Προς το περιεχόμενο

Οι Γνώμες σας καλοδεχούμενες!


jintonicx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά γειά σας κ από εμένα! καινούργιος στο φόρουμ! :D

Βλέπω ότι εκφέρονται αρκετά σοβαρές γνώμες όσο αφορά το συγκεκριμένο topic και για αυτό θα ζητήσω και εγώ μια συμβουλή.

Είμαι 34 ετών, ανύπαντρος και τα τελευταία 14 χρόνια εργάζομαι σε μια δυναμική και υγιή εταιρία που δεν την ακούμπησε ιδιαίτερα η κρίση, κυρίως λόγο του είδους που εμπορεύεται και παράγει. Ανήκω στα logistics της εταιρίας και συγκεκριμένα στην τελευταία βαθμίδα, την αποθήκη. Η δικιά μου δουλειά είναι η προετοιμασία των παραγγελιών για τους πελάτες(picker) αλλά μαζί με αυτό κάνω και χίλια δυο άλλα πράγματα, από δουλειές αποθήκης που πρέπει φυσικά να κάνω, πχ εισαγωγές, εξαγωγές, επιστροφές, απογραφές, χειρισμό Κλαρκ κτλ. μέχρι και αγγαρείες του στυλ να κουβαλάω γραφεία άλλων τμημάτων όταν αλλάζουν ορόφους, να ξεστολίζω χριστουγεννιάτικα δέντρα, να μεταφέρω το αρχείο και πολλά-πολλά άλλα που ούτε σας περνάνε από το μυαλό (ούτε στον στρατό τόση αγγαρεία ειλικρινά). Η δουλειά τα πρώτα χρόνια ήταν καλή στο ωράριο αλλά και στην σωματική κούραση, δυστυχώς όμως για εμάς χρόνο με τον χρόνο ο όγκος της δουλείας μεγαλώνει και εμείς παραμένουμε ίδιοι σε αριθμό με αποτέλεσμα να τρώμε τρελό "αγγούρι". Επιπρόσθετα η λέξη εξέλιξη δεν υπάρχει μέσα στην εταιρία, μέχρι να πεθάνω θα είμαι στο ίδιο πόστο. Πλέον έχω φτάσει στο αμήν και θέλω να φύγω.

Το θέμα τώρα είναι ότι θέλω να το προσπαθήσω να ανέβω λίγο στην ιεραρχία των logistics και να μην ξανακάνω πάλι την ίδια ακριβώς δουλειά σε άλλη εταιρία, δεν έχω όμως πτυχίο πανεπιστημίου. Αυτό που έχω είναι ένα χαρτί από ΙΕΚ αλλά δυστυχώς σε εντελώς άλλη ειδικότητα, και επίσης έχω ένα πιστοποιητικό από το ΕΚΠΑ (7μηνο πρόγραμμα) πάνω στα logistics καθώς και στα αγγλικά έχω το C2. Επίσης λίγο άσχετο αλλά έχω και δίπλωμα φορτηγού κ νταλίκας.

Μου μπήκε πρόσφατα η ιδέα να έδινα πανελλαδικές φέτος και να πέρναγα σε μια σχολή logistics, ή διοίκησης επιχειρήσεων. Ξέρω ότι είναι αργά τώρα κ έχω ήδη χάσει πολύ χρόνο αλλά στόχευα σε μία σχολή με πολύ χαμηλά μόρια, 5000 πχ (θα τα έπιανα λογικά). Επίσης έχω την δυνατότητα να περάσω 4 χρόνια στην επαρχία καθώς έχω κάνει κάποιες οικονομίες. Δυστυχώς όμως με τις τωρινές αλλαγές και με την βάση εισαγωγής δεν νομίζω να μπορώ να βγάλω τον βαθμό που χρειάζεται. (γενικά έχω μεγάλα κενά στα μαθηματικά) :( 

Αυτά που σκέφτομαι τώρα είναι τα εξής:

1)Να κάνω προετοιμασία από τώρα και να δώσω του χρόνου στοχεύοντας ακόμη και σε σχολή εντός Αττικής.

2)Να δώσω του χρόνου μέσω ΕΠΑΛ: Αυτήν θα ήταν μια καλή λύση καθώς παλιά είχα τελειώσει το ΤΕΕ β κύκλου στον τομέα της μηχανολογίας, αυτό όμως δυστυχώς δεν μου δίνει πολλές επιλογές όσον αφορά το μηχανογραφικό καθώς σχεδόν όλες οι σχολές είναι πολυτεχνικές για μηχανικούς. Σίγουρα αυτό συνδυάζεται τέλεια με τα logistics και είναι σχολές με μεγάλο κύρος, αλλά δεν νομίζω ότι έχω το υπόβαθρο να κάνω τόσο απαιτητικά  μαθήματα όπως ο απειροστικός λογισμός, ρευστομηχανική  κλπ. Συν ότι επίσης ποτέ δεν είχα τρέλα με τις μηχανές κλπ. Πιο πολύ να σας πω την αλήθεια είμαι της θεωρητικής, πχ Ιστορία.. μια τέτοια σχολή θα την έβγαζα ευχάριστα, αλλά δυστυχώς δεν έχει μέλλον ένα τέτοιο πτυχίο, ούτε και συνδέεται με την προϋπηρεσία μου για να με βοηθήσει σε κάτι.

3)Να γραφτώ σε ένα ΙΕΚ πάνω στην ειδικότητα: Αυτό θα ήταν το πιο εύκολο, το θέμα είναι όμως ότι όλες οι αγγελίες που βλέπω ζητάνε πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ και όχι ΙΕΚ :( 

5)Να γραφτώ στο ΕΑΠ στην ΔΕΟ: Καλό ακούγεται αυτό, αλλά έχω ακούσει ότι είναι παλούκι τρελό, κυρίως λόγο της τεράστιας ύλης που σου δίνουν και ότι μετά τα αφήνουν όλα σε εσένα.(γενικά προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος αλλά αμφιβάλω αν θα την καταφέρω αυτήν την σχολή)

6)Να κάτσω στα αυγά μου για όσο αντέξω μέχρι να μαζέψω κάποια χρήματα και να ανοίξω κάτι δικό μου, κάτι απλό να βγάζω τα προς το ζην δλδ εννοώ.

Ξέχασα επίσης να πω ότι ο μισθός μου είναι στα 900 ευρώ περίπου. Ξέρω ότι και άνθρωποι με πτυχία σήμερα δεν παίρνουν τόσα και ότι για την εποχή είναι αρκετά καλά. Βγαίνουν με πολύ κόπο όμως παίδες, θα προτιμούσα χίλιες φορές να παίρνω 700 και να έκανα μια λίγο πιο ξεκούραστη και ευχάριστη δουλεία σε ένα καλύτερο περιβάλλον και ας είχα μεγαλύτερη ευθύνη από αυτήν που έχω τώρα. Γενικά πιστεύω στον εαυτό μου και θεωρώ ότι είμαι για πολύ μεγαλύτερα πράγματα από τα τωρινά.

Αυτά παιδιά..Σόρυ αν κούρασα με το μεγάλο μήνυμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φίλε,

διαβάζοντας το θέμα σου οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι δε σου αρέσει όντως το αντικείμενο (αναφορές σε τμήματα ιστορίας απο άποψη ενδιαφέροντος, μεγάλα κενά σε θετικές επιστήμες), απλά θες μια τέτοια κίνηση να σου επιτρέψει να ανελιχθείς στο χώρο που ήδη εργάζεσαι. Αργά δεν είναι σε καμία περίπτωση αλλά το θέλεις πραγματικά;

Πάμε λίγο μία-μία στις περιπτώσεις που παρέθεσες:

  1. Πανελλαδικές με βάση του δέκα είναι δύσκολα τα πράγματα με τέτοια αποχή απο οποιαδήποτε ακαδημαϊκή δραστηριότητα, χωρίς να ξέρω και ποιό ήταν το επίπεδό σου ακόμα και αν δεν υπήρχε τόσο μεγάλο κενό χρονολογικά (με βάση τα λεγόμενα σου καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ήταν αρκετά χαμηλό to begin with, μπορείς να με διορθώσεις αν κάνω λάθος, αυτο μου "βγάζει" το ποστ σου). Ακόμα και να  κατάφερνες όμως να πιάσεις τη βάση του 10, οι σχολές τις Αθήνας απ'ότι βλέπω έχουν αρκετά υψηλές βάσεις, οπότε σε κάθε περίπτωση μιλάμε για σχολή της επαρχίας. Μέγα λάθος αυτό, μόνο και μόνο επειδή φαίνεται ότι το όποιο πτυχίο το βλέπεις χρησιμοθηρικά, απλά θα φάς τις οικονομίες που σου βγήκε η μέση να αποκτήσεις.
  2.  Εδώ με τίποτα, στην ουσία το γράφεις και ο ίδιος ότι δε θες.
  3. Με πτυχίο ΙΕΚ δε θα ανέβεις, είναι οριζόντια κίνηση, τζάμπα κόπος.
  4. ΕΑΠ: ΑΝ μου έδινες την εντύπωση ότι όντως σου αρέσει το αντικείμενο και έχεις μεράκι θα σου έλεγα κάντο, σε συνδυασμό με τη δουλειά, παλούκι αυτό το combo αλλα βγαίνει. Αν δε σου αρέσει ούτε η δουλειά που κάνεις και δε σε τρελαίνει και το αντικείμενο σε ακαδημαϊκό επίπεδο δε θα το αντέξεις και πολύ πιθανό να παρατήσεις και τα δύο.
  5. "Να κάτσεις στα αυγά σου" δεν είναι επιλογή, είναι το προδιαγεγραμμένο εάν δεν κάνεις κάτι.

Ξέρω ότι τα παρουσίασα πολύ άσχημα αλλά θεωρώ υπάρχουν διέξοδοι:

  • Το έκτρωμα που ψηφίστηκε πρόσφατα απ'ότι έχω διαβάσει δίνει το δικαίωμα σε απόφοιτους ΙΕΚ να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ. Οι οικονομικές/δίοικηση επιχειρήσεων μπορεί να είναι αρκετά υψηλόβαθμες απο Πανελλήνιες, αλλά δε νομίζω να είναι τόσο "δημοφιλείς" σε μια διαδικασία κατατακτήριων. Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα, ψάξε τις σχολές της Αθήνας, δες παλιά αποτελέσματα εισακτέων με κατατακτήριες, πόσος κόσμος το επιχειρεί ανά τμήμα, διάλεξε αυτή που θεωρείς ότι θα μπείς πιο έυκολα και επιχείρησέ το. 
  • Αυτό που θεωρώ ότι είναι η πιο ρεαλιστική λύση. Γράψου σε κάποιο ιδιωτικό κολλέγιο. Και θα μείνεις στην περιοχή σου, θα μπορείς να συνεχίσεις τη δουλειά και δε θα αιμορραγείς λεφτά, και σίγουρα πιο εύκολα θα το βγάλεις όντως, κρίνοντας απο το μοντέλο "εργασίες-όχι εξετάσεις" που απ'όσο ξέρω ακολουθείται στην πλειοψηφία των σχολών αυτών.
Επεξ/σία από tasos30
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε εν ταχυ θα πρότεινα την δύσκολη αλλά πολύ σύντομη λύση των πανελληνίων. Πιστεύω ότι με κάποιο διάβασμα θα μπεις σε μια σχολή που θα μπορείς να τελειώσεις. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα αν ήμουν στη θέση σου. 

Πάντως μπράβο που θες να αλλάξεις λίγο τη ζωή σου. Ποτε δεν είναι αργά. Και μόνο που πήρες την αποφαση μιας αλλαγής μετράει και ας μην κάνεις εν τέλη τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η βαση δεν είναι το 10, καθε σχολή θα βγάζει τη δική της βάση. Μπορείς να δηλώσεις τμήματα της επαρχίας και να πηγαίνεις μόνο για τις εξετάσεις αν δεν εχουν εργαστήρια. πανελλήνιες θα είναι παλούκι αλλά φανταζομαι δε στοχευεις ΟΠΑ αλλά κάποια σχολή από τα πρωην ΤΕΙ. Αν εχεις πολλά κενα καλύτερα να μη δωσεις φέτος αλλά να κάνεις φροντιστηριο και να δώσεις του χρόνου. Για ΕΑΠ είναι παλούκι αν δεν σου αρέσει και πολύ το αντικίμενο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, velociraptoras είπε

η βαση δεν είναι το 10, καθε σχολή θα βγάζει τη δική της βάση. Μπορείς να δηλώσεις τμήματα της επαρχίας και να πηγαίνεις μόνο για τις εξετάσεις αν δεν εχουν εργαστήρια. πανελλήνιες θα είναι παλούκι αλλά φανταζομαι δε στοχευεις ΟΠΑ αλλά κάποια σχολή από τα πρωην ΤΕΙ. Αν εχεις πολλά κενα καλύτερα να μη δωσεις φέτος αλλά να κάνεις φροντιστηριο και να δώσεις του χρόνου. Για ΕΑΠ είναι παλούκι αν δεν σου αρέσει και πολύ το αντικίμενο

Αυτό θα έλεγα και εγώ είναι το καλύτερο για την περίπτωση του TS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους όσους μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε! :) 

Το αντικείμενο μου, θεωρώ ότι μου αρέσει εν μέρη αλλά δεν μπορώ να πω ότι το λατρεύω κιόλας. Γενικά σε αυτό, πιστεύω παίζει ρόλο ότι έχω κορεστεί σε μεγάλο βαθμό γιατί είμαι και 14 χρόνια στο ίδιο πόστο ξέροντας ότι ποτέ δεν θα έρθει κάτι το διαφορετικό για εμένα εκεί μέσα. Ψάχνομαι για κάτι καλύτερο στον συγκεκριμένο κλάδο γιατί έχω 14 χρόνια προϋπηρεσίας που θεωρώ ότι είναι κάτι σημαντικό, ακόμη και αν αυτή η προϋπηρεσία που έχω είναι στην τελευταία βαθμίδα των logistics. Θέλω να πιστεύω ότι σε συνδυασμό με ένα πτυχίο θα μετρήσει κάτι τέτοιο σε έναν μελλοντικό εργοδότη.

Επειδή ερωτήθηκε, όσον αφορά τις ακαδημαϊκές γνώσεις δυστυχώς είμαι πολύ πίσω στα μαθηματικά (είμαι στο επίπεδο γ γυμνασίου τώρα) οπότε θα δυσκολευτώ εξαιρετικά εκεί. Έχω ξεκινήσει ήδη ιδιαίτερα αλλά το θέμα είναι να βάλω και έναν στόχο, γιατί ακόμη δεν ξέρω πάνω σε τι στοχεύω. Στα πράγματα που έχουν να κάνουν με θεωρία γενικά είναι το φόρτε μου αλλά στο 4o πεδίο τα μαθηματικά κρίνουν πολλά. 

Όσον αφορά αυτό με την Ιστορία που αναφέρθηκα πριν, το είπα γιατί έχω δει τα προγράμματα σπουδών σχεδόν από όλες τις σχολές και μου φαίνεται το πιο ενδιαφέρον και ότι θα έβγαζα μια τέτοια σχολή πολύ πιο ευχάριστα.. Είμαι ρεαλιστής όμως και ξέρω ότι δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα σε κάτι αν πάω να βγάλω μια τέτοια σχολή. ( η κάνω λάθος?) 🤔

 

Στις 20/2/2021 στις 1:07 ΜΜ, tasos30 είπε

δες παλιά αποτελέσματα εισακτέων με κατατακτήριες, πόσος κόσμος το επιχειρεί ανά τμήμα, διάλεξε αυτή που θεωρείς ότι θα μπείς πιο έυκολα και επιχείρησέ το. 

Φίλε Τάσο θα το κοιτάξω αυτό, είναι κάτι που δεν το ήξερα για να πω την αλήθεια.

Στις 20/2/2021 στις 1:07 ΜΜ, tasos30 είπε

Αυτό που θεωρώ ότι είναι η πιο ρεαλιστική λύση. Γράψου σε κάποιο ιδιωτικό κολλέγιο

Είναι ένα από τα πολλά που μου γυρνάνε στο μυαλό. Απλά φοβάμαι δύο τινά : 1) Να το ξεκινήσω, να σπαταλήσω ένα τεράστιο για εμένα ποσό και στην πορεία μια άλλη κυβέρνηση με άλλες ιδέες (χωρίς να εξετάζω αν είναι καλές η κακές) να αλλάξει αυτό με την αναγνώριση των πτυχίων που ισχύει σήμερα. (γενικά σε αυτήν την χώρα δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει)

2) Μήπως στην αγορά εργασίας δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν πτυχίο από κολλέγιο. (Δεν έχω ιδέα τι παίζει )

Στις 20/2/2021 στις 2:15 ΜΜ, txcellas είπε

Πάντως μπράβο που θες να αλλάξεις λίγο τη ζωή σου. Ποτε δεν είναι αργά. Και μόνο που πήρες την αποφαση μιας αλλαγής μετράει

Σε ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια! η αλήθεια είναι ότι πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και θεωρώ ότι αν μου δοθεί μια ευκαιρία είμαι ικανός να καταφέρω πολύ μεγαλύτερα πράγματα από τα τωρινά.

 

Στις 20/2/2021 στις 3:27 ΜΜ, velociraptoras είπε

Μπορείς να δηλώσεις τμήματα της επαρχίας και να πηγαίνεις μόνο για τις εξετάσεις αν δεν εχουν εργαστήρια. πανελλήνιες θα είναι παλούκι αλλά φανταζομαι δε στοχευεις ΟΠΑ αλλά κάποια σχολή από τα πρωην ΤΕΙ. Αν εχεις πολλά κενα καλύτερα να μη δωσεις φέτος αλλά να κάνεις φροντιστηριο

Θα ήταν σούπερ για εμένα να έβρισκα τέτοια σχολή χωρίς εργαστήρια στην επαρχία, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν. Δεν στοχεύω ΟΠΑ πάντως, το πιο υψηλόβαθμο τμήμα που έχω σαν στόχο είναι το Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Tεχνολογίας του Πειραιά. Μιλάμε βέβαια για τεράστια υπέρβαση για εμένα να γράψω βαθμό πάνω από 13 που χρειάζεται. (με τα φετινά πάντα δεδομένα)

 

23 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Αυτό θα έλεγα και εγώ είναι το καλύτερο για την περίπτωση του TS

Φίλε John επειδή έχω δει πολλά post που σχολιάζεις, γενικά συμμερίζομαι τις γνώμες σου και χάρηκα που απάντησες και εσύ!  Ax αυτά τα μαθηματικά θα μας φάνε :D:D 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jintonicx είπε

Φίλε John επειδή έχω δει πολλά post που σχολιάζεις, γενικά συμμερίζομαι τις γνώμες σου και χάρηκα που απάντησες και εσύ!  Ax αυτά τα μαθηματικά θα μας φάνε :D:D 

Μιάς και το είπες ας εμβαθύνω λίγο σε αυτό που εννοώ:

Είσαι 34, έχεις δει και πέντε πράγματα στην ζωή σου. Ξέρεις να δουλεύεις, αντιλαμβάνεσαι πώς κινούνται τα πράγματα. Θα σου πρότεινα να πας σε ΕΑΠ, και θα σου εξηγήσω γιατί:

  1. Είναι το πιο φτηνό (ακόμη και από το να πας επαρχία να σπουδάσεις αν περνούσες πανελλήνιες), συν ότι δίνει σχετικά απλόχειρα υποτροφίες (ψάξτο λίγο, μπορεί να σε βοηθήσει).
  2. Έχει ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο είναι καλύτερο από ένα επαρχικό ΑΕΙ, και θα σου πω γιατί: σε κάθε μάθημα δίνεις εργασία και προφορική εξέταση συν τα γραπτά, πράγμα που διευκολύνει πάρα πάρα πολύ το να πάρεις πτυχίο στα 4 χρόνια. Το ΑΕΙ (εννοώντας το μη-ΕΑΠ) σου δίνει ένα πάκο κακογραμμένες σημειώσεις και σου λέει κόψε τον λαιμό σου και γράψε στην εξεταστική. Ειλικρινά, ώρες ώρες μετανιώνω που δεν πήγα ΕΑΠ και μου βγήκε ο πάτος 4 χρόνια στο μαθηματικό που εντέλει δεν έμαθα και τίποτα. Γενικότερα, νομίζω η ηλικία σου δεν σηκώνει το "κάθομαι στο αμφιθέατρο με άλλους 250 20αρηδες". Ιδίως αν θέλεις όντως να ψαχτείς με ιστορικές σπουδές, που καλύτερα γίνεται το μάθημα μέσω εργασιών παρά με την αποστήθιση που ζητά η μέση σχολή. Σκέψου στο ΕΑΠ είναι πιο επαγγελματικές οι συνθήκες, γιατί καλώς ή κακώς είναι όλοι στην ίδια φάση: 30-40 χρονών που έχασαν το τρένο των ΑΕΙ όταν ήταν 20 χρονών και το παλεύουν τώρα (δεν το λέω με ίχνος κακεντρέχειας).
  3. Αναγνωρίζεται παντού. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα προσωπικά. Και θα σου εξηγήσω τον λόγο: μπορεί να καυλώσεις πάρα πολύ άσχημα με το αντικείμενό σου, και να θελήσεις να το εξελίξεις (35 χρονών παραγωγικότατη ηλικία) σε μεταπτυχιακό (γιατί όχι;) και διδακτορικό. Στην Ελλάδα αν το πτυχίο σου δεν αναγνωρίζεται από τον ΔΟΑΤΑΠ είναι σαν να μην το έχεις. Για αυτό και φωνάζω σε όλα τα τόπικ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΕ ΚΟΛΛΕΓΙΑ. Το 85% των κολλεγίων στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται. Και τα περισσότερα κάνουν την εξής πουστιά: Σου λένε "Δίνουμε κάθε βοήθεια στην διαδικασία αναγνώρισης από ΔΟΑΤΑΠ", δηλαδή σου δίνουν ένα χαρτάκι που λέει απλά ότι φοίτησες εκεί πρός χρήση του ΔΟΑΤΑΠ (που 99% δεν στο κάνουν δεκτό). Κάνε ό,τι θελεις αλλά προσωπικά σε προτρέπω να αποφύγεις τα ιδιωτικά κολλέγια γιατί το 85% αναγνωρίζεται από το κράτος ως 3ετεις σχολές, που δεν σου δίνουν δυνατότητα να μπεις σε μεταπτυχιακά. Αντίθετα, ο ΕΑΠ είναι σαν να έχεις ένα κανονικότατο πτυχίο οποιουδήποτε ελληνικού αναγνωρισμένου παντού ΑΕΙ.
  4. Είδα μόλις τώρα ότι σε ενδιαφέρει ο ιστορικός τομέας, άρα σίγουρα πρέπει και ακαδημαϊκά να το κυνηγήσεις αν θες ποτέ να βγάλεις κάτι από αυτό. Άρα θες ένα αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ πτυχίο, άρα πάς στο (3) που έγραψα.

Αυτά προσωπικά. Αν έχεις οποιαδήποτε ερώτηση εδώ θα είμαι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Στην Ελλάδα αν το πτυχίο σου δεν αναγνωρίζεται από τον ΔΟΑΤΑΠ είναι σαν να μην το έχεις

Ναι το γνωρίζω αυτό.. για αυτό κιόλας το κολλέγιο το είχα χαμηλά σαν επιλογή! Δίνεις τόσα χρήματα και δεν ξέρεις 100% τι θα γίνει.

2 ώρες πριν, JohnGTA είπε

σε κάθε μάθημα δίνεις εργασία και προφορική εξέταση συν τα γραπτά, πράγμα που διευκολύνει πάρα πάρα πολύ το να πάρεις πτυχίο στα 4 χρόνια.

Ξέρεις τι γίνεται? επειδή δεν έχω ιδέα από τριτοβάθμια εκπαίδευση είμαι λίγο φοβικός με το ΕΑΠ γιατί έχω ακούσει ότι είναι πολύ πιο απαιτητικό από ένα συμβατικό ΑΕΙ. Γνωρίζω φυσικά ότι παρέχει ένα άριστο επίπεδο σπουδών και εννοείται ότι οικονομικά είναι σούπερ σε σχέση με επαρχία. Επίσης αν και πολύ νωρίς ακόμη θα με ενδιέφερε (καλά να είμαστε) και ένα μεταπτυχιακό στα logistics, οπότε αυτή η πρόταση είναι καλή από πολλές απόψεις συν ότι δεν μπλέκω με πανελλήνιες.  Αυτό όμως που με φοβίζει πιο πολύ είναι τα μαθηματικά που θα έχει.. όμως είπα και πιο πάνω είμαι πολύ πίσω στο κομμάτι αυτό. Αλήθεια με μαθηματικά τρίτης λυκείου είσαι κομπλέ σαν επίπεδο η θέλει πιο ανεβασμένο ακόμη? Σε κάθε περίπτωση πάντως χρειάζομαι πολλά ιδιαίτερα χαχα

 

2 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Είδα μόλις τώρα ότι σε ενδιαφέρει ο ιστορικός τομέας, άρα σίγουρα πρέπει και ακαδημαϊκά να το κυνηγήσεις αν θες ποτέ να βγάλεις κάτι από αυτό

Ο Ιστορικός τομέας μου κέντριζε πάντα το ενδιαφέρον, από μικρό παιδί θα έλεγα. Το θέμα είναι ότι θα σπουδάσω 4 χρόνια κάτι που μου αρέσει μεν αλλά δυστυχώς είναι εντελώς άσχετο από την μεγάλη προϋπηρεσία που ήδη έχω. θέλω να πω ότι επαγγελματικά θα είναι πολύ μικρότερης αξίας πτυχίο από ένα αντίστοιχο ΔΕΟ πχ.(όσον αφορά τα logistics εννοώ)  Κρίμα πάντως γιατί το ΕΑΠ έχει την ΕΛΠ που θα μπορούσα να επιλέξω αν και έχω ακούσει ότι έχουν κάποια θέματα με την ισοτιμία του πτυχίου τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, jintonicx είπε

Ναι το γνωρίζω αυτό.. για αυτό κιόλας το κολλέγιο το είχα χαμηλά σαν επιλογή! Δίνεις τόσα χρήματα και δεν ξέρεις 100% τι θα γίνει.

Ξέρεις τι γίνεται? επειδή δεν έχω ιδέα από τριτοβάθμια εκπαίδευση είμαι λίγο φοβικός με το ΕΑΠ γιατί έχω ακούσει ότι είναι πολύ πιο απαιτητικό από ένα συμβατικό ΑΕΙ. Γνωρίζω φυσικά ότι παρέχει ένα άριστο επίπεδο σπουδών και εννοείται ότι οικονομικά είναι σούπερ σε σχέση με επαρχία. Επίσης αν και πολύ νωρίς ακόμη θα με ενδιέφερε (καλά να είμαστε) και ένα μεταπτυχιακό στα logistics, οπότε αυτή η πρόταση είναι καλή από πολλές απόψεις συν ότι δεν μπλέκω με πανελλήνιες.  Αυτό όμως που με φοβίζει πιο πολύ είναι τα μαθηματικά που θα έχει.. όμως είπα και πιο πάνω είμαι πολύ πίσω στο κομμάτι αυτό. Αλήθεια με μαθηματικά τρίτης λυκείου είσαι κομπλέ σαν επίπεδο η θέλει πιο ανεβασμένο ακόμη? Σε κάθε περίπτωση πάντως χρειάζομαι πολλά ιδιαίτερα χαχα

 

Ο Ιστορικός τομέας μου κέντριζε πάντα το ενδιαφέρον, από μικρό παιδί θα έλεγα. Το θέμα είναι ότι θα σπουδάσω 4 χρόνια κάτι που μου αρέσει μεν αλλά δυστυχώς είναι εντελώς άσχετο από την μεγάλη προϋπηρεσία που ήδη έχω. θέλω να πω ότι επαγγελματικά θα είναι πολύ μικρότερης αξίας πτυχίο από ένα αντίστοιχο ΔΕΟ πχ.(όσον αφορά τα logistics εννοώ)  Κρίμα πάντως γιατί το ΕΑΠ έχει την ΕΛΠ που θα μπορούσα να επιλέξω αν και έχω ακούσει ότι έχουν κάποια θέματα με την ισοτιμία του πτυχίου τους.

ΕΛΠ έχει ο ξάδερφος μου (δεν πέρασε όταν ήταν 18 και το κυνήγησε στα 25 του) μια χαρά αναγνωρίζεται και τώρα κάνει μεταπτυχιακό στην Θεολογία ΑΠΘ (λίγο ψαγμένος ναι).

Από ό,τι καταλαβαίνω μόνο στα μαθηματικά κομπλάρεις, κοίταξε να δεις με λίγη προσπάθεια βγαίνει άνετα να ξέρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...