουν! 😛

* 3 X sata + 1 X esata (οπου μπορει να χρησιμοποιηθει και με εσωτερικο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Απλως χρειαζεται κατι τετοιο πολυ ευκολο και φθηνο, το παραθετω μηπως χρειαστει σε καποιον αλλο:
https://www.mgmanager.gr/καλώδια-adapters/100456-gembird-sata-power-splitter-cable-with-angled-output-connectors-015m-cc-satam2f-02.html
https://gembird.com/item.aspx?id=8660&lang=gr

Πολύ σωστά. Απλώς σε κάποια φάση που χρειάστηκε να το κάνω αυτό σε ένα M91, είδα με έκπληξη ότι το τροφοδοτικό είχε μόνο 2 παροχές SATA (μία πήγαινε στο σκληρό και μία στο DVD). Αν δε θες το DVD ΟΚ, έυκολα, αλλά επειδή ο φίλος που το έδωσα το ήθελε, αντί τα τρέχω σε μαγαζιά. βρήκα στα συρτάρια ένα χαλασμένο τροφοδοτικό, έκοψα την SATA και την κόλλησα σαν διακλάδωση στα καλώδια της παροχής.

Έτσι στερεώθηκε ο SSD κάτω από τον 3,5 σκληρό που είχε μέσα.

Επεξ/σία από dchatz
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Για στερεωση ssd τα κλασσικα δεματικα, η αυτοκολλητη ταινια διπλης οψεως 😀

Στο τελετυταίο optiplex που μου έκατσε τύπωσα στον 3d εκτυπωτή έναν αντάπτορα από HDD 3.5 σε 2ΧHDD 2.5.

Άλλη φάση 128SSD + 1000HDD στον ίδιο χώρο 😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, spimou είπε

εχω βαλει καιμηνη και ssd εχω βαλει  απλα και η καρτα γραφικων νομιζω παιζει ρολο

ισως μια μεταχειρισμενη gt 710 , 730 κ παρομοια,μικρη ,των 20,30 ευρω να ειναι πολυ ενταξει  κ να σε υπερκαλυπτει.

αν ηταν δικο μου ισως το εκοβα με τροχο στο πισω μερος,

αφηνα το καπακι ανοιχτο 

κ ετσι θα χωραγαν ολες οι καρτες

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, spimou είπε

ναι αλλα οχι καινουρια ! μεχρι 20-26 ευρω μεταχειρισμενη!

αμα δε σου αρεσει να μπορεις να την πουλησεις 15ευρω χωρις να τα κλαις☺️

αλλιως κοψε το κουτι καλυτερα να χωραει μεγαλες καρτες,

θα γλιτωσεις πολυ χρημα. 100 ευρω 

με 80 ευρω αγοραζεις την 1030 που ειναι 3-4 φορες καλυτερη απο την 710 κ 730 που κοστιζουν 60 ευρω

μεχρι 20-28 ευρω ομως αξιζει

Επεξ/σία από peiraiask

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...