MariosX Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα. Ως στιγμής έχω ρωτήσει 3 λογιστές και κανένας δεν μου έχει απαντήσει σωστά. Θέλω να ανοίξω ένα eshop, όλοι οι λογιστές μου έχουν πει πως θα πρέπει να αγοράσω ταμειακή μηχανή και τους θέτω το εξής ερώτημα: Μεγάλα καταστήματα, όπως public, πλαίσιο κτλ, πως γίνεται να εκτυπώνουν αποδείξεις από τον εκτυπωτή τους; Δεν γίνεται να εκτυπώνω και εγώ αποδείξεις με αυτόν τον τρόπο και να περνάνε ηλεκτρονικά; Κανείς δεν έχει απαντήσει σωστά. Έχω ρωτήσει και στην εφορία. Δεν ξέρανε ούτε αυτοί και αυτοί εν μέρη μου είπαν για Ταμειακή Μηχανή Μήπως γνωρίζει κανένας από εδώ; Γιατί τόσες φορές έχω ψωνίσει από διάφορα κατάστηματα και σπάνια να πάρω απόδειξη από ταμειακή μηχανή. Ούτως ή άλλως την θεωρώ άχρηστη.
bwaaah Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 εγώ γιατί νομίζω ότι και με μπλοκάκι μπορείς να το κάνεις?
SilentVoice Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Πολλοί πλέον δεν εκτυπώνουν καν χαρτί και απλά σου στέλνουν την απόδειξη στο email. Συνέχισε να ψάχνεις λογιστές μέχρι να έχεις 100% σωστή εικόνα.
prixtis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Θα χρειαστείς πρόγραμμα και φορολογικό μηχανισμό για να κόβεις αποδείξεις στον εκτυπωτή σου. 2
AcolyteOfPain Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Για όνομα του θεού, πήγες σε 3 λογιστές και ΚΑΝΕΙΣ δεν ήξερε να σου απαντήσει αυτή την απλούστατη ερώτηση!!! Καλά για την εφορία δεν μου κάνει εντύπωση... δημόσιοι υπάλληλοι! Αυτό που θες είναι ένα μηχανηματάκι που λέγεται φορολογικός μηχανισμός. Συνδέεται με software στον υπολογιστή και φυσικά στο νετ και δίνει την σήμανση στις αποδείξεις. Εφόσον το software επικοινωνήσει με τον μηχανισμό και καταχωρηθεί η απόδειξη και πάρει σήμανση, μετά μπορείς να την τυπώσεις και σε χαρτί τουαλέτας... Δικό σου θέμα. Για χειρόγραφες και μπλοκάκι, ούτε για αστείο, αυτά είναι λύσεις ανάγκης αν κοπεί πχ το ρεύμα. Και πάλι 2021 παίζει να τις έχουν καταργήσει και τελείως. Χειρόγραφα μόνο τιμολόγια νομίζω. Κάνε μου μια χάρη και αν ανοίξεις το e-shop με το καλό, μην χρησιμοποιήσεις κανέναν από τους 3 λογιστές. Βρες άλλο
prixtis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, SilentVoice είπε Πολλοί πλέον δεν εκτυπώνουν καν χαρτί και απλά σου στέλνουν την απόδειξη στο email. Συνέχισε να ψάχνεις λογιστές μέχρι να έχεις 100% σωστή εικόνα. Η απόδειξη αυτή έχει ψηφιακή υπογραφή από φορολογικό μηχανισμό.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, prixtis είπε Η απόδειξη αυτή έχει ψηφιακή υπογραφή από φορολογικό μηχανισμό. Ta προγράμματα αυτα ειναι πλεον συνδεμενα ονλινε με την εφορεία οπως και οι ταμειακές.
Marialena_ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, MariosX είπε Καλησπέρα. Ως στιγμής έχω ρωτήσει 3 λογιστές και κανένας δεν μου έχει απαντήσει σωστά. Θέλω να ανοίξω ένα eshop, όλοι οι λογιστές μου έχουν πει πως θα πρέπει να αγοράσω ταμειακή μηχανή και τους θέτω το εξής ερώτημα: Μεγάλα καταστήματα, όπως public, πλαίσιο κτλ, πως γίνεται να εκτυπώνουν αποδείξεις από τον εκτυπωτή τους; Δεν γίνεται να εκτυπώνω και εγώ αποδείξεις με αυτόν τον τρόπο και να περνάνε ηλεκτρονικά; Κανείς δεν έχει απαντήσει σωστά. Έχω ρωτήσει και στην εφορία. Δεν ξέρανε ούτε αυτοί και αυτοί εν μέρη μου είπαν για Ταμειακή Μηχανή Μήπως γνωρίζει κανένας από εδώ; Γιατί τόσες φορές έχω ψωνίσει από διάφορα κατάστηματα και σπάνια να πάρω απόδειξη από ταμειακή μηχανή. Ούτως ή άλλως την θεωρώ άχρηστη. Καλησπέρα η ταμειακη είναι υποχρεωτική σε οποία επιχείρηση έχει κάνει έναρξη λειτουργίας είτε με φυσικό κατάστημα είτε ηλεκτρονικό αν δεν έχετε πάρει απλά δεν κόβουν δεν σημαίνει ότι δεν εχουν Μόλις τώρα, Marialena_ είπε Καλησπέρα η ταμειακη είναι υποχρεωτική σε οποία επιχείρηση έχει κάνει έναρξη λειτουργίας είτε με φυσικό κατάστημα είτε ηλεκτρονικό αν δεν έχετε πάρει απλά δεν κόβουν δεν σημαίνει ότι δεν εχουν 1 λεπτό πριν, Marialena_ είπε Καλησπέρα η ταμειακη είναι υποχρεωτική σε οποία επιχείρηση έχει κάνει έναρξη λειτουργίας είτε με φυσικό κατάστημα είτε ηλεκτρονικό αν δεν έχετε πάρει απλά δεν κόβουν δεν σημαίνει ότι δεν εχουν Έχω και εγώ ηλεκτρονικό κατάστημα ενας καλός λογιστής γνωρίζει ότι πρώτο εργαλείο για να ανοίξεις είναι η ταμειακη μηχανή και μετά το εμπορεύματα σου
AcolyteOfPain Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Marialena_ είπε Καλησπέρα η ταμειακη είναι υποχρεωτική σε οποία επιχείρηση έχει κάνει έναρξη λειτουργίας είτε με φυσικό κατάστημα είτε ηλεκτρονικό αν δεν έχετε πάρει απλά δεν κόβουν δεν σημαίνει ότι δεν εχουν Δεν είμαι και 100% σίγουρος αλλά ο φορολογικός μηχανισμός είναι και ταμειακή μηχανή οπότε δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις και τα δύο. Στην ουσία η ταμειακή μηχανή είναι ένας φορολογικός μηχανισμός μαζί με εκτυπωτή και κουμπάκια για να το χειρίζεσαι. Ενώ αν έχεις μόνο μηχανισμό θέλεις και έξτρα εκτυπωτή και φυσικά Η/Υ με λογισμικό για να βγάζεις τις αποδείξεις. Πάντως το να μην ξέρει λογιστής τι είναι ο φορολογικός μηχανισμός μου ακούγεται κάπως... δλδ τελείωσες ενα ΙΕΚ και άνοιξες ένα γραφείο για να κάνεις δηλώσεις στους παππούδες και να τους τυπώνεις τέλη κυκλοφορίας; 1 1
MariosX Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Έχετε κάποιον φορολογικό μηχανισμό σε software που να μπορεί και να συνδέεται με WordPress?
AcolyteOfPain Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 58 λεπτά πριν, MariosX είπε Έχετε κάποιον φορολογικό μηχανισμό σε software που να μπορεί και να συνδέεται με WordPress? ???
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, MariosX είπε Έχετε κάποιον φορολογικό μηχανισμό σε software που να μπορεί και να συνδέεται με WordPress? Ο μηχανισμός είναι μηχανισμός δεν είναι πρόγραμμα.
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 10 hours ago, MariosX said: Ως στιγμής έχω ρωτήσει 3 λογιστές και κανένας δεν μου έχει απαντήσει σωστά. Τους πλήρωσες για να τους ρωτήσεις ή απλά τους ρώτησες πεταχτά στην ουρά για το παγωτατζίδικο; Τι σόι λογιστές ήταν αυτοί που δεν ξέρουν να σου απαντήσουν αυτή την ερώτηση; Ήμαρτον κάπου. Για να κόψεις απόδειξη λιανικής χρειάζεσαι ταμειακή μηχανή ή φορολογικό μηχανισμό. Αν είναι το κόστος αυτό που σε προβληματίζει, να ξέρεις ότι δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή. 1
saltofx_v Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Πλεον μπορεις να κοβεις και αποδειξη λιανικης χωρις φορολογικο ή ταμειακη, αλλα με τη χρηση προγραμματων (παροχος λεγεται) πυ εχει πιστοποιηση απο το υπουργειο και στελνεται απευθειας και στην ΑΑΔΕ και μαλιστα εχει επιδοτηση απο το κρατος για την χρηση του
MariosX Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, saltofx_v είπε Πλεον μπορεις να κοβεις και αποδειξη λιανικης χωρις φορολογικο ή ταμειακη, αλλα με τη χρηση προγραμματων (παροχος λεγεται) πυ εχει πιστοποιηση απο το υπουργειο και στελνεται απευθειας και στην ΑΑΔΕ και μαλιστα εχει επιδοτηση απο το κρατος για την χρηση του Μπορείς να μου πεις περισσότερα για την επιδότηση του; Είμαι και παροχή υπηρεσιών με μπλοκακι, ο λογιστής μου δυστυχώς δεν έχει ιδέα από φορολογικούς μηχανισμούς 7 ώρες πριν, AcolyteOfPain είπε ??? Μερικά συστήματα λογικά μπορεί να συνδέονται απευθείας με το WordPress. Το WordPress είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου (CMS, Content Management System) και σου επιτρέπει να ανοίγεις ιστοσελίδες και eshops. Μέσα από την λειτουργία του eshop έχει την δυνατότητα και να κόβει και Παραστατικά απευθείας. Αυτά τα παραστατικά βέβαια δεν είναι έγκυρα γιατί δεν προέρχονται από φορολογικό μηχανισμό. Βέβαια η αλήθεια είναι πως αυτή την στιγμή δεν έχω ιδέα για το πώς λειτουργεί ένας φορολογικός μηχανισμός. Άρα να υποθέσω επίσης πώς γενικά, εφόσον όλα τα παραστατικά στέλνονται ηλεκτρονικά, τότε οι λογιστές που λένε ότι όλα τα παραστατικά τα παίρνανε χειροκίνητα είναι παραμύθι? 2 ώρες πριν, Malthador είπε Τους πλήρωσες για να τους ρωτήσεις ή απλά τους ρώτησες πεταχτά στην ουρά για το παγωτατζίδικο; Τι σόι λογιστές ήταν αυτοί που δεν ξέρουν να σου απαντήσουν αυτή την ερώτηση; Ήμαρτον κάπου. Για να κόψεις απόδειξη λιανικής χρειάζεσαι ταμειακή μηχανή ή φορολογικό μηχανισμό. Αν είναι το κόστος αυτό που σε προβληματίζει, να ξέρεις ότι δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή. Είμαι ήδη παροχή υπηρεσιών και έχω λογιστή και τον πληρώνω κάθε μήνα 30 χωρίς ΦΠΑ και απλά περνάει 10 τιμολόγια εξόδων κατά μέσο όρο και 1 τιμολόγιο σε έσοδα. Και δεν ήξερε. Οπότε απλά αλλάζω λογιστή. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από MariosX
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα