Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον κουλή ερώτηση αλλα δεν έχω ιδέα πραγματικά...

Εστω ότι έχω κατά νου ένα ονομα για ιστοσελίδα το οποίο ειναι «δυνατό» και ικανό να δημιουργήσει ένα «brand name» επάνω του...

Τι πρέπει να κάνω για να κατοχυρωσω ΜΟΝΙΜΑ αυτό το ονομα (url .com & .gr); (Έχοντας ως δεδομένο ότι πληρώνω καποια συνδρομή η κάτι τέτοιο για το hosting της)

Όταν παω σε καποια εταιρία hosting για να στήσω την σελίδα, κατοχυρώνεται το url σε εμένα (έχοντας ως δεδομένο προφανώς ότι ειναι ελεύθερο);  Η χρειάζεται καποια άλλη διαδικασία; 

Πως διασφαλίζω ότι το συγκεκριμένο URL θα είναι πάντα δικό μου και δεν θα το χάσω αν θελήσω να αλλάξω web hosting provider; 

Επισης, αν βάζω την διεύθυνση που έχω κατά νου στον browser (πχ www.tzitzifiogos.com) και μου βγάζει ότι δεν υπάρχει (δλδ δεν βγάζει under construction η κάτι τέτοιο),

Spoiler

7C1D8914-F83E-4E5A-8544-5AB795174CEA.jpeg.9f29116c25cd4f7920902e7fe6b9c826.jpeg

πάει να πει ότι η διεύθυνση ειναι ελεύθερη; 

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εταιρία στημένη (θα γίνει σύντομα), απλά σκέφτηκα να καβατζώσω το όνομα (url) μιας και φαίνεται να ειναι ελεύθερο.

Θεωρητικά, είδα σε καποιες εταιρίες ότι πληρώνεις ας πούμε 25€ το έτος. Αρκεί αυτό ή πρέπει να κατοχυρωσω καπως και το συγκεκριμένο url?

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή, δεν θέλω να σας κουράσω, ισως ένα λινκ με έγκυρες πληροφορίες για το θέμα να ειναι αρκετό. 

Σας ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το URL που θα καταχωρίσεις είναι ξεχωριστώ από την εταιρία φιλοξενίας (μπορείς όμως να το κάνεις και μαζί εάν το προσφέρει ο πάροχος φιλοξενίας). Αν το κάνεις ξεχωριστά θα πρέπει να ρυθμίσεις στον πάροχο του domain ώστε το tzitzifiogos.com να βαράει στα nameservers του παρόχου φιλοξενίας.

Για να βρεις ένα domain εάν είναι κατοχυρωμένο μπαίνεις σε μια τέτοια σελίδα για τα .com .org .net κτλ. και εδώ για .gr. Το από που θα το αγοράσεις είναι δικό σου θέμα, παίζουν πολλές τιμές ανάλογα το πάροχο και το διάστημα ανανέωσης (γύρο στο 10$  το 1 έτος για ένα .com και 20€ τα 2 ετη σε .gr)

Από την στιγμή που θα το κατοχυρώσεις θα είναι δικό σου και θα μπορείς να το πας όπου θέλεις, σε οποίον παροχο φιλοξενίας θέλεις. Εγώ προτιμώ τα ξεχωριστά πάντως για να έχω πλήρη έλεγχο στις ρυθμίσεις και όχι να εξαρτιέμαι από τον παροχο φιλοξενίας για όποιες αλλαγές θέλω.

Η διασφάλιση έρχεται με username, passwords κωδικούς ασφαλείας για μεταφορά.. όσο διασφαλισμένο είναι και το email σου ας πούμε..

Επεξ/σία από Adrian
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Adrian είπε

Το URL που θα καταχωρίσεις είναι ξεχωριστώ από την εταιρία φιλοξενίας (μπορείς όμως να το κάνεις και μαζί εάν το προσφέρει ο πάροχος φιλοξενίας). Αν το κάνεις ξεχωριστά θα πρέπει να ρυθμίσεις στον πάροχο του domain ώστε το tzitzifiogos.com να βαράει στα nameservers του παρόχου φιλοξενίας.

Για να βρεις ένα domain εάν είναι κατοχυρωμένο μπαίνεις σε μια τέτοια σελίδα για τα .com .org .net κτλ. και εδώ για .gr. Το από που θα το αγοράσεις είναι δικό σου θέμα, παίζουν πολλές τιμές ανάλογα το πάροχο και το διάστημα ανανέωσης (γύρο στο 10$  το 1 έτος για ένα .com και 20€ τα 2 ετη σε .gr)

Από την στιγμή που θα το κατοχυρώσεις θα είναι δικό σου και θα μπορείς να το πας όπου θέλεις, σε οποίον παροχο φιλοξενίας θέλεις. Εγώ προτιμώ τα ξεχωριστά πάντως για να έχω πλήρη έλεγχο στις ρυθμίσεις και όχι να εξαρτιέμαι από τον παροχο φιλοξενίας για όποιες αλλαγές θέλω.

Η διασφάλιση έρχεται με username, passwords κωδικούς ασφαλείας για μεταφορά.. όσο διασφαλισμένο είναι και το email σου ας πούμε..

4 ώρες πριν, australis είπε

Για διαθεσιμοτητα .gr (και σχετικες πληροφορίες) πήγαινε στο https://grweb.ics.forth.gr/public/ (ή πιο ευκολομνημονευτο  γραψε απλά στη γραμμη διευθυνσεων www.gr κια θα σε ανακατευθυνει

Ευχαριστώ παιδιά!
Κοίταξα ήδη τα λινκ κ ειναι πολυ χρήσιμα... ευτυχώς επίσης το url ειναι free 😊

Έχετε μηπως να προτείνετε κάποιο  φορέα/σελίδα για την κατοχύρωση του URL?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TheGrisGrisMan είπε

..ευτυχώς επίσης το url ειναι free 😊

..

Τι εννοείς είναι free; Να τα προσέχεις τα free και τα unlimited.. 🙂

Παρόχους για .gr μπορείς να βρεις εδώ στο λινκ από πάνω. Δεν ξέρω εάν είναι πρέπων να ξεχωρίσουμε κάποιο ονομαστικά..

Για ξένα είναι μεγάλος ο κατάλογος..

Επεξ/σία από Adrian
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Adrian είπε

Τι εννοείς είναι free; Να τα προσέχεις τα free και τα unlimited.. 🙂

Παρόχους για .gr μπορείς να βρεις εδώ στο λινκ από πάνω. Δεν ξέρω εάν είναι πρέπων να ξεχωρίσουμε κάποιο ονομαστικά..

Για ξένα είναι μεγάλος ο κατάλογος..

Πράγματι, ότι ειναι ελεύθερο το url εννοώ :-)  

Επίσης έχεις δίκιο για το ότι δεν ειναι σωστό να ξεχωρίσουμε καποιον... αν καποιος Θελει να προτείνει κάτι σε pm, I am fine with it 😄

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά!

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...