Προς το περιεχόμενο

Μπλε κάθετες γραμμες πιξελ που εξαφανιζονται


XarisArgy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω μια τηλεόραση 1080p60, εκτος εγγυησης, και την χρησιμοποιω σαν οθονη υπολογιστη καμια φορα. Προσφατα, οταν την ανοιγω μου εμφανιζει αυτες τις μπλε γραμμες σε 2-3 σημεια, ολες προς το αριστερο μερος της οθονης. Το περιεργο ειναι οτι σιγα σιγα μικραίνουν και μετα απο 30 το πολυ 50 λεπτα που ειναι ανοιχτη εχουν συνηθως εξαφανιστει τελειως. Ξαναεμφανιζονται οταν την κλεινω και εχει μεινει κλειστη για αρκετες ωρες (π.χ το βράδυ). Εχω ηδη επιβεβαιώσει οτι δεν φταιει ο υπολογιστης η καποιο καλώδιο, εμφανιζονται ακομα και χωρις να ειναι συνδεδεμενη πουθενα. Δεν εχει χτυπήσει ποτε. Καμια ιδεα τι θα μπορουσε να φταιει η τι θα μπορουσα να δοκιμασω? 

FB_IMG_1611124426635.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιμετώπιζα ανάλογο πρόβλημα σε ένα υποτίθεται ποιοτικό (ή τέλος πάντων όχι του πεταματού) monitor της Samsung. Ξεκίνησε πάνω στο 6μηνο με αυτό και εδώ και ένα χρόνο χρειάζεται να ζεσταθεί (κυριολεκτώ) για να υπάρξει σωστή απεικόνιση. Όσο χαμηλότερη η θερμοκρασία του χώρου, τόσο πιο έντονο το πρόβλημα. Γενικά είναι δράμα η κατάσταση, πρέπει κάθε φορά να περιμένω ένα δεκάλεπτο και από τις κάθετες γραμμές έχουμε πάει πλέον και σε οριζόντιες που καταλαμβάνουν το 95% της επιφάνειας! Αναγκάστηκα να μετακινήσω την taskbar των Windows στο πάνω μέρος για να έχω έναν κάποιον έλεγχο. Quality control για τα μαύρα δράγκαλα.

Να υποθέσω πως το TV/monitor που παρουσιάζει το πρόβλημα είναι VA, σωστά;

Επεξ/σία από 9-11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με 24αρι μονιτορ που εχει 1 κολλημένο κοκκινο πιξελ και οταν ζεσταίνεται σιγα σιγα(μετα από περίπου 1,5 ωρα),γίνεται σχεδόν αόρατο.

Προκειτε νομιζω για κολλημένα πιξελς και στην περίπτωση μου το αναφέρει στο σαιτ του κατασκευαστή οτι απαιτούνται τουλάχιστον 2,για χρήση εγγυησης.

Υπάρχουν καποια tools σαν το πιο κάτω,αλλα εγω δεν ειδα αποτελεσμα.

https://www.jscreenfix.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τις γραμμές ενδέχεται να πρόκειται για πρόβλημα σύνδεσης της καλωδιοταινίας που ενώνει το πάνελ με το board, γι'αυτό με την θερμ/σία αλλάζει η συμπεριφορά. Μερικές φορές μια απλή αφαίρεση-επανατοποθέτηση της καλωδιοταινίας διορθώνει το πρόβλημα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...