mixos23 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Οκ ισως σας φαινεται λιγο αστειο το ονομα (εμενα μου φαινεται παντως) αλλα εχει κανεις γνωμη για την συγκεκριμενη συσκευη?? https://fuvproducts.gr/project/hp2-30-55/ 1
kage Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Spoiler Σε διαφημίσεις έχω δει διαφορά παρόμοια για υγρασια ομως..π.χ. ηλεκτροσμωση, Humidtech ,karakoll ,τρύπες σκάψιμο κ από πάνω περσιδες ή σίτα κτλ... Αν δεν πετύχουν αυτά κάτι σε σωλήνα αποχέτευσης ύδρευσης υδρορροης έχει σπάσει εξωτερικά:) οπότε αν το θέμα σου είναι υγρασία κάνε μια θερμογραφια πριν απ' όλα Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από kage 1
p8denu Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Εγώ ένα εξαεριστήρα βλέπω με φίλτρο. Τώρα γιατί ζητάνε 360-440€ δεν έχω καταλάβει 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 9 minutes ago, p8denu said: Εγώ ένα εξαεριστήρα βλέπω με φίλτρο. Τώρα γιατί ζητάνε 360-440€ δεν έχω καταλάβει Δεν βγάζει μόνο αέρα, βάζει κιόλας, με ανάκτηση θερμότητας, πέρα από το φίλτρο... Σε παθητικά σπίτια το κάνουν με κεντρικό συστημα http://passivistas.com/tα-στοιχεία-του-έργου/μηχανικός-αερισμός-με-ανάκτηση-θερμό/ 1
Havik Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Έχω δει κάτι εγκαταστάσεις σε net zero neutral houses αλλά αυτά τα κτίρια είναι ΑΡΙΣΤΑ μονωμένα και δεν "αναπνέουν" καθόλου, έχουν μηδενικές απώλειες θέρμανσης/ψύξης. 1
DrLo Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, p8denu είπε Εγώ ένα εξαεριστήρα βλέπω με φίλτρο. Τώρα γιατί ζητάνε 360-440€ δεν έχω καταλάβει 8 ώρες πριν, Thresh είπε Δεν βγάζει μόνο αέρα, βάζει κιόλας, με ανάκτηση θερμότητας, πέρα από το φίλτρο... Σε παθητικά σπίτια το κάνουν με κεντρικό συστημα http://passivistas.com/tα-στοιχεία-του-έργου/μηχανικός-αερισμός-με-ανάκτηση-θερμό/ Λοιπόν η αλήθεια είναι κάπου στη μέση από όσο βλέπω απλά η "μισή" αλήθεια είναι επικίνδυνη γιατί μπορει να κρατάς το λάθος μισό που λέει και ένα γνωμικό. . Εγώ βέπω δύο ανεμιστήρες , έναν "εναλλάκτη" στην έξοδο Αυτό που μπορώ να ΥΠΟΘΕΣΩ ότι μπορεί να κάνει είναι το εξής - Βγάζει αέρα "ζεστένοντας" τον εναλλάκτη - μετά από κάποια όρια ή χρόνο αλλάζει η ροή και βάζει αέρα με τον ζεστό πλέον εναλλάκτη να [υποτίθεται] ότι ζεσταίνει τον κρύο αέρα - "Ανακτηση" θερμότητας δε γίνεται έτσι. πέρα από το ότι οι εναλλάκτες δεν είναι για να "αποθηκεύουν" ενέργεια, δεν έχουν μεγάλη θερμοχωρητικότητα δηαλδή, απλά διευκολύνουν τη μετφορά μεταξύ ενός κρύου και ζεστού ρεύματος αέρα σε μια συνεχή διαδικασία υπάρχει και το προφανές, ότι όσο βγάζεις αέρα και έστω ότι "θερμαίνεις" τον εναλλάκτη τόσο μπαίνει αέρας από κάπου αλλού. για να μην επηρεάζεται η πίεση στο εσωτερικό θα πρέπει να γείνεται πολύ συχνά αυτή η εναλλαγή. . Αυτό που περιγράφεται στο link του @Thresh υπάρχει αλλά απέχει πολύ από αυτό που φαίνεται να κάνει αυτή η μούφα. (σε καμιά περίπτωση όμως δεν μιλάμε για "παθητικά" κτίρια). Στους εξαεριστήρες με ανάκτησης θερμότητας υπάρχουν 2 ξεχριστα ρευματα που περνάνε και τα 2 μέσα από ένα σώμα που απλά μεταφέρει θερμότητα απο το ένα στο άλλο. Δεν "αποθηκεύει" ιδιαίτερα ποσά θερμότητας το ίδιο. Φαντάσου πχ στο ΗΥ σου, δύο ανεμιστήρες με ψύκτες στου κούτί του PC ένας να βγάζει αέρα και ο άλλος να βαζει, με τις ψύκτες να είναι ενωμένες με ένα heat pipe. Αυτό φυσικά και θα ανέβαζε την θρμοκρασία μέσα στο PC σου, θα ανακτούσε κάποια από τη θερμότητα που αλλιώς θα τη πέταγες Το να βάλεις μια ψύκτρα και έναν ανεμιστήρα που μια να φυσάει αέρα έξω και μία να βάζει μέσα είναι χαζομάρα. Σε κετνρικές μονάδες μπορεί το ρόλο του "heat pipe" να παίζει ένα περιστρεφόμενος "δίσκος" που καθώς περνάει από το ζεστό δίσκ ζεστένεται και όταν μετά περνά από το κρύο κυρώνει κλπ κλπ κλπ. . Γενικά μου φαίνεται η καλσσική περίπτωση μιας πατάτας που πατάτει σε κάτι που μπορεί να μοιάζει λειτουργικό, έχει κάποια ίχνη αλήθειας, αλλά δεν είναι κάτι περισσότερο από μια μούφα. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από DrLo 4 1
mixos23 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, DrLo είπε Λοιπόν η αλήθεια είναι κάπου στη μέση από όσο βλέπω απλά η "μισή" αλήθεια είναι επικίνδυνη γιατί μπορει να κρατάς το λάθος μισό που λέει και ένα γνωμικό. . Εγώ βέπω δύο ανεμιστήρες , έναν "εναλλάκτη" στην έξοδο Αυτό που μπορώ να ΥΠΟΘΕΣΩ ότι μπορεί να κάνει είναι το εξής - Βγάζει αέρα "ζεστένοντας" τον εναλλάκτη - μετά από κάποια όρια ή χρόνο αλλάζει η ροή και βάζει αέρα με τον ζεστό πλέον εναλλάκτη να [υποτίθεται] ότι ζεσταίνει τον κρύο αέρα - "Ανακτηση" θερμότητας δε γίνεται έτσι. πέρα από το ότι οι εναλλάκτες δεν είναι για να "αποθηκεύουν" ενέργεια, δεν έχουν μεγάλη θερμοχωρητικότητα δηαλδή, απλά διευκολύνουν τη μετφορά μεταξύ ενός κρύου και ζεστού ρεύματος αέρα σε μια συνεχή διαδικασία υπάρχει και το προφανές, ότι όσο βγάζεις αέρα και έστω ότι "θερμαίνεις" τον εναλλάκτη τόσο μπαίνει αέρας από κάπου αλλού. για να μην επηρεάζεται η πίεση στο εσωτερικό θα πρέπει να γείνεται πολύ συχνά αυτή η εναλλαγή. . Αυτό που περιγράφεται στο link του @Thresh υπάρχει αλλά απέχει πολύ από αυτό που φαίνεται να κάνει αυτή η μούφα. (σε καμιά περίπτωση όμως δεν μιλάμε για "παθητικά" κτίρια). Στους εξαεριστήρες με ανάκτησης θερμότητας υπάρχουν 2 ξεχριστα ρευματα που περνάνε και τα 2 μέσα από ένα σώμα που απλά μεταφέρει θερμότητα απο το ένα στο άλλο. Δεν "αποθηκεύει" ιδιαίτερα ποσά θερμότητας το ίδιο. Φαντάσου πχ στο ΗΥ σου, δύο ανεμιστήρες με ψύκτες στου κούτί του PC ένας να βγάζει αέρα και ο άλλος να βαζει, με τις ψύκτες να είναι ενωμένες με ένα heat pipe. Αυτό φυσικά και θα ανέβαζε την θρμοκρασία μέσα στο PC σου, θα ανακτούσε κάποια από τη θερμότητα που αλλιώς θα τη πέταγες Το να βάλεις μια ψύκτρα και έναν ανεμιστήρα που μια να φυσάει αέρα έξω και μία να βάζει μέσα είναι χαζομάρα. Σε κετνρικές μονάδες μπορεί το ρόλο του "heat pipe" να παίζει ένα περιστρεφόμενος "δίσκος" που καθώς περνάει από το ζεστό δίσκ ζεστένεται και όταν μετά περνά από το κρύο κυρώνει κλπ κλπ κλπ. . Γενικά μου φαίνεται η καλσσική περίπτωση μιας πατάτας που πατάτει σε κάτι που μπορεί να μοιάζει λειτουργικό, έχει κάποια ίχνη αλήθειας, αλλά δεν είναι κάτι περισσότερο από μια μούφα. Καλημερα,σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο να γραψεις ολα αυτα.. μιας και επειδη νιωθεις ,αν ξερεις.. Ειμαι σε φαση ανακαινισης του σπιτιου. οποτε οσον αφορα την ποιοτητα του αερα στο σπιτι να παω σε καποιο καθαριστη αερα με hepa και τετοια φιλτρα? ρωταω γιατι αν ειναι να παω σε καποια κατασκευη (οπως φαινοταν αυτος ο πνευμονας) να το κανω τωρα...
AristidisZ Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα σε κάποιο άλλο νήμα Long story short, ο @DrLo τα εξήγησε όλα άψογα
DrLo Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Διάβασα και το κείμενο που προσπαθεί να "εκλαϊκεύσει" το ζήτημα της ανάκτησης θερμότητας. https://fuvproducts.gr/products/ Πέρα από τη προφανή προσπάθεια να "χτίσουν" πάνω στο φόβο του Covid (συνηθηες τακτική τέτοιων προίοντων) είναι προφανές ότι αυτός που τη γράφει γράφει "μπακαλο-μηχανική" αλλά και είναι και εντελώς γελοία ως επιχείρηματα ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ τo cut-out που δείχνουν στο site να είναι εντελώς λάθος (οπότε πρέπει να είναι πολύ άχρηστοι να αυτοκαταστρέφονται έτσι) ΑΝ αυτό που περιγράφω παραπάνω ειναι ότι καταλαβαίνω ΄΄ολα τα επιχιερήματά που αναφέρει λειτουργούν ΕΝΤΑΝΤΙΟΝ του. Το να βγάζεις αέρα μέσα από ένα φίλτρο/εναλλάκτη και μετά να βάζεις αέρα από τοο ίδιο φίλτρο εναλλάκτη, αν τα δυο ρευματα δεν είναι σε φυσικά διαχωρισένες πλευρές μιας επιφάνειας εναλλαγής θερμότητας είναι σαν να εκπνέει μέσα από τη μάσκα σου και μετά να ξαναεσιπνεις μέσα από αυτή. Αυτό δε σε προστατευει από το covid, δεν "σε καθαρίζει", δεν "αποβάλει" τα ίχνη ιθου που έχεις στο σώμα/χώρο σου. Στη καλύτερη προστατευει τους έξω και η ροή αέρα μέσα στο χώρο απλά "αναδευει" τον ιο (χειρότερο από το να έχεις 100% κλειστά παράθυρα). Πέρα από αυτό, στο σημείο που προσπαθεί να κάνει μάθημα στο πως θα πρέπει να είναι η οδηγία του υπουργείου Οι επίσημες κρατικές οδηγίες θα έπρεπε να ορίζουν ανά χρήση χώρου το ποσοστό εναλλαγής του αέρα και όχι να αναφέρουν γενικά και αόριστα την ανάγκη για «καλό και επαρκή αερισμό». Ένα παράδειγμα οδηγίας θα έπρεπε να είναι ως εξής: «Απαιτούμενη εναλλαγή αέρα ανά χώρο (σε μ³/ώρα) με ανάκτηση θερμότητας από 60% έως και 90%.» Για κατοικίες – από 30% έως 50% ανά ώρα Για γραφεία – από 50% έως 60% ανά ώρα Για καταστήματα – από 60% έως 80% ανά ώρα κλπ είναι λίγο άστοχο να μηλάς στο τίλτο και m3/h και ποιό κάτω για % την ώρα (που είναι και ο συνήθης τρόπος να μετράς τον εξαερισμό ενός χώρου). Επίσης να νούμερα που αναφέρει, εώς και 80% φρέσκο της προσαγωγής να είναι νωπός αέρας, δεν υπάρχουν πουθενά, ακόμα και στα καλύτερους αεριζόμενους χώρους, πέρα από πολύ ειδκές πειτπώσεις (πχ χώροι με επικίνδυνες ατμόφαιρες, δωμάτια επεξεργασίας χημικών, μπαταριώ κλπ κλπ). Για σπίτια είναι απλά υπερβολή. πέρα από όλα τα άλλα, ακόμα και κλιματισμό με τη καλύτερη ανάκτηση θερμοτητας να είχες (που ε καμία περίπτωση δεν είναι 100%, σε μια "κανονική" μονάδα μπορεί να είναι της τάξης του 60%, σε αυτό του πράγμα θα είναι αστεία) θα κατανάλωνες απίστευτες ποσότητες ρευματος/πετρελαίου για θέρμανση. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από DrLo 1
mixos23 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο που ξοδευεις για να δωσεις ολες αυτες τις πληροφοριες.. θα μπορουσες να με βοηθησεις λιγο στο τι επιλογη να κανω?ειδικα αυτη την περιοδο που δουλευω απο το σπιτι σκεφτομαι να αγορασω μια συσκευη.. Εχω δει οτι κυκλοφορουν προιοντα που ειναι και αφυγραντιρες + καθαριστες αερα.. και υπαρχουν και προιοντα τα οποια ειναι μονο καθαριστες αερα,να υποθεσω οτι τα δευτερα λογω οτι εχουν μονο μια λειτουργια ειναι ποιοτικοτερα -καλυτερα στον καθαρισμο αερα? Εχω δει αυτη την συσκευη με θετικα review (αν και μερικες αξιολογησεις φαινονται λιγο περιεργες,πολυ αβαντα στην αντιπροσωπεια ) https://www.skroutz.gr/s/20992475/Winix-Zero-Pro.html γενικα δεν ψαρωνω με τιτλους καταπολεμα covid19 και τετοια,απλα θα ηθελα μια καλη επιλογη που να αξιζει.. Thanks οπως και να χει !
DrLo Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, mixos23 είπε Σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο που ξοδευεις για να δωσεις ολες αυτες τις πληροφοριες.. θα μπορουσες να με βοηθησεις λιγο στο τι επιλογη να κανω?ειδικα αυτη την περιοδο που δουλευω απο το σπιτι σκεφτομαι να αγορασω μια συσκευη.. Εχω δει οτι κυκλοφορουν προιοντα που ειναι και αφυγραντιρες + καθαριστες αερα.. και υπαρχουν και προιοντα τα οποια ειναι μονο καθαριστες αερα,να υποθεσω οτι τα δευτερα λογω οτι εχουν μονο μια λειτουργια ειναι ποιοτικοτερα -καλυτερα στον καθαρισμο αερα? Εχω δει αυτη την συσκευη με θετικα review (αν και μερικες αξιολογησεις φαινονται λιγο περιεργες,πολυ αβαντα στην αντιπροσωπεια ) https://www.skroutz.gr/s/20992475/Winix-Zero-Pro.html γενικα δεν ψαρωνω με τιτλους καταπολεμα covid19 και τετοια,απλα θα ηθελα μια καλη επιλογη που να αξιζει.. Thanks οπως και να χει ! Δε ξέρω. Έχω πολύ μεγάλη επιφύλαξη με όλη τη μόδα των αφυγραντηρων. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί να θέλει κάποιος να έχει αφυγραντήρα στην Ελλάδα και ακόμα περισσότερο πως προωθούν αφυγραντήρες σαν μια συσκευή που θα σε κάνει να νιώθεις και καλά πιο ζέστη. (τα άλλα περι ιονιστων, καθαρισμών κλπ, είναι ψιλοπαπαριες IMHO) Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από DrLo 1
Denmark1 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 νομίζω ταπεινά ότι η χρησιμότητα των αφυγραντήρων δεν ειναι υπο συζήτηση πλέον.Υπάρχουν περιοχές της χώρας μας...όπου η καθημερινή συζήτηση περί του ποσοστού υγρασίας είναι τόσο συχνή και έντονη όσο αν γινόταν ένας σεισμός...πχ τι υγρασία είχαμε πάλι χθες κλπ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα