Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://ibb.co/xJ30kYP
εχω αλλαξει αρκετες μπαταριες αλλα αυτη την φορα εκανα κοτσανα. Ειχε ενα προστατευτικο και δεν εβγαινε, οπως εχουν cLips τα αλλα motherboard, τραβηξα σαν “Ουνος” την βαση και την κουνησα αισθητα. Αρα εκανα ζημια; Αυτη τη στιγμη απλα στεκεται και ανοιγει ο υπολογιστης και μπουταρει στα win προς το παρον, με μια την παλια μπαταρια.

οποτε εχω μαλλον μια σπασμενη/μισοσπασμενη βαση & μια παλια μπαταρια πανω. Εχετε καμια ιδεα;

Επεξ/σία από pascalia2
Δημοσ.

Χωρίς την μπαταρία δε σημαίνει ότι δε δουλεύει καθόλου ο υπολογιστής. Η μπαταρία είναι εκεί για να κρατά ρυθμίσεις όπως ώρα/ημερομηνία και επιλογές του BIOS. Εάν κάθε φορά που ανοίγει είναι λάθος η ώρα (το οποίο θα διορθώνεται αυτόματα, μιας και τα Windows το ρυθμίζουν μέσω internet, οπότε πρέπει να το κοιτάξεις αμέσως μόλις ανοίξει) τότε σημαίνει ότι έχει θέμα.

• Like 2
Δημοσ.

Εχω ακομα την παλια μπαταρια bios πανω. Την αφηνω ετσι και βαζω σιλικονη; Ή να προσπαθησω να την βγαλω;

πως θα καταλαβω αν ειναι τελειως νεκρη η βαση οποτε να μην ασχοληθω;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pascalia2 είπε

πως θα καταλαβω αν ειναι τελειως νεκρη η βαση οποτε να μην ασχοληθω;

Στη φωτογραφία δεν διέκρινα κάτι...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θυμαμαι αν η φωτο ειναι πριν ή μετα το κουνημα. Την εχω ξεκολησει την βαση. Καταρχιν πως βγαινει η μπαταρια; Δεν βλεπω να εχει clip εκτονωσης. 

Επεξ/σία από pascalia2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pascalia2 είπε

Καταρχιν πως βγαινει η μπαταρια; Δεν βλεπω να εχει clip εκτονωσης. 

Κάπου έχω κι εγώ ένα παρόμοιο socket μπαταρίας. Αν βρω χρόνο θα το κοιτάξω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορω να μετρησω ταση μπαταριας για να δω αν επικοινωνει; Με προγραμμα

μοιαζει λιγο. Βαζει το κατσαβιδι αναμεσα στα 2 αριστερα

Επεξ/σία από pascalia2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Κάπου έχω κι εγώ ένα παρόμοιο socket μπαταρίας. Αν βρω χρόνο θα το κοιτάξω.

Θελει προσοχη μην το ξεκολλησεις σαν εμενα. Βρηκες τιποτα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να την βγάλεις θέλει πίεση προς τα δεξια -> όπως είναι η τελευταία φωτογραφία. Βάλε κάτι ~2mm ανάμεσα στην εγκοπή στα αριστερά κ σπρώξε προς τα δεξια.

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 1
Δημοσ.

To έλασμα αποσυμπίεσης είναι αυτό που γυαλίζει στα δεξιά της μπαταρίας... Με το νύχι το πιέζεις λίγο προς τα δεξιά (σύμφωνα με την φωτογραφία) και κλωτσάει την μπαταρία προς τα πάνω...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...