Zerg13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Σε windows7 64bit Παω να κανω clone απο ενα παλιο σκληρο σε ssd, ξεκιναει και στο 25% βγαζει error: Clone failed - error 0 - read failed - 1117 . The request could not be performed because of an i/o error. Mp segment to restore _> m file system readFile failed,, τι κανω; μου εβγαζε insuficient space στην αρχη, παρολο,που ειχα πολυ χωρο. Ετσι δεν συμπεριελαβα το back up partition στο clone disk πειραζει; Καπου 500mb ηταν.
fujitsuA530 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Πιθανότατα έχει σφάλματα ο αρχικός δίσκος. Κάνε chkdsk. Δες λεπτομέρειες εδώ: https://kb.macrium.com/KnowledgebaseArticle50130.aspx - Aν δεν σε φτάνει ο χώρος, μπορείς να μικρύνεις την έκταση του διαμερίσματος C, για να σου χωρέσει και το τελευταίο partition.
snbblp Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Zerg13 είπε Σε windows7 64bit Παω να κανω clone απο ενα παλιο σκληρο σε ssd, ξεκιναει και στο 25% βγαζει error: Clone failed - error 0 - read failed - 1117 . The request could not be performed because of an i/o error. Mp segment to restore _> m file system readFile failed,, τι κανω; μου εβγαζε insuficient space στην αρχη, παρολο,που ειχα πολυ χωρο. Ετσι δεν συμπεριελαβα το back up partition στο clone disk πειραζει; Καπου 500mb ηταν. Bad sectors found. Ολα τα σοβαρά προγράμματα cloning/imaging έχουν επιλογή ignore bad sectors. Αν επιμείνουν να διαβάσουν "τον αδιάβαστο", ο δίσκος τίθεται αυτόματα offline ή ακόμα χειρότερα, κάνει power down. Ψάξε για επιλογή ignore (ή) skip bad sectors. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από snbblp
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ερώτηση προς τους ειδικούς. Όταν παρά την ύπαρξη bad sectors όλα τα δεδομένα είναι προσβάσιμα (άρα τα περιεχόμενα των bad sectors έχουν γίνει reallocated σε "καλά" sectors) και η αντιγραφή δεν γίνεται sector by sector, τότε δεν πρέπει να μην εμφανίζεται πρόβλημα ; (αφού δεν επιχειρείται να διαβαστούν bad sectors) Επιπλέον, το παραπάνω πρόβλημα εμφανίζεται και σε weak sectors ; - Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από V.I.Smirnov
snbblp Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Ερώτηση προς τους ειδικούς. Όταν παρά την ύπαρξη bad sectors όλα τα δεδομένα είναι προσβάσιμα (άρα τα περιεχόμενα των bad sectors έχουν γίνει reallocated σε "καλά" sectors) και η αντιγραφή δεν γίνεται sector by sector, τότε δεν πρέπει να μην εμφανίζεται πρόβλημα ; (αφού δεν επιχειρείται να διαβαστούν bad sectors) Επιπλέον, το παραπάνω πρόβλημα εμφανίζεται και σε weak sectors ; - Στο NTFS τα bad, όταν δεν υπάρχουν άλλα εφεδρικά για αυτόματο reallocation, εγγράφονται στο $BadClus. Αυτό θα προσπαθήσει να αντιγράψει το λογισμικό, ενώ το system area (του δίσκου) θα αγνοηθεί. Σε ότι αφορά στα weak, εξαρτάται από το bios ή/και τον kernel mode driver του controller. Εκεί ορίζεται το timeout, κι αν είναι μεγάλο, βγαίνει εκτός ο δίσκος. Οτιδήποτε μεγαλύτερο του 2000mS είναι αιτία προβλήματος, καθώς στο bios το timeout είναι 10 retries με 12000mS έκαστο. Για να σου επισημάνω τον κίνδυνο, 2min ή περισσότερο παραμονή κεφαλής πάνω σε γρατζουνιά, θα σου μείνει ο δίσκος στα χέρια. Δεν θέλεις να ξέρεις τι συμβαίνει εκεί μέσα με 7200 rpm όταν ξεκολλήσει ή σπάσει κεφαλή και ακουμπήσουν τα λαμάκια στο πλατό. Μπροστά σου θα ξεψυχήσει... Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από snbblp
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ. Μιλώντας λίγο πιο πρακτικά, ανοίγω το Hard disk sentinel. Μου δείχνει ότι ο δίσκος έχει πολλά bad sectors και weaκ sectors. Aλλά όλα τα αρχεία είναι προσβάσιμα. Επιχειρώ imaging όχι sector-by-sector. Θα προχωρήσει ή όχι ; Αφού τα αρχεία είναι προσβάσιμα και αντγράφονται μόνον οι sectors που τα περιέχουν (ή δεν γίνεται έτσι; ), το imaging δεν πρέπει να ολοκληρώνεται χωρίς πρόβλημα ; - Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από V.I.Smirnov
snbblp Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, V.I.Smirnov είπε Ευχαριστώ. Μιλώντας λίγο πιο πρακτικά, ανοίγω το Hard disk sentinel. Μου δείχνει ότι ο δίσκος έχει πολλά bad sectors και weaκ sectors. Aλλά όλα τα αρχεία είναι προσβάσιμα. Επιχειρώ imaging όχι sector-by-sector. Θα προχωρήσει ή όχι ; Αφού τα αρχεία είναι προσβάσιμα και αντγράφονται μόνον οι sectors που τα περιέχουν (ή δεν γίνεται έτσι; ), το imaging δεν πρέπει να ολοκληρώνεται χωρίς πρόβλημα ; - Εξαρτάται πόση "καβάτζα" εξάντλησε, πόσα weak είναι σε κατάσταση pending να κάνει bad αλλά χωρίς άλλη ρεζέρβα, και τι μέγεθος έχει το $badclus. Αυτό το αρχείο δεν παρακάμπτεται, θα προσπαθήσει να το περάσει. Κι εκεί θα γίνει το πατατράκ. https://flatcap.org/linux-ntfs/ntfs/files/badclus.html Στα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε επαγγελματικά στην ανάκτηση, που αρχίζουν από 2000 ευρώ, οι παράμετροι του timeout είναι hardware ρυθμιζόμενες. 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Το ΑΟΜΕΙ Partition Asistant έχει μια επιλογή που εξετάζει τον δίσκο για σφάλματα. Σε bad sectors κολλάει αρκετή ώρα. Eφόσον η ανάγνωσή τους είναι καταστροφική, δεν θα έπρεπε να σταματάει αυτόματα μετά από λίγο ή να βγάζει προειδοποίηση; Και τι νόημα έχει να επιχειρεί να διαβάσει σώνει και καλά sectors που όπως φαίνεται δεν διαβάζονται αντί να τα κατατάξει γρήγορα σε bad; -
snbblp Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν μπορεί να σταματήσει, η ρουτίνα είναι του controller και του δίσκου, αλλά όχι του προγράμματος. Αυτό σου εξηγώ τόση ώρα. Στα ειδικά μηχανήματα ανάκτησης μπορούμε να βάλουμε εμείς timeout, στα pc όμως είναι ό,τι πει το bios. Και είναι fixed. Σε ανάκτηση με προβληματικό δίσκο, επειδή το πρώτο που κάνουμε είναι image, για να μην τα φτύσει στην αγκαλιά μας βάζουμε χρόνο maximum 120mS. Δηλαδή "ή διαβάζεται εύκολα, ή πάμε παρακάτω". Μόνο μετά από επιτυχία του πρώτου σταδίου επανερχόμαστε με (σταδιακά) μεγαλύτερους χρόνους γιατί συνήθως είναι καταστροφικοί. Εχω δει αποκόλληση και καταστροφή πλατό με ΜΟΝΟ 3 retries και 500mS. ΤΙΠ: αν μπορείς βρες το ghost 12 και ρύθμισε το "skip bad sectors". Αντίγραφο ΠΡΩΤΑ σε αρχείο, και δες πως πάει. Αλλιώς πας για ακριβή λύση... Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2021 από snbblp
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Ευχαριστώ πολύ ! Τα παραπάνω είναι πραγματικό σενάριο, αφορούν έναν παλαιό δίσκο (από το 2012) 500 GB που τον χρησιμοποιώ για 2ο backup. Για ρίξε μια ματιά.... Έχει αρκετό άδειο χώρο και υγεία 50%. Αλλά όλα τα αρχεία τα βλέπω απροβλημάτιστα. Ξέρω ότι δεν είναι της εμπιστοσύνης αλλά προκειμένου να τον πετάξω τον έχω για εφεδρικό backup πλέον. -
snbblp Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Ο δίσκος είναι σε κακή κατάσταση, κι αν του κάνεις τσεκ με /r κινδυνεύει να τα παίξει. ΜΗΝ το κάνεις. Αν είσαι στην Αθήνα (για να μην κολλήσουμε με τους κούριερς) κερνάω την κόπια με ειδικό μηχάνημα. Εχω αυτό: https://www.rapidspar.com/
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ξέρω ότι είναι σε κακή κατάσταση. Ήταν εσωτερικός κάποτε, και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά. Δεν χρειάζομαι αντίγραφό του, τα αρχεία τα έχω σε άλλον, παλιό μεν αλλά που δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο δίσκος χρησιμοποιείται ως δεύτερη αποθήκη, έτσι για να μην πεταχτεί. Τα αρχεία επ' αυτού διαβάζονται (ως τώρα τουλάχιστον). Το rapidspar το ξέρω, εξάλλου το έχεις αναφέρει κι άλλοτε. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ ειλικρινά για την προθυμία και τον χρόνο σου. - Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2021 από V.I.Smirnov
Zerg13 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 20 ώρες πριν, snbblp είπε Bad sectors found. Ολα τα σοβαρά προγράμματα cloning/imaging έχουν επιλογή ignore bad sectors. Αν επιμείνουν να διαβάσουν "τον αδιάβαστο", ο δίσκος τίθεται αυτόματα offline ή ακόμα χειρότερα, κάνει power down. Ψάξε για επιλογή ignore (ή) skip bad sectors. ImAge μπορω να κανω και να μεταφερω ετσι στο αδειο ssd? Bootable θα ειναι ο σκληρος μετα; ξερεις καποιο αντι για το macrium που να κανει clone με bad sectors? Θα πρεπει να ψαξω για setting και αν υπαρχει.
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το macrium ΕΧΕΙ επιλογή για αγνόηση bad sectors. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται καθαρά. - Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2021 από V.I.Smirnov
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα