Προς το περιεχόμενο

bep20 vs erc20


kristian123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. Σήμερα προσπάθησα να μεταφέρω μέσω bep20 στο atomic wallet κάποια crypto και αφου έβλεπα ότι περνάει η ώρα έψαξα στο διαδίκτυο και είδα ότι το atomic wallet δεν υποστηρίζει bep20 αλλά μόνο erc20 tokens. Για καλή μου τύχη είδα ότι μέσω metamask μπορεί κάποιος να δει τα cryptos που εχει στείλει στην erc-20 διεύθυνση του atomic wallet και να τα χειριστεί. Ευτυχώς όντως μπόρεσα τελικά να τα ξαναμεταφέρω στο ανταλλακτήριο. 

Η επιλογή bep20 αντί για erc20 έγινε  λόγο κόστους. Η πρώτη περίπτωση κόστιζε περίπου 1.5 ευρώ ενω η δεύτερη περίπου 15 ευρω!

Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν, Υπάρχει διαφορά στις διευθύνσεις (bep20 και erc20)? Είναι η ίδια διεύθυνση ή είναι άλλη διεύθυνση ουσιαστικά? Αν είναι η ίδια μπορώ και πάλι να τα μεταφέρω στην διεύθυνση που έχω (erc-20), να τα στείλω μεσω bep20 και να τα χειρίζομαι με metamask.

Αν δεν είναι έτσι όμως (είναι διαφορετικές διευθύνσεις) τότε ξέρει κάποιος κάποιο καλό πορτοφόλι να μεταφέρω μέσω bep20 κάποια tokens?

 

*Εκτός απο τα πολλά έξοδα μέσω erc-20 για κατάθεση σε wallet εξίσου πολλά (για να μη πω πιο πολλά) είναι τα έξοδα αναληψης απο wallet!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bep-20 ειναι το προτυπο που ακολουθεί το binance smart chain. Erc-20 είναι το πρότυπο για το blockchain του ethereum. Πρόκειται δηλαδή για δυο διαφορετικά blockchains. Γι'αυτο το λόγο τα fees είναι πολύ μικρότερα στο πρώτο, γιατί στο ethereum αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση. Οπότε εσύ ζήτησες στο binance να κάνεις ανάληψη στο binance smart chain (bsc αλλιώς).

Εν συντομία δεν υπάρχει τρόπος να τα περάσεις στο ethereum και αυτό που έκανες με το να τα τραβήξεις πίσω είναι η πιο εύκολη λύση.

Τώρα για το τί έγινε, επειδη το bsc ειναι στην ουσια κλώνος του eth το seed που έχεις για το eth wallet δημιουργει ίδιες διευθύνσεις και στα δύο chains. Οπότε αν ελέγχεις το xy wallet στο ethereum ελεγχεις και το xy wallet στο bsc. Άρα όπως είδες, μπορείς να πας στο metamask και να βάλεις τα settings του bsc οπότε και θα μπορείς να κουνησεις τα coins που βρίσκονται στο binance smart chain.

Τώρα για το ποιο να προτιμήσεις είναι άλλη κουβέντα και εξαρτάται απ'το τί θες να κανεις και το coin το ίδιο. Το metamask πάντως είναι μια χαρά  wallet και για bep20 αν δώσεις τα σωστά settings.

Επεξ/σία από mech35
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...