Προς το περιεχόμενο

Πώς συνδέω PSU σε mobo με Threadripper?? Και μία ερώτηση για m2 SSD!?


dioskouros88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδες! Ηθελα λιγο βοηθεια με 2 αποριες που εχω.

(1) Αγορασα προσφατα ένα build με threadripper 1950x + ASrock x399 taichi μεσα. Οσον αφορα τα καλωδια από το PSU προς τις υποδοχες για τροφοδοτιση CPU... Τι συνδεω και που?? Ακομα και βιντεο παρα πολλα που ειδα, δεν τονιζουν το συγκεκριμενο θεμα πολλοι builders (ξενα καναλια κυριως εννοω), το προσπερνανε στα γρηγορα το συγκεκριμενο θεμα η δεν ασχολουνται καν, λες και είναι ασημαντο… Και λεω, ρε φιλε δειξε μας που συνδεω τα καλωδια για το CPU ελεος, ισως είναι και το σημαντικοτερο θεμα, γιατι ισως με λαθος συνδεση καλωδιων να καει και ο cpu δεν ξερω... Τι το προσπερνανε ετσι στα γρηγορα οι youtubers και δεν δειχνουν τιποτα και ουτε καν εξηγουν... Επισης στο manual της x399 και εκει παλι δεν λεει ξεκαθαρα τι και πως (εκτος αν δεν βρηκα εγω που το λεει με λεπτομερειες). Το μονο που γραφει είναι ότι το ένα 4πινο είναι 4 pin 12V Power Connector (ATX12V2) και το άλλο το 8πινο είναι 8 pin 12V Power Connector (ATX12V1). Αυτά. Γιατι ρε ASrock δεν εξηγεις τι είναι τι... Δεν ειμαστε ολοι τεχνικοι ουτε στηνουμε builds καθε μερα… Το psu είναι το  EVGA SuperNova 750 G2 και το κάθε cable εχει πανω ονομα πχ cpu.. Ναι αλλα που πηγαινει το καλωδιο cpu και γιατι... Τα αλλα καλωδια οκ δεν εχουν καποια δυσκολια mobo, sata. gpu κτλ κτλ, είναι αυτονοητα...

(2) Επειδη από τον κυριο που πηρα το pc εχει φροντιστηριο (και τα pc τα ειχανε για μαθημα video editing κτλ), τα ειχαν παραγγειλει μαζικα από πασιγνωστο μαγαζι ετοιμα desktops. Οποτε από ότι καταλαβα και μου ειπε, τα pc ειχανε ερθει από το μεγαλο καταστημα όπως είναι χωρις κουτια μητρικης, cpu κτλ κτλ… Οκ το αγορασα εγω το desktop δεν ειχα κανενα θεμα εως τωρα (ετσι κι αλλιως οτιδηποτε θες απο cables, βιδες κτλ τα βρισκεις τα παντα ιντερνετ), αλλα με το θεμα m2 ssd τι κανω?? Γιατι όπως καταλαβαινετε δεν εχει πανω τις μαμα βιδες για τους m2.… Πηρα έναν SAMSUNG EVO NVMe m2 και τωρα παραγγειλα και ένα σετακι βιδες DeLock Mounting Kit 31 pieces M.2 SSD/Module… Θα καταφερω να τον κουμπωσω?? Γιατι διαβαζα κατι posts και εδω και σε αλλα φορουμ, που λενε για αποστατη, και η βιδα πρεπει να είναι από την οπωσδηποτε απο την μαμα μητρικη κτλ κτλ και γενικα με αγχωσαν αυτά που διαβαζα, και λεω τι φαση πως θα το κουμπωσω πανω, θα ταιριαζει καποια από τις βιδες που παραγγειλα?? Και αν οχι τι κανω... Αν καποιος ειναι γνωστης εχω βαλει και νουμερα στην φωτο με τις βιδες ας μου πει οτι πχ βαζεις μια βιδα νουμερο 2 κτλ κτλ... 

Ευχαριστω παρα παρα παρα πολυ για την βοηθεια!!!

 

Links απο αυτα που ανεφερα :

Asrock X399 Taichi

EVGA SuperNova 750 G2

SAMSUNG MZ-V7E1T0BW 970 EVO 1TB V-NAND NVME PCIE GEN 3.0 X4 M.2 

DeLock Mounting Kit 31 pieces M.2 SSD/Module

 

asrock_x399.jpg.4f9b923c47f80de12098d24892cf250d.jpg

 

 

 

vides_m2.jpg.d62100e3b413d62a89f7c4873e3a5928.jpg

evga_psu2.jpg.3b01ba864e8f6f63b5fa447c6cb2f463.jpg

 

 

Επεξ/σία από dioskouros88
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα συνδεσεις για τον επεξεργαστη σου το 8πινο 4+4 (στη θεση 2 που εχεις κυκλωσει)

Ψαχνοντας ειδα οτι το αντιστοιχο 4πινο ειναι εαν χρειαστει ο επεξεργαστης σου να φτασει 400w,προφανως απο (extreme overclocking)

Πρακτικα διαβαζω οτι στο 99% δεν εχει καμια χρησιμοτητα.

Τωρα οσο αναφορα τους αποστατες για να βιδωσεις ssd ειναι 2 νουμερα 2,5 και 4,5 στο πακετακι που αγορασες θεωρητικα για να ταιριαζουν σε ολες τις μητρικες.

Εαν τυχον δεν ταιριαζει ακριβως στο υψος με τη θυρα m2 που κουμπωνεις το δισκο θα χρησιμοποιησεις τις πλαστικες ροδελες για να τον φερεις στο επιθυμητο υψος.

 

To manual του τροφοδοτικου σου το λεει καθαρα.

"Connect the 4+4pin EPS12V cable to the motherboard.Optional-If you plan on extreme oveclocking and your motherboard supports additional 8pin or 4pin cpu power connectors,connect the second 4+4 pin EPS12V cable.This is only nedeed for heavy overclocking or for dual cpu motherboards"

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω παρα πολυ!! Πανω κατω καπως ετσι τα ειχα στο μυαλο μου και εγω, απλα αν δεν ειμαι σιγουρος για κατι δεν μπορω να συνεχισω, οποτε επρεπε να ρωτησω πιο εμπειρα ατομα απο εμενα ωστε οταν κανω κατι να ειναι σιγουρο, και οχι επιπόλαιο. Σε αυτο που λες στο τελος εχεις δικιο, εδωσα πιο πολυ σημασια στα αλλα manual και δεν εδωσα την απαραιτητη προσοχη στο manual του psu, γιατι νομιζα οτι την πληροφορια που ηθελα θα την εβρισκα στο manual της μητρικης...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη μπορει να ενδιαφερει και καποιον αλλον χρηστη, απλα γραφω τι εκανα στις αποριες που ειχα παραπανω. Οσον αφορα το psu, στην motherboard κουμπωσα και το 8πινο και το 4πινο, ακομα και αν δεν χρειαζεται το ενα απο τα δυο, εγω τα εβαλα να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Και για την βιδα στον m2 ssd εβαλα μια βιδα νουμερο ''2'' απο την φωτογραφια που εχω βαλει.. Δεν ειχε καποια δυσκολια ευτυχως ουτε χρειαστηκε καποιος αποστατης κτλ, μαλλον καποιες αλλες μητρικες εχουν παραπανω δυσκολια και για αυτο καποιοι χρηστες τα εβρισκαν δυσκολα σε θεμματα m2 install... Με βοηθησε επισης και αυτο το βιντεο (μετα το 3:24:00 περιπου)... Ευχαριστω καλη συνεχεια!

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...