funbreaker Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μιας και πλησιάζουμε στην επέτειο ας αφιερώσουμε ένα νήμα γι αυτήν. Θέτω λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα προς συζήτηση: Κορυφαία στιγμή του νεοελληνικού κράτους; Χειρότερη στιγμή του νεοελληνικού κράτους; Κορυφαία προσωπικότητα του νεοελληνικού κράτους; Χειρότερη προσωπικότητα του νεοελληνικού κράτους; Κορυφαία καλλιτεχνική προσωπικότητα του νεοελληνικού κράτους; Κορυφαία επιστημονική προσωπικότητα του νεοελληνικού κράτους; Μεγαλύτερο ελάττωμα του νεοελληνικού κράτους; Μεγαλύτερο προτέρημα του νεοελληνικού κράτους; Νιώθετε τυχερός που ζείτε στο νεοελληνικό κράτος; Σχολιασμός τρόπου εορτασμού των 200 ετών. Προοπτικές του νεοελληνικού κράτους. Θα εκτιμούσα να αποφύγουμε τις γελοιότητες και τις γκρίνιες. Ναι, ξέρουμε πώς έχετε χιούμορ (λέμε τώρα) και πως ζούμε στην μπανανία. Οι απαντήσεις μου: Κορυφαία στιγμή του νεοελληνικού κράτους; Είσοδος στην Μικρά Ασία. Χειρότερη στιγμή του νεοελληνικού κράτους; Έξοδος απ την Μικρά Ασία. Κορυφαία προσωπικότητα του νεοελληνικού κράτους; Καποδίστριας. Χειρότερη προσωπικότητα του νεοελληνικού κράτους; Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω, ας πούμε ο Παπαδόπουλος που μας κόστισε μισή Κύπρο. Κορυφαία καλλιτεχνική προσωπικότητα του νεοελληνικού κράτους; Βαγγέλης Κορυφαία επιστημονική προσωπικότητα του νεοελληνικού κράτους; Νανόπουλος Μεγαλύτερο ελάττωμα του νεοελληνικού κράτους; Διχόνια Μεγαλύτερο προτέρημα του νεοελληνικού κράτους; Τόπος Νιώθετε τυχερός που ζείτε στο νεοελληνικό κράτος; Ναι Σχολιασμός τρόπου εορτασμού των 200 ετών. Μικρόπνοος Προοπτικές του νεοελληνικού κράτους. Με βάση τις πολιτικές των τελευταίων 30 ετών είμαστε καταδικασμένοι στην αφάνεια. Θα επιβιώσουμε αλλά θα είμαστε ανύπαρκτοι. Εκτός κι αν οι πολιτικές αλλάξουν οπότε μπορούμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο λόγω των πλεονεκτημάτων του τόπου. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2021 από funbreaker 2
peiraiask Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 καποιος μπορει πολυ απλα να πει ειμαι δεξιος κ μου αρεσει ο καραισκακης κ ο μητσοτακης καποιος ειμαι αριστερος κ μου αρεσει ο τσε γκεβαρα οι διαχειριστες αλλα και 20 ή 200 αλλοι δεν ειναι υποχρεωμενοι να κατσουν να παρακολουθουν αντιπαραθεσεις που βλεπουμε στα καναλια εφημεριδες ξοδευοντας το χρονο τους. υπαρχουν πολλοι ιστοτοποι κ πολλα καφενεια που συνηθως συχναζουν ομοιδεατες κ λενε τα ιδια αλλιως μπορει να πεσουν γκρινιες κλπ. οταν υπαρχει σεβασμος οκ, αλλα περι θεματων πεποιθησεων δεν αλλαζουν τα μυαλα επειδη καποιος πειθει τον αλλο με ενα ποστ ας πουμε καλη επετειο να εχουμε σε καθε περιπτωση παντως καλη η προσπαθεια φιλε
turbat0s Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Βάλε και ένα 11. Προοπτικές του ελληνικού κράτους
funbreaker Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 6 minutes ago, turbat0s said: Βάλε και ένα 11. Προοπτικές του ελληνικού κράτους Ευχαριστώ το έβαλα, όμως με τι σκοπό αν ούτε εσύ ο ίδιος δεν απαντάς στις ερωτήσεις;😄 11 minutes ago, peiraiask said: καποιος μπορει πολυ απλα να πει ειμαι δεξιος κ μου αρεσει ο καραισκακης κ ο μητσοτακης καποιος ειμαι αριστερος κ μου αρεσει ο τσε γκεβαρα οι διαχειριστες αλλα και 20 ή 200 αλλοι δεν ειναι υποχρεωμενοι να κατσουν να παρακολουθουν αντιπαραθεσεις που βλεπουμε στα καναλια εφημεριδες ξοδευοντας το χρονο τους. υπαρχουν πολλοι ιστοτοποι κ πολλα καφενεια που συνηθως συχναζουν ομοιδεατες κ λενε τα ιδια αλλιως μπορει να πεσουν γκρινιες κλπ. οταν υπαρχει σεβασμος οκ, αλλα περι θεματων πεποιθησεων δεν αλλαζουν τα μυαλα επειδη καποιος πειθει τον αλλο με ενα ποστ ας πουμε καλη επετειο να εχουμε σε καθε περιπτωση παντως καλη η προσπαθεια φιλε Δεν σε πιανω. Πόσταρες για να μου πεις πως το θέμα μου δεν είναι καλό; Μόνος σου απάντησες, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να το παρακολουθήσει, πόσον μάλλον να ενοχλήσει κιολας. Αν περίμενες πως ο σκοπός του θέματος είναι να αλλάξουν τα μυαλά τότε είσαι στο διαδίκτυο λάθους πλανήτη. Ο σκοπός του θέματος είναι να δούμε τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα ερωτήματα που έθεσα οπότε παρακαλώ να μην ενοχλήσεις ξανά αφού δεν σου αρέσει το θέμα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Χειρότερη στιγμή,ο εμφύλιος μετά τον 2ο Παγκόσμιο. Μεγαλύτερο ελάττωμα,η διχόνοια,εξού και ο εμφύλιος και οι κολλημένες ιδεοληψίες που έχουν εξαφανιστεί από σύγχρονες χώρες,εδώ όμως καλά κρατούν. Τα υπόλοιπα είναι εντελώς υποκειμενικά. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2021 από jmmys
peiraiask Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 40 λεπτά πριν, funbreaker είπε Ευχαριστώ το έβαλα, όμως με τι σκοπό αν ούτε εσύ ο ίδιος δεν απαντάς στις ερωτήσεις;😄 Δεν σε πιανω. Πόσταρες για να μου πεις πως το θέμα μου δεν είναι καλό; Μόνος σου απάντησες, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να το παρακολουθήσει, πόσον μάλλον να ενοχλήσει κιολας. Αν περίμενες πως ο σκοπός του θέματος είναι να αλλάξουν τα μυαλά τότε είσαι στο διαδίκτυο λάθους πλανήτη. Ο σκοπός του θέματος είναι να δούμε τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα ερωτήματα που έθεσα οπότε παρακαλώ να μην ενοχλήσεις ξανά αφού δεν σου αρέσει το θέμα. δεν ειπα οτι δεν μου αρεσει φιλε μου. ειπα οτι ανησυχω για τις αντιπαραθεσεις. απο εκει κ επειτα ελπιζω να μην κλειδωθει αργα η γρηγορα αλλα να παει πολυ καλα και να συνεχιστει για πολυ καιρο. 😀
Finn Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Διχόνια; What about διαφθορά; Κουτοπονηριά; Ασέβεια προς το περιβάλλον; ΄Έλλειψη αισθητικής; 1 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Κι όμως η διχόνοια είναι μεγάλη πληγή στο σύγχρονο ελληνικό κράτος. Χωριζόμαστε σε 2 στρατόπεδα για πλάκα. Πέρα απο το γεγονός πως είμαστε ένα απο τα ελάχιστα ευρωπαϊκά κράτη που πέρασαν εμφύλιο το 20ο αιώνα (συν έναν διχασμό), έχουμε διατηρήσει και αυτή τη νοοτροπία ακόμα και στον 21ο. Δεν είναι τυχαίο πόσοι σύγχρονοι βουλευτές κάνουν πολιτική με εμφυλιοπολεμικά αισθήματα και δηλώσεις. Κι αυτός ο διχασμός έχει καταργήσει κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα και φέρνει και τα λοιπά προβλήματα που αναφέρεις. Για μένα το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη αξιόπιστων θεσμών, απο δημόσια διοίκηση μέχρι δικαιοσύνη. Παντού υπάρχει βρωμιά, παντού υπάρχει αυθαιρεσία και παντού υπάρχει ανικανότητα. Κι όσο οι θεσμοί μας υπολείπονται αυτών των δυτικοευρωπαϊκών κρατών, τόσο θα υπολειπόμαστε και εμείς σε βιοτικό επίπεδο και πλούτο. 5
chrisxkar Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) εγω θα σχολιασω οτι το προβλημα του νεοελληνικου κρατους δεν ειναι η διχονια μεταξυ του λαου αλλα η παρακμη της περιφερειας.Σε καμια ευρωπαικη χωρα η περιφερεια δεν ειναι παρατημενη στο ελεος της εκτος απο την ελλαδα.Κανενα εργο,κανενας οραματισμος, καμια αναπτυξη απλα τρωγονται τα φραγκα στο τιποτα.Παινευομαστε δεξια αριστερα για τις ομορφιες του τοπου μας αλλα οποιος εχει ταξιδεψει εξωτερικο και εσωτερικο ξερει πως με αυτες τις υποδομες και αυτην την πολιτικη μπατζετ οι προοπτικες ειναι 0 τουλαχιστον για τα επομενα 30 χρονια(εντιτ 0 προοπτικες για κατι εκτος απο το να ερχονται οι ξενοι σε ενα φθηνο κρατος για να γινονται τυφλα να ξερνανε και να λυποθημανε δεξια αριστερα δηλαδη τουριστικη παρακμη). Ενταξει κορυφαια στιγμη ενας εκ νεου πολεμος ενος φαλιρισμενου κρατους στην μικρα ασια ενω ηταν εξ αρχης καταδικασμενο να αποτυχει .....λιγο υπερβολικο. Για να μην σχολιασω την αρχιτεκτονικη αηδια της Ελλαδος. Χιλιες φορες να ανοικαμε εξαρχης σε καμια ιταλια,τουλαχιστον θα ημασταν ενα πανεμορφο κρατος. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2021 από chrisxkar 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, chrisxkar είπε εγω θα σχολιασω οτι το προβλημα του νεοελληνικου κρατους δεν ειναι η διχονια μεταξυ του λαου αλλα η παρακμη της περιφερειας.Σε καμια ευρωπαικη χωρα η περιφερεια δεν ειναι παρατημενη στο ελεος της εκτος απο την ελλαδα.Κανενα εργο,κανενας οραματισμος, καμια αναπτυξη απλα τρωγονται τα φραγκα στο τιποτα.Παινευομαστε δεξια αριστερα για τις ομορφιες του τοπου μας αλλα οποιος εχει ταξιδεψει εξωτερικο και εσωτερικο ξερει πως με αυτες τις υποδομες και αυτην την πολιτικη μπατζετ οι προοπτικες ειναι 0 τουλαχιστον για τα επομενα 30 χρονια(εντιτ 0 προοπτικες για κατι εκτος απο το να ερχονται οι ξενοι σε ενα φθηνο κρατος για να γινονται τυφλα να ξερνανε και να λυποθημανε δεξια αριστερα δηλαδη τουριστικη παρακμη). Ενταξει κορυφαια στιγμη ενας εκ νεου πολεμος ενος φαλιρισμενου κρατους στην μικρα ασια ενω ηταν εξ αρχης καταδικασμενο να αποτυχει .....λιγο υπερβολικο. Για να μην σχολιασω την αρχιτεκτονικη αηδια της Ελλαδος. Χιλιες φορες να ανοικαμε εξαρχης σε καμια ιταλια,τουλαχιστον θα ημασταν ενα πανεμορφο κρατος. Η παρακμή της περιφέρειας είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού του κράτους εξ' αρχής. Με την κεντρική κυβέρνηση να ελέγχει τα πάντα (στο μοντέλος της Γαλλίας που πάτησε ο Καραμανλής), μέχρι αν θα πάει δάσκαλος στην Κάτω Ραχούλα, έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα μια τεράστια υδροκέφαλη γραφειοκρατία. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μόνο για να φτιάχνει κανα δρόμο με λεφτά της ΕΕ. Έστω οτι ξεκινάει ένας σχεδιασμός για την ανάπτυξη της επαρχίας. Πάλι κεντρικά πρέπει να αρχίσει, πάλι η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει που θα πάει τι, πάλι η κατανομή πόρων θα είναι αποτέλεσμα πολιτικών ζυμώσεων και συμφωνιών. Αφού οι ΟΤΑ δεν έχουν εξουσίες. Και όσο δεν αποκτούν πραγματικές εξουσίες οι ΟΤΑ, δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάπτυξης της επαρχίας. Η περιφερειακή ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η κεντρική κυβέρνηση να περιφέρει ΔΥ ανα την επικράτεια για να ζουν τα μέρη εκείνα με τους μισθούς των κρατικών υπαλλήλων (στρατιωτικών, πανεπιστημιακών κλπ). Οι χώρες που είναι πραγματικά αποκεντρωμένες οικονομικά (Γερμανία, ΗΠΑ, Ελβετία κλπ) έχουν πανίσχυρες τοπικές κυβερνήσεις. Π.χ. η Βαυαρία στα 90ς έγινε πόλος έλξης για ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στη Γερμανία ώστε να εγκαταστήσουν εκεί τις έδρες τους (Microsoft, Fujitsu, McDonalds, Texas Instruments κλπ). Αυτό το πέτυχε η τοπική κυβέρνηση απο το Μόναχο, όχι η κυβέρνηση της Βόννης. Έδωσε τα κατάλληλα κίνητρα, ρύθμισε το θεσμικό πλαίσιο και κατάφερε να κάνει το Μόναχο μια απο τις ισχυρότερες πόλεις οικονομικά παγκοσμίως. 2
chrisxkar Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Αστο ουσιαστικα πληρωνεις το κρατος για να μην εισπρατεις τιποτα πισω γιαυτο εχουμε εθνικη διχονια.Εγω προσωπικα ντρεπομαι που ειμαι ελληνας ετσι οπως εχουν τα πραγματα.Και αυτο που με τρελαινει ειναι οτι υπαρχουν ελληνες που θεωρουν οτι εχουμε ομορφες πολεις και οτι δεν απεχουμε πολυ απο την ευρωπη 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Ζώντας στην Ευρώπη, δε θα πω οτι δεν απέχουμε πολύ. Θα πω πως θα μπορούσαμε εύκολα να μην απέχουμε πολύ. Το θέμα είναι κατα πόσο το θέλουμε κιόλας.... 1
tsifotis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, funbreaker είπε Χειρότερη προσωπικότητα του νεοελληνικού κράτους; Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω, ας πούμε ο Παπαδόπουλος που μας κόστισε μισή Κύπρο. Νομίζω ο Παπαδόπουλος ανετράπει απο τον Ιωαννίδη μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το '73 γιατί κατά τον δεύτερο δεν ήταν και πολύ σκληρή η χουντα. Η Κυπρος χαθηκε λογω των γεγονότων του '74, δηλαδη την ανατροπή του Μακάριου στην Κύπρο απο τον Ελληνα δικτάτορα Ιωαννίδη 1
NikosKallithea Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Ολα πάνε καλά στην ελλαδα, οικονομία, ανεργία και χιλιάδες άλλα, ολα τέλεια. Τα πανηγύρια μας έλειπαν
chrisxkar Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 ααααα να απαντησω για το 4 ξεκαθαρα χειροτερη προσωπικοτητα ανδρεας παπανδρεου ,χειροτερος και απο παπαδοπουλο γιατι αυτος εχει το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης για την καταντια μας εκτοξευσε το χρεος μοιραζοντας λεφτα για μεινει στην εξουσια και μας εκανε απο μια χωρα που ηταν σε καλυτερη μοιρα και πιο πλουσια απο αλλες ευρωπαικες στον πατο του βαρελιου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις