Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Εχω ένα pc με την παρακάτω σύνθεση :

case : cooler master master box k500
motherboard : Msi b450 tomahawk 

cpu : amd ryzen 5 2600

ram : Corsair vengeance 2x8 gb ddr4 3000Mhz

Gourmet : zotac rtx 2060

ssd : crucial 500gb mx500

hdd : western digital 2tb blue 5400 rpm

power supply : Corsair 650w Cx

Θέλω  να του κάνω μια αναβάθμιση παρ όλο που με καλύπτει , για να είναι όσο το δυνατόν πιο future proof. Ξέρω ότι οι τιμές είναι στα ύψη , αλλά μπορώ να περιμένω μερικούς μήνες μήπως και πέσουν  στα ακριβά κομμάτια πχ επεξεργαστής .
α) αξίζει να αλλάξω επεξεργαστή και ποιον μου προτείνετε που να ταιριάζει με την μητρική μου ; Αν αλλάξω επεξεργαστή θα χρειαστώ και υδροψυξη;

β) το κουτί είναι αρκετά θορυβώδες για τα δικά μου γούστα . Κάποιος ανεμιστήρας βγάζει θόρυβο , αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω αν είναι ο μπροστά ή ο πίσω . Αν βάλω υδρόψυξη μπορώ να καταργήσω τους ανεμιστήρες ; Οι ανεμιστήρες του κουτιού μπορούν να αλλαχθούν με άλλους πιο ποιοτικούς και αθόρυβους . Αν τους αλλάξω θα χάσω τον rgb φωτισμό ; ο μικρός θα με κρεμάσει 😂
γ) μια φθηνή αναβάθμιση είναι η αύξηση μνήμης ram . Αν βάλω , θα πρέπει να διαλέξω την ίδια μάρκα ή ταιριάζουν όλες με τον ίδιο χρονισμό ; Αν βάλω άλλα 2x8gb  Corsair rgb pro ddr 4 3000mhz φαντάζομαι ότι δεν θα έχω πρόβλημα , σωστά ; Αυτές που έχω είναι χωρίς rgb.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, argiris_k είπε

Καλησπέρα 

Εχω ένα pc με την παρακάτω σύνθεση :

case : cooler master master box k500
motherboard : Msi b450 tomahawk 

cpu : amd ryzen 5 2600

ram : Corsair vengeance 2x8 gb ddr4 3000Mhz

Gourmet : zotac rtx 2060

ssd : crucial 500gb mx500

hdd : western digital 2tb blue 5400 rpm

power supply : Corsair 650w Cx

Θέλω  να του κάνω μια αναβάθμιση παρ όλο που με καλύπτει , για να είναι όσο το δυνατόν πιο future proof. Ξέρω ότι οι τιμές είναι στα ύψη , αλλά μπορώ να περιμένω μερικούς μήνες μήπως και πέσουν  στα ακριβά κομμάτια πχ επεξεργαστής .
α) αξίζει να αλλάξω επεξεργαστή και ποιον μου προτείνετε που να ταιριάζει με την μητρική μου ; Αν αλλάξω επεξεργαστή θα χρειαστώ και υδροψυξη;

β) το κουτί είναι αρκετά θορυβώδες για τα δικά μου γούστα . Κάποιος ανεμιστήρας βγάζει θόρυβο , αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω αν είναι ο μπροστά ή ο πίσω . Αν βάλω υδρόψυξη μπορώ να καταργήσω τους ανεμιστήρες ; Οι ανεμιστήρες του κουτιού μπορούν να αλλαχθούν με άλλους πιο ποιοτικούς και αθόρυβους . Αν τους αλλάξω θα χάσω τον rgb φωτισμό ; ο μικρός θα με κρεμάσει 😂
γ) μια φθηνή αναβάθμιση είναι η αύξηση μνήμης ram . Αν βάλω , θα πρέπει να διαλέξω την ίδια μάρκα ή ταιριάζουν όλες με τον ίδιο χρονισμό ; Αν βάλω άλλα 2x8gb  Corsair rgb pro ddr 4 3000mhz φαντάζομαι ότι δεν θα έχω πρόβλημα , σωστά ; Αυτές που έχω είναι χωρίς rgb.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας 

Μια χαρά είναι μείνει ως έχει αν δεις ότι δεν σε καλύπτει κάποια στιγμή και θες παραπάνω φαπες ή καλύτερη αποδοση ξανά έλα να σου προτείνουμε λύσεις 

• Like 1
Δημοσ.

Η στοκ ψύκτρα μπορεί να κάνει θόρυβο, όπως επίσης και οι ανεμιστήρες μπορεί να δουλεύουν σε υψηλές στροφές χωρίς να είναι απαραίτητο.

Για αρχή μπορείς να δεις στο bios τους ανεμιστήρες και να ρυθμίσεις τις καμπύλες τους. Πχ να πεις ότι στους 30C θα δουλεύετε σε 30% στροφές, στους 50C  θα δουλεύετε σε 40% στροφές και στους 60C θα δουλεύετε στο 50% κ.ο.κ. ώστε να βρεις μια χρυσή τομή θερμοκρασιών/θορύβου που να σε καλύπτει. Στη συνέχεια μια aftermarket ψύκτρα ακόμα και φθηνή μπορεί να βοηθήσει σε συνδυασμό με το fan curve που σου έγραψα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να γίνει αναβάθμιση για ποιόν λόγο; Future proof; Η μητρική σηκώνει όλους τους επεξεργαστές am4 (αν δεν απατώμαι είναι όλοι) οπότε παίρνει full αναβάθμιση, μα για ποιό λόγο; Από τη στιγμή που το μηχάνημα καλύπτει τις ανάγκες και οι τιμές είναι τσουχτερές δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνετε σε μπελάδες.

Για την ψύξη απλά να αναφέρω οτι η υδρόψυξη δεν σημαίνει μονόδρομος για χαμηλότερες θερμοκρασίες. Είναι γουστόζικη και όμορφη αλλά όχι απαραίτητη. Μια καλή after market ψύκτρα μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά, σε πολύ πιο λογικές τιμές.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
Δημοσ.

Μήπως αυτή είναι που προκαλεί το θόρυβο; Σε τι θερμοκρασίες είναι ο επεξεργαστής όταν κάνει θόρυβο; Ακούγεται με το που τον ανοίγετε;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Να γίνει αναβάθμιση για ποιόν λόγο; Future proof; Η μητρική σηκώνει όλους τους επεξεργαστές am4 (αν δεν απατώμαι είναι όλοι) οπότε παίρνει full αναβάθμιση, μα για ποιό λόγο; Από τη στιγμή που το μηχάνημα καλύπτει τις ανάγκες και οι τιμές είναι τσουχτερές δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνετε σε μπελάδες.

Για την ψύξη απλά να αναφέρω οτι η υδρόψυξη δεν σημαίνει μονόδρομος για χαμηλότερες θερμοκρασίες. Είναι γουστόζικη και όμορφη αλλά όχι απαραίτητη. Μια καλή after market ψύκτρα μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά, σε πολύ πιο λογικές τιμές.

Νομίζω ότι τους πιο καινούργιους ryzen δεν τουςπαίρνει , μόνο μέχρι δεύτερη γενιά και ίσως τρίτη με αναβάθμιση στο bios .

https://forums.tomshardware.com/threads/is-the-msi-b450-tomahawk-compatabe-with-3rd-gen-ryzen-out-of-the-box.3579918/
Και επειδή μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμοι δεύτερης γενιάς σε ένα ,δυο  χρόνια , σκέφτηκα να τον αλλάξω από τώρα με τον ryzen  7 2700 . Θα μου πείτε , εμείς να ‘μαστε καλά και όταν έρθει ο καιρός αλλάζω και μητρική . 
Έχετε να μου προτείνετε κάποια ψύκτρα καλή ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά ίσχυαν μέχρι το Μάρτιο του '20. Στο site της MSI τέλος της σελίδας αναφέρει τους νέους: https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-TOMAHAWK#support-cpu

Και το νέο Bios:

Screenshot_3.png

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Μήπως αυτή είναι που προκαλεί το θόρυβο; Σε τι θερμοκρασίες είναι ο επεξεργαστής όταν κάνει θόρυβο; Ακούγεται με το που τον ανοίγετε;

Ο θόρυβος είναι πιο δυνατός όταν ανοίγω τον υπολογιστή,  ειδικά  στα πρώτα λεπτά ακούγεται και ένας μεταλικός ήχος , σαν από λασκαρισμένη βίδα ή ρουλεμάν .Αυτός ο ήχος είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ακούγεται από τους μπροστά ανεμιστήρες . Μετά από 5 - 10 λεπτά σταματάει . Θερμοκρασίες θα δω και θα σας πω 

Επεξ/σία από argiris_k
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

22 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτά ίσχυαν μέχρι το Μάρτιο του '20. Στο site της MSI τέλος της σελίδας αναφέρει τους νέους: https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-TOMAHAWK#support-cpu

Και το νέο Bios:

Screenshot_3.png

Έχω βάλει κρυφό link στους επεξεργαστές am4 αλλά φαίνεται παρα-ήταν κρυφό 😂

21 λεπτά πριν, argiris_k είπε

Ο θόρυβος είναι πιο δυνατός όταν ανοίγω τον υπολογιστή,  ειδικά  στα πρώτα λεπτά ακούγεται και ένας μεταλικός ήχος , σαν από λασκαρισμένη βίδα ή ρουλεμάν .Αυτός ο ήχος είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ακούγεται από τους μπροστά ανεμιστήρες . Μετά από 5 - 10 λεπτά σταματάει . Θερμοκρασίες θα δω και θα σας πω 

Τα ανεμιστηράκια αλλάζουν εύκολα και είναι και οικονομικά....δεν είναι κάτι να ανησυχείς

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
1 ώρα πριν, argiris_k είπε

Νομίζω ότι τους πιο καινούργιους ryzen δεν τουςπαίρνει , μόνο μέχρι δεύτερη γενιά και ίσως τρίτη με αναβάθμιση στο bios .

https://forums.tomshardware.com/threads/is-the-msi-b450-tomahawk-compatabe-with-3rd-gen-ryzen-out-of-the-box.3579918/
Και επειδή μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμοι δεύτερης γενιάς σε ένα ,δυο  χρόνια , σκέφτηκα να τον αλλάξω από τώρα με τον ryzen  7 2700 . Θα μου πείτε , εμείς να ‘μαστε καλά και όταν έρθει ο καιρός αλλάζω και μητρική . 
Έχετε να μου προτείνετε κάποια ψύκτρα καλή ; 

Deepcool GAMMAXX L360 V2

Είναι όμορφη υδροψυξη με τρεις ανεμιστήρες και σίγουρα θα μειώσεις τον θόρυβο.

Επίσης μπορείς να αλλάξεις όλα τα fans με καινούργια (άμα θες βάζεις και rgb), αυτά είναι σε πολύ χαμηλή τιμή δεν θα έχεις θέμα. Μην ξεχάσεις όμως θέλουν σωστή τοποθεσία μαζί με της ψυκτρας. Θες οπωσδήποτε ένα πίσω για exhaust και τουλάχιστον 2 για intake.

Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεσαι άλλη αναβάθμιση λαμβάνοντας υπόψιν τις υψηλές τιμές αυτό το χρονικό διάστημα.

Σχετικά με τις ram άμα δεν θες το σύστημα σου να είναι ικανό για multitasking υψηλών επιπέδων μπορείς να μείνεις με τα 16GB

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Έχω βάλει κρυφό link στους επεξεργαστές am4 αλλά φαίνεται παρα-ήταν κρυφό 😂

Όντως , τώρα το κατάλαβα 😂

Τα ανεμιστηράκια αλλάζουν εύκολα και είναι και οικονομικά....δεν είναι κάτι να ανησυχείς

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι το pc που εχεις και μαλλον δεν εχεις τι να κανεις και θες να το καταστρεψεις

spacer.png

Δημοσ.

Το μόνο που θα σου πρότεινα ειναι να κανεις μια αναβάθμηση στον SSD και να βάλεις εναν M.2 (Samsung / WD /  Adata / Crucial, μιας και τωρα έχουν πεσει οι τιμές). Αλλα ρε man, αν δεν ειναι να κανεις κατι παραπάνω απο αυτά που κάνεις νομιζω δεν έχει νοημα να προσθέσεις η να αλλάξεις κατι στο pc σου, εγω το βρίσκω κομπλέ.

Για το day to day work-gaming-multitaskin ειναι αρκετα ικανοποιητικο. 

Cat No GIF by MOODMAN

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...