toseg1 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω βάλει σε αγγελία το αυτοκίνητο μου προς πώληση. Επειδή δεν έχω κάνει αυτή τη διαδικασία θέλω να εξασφαλίσω πως θα πάρω τα λεφτά από τον αγοραστή. Το καλύτερο θα ήταν να μου βάλει τα λεφτά στη τράπεζα σε λογαριασμό μου πριν τη μεταβίβαση και μετά να πάμε για τη μεταβίβαση. Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από τον αγοραστή . Υπάρχει καμμιά γνώμη πως μπορεί να γίνει από κάποιον που το έχει κάνει με αγοραστή που δεν τον ξέρει? Το αυτοκίνητο ΔΕΝ το έχω πάρει με δάνειο . Από ότι διαβάζω στο ίντερνετ αν το έχεις πάρει με δάνειο αυτό φαίνεται στην άδεια. Είναι σωστό αυτό ή όχι? Πως μπορούμε να κατοχυρωθούμε και οι δύο? Ευχαριστώ εκ των πρωτέρω για τις απαντήσεις σας Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2021 από toseg1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τραπεζική επιταγή.Την βγάζει ο αγοραστής και στην δίνει ,όταν τελειωσει η διαδικασία πας και εισπράττεις. Η αδεια δεν γραφει αν το έχεις πάρει με δάνειο ή αν στο έχουν χαρίσει ή έχεις δωσει χωράφια για να το αγοράσεις.Αν έχει παρακράτηση γράφει ,οπότε πρεπει να γίνει άρσης αυτής για να μεταβιβαστεί. Μπορείτε επίσης να πάτε σε ενα διεκπεραιωτή που θα κάνει την όλη διαδικασία έναντι αντιτίμου όσο θα πίνετε ένα καφέ. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2021 από Ukforthemoment 2
Mperdemeni Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, toseg1 είπε Έχω βάλει σε αγγελία το αυτοκίνητο μου προς πώληση. Επειδή δεν έχω κάνει αυτή τη διαδικασία θέλω να εξασφαλίσω πως θα πάρω τα λεφτά από τον αγοραστή. Το καλύτερο θα ήταν να μου βάλει τα λεφτά στη τράπεζα σε λογαριασμό μου πριν τη μεταβίβαση και μετά να πάμε για τη μεταβίβαση. Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από τον αγοραστή . Υπάρχει καμμιά γνώμη πως μπορεί να γίνει από κάποιον που το έχει κάνει με αγοραστή που δεν τον ξέρει? Το αυτοκίνητο ΔΕΝ το έχω πάρει με δάνειο . Από ότι διαβάζω στο ίντερνετ αν το έχεις πάρει με δάνειο αυτό φαίνεται στην άδεια. Είναι σωστό αυτό ή όχι? Πως μπορούμε να κατοχυρωθούμε και οι δύο? Ευχαριστώ εκ των πρωτέρω για τις απαντήσεις σας Δεν ξέρω για το θέμα της άδειας αλλά επειδή πρόσφατα έκανα αγορά από ιδιώτη το κάναμε ως εξής. Του έβαλα γύρω στο 25% στην τράπεζα με δικαιολογία "προκαταβολή (αριθμός πλαισιου)". Υπογράψαμε υπεύθυνες δηλώσεις για την αγορά έναντι του ακριβούς ποσού τα οποία βέβαια μας τα ζήτησαν και οι λογιστές μας. Κάναμε την μεταβίβαση, και στην παράδοση του αυτοκινήτου έγινε η μεταφορά και του υπολοίπου ποσού μέσω ebanking. Τα είδε αμέσως ο πωλητής μου έδωσε τα κλειδιά και τέλος. Εγώ πάντως ένιωσα αρκετά ασφαλής σε όλη αυτή τη διαδικασία. Υγ. Ααα να πω ότι ο πωλητής το μόνο που είχε ζητήσει ήταν να δει, τα χρήματα ότι υπάρχουν. Το οποίο και έγινε πολύ εύκολα ξανά μέσω ebanking.
toseg1 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Αν μετά τη προκαταβολή και αφού έχει γίνει η μεταβίβαση δεν σου βάλει τα λεφτά ? Έχει ένα ρίσκο νομίζω Με την τραπεζική επιταγή που απάντησε ο φίλος πιο πάνω νομίζω είναι το πιο ασφαλές. Το μόνο ρίσκο είναι να είναι πλαστή . Λίγο τραβηγμένο. Εκτός αν πάμε μαζί στη τράπεζα που θα τη βγάλει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πατε και κανετε μαζι την μεταβιβαση . Σου δινει τα λεφτα και μετα του δινεις τα κλειδια ! Μπορει να εχει ηδη το ΙΧ στο ονομα του αλλα καλυτερα να σε κυνηγαει αν ειναι κακοπιστος απο το να τον κυνηγας. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2021 από Γιάννης Platano
paylidis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Πρωτα χρήματα με σαφή αιτιολογία τη πινακίδα κ μετά μεταβίβαση συνηθίζεται. Πχ έξω στο γραφείο του διεκπαιρεωτη αφού ελέγξει τα χαρτιά (δε λέω μέρες πριν την ίδια στιγμή).
kage Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θέμα αλληλοεμπιστοσυνης είναι τις περισσότερες φορες... Έμβασμα μόνο στην ίδια τράπεζα π φαίνεται απευθείας το ποσό. αλλιώς μεταξύ άλλης τράπεζας έχει κάποιες ώρες μέρες να ανακληθει η επιταγή μπορεί να γίνει ακάλυπτη..εγγυητικές δεν ξέρω αν βγαίνουν σε ιδιώτες. καποια μετρητά να ναι πλαστά, η προκαταβολή να μπει κ τα υπόλοιπα όχι κτλ όλα τ αλλά π γράφτηκαν στην ουσία είναι για τυχόν δικαστήριο(π.χ. προκαταβολή αυτοκ.με χπινακιδα) Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2021 από kage
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, kage είπε η επιταγή μπορεί να γίνει ακάλυπτη.. Παραπάνω αναφέρθηκε η τραπεζική επιταγή, και όχι επιταγή γενικώς και αορίστως. 1
kage Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γιατί αν βγάλεις/ζητησεις ένα βιβλιάριο επιταγών για τον λογαριασμό σου δεν λέγονται τραπεζικές? Δεν ειναι εγγυητικές Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2021 από kage
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, kage είπε Γιατί αν βγάλεις/ζητησεις ένα βιβλιάριο επιταγών για τον λογαριασμό σου δεν λέγονται τραπεζικές? Δεν ειναι εγγυητικές Διάβασε και θα δεις τις διαφορές https://pavlakis-partners.gr/i-epitagi-se-5/ Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2021 από Ukforthemoment
jackal22 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Μάγκες αυτη τη περίοδο με τη καραντίνα τι γίνεται? Πρέπει να κλείσουμε ραντεβού στο υπουργείο για μεταβίβαση?
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, kage είπε Γιατί αν βγάλεις/ζητησεις ένα βιβλιάριο επιταγών για τον λογαριασμό σου δεν λέγονται τραπεζικές? Δεν ειναι εγγυητικές Για να μαθαίνεις Αν η επιταγή είναι από το καρνέ σου τότε λέγεται ιδιωτική επιταγή, και φυσικά θα μπορέσει να εισπραχτεί μόνο αν ο λογαριασμός σου έχει υπόλοιπο. Τραπεζική επιταγή εννοούμε την επιταγή που εκδότης και πληρωτής είναι η τράπεζα. 2 ώρες πριν, jackal22 είπε Μάγκες αυτη τη περίοδο με τη καραντίνα τι γίνεται? Πρέπει να κλείσουμε ραντεβού στο υπουργείο για μεταβίβαση? Ναι, αυτήν την περίοδο μόνο με ραντεβού. 1
jackal22 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Για να μαθαίνεις Αν η επιταγή είναι από το καρνέ σου τότε λέγεται ιδιωτική επιταγή, και φυσικά θα μπορέσει να εισπραχτεί μόνο αν ο λογαριασμός σου έχει υπόλοιπο. Τραπεζική επιταγή εννοούμε την επιταγή που εκδότης και πληρωτής είναι η τράπεζα. Ναι, αυτήν την περίοδο μόνο με ραντεβού. Αν παω σε διεκπεραιωτή δηλαδη θα φαώ ακυρο? Θα πρεπει να να την κανω εγω και ο αγοραστης μονοι μας τη μεταβίβαση με ραντεβου?
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, jackal22 είπε Αν παω σε διεκπεραιωτή δηλαδη θα φαώ ακυρο? Θα πρεπει να να την κανω εγω και ο αγοραστης μονοι μας τη μεταβίβαση με ραντεβου? Αυτό μόνο ο διεκπεραιωτής μπορεί να στο απαντήσει, μπορεί να έχει ήδη κλεισμένα ραντεβού και να σας εξυπηρετήσει άμεσα, δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι διευθύνσεις μεταφορών δεν δέχονται χωρίς ραντεβού. 1
paylidis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 34 λεπτά πριν, jackal22 είπε Αν παω σε διεκπεραιωτή δηλαδη θα φαώ ακυρο? Θα πρεπει να να την κανω εγω και ο αγοραστης μονοι μας τη μεταβίβαση με ραντεβου? Ο διεκπαιρεωτης σε εξυπηρετει αυθημερόν. Τους τελευταίους 10 μήνες έχω πουλήσει 4 οχήματα - όλα με διεκπαιρεωτη αυθημερόν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα