Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, χρειάζομαι τα φώτα σας.

Όπως επανειλημμένα έχω γράψει και υπάρχει καταχωρημένο και στο προφίλ μου, είμαι διαχειριστής ενός τοπικού blog. Εδώ και 8-10 μέρες παρατηρώ μία ασυνήθιστη επισκεψιμότητα από χώρα του εξωτερικού (της Βόρειας Ευρώπης), που μπορώ να πω ότι μέχρι τότε ήταν μηδενική. Αρχικά σκέφτηκα μήπως είχε σχέση με πιθανές τουριστικές αναζητήσεις. Όσο περνούν οι μέρες και η κίνηση αυτή όχι μόνο δεν μειώνεται, ούτε καν σταθεροποιείται, αλλά αυξάνεται. Αυτό έχει αρχίσει να με ανησυχεί, ομολογώ... Παλιότερα είχα παρόμοιες επισκέψεις από άλλες χώρες (πληθυσμιακά μεγαλύτερες) αλλά όχι σε αυτόν τον βαθμό. Να σημειώσω ότι είναι μόνο επισκέψεις, δηλαδή μπαίνοντας στο blog, δεν το εξερευνούν, ανοίγοντας άρθρα. Δεν ξέρω... Τι λέτε, να ανησυχώ δικαιολογημένα; Μήπως πρέπει να απευθυνθώ στην Google, στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά αν δεν είναι κάτι σημαντικό, να μην μπλέξω άδικα.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, papresa είπε

Καλημέρα, χρειάζομαι τα φώτα σας.

Όπως επανειλημμένα έχω γράψει και υπάρχει καταχωρημένο και στο προφίλ μου, είμαι διαχειριστής ενός τοπικού blog. Εδώ και 8-10 μέρες παρατηρώ μία ασυνήθιστη επισκεψιμότητα από χώρα του εξωτερικού (της Βόρειας Ευρώπης), που μπορώ να πω ότι μέχρι τότε ήταν μηδενική. Αρχικά σκέφτηκα μήπως είχε σχέση με πιθανές τουριστικές αναζητήσεις. Όσο περνούν οι μέρες και η κίνηση αυτή όχι μόνο δεν μειώνεται, ούτε καν σταθεροποιείται, αλλά αυξάνεται. Αυτό έχει αρχίσει να με ανησυχεί, ομολογώ... Παλιότερα είχα παρόμοιες επισκέψεις από άλλες χώρες (πληθυσμιακά μεγαλύτερες) αλλά όχι σε αυτόν τον βαθμό. Να σημειώσω ότι είναι μόνο επισκέψεις, δηλαδή μπαίνοντας στο blog, δεν το εξερευνούν, ανοίγοντας άρθρα. Δεν ξέρω... Τι λέτε, να ανησυχώ δικαιολογημένα; Μήπως πρέπει να απευθυνθώ στην Google, στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά αν δεν είναι κάτι σημαντικό, να μην μπλέξω άδικα.

Μήπως αυτές οι "επισκέψεις" κρύβονται πίσω από VPN?

• Thanks 1
Δημοσ.

Ξέρω σε γενικές γραμμές τι είναι VPN, αλλά εσύ τι εννοείς; Ότι μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο από πίσω, που να μην έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη χώρα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, papresa είπε

Ξέρω σε γενικές γραμμές τι είναι VPN, αλλά εσύ τι εννοείς; Ότι μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο από πίσω, που να μην έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη χώρα;

Σωστά!

Θα μπορούσα πχ να επισκέπτομαι έναν ιστότοπο χωρίς να θέλω να δείχνω από που. 🙃

Επίσης, η Google, "Δίωξη"? Ο λόγος που σκέφτεσαι αμέσως κάτι τέτοιο για μια απλή σελίδα όπως αναφέρεις?

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Και τι σε ενοχλει το απο που ειναι;

21 λεπτά πριν, kormos είπε

Επίσης, η Google, "Δίωξη"? Ο λόγος που σκέφτεσαι αμέσως κάτι τέτοιο για μια απλή σελίδα όπως αναφέρεις?

Ξέρω και εγώ, φοβάμαι, με όσα ακούμε συνέχεια, να μη με μπλέξουν, χωρίς να έχω ιδέα και ευθύνη. Μόνο αυτό, τίποτα άλλο. Να το αφήσω, παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου, έχοντας ταυτόχρονα τον νου μου;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papresa είπε

Ξέρω και εγώ, φοβάμαι, με όσα ακούμε συνέχεια, να μη με μπλέξουν, χωρίς να έχω ιδέα και ευθύνη. Μόνο αυτό, τίποτα άλλο. Να το αφήσω, παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου, έχοντας ταυτόχρονα τον νου μου;

Μα απλή επισκεψιμότητα είναι 🙂

Την ασφάλεια την ελέγχει η Google,

Δημοσ.

Έχεις εσύ ένα blog…

Η κίνηση στο blog αυξάνετε και μάλιστα από συγκεκριμένη χώρα πολύ περισσότερο…

Εσύ ανησυχείς για να μην μπλέξεις από αυτή την αύξηση…;;;;;;

Εντελώς φιλικά, αν είναι να αγχώνεσαι για κάτι τέτοια πράγματα, τότε η διαχείριση οποιουδήποτε blog δεν είναι για εσένα…

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Εντελώς φιλικά, αν είναι να αγχώνεσαι για κάτι τέτοια πράγματα, τότε η διαχείριση οποιουδήποτε blog δεν είναι για εσένα…

Δεν είμαι καινούργιος, διαχειρίζομαι το συγκεκριμένο blog από 20/7/14. Όπως έγραψα και παραπάνω, αρχικά πίστεψα ότι ψάχνουν πληροφορίες τουριστικού περιεχομένου. Βλέποντας ότι συνεχίζεται και με όσα ακούμε καθημερινά, ομολογώ, πρώτη φορά ανησύχησα.

Δημοσ.

Εξαρτάται το τι αναγραφεται πάνω στο blog και με τι θέμα διαπραγματεύεται !

Πιθανότατα κάποιος γνωστός σου άγνωστος από Ελλάδα μέσω VPN παρακολουθεί την πορεία του blog σου.

Δημοσ.
Στις 27/1/2021 στις 4:06 ΜΜ, papresa είπε

Δεν είμαι καινούργιος, διαχειρίζομαι το συγκεκριμένο blog από 20/7/14. Όπως έγραψα και παραπάνω, αρχικά πίστεψα ότι ψάχνουν πληροφορίες τουριστικού περιεχομένου. Βλέποντας ότι συνεχίζεται και με όσα ακούμε καθημερινά, ομολογώ, πρώτη φορά ανησύχησα.

Να ξέρεις πάντως ότι βγάζεις λίγο ως καθόλου νοήμα...

Ας με επιβεβαιώσουν και άλλα μέλη του φόρουμ.

• Confused 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, AcolyteOfPain είπε

Να ξέρεις πάντως ότι βγάζεις λίγο ως καθόλου νοήμα...

Μάλλον είσαι ο μόνος...

Δημοσ.

@papresa Ας πούμε ότι διαχειρίζεσαι ένα κατάστημα. Αν ξαφνικά μια μέρα στην βιτρίνα του καταστήματος σταματούσαν περισσότεροι πελάτες απ' ότι συνήθως και κοιτούσαν, σίγουρα δε θα ειδοποιούσες την αστυνομία.

Δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς για το πλήθος των επισκέψεων ή για την προέλευσή τους.

Δημοσ.

Είναι πολύ πιθανό ένα αντίστοιχο τοπικό blog με μεγάλη επισκεψιμότητα να ανέβασε κάποιο άρθρο σχετικό με την αντίστοιχη τοποθεσία, οπότε αυτό να είχε σαν αποτέλεσμα περισσότερες αναζητήσεις από την συγκεκριμένη χώρα, άρα και περισσότερα hits στο blog σου.

Δημοσ.

Λοιπόν, εσείς "χλευάζετε" (δεν είναι η κατάλληλη λέξη, αλλά δεν βρήκα την κατάλληλη) τις ανησυχίες μου. Εγώ χθες έστειλα email στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Δεν μου απάντησαν, αλλά παρατηρώ ότι επέστρεψε η κανονικότητα. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο και προσωρινό ή κάτι συνέβη. Εγώ στο μυαλό μου έχω 2 σενάρια:

- Ή η δίωξη έκανε έλεγχο και μπλόκαρε τους παραπάνω απρόσκλητους - παράξενους επισκέπτες.

- Ή παρακολουθείται γενικά ο λογαριασμός μου Google, οπότε είδαν και το email και "εξαφανίστηκαν"...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...