Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και καιρό παρατηρώ αρκετά προβλήματα στην γραμμή καθώς κάνει αρκετές διακοπές και όταν pingαρω το 8.8.8.8 τουλάχιστον 10-15 φορές ανα 10 λεπτά τρώω timeout . Δεν είμαι και ο πιο σχετικός , αλλά μπόρεσα να βρώ αυτές τις πληροφορίες για την γραμμή μου .Τα νούμερα αυτά είναι σε φυσιολογικά επίπεδα (DSL errors) ή να αλλάξω όλα τα καλώδια του τηλεφώνου(είναι 30 χρονων) μήπως βελτιωθεί;  Ευχαριστώ !
 image.png.a11c8e67e1df953876d2a2ddb7cad966.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, LaMereda είπε

24ωρη τεχνική υποστήριξη έχεις φίλε μου, έχεις επικοινωνήσεις καθόλου μαζί τους;

Πάρε στο 13788 να σε βοηθήσουν..

ε, τον γειωσες και εσυ τωρα.

ξεκινα λεγοντας <<ουαου τι γραμμαρα ειναι αυτη>> ,

<<τι νουμερα ειναι αυτα>> , <<η δικια μου ειναι αστα να πανε>> ,

<<βλεπω τα δικα σου νουμερα και θελω να πηδηχτω απο το παραθυρο>>

αμεσως και εσυ παρε  το σαπορτ.

κανε λιγο παιχνιδι.😅

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
10 ώρες πριν, LaMereda είπε

24ωρη τεχνική υποστήριξη έχεις φίλε μου, έχεις επικοινωνήσεις καθόλου μαζί τους;

Πάρε στο 13788 να σε βοηθήσουν..

Τους έχω πάρει πολλές φορές , έχει έρθει και τεχνικός και δεν βρίσκουν τίποτα . Τα προβλήματα συνεχίζονται.

10 ώρες πριν, Makatsoras είπε

ε, τον γειωσες και εσυ τωρα.

ξεκινα λεγοντας <<ουαου τι γραμμαρα ειναι αυτη>> ,

<<τι νουμερα ειναι αυτα>> , <<η δικια μου ειναι αστα να πανε>> ,

<<βλεπω τα δικα σου νουμερα και θελω να πηδηχτω απο το παραθυρο>>

αμεσως και εσυ παρε  το σαπορτ.

κανε λιγο παιχνιδι.😅

Αν ενοείς ότι η γραμμή είναι καλή με βάση τα νούμερα , χίλιες φορές να είχα πιο αργή γραμμη που να μην έκανε διακοπές . Απλά ρωτάω αν μέσα από τα DSL Errors μπορεί κάποιος να πει αν έχει πρόβλημα η γραμμή και μου λένε μπαρούφες ότι δεν βλέπουν κάτι . 

Δημοσ.

Αρχικά φίλε μου είσαι μέσω Wifi ή με καλώδιο Ethernet?
Και όταν παρατηρείς τις διακοπές βλέπεις λαμπάκια στο Router να σβήνουν ή είναι σταθερά?
Λόγω Router εμπορίου έχεις δοκιμάσει και με του παρόχου και παραμένουν οι διακοπές?

Επίσης το Router είναι στην κεντρική πρίζα χωρίς Splitter? Γιατί έχεις αρκετά CRC Errors.
Καλό θα είναι να κάνεις έλεγχο και στην καλωδίωση εσωτερικά με τον οδηγό που κυκλοφορεί στο Forum
για τα Bridge Taps, λόγω του ότι το Vdsl είναι πολύ ευαίσθητο και δημιουργούνται προβλήματα από την λάθος καλωδίωση.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikos_k1 είπε

Αρχικά φίλε μου είσαι μέσω Wifi ή με καλώδιο Ethernet?
Και όταν παρατηρείς τις διακοπές βλέπεις λαμπάκια στο Router να σβήνουν ή είναι σταθερά?
Λόγω Router εμπορίου έχεις δοκιμάσει και με του παρόχου και παραμένουν οι διακοπές?

Επίσης το Router είναι στην κεντρική πρίζα χωρίς Splitter? Γιατί έχεις αρκετά CRC Errors.
Καλό θα είναι να κάνεις έλεγχο και στην καλωδίωση εσωτερικά με τον οδηγό που κυκλοφορεί στο Forum
για τα Bridge Taps, λόγω του ότι το Vdsl είναι πολύ ευαίσθητο και δημιουργούνται προβλήματα από την λάθος καλωδίωση.

Με καλώδιο ethernet ειμαι συνδεμένος . Το πρόβλημα είναι ότι το ρούτερ ουσιαστικά χάνει τον συγχρονισμό και ουσιαστικά σβήνουν όλα τα λαμπάκια (πέρα απο το ρεύμα ) και ξανασυχρονίζει . Έχω δοκιμάσει speedport 2i , speedport plus και oxygen και το πρόβλημα παραμένει το ίδιο . Όσον αφορά τις καλωδιόσεις τις έχει ελέγξει και ο τεχνικός του οτέ που ήρθε σπίτι . Ενοείται ότι έχω βάλει και φίλτρο στις συσκευές που δεν είναι πάνω στο router. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, FalseShepherd είπε

Με καλώδιο ethernet ειμαι συνδεμένος . Το πρόβλημα είναι ότι το ρούτερ ουσιαστικά χάνει τον συγχρονισμό και ουσιαστικά σβήνουν όλα τα λαμπάκια (πέρα απο το ρεύμα ) και ξανασυχρονίζει . Έχω δοκιμάσει speedport 2i , speedport plus και oxygen και το πρόβλημα παραμένει το ίδιο . Όσον αφορά τις καλωδιόσεις τις έχει ελέγξει και ο τεχνικός του οτέ που ήρθε σπίτι . Ενοείται ότι έχω βάλει και φίλτρο στις συσκευές που δεν είναι πάνω στο router. 

Έχεις κάνει έλεγχο χωρίς Splitter, έστω και για λίγες ώρες να δεις την συμπεριφορά της γραμμής?
Και κάτι ακόμη. Οι αποσυνδέσεις συμβαίνουν συγκεκριμένη ώρα ή γίνονται ανεξαρτήτου ώρας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, nikos_k1 είπε

Έχεις κάνει έλεγχο χωρίς Splitter, έστω και για λίγες ώρες να δεις την συμπεριφορά της γραμμής?
Και κάτι ακόμη. Οι αποσυνδέσεις συμβαίνουν συγκεκριμένη ώρα ή γίνονται ανεξαρτήτου ώρας?

Όχι δεν έχω δοκιμάσει χωρίς το splitter να πω την αλήθεια . Οι αποσυνδέσεις συμβαίνουν εντελώς τυχαία , ακόμα και όταν δεν χρησημοποιεί κανένας το δίκτυο . Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν πήγα από 50αρα γραμμη 100αρα . Το ότι το CRC είναι αυξημένο στο local σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι στην καλωδίωση του σπιτιού;

Επεξ/σία από FalseShepherd
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, FalseShepherd είπε

Όχι δεν έχω δοκιμάσει χωρίς το splitter να πω την αλήθεια . Οι αποσυνδέσεις συμβαίνουν εντελώς τυχαία , ακόμα και όταν δεν χρησημοποιεί κανένας το δίκτυο . Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν πήγα από 50αρα γραμμη 100αρα . 

Κάνε μια δοκιμή αν σου είναι εύκολο και χωρίς το Splitter για λίγες ώρες.
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται μπορεί να σου δημιουργεί ακόμα και το Splitter το πρόβλημα.

Εννοείται ότι κατά την δοκιμή θα χρειαστεί να αφαιρέσεις τις συσκευές και τα φίλτρα από τις άλλες πρίζες.

Κάτι ακόμη. Έχεις μήπως Ups στο Router?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikos_k1 είπε

Κάνε μια δοκιμή αν σου είναι εύκολο και χωρίς το Splitter για λίγες ώρες.
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται μπορεί να σου δημιουργεί ακόμα και το Splitter το πρόβλημα.

Εννοείται ότι κατά την δοκιμή θα χρειαστεί να αφαιρέσεις τις συσκευές και τα φίλτρα από τις άλλες πρίζες.

Κάτι ακόμη. Έχεις μήπως Ups στο Router?

Έχω UPS υπολογιστή το οποίο έχει schuko πρίζες και έχω βάλει πάνω το router . Χρησημοποιώ δηλαδή κανονικά το καλώδιο που υπάρχει μέσα στο κουτί του ρούτερ και απλά το βάζω πάνω σε πρίζα του UPS . Το router δεν σβήνει , έχει uptime αρκετές μέρες ενώ το internet μερικές ώρες . 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, FalseShepherd είπε

Έχω UPS υπολογιστή το οποίο έχει schuko πρίζες και έχω βάλει πάνω το router . Χρησημοποιώ δηλαδή κανονικά το καλώδιο που υπάρχει μέσα στο κουτί του ρούτερ και απλά το βάζω πάνω σε πρίζα του UPS . Το router δεν σβήνει , έχει uptime αρκετές μέρες ενώ το internet μερικές ώρες . 

Κάνε πάντως μια δοκιμή χωρίς το Splitter με μια συσκευή πάνω στη θύρα Phone του Router για να αποκλίσεις και αυτό το ενδεχόμενο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwiajIOv68XuAhUNt6QKHWUeCrIQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK

Καλεσε ηλεκτρολογο να ακολουθησει τον οδηγο πιο πανω, εφοσον λες οτι ειναι 30 χρονων, στη θεση σου θα ζηταγα ξυλωμα και εγκατασταση εκ νεου με τη συνδεσμολογια που δινει ο οδηγος. 

Ωστοσο, η γραμμη ειναι χαλια σε νουμερα. Πιανεις 73 απο τα 100mbps στο download. 

Οταν φτιαξεις τη γραμμη του σπιτιου σου, θα δεις αλλη συμπεριφορα εντελως

Επεξ/σία από DanielRGr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...