Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα συνφορουμίτες,

Εδώ και 1,5 χρόνο έχω νοικιάσει ένα διαμέρισμα με τη γυναίκα όπου μένουμε στο κτήριο μόνο εμείς καθώς τα άλλα είναι επαγγελματικές κατοικίες. (2 ιατρεία μαζί, 1 μόνο του, 1 δικηγορικό και εμείς)

Το κτήριο γενικά το χει φτιάξει ο πατέρας και η κόρη (ιδιοκτήτρια) λαμβάνει από εμάς το ενοίκιο. Τη κόρη δεν την έχουμε γνωρίσει ποτέ από κοντά, και εξαρχής είχε βάλει τον πατέρα για τα διαδικαστικά (συμβόλαιο, ενεργειακά χαρτιά, λογαριασμοί κτλ). Εξ αρχής υποψιαστήκαμε πως είναι λαμόγιο και ψεύτης καθώς έλεγε ψέματα στην αγγελία με τα τ.μ. του σπιτιού πράγμα που το ανακαλύψαμε αργότερα, αλλά το αφήσαμε να περάσει λόγω που βόλευε η τοποθεσία τη γυναίκα (κοντά στο μετρό).

Στο πρώτο τρίμηνο παρατηρήσαμε πως είχε μεγάλο θέμα η πίεση του νερού όταν δούλευαν τα γραφεία, και λίγο μικρότερο (αλλά και πάλι υπαρκτό) όταν ήταν κλειστά. Μιλήσαμε με τον πατέρα και μας διαβεβαίωσε πως θα το έφτιαχνε. Στο μεσοδιάστημα είχα ενημερώσει και τη κόρη και τον σύζυγο της (μιας και είχε έρθει για δουλειά της άσχετη στο κτήριο) για το πρόβλημα, και μου είπαν πως θα το δούν.

Τελευταία φορά φορά μίλησα με τον πατέρα πέρυσι τον Φεβρουάριο (πριν ξεκινήσει το θέμα με τον ιο) και με διαβεβαίωσε πως το θέμα έχει δρομολογηθεί. 

Έκτοτε δεν έγινε κάτι από μεριάς τους, λόγω πολύωρης εργασίας και της γυναίκας και εμένα ανα δίμηνο τους το υπενθυμίζαμε απλά.

Αρχές του χρόνου ξεκίνησαν εργασίες να ανοίξει κι άλλο ιατρείο στο ισόγειο (που ήταν κλειστό-παρατημένο) και η κατάσταση με τη πίεση χειροτέρεψε.

Ώσπου ένα πρωινό δεν είχαμε καθόλου νερό. Κατέβηκε η γυναίκα και είδε τους εργάτες να παλεύουν να φτιάξουν ένα σωλήνα. Τους λέει δεν έχουμε νερό, τι έγινε και της είπαν πως έσπασαν κατά λάθος ένα σωλήνα. Είχαν ανοίξει και τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ και παρατήρησε πως υπήρχαν μόλις 2 ρολόγια (χωρίς μετρητές). Το ένα πήγαινε στα 2 ιατρεία που ναι μαζί και το άλλο είχε 3 διακλαδώσεις.. 

Με άλλα λόγια, δε φτάνει που μοιραζόμασταν 3 διαμερίσματα ένα ρολόι, το πληρώναμε μόνοι μας από πάνω για 1,5 χρόνο!! (διαφορά χρηματική υπήρχε ελάχιστη οπότε δε το χαμε πάρει πρέφα μιας και μιλάμε για γραφεία)

Κάλεσα άμεσα τον πατέρα (που αυτός έκανε τη λαμογιά) και δε το σήκωσε ποτέ. Ενημέρωσα την κόρη πως δε θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο απ το να μας βάλουν ρολόι δικό μας και μου είπε πως δεν ήξερε τίποτα, και πως θα φτιαχτεί απλά δε ξέρει πότε, γιατί είναι εκτός Αθηνών και είναι να γεννήσει από μέρα σε μέρα. Ενημέρωσα και μια γιατρό που είναι η άτυπη διαχειρίστρια του κτηρίου και μου είπε πως θα βάλει τους εργάτες να συνδέσουν το ισόγειο στο ρολόι της μπας και διορθωθεί εν μέρει το πρόβλημα.

Μετά απ' όλα αυτά τί επιλογές έχουμε για να τους εξαναγκάσουμε να φτιάξουν το πρόβλημα και να κάνουμε μπάνιο σαν άνθρωποι για το υπόλοιπο;  

-Καταγγελία στην ΕΥΔΑΠ; 

-Να μην πληρώσουμε το νοίκι μέχρι να το φτιάξουν; 

-Δικηγόρος για εξαπάτηση (που θέλει χρόνο και χρήμα); Υπόψιν η κόρη είναι δικηγόρος

Κάτι άλλο;; Εσείς τι λέτε;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Επεξ/σία από solidsnake95
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, solidsnake95 είπε

υπήρχαν μόλις 2 ρολόγια (χωρίς μετρητές)

Αυτό με μπέρδεψε λίγο... ποια η διαφορά του ρολογιού με τον μετρητή?

40 λεπτά πριν, solidsnake95 είπε

διαφορά χρηματική υπήρχε ελάχιστη οπότε δε το χαμε πάρει πρέφα μιας και μιλάμε για γραφεία

Τότε προφανώς δεν αξίζει τον κόπο ούτε καν να το συζητάτε για εξαπάτηση κτλ.

Εγώ στη θέση σας θα έκοβα άμεσα το νερό στα γραφεία που παίρνουν από το διαμέρισμα μου (τις 2 από τις 3 διακλαδώσεις), και μετά ας βρει άκρη ο ιδιοκτήτης με τους άλλους νοικάρηδες.

• Like 3
Δημοσ.

Κοιτα αν σου ρχοταν πανω απο κανα 30αρι οι λαγαριασμοι καντο θεμα κ πες του θα στα κοψω απο τα νοικια

Αν κουνηθει κ το παιξει θιγμενος πες του οτι θα φωναξω την ευδαπ.Φανταζομαι θαναι κατι παρομοιο με την ρευματοκλοπη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, magicnumbers είπε

Κοιτα αν σου ρχοταν πανω απο κανα 30αρι οι λαγαριασμοι καντο θεμα κ πες του θα στα κοψω απο τα νοικια

Αν κουνηθει κ το παιξει θιγμενος πες του οτι θα φωναξω την ευδαπ.Φανταζομαι θαναι κατι παρομοιο με την ρευματοκλοπη.

Καμία σχέση, ρευματοκλοπή λέγεται όταν κλέβεις ρεύμα, μήπως ήθελες να γράψεις παράνομη ρευματοδότηση?

Που και πάλι δεν είναι το ίδιο, όταν ρευματοδοτείς παράνομα κάτι γλιτώνεις τα ποσά υπέρ τρίτων (ΔΤ+ΔΦ), κάτι που δεν ισχύει όταν υδροδοτείς παράνομα κάτι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Καμία σχέση, ρευματοκλοπή λέγεται όταν κλέβεις ρεύμα, μήπως ήθελες να γράψεις παράνομη ρευματοδότηση?

Που και πάλι δεν είναι το ίδιο, όταν ρευματοδοτείς παράνομα κάτι γλιτώνεις τα ποσά υπέρ τρίτων (ΔΤ+ΔΦ), κάτι που δεν ισχύει όταν υδροδοτείς παράνομα κάτι.

Ναι πες το κ ετσι το θεμα ειναι οτι αλλος πληρωνει αλλος οφελειται,κ αυτο ειναι εις γνωση ολων των μερων πλην αυτου που πληρωνει,εστιαζω στο νομικο κομματι του θεματος,σηκωνει απο εξαπατηση μεχρι δε ξερω τι αλλο.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό με μπέρδεψε λίγο... ποια η διαφορά του ρολογιού με τον μετρητή?

Τότε προφανώς δεν αξίζει τον κόπο ούτε καν να το συζητάτε για εξαπάτηση κτλ.

Εγώ στη θέση σας θα έκοβα άμεσα το νερό στα γραφεία που παίρνουν από το διαμέρισμα μου (τις 2 από τις 3 διακλαδώσεις), και μετά ας βρει άκρη ο ιδιοκτήτης με τους άλλους νοικάρηδες.

Εννοώ πως είχε 2 ρολόγια χωρίς όμως μετρητή για να ξέρει πόσα κατανάλωσε το κάθε διαμέρισμα. Απ όσο έψαξα παράνομο δεν θεωρείται να έχεις 2 ρολόγια για 4 διαμερίσματα πχ, παράνομο είναι όμως να μην έχεις μετρητή κατανάλωσης για αυτά. Καθώς ρουφάνε όλα από το ίδιο.

Εξαπάτηση δεν εννοώ τη χρηματική (που ήταν αμελητέα ξαναλέω) αλλά κυρίως γιατί μας έγραφαν για ένα πρόβλημα που προϋπήρχε και αν δεν χάλαγαν οι μάστορες τη σωλήνα ίσως και να μη το παίρναμε πρέφα ποτέ. 

Άμα είναι να φτάσω σε βανδαλισμό ξένης περιουσίας δε νομίζω να δικαιωθώ, ούτε να φτιάξει πιο άμεσα το πρόβλημα μου.

6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το ρολόι είναι στο ονομα σου;Τοτε κόψε την πρόσβαση στους άλλους.

Το ρολόι είναι δυστηχώς στο όνομα της μαμάς της (που έχει αποβιώσει). Το χα ζητήσει απ τον πατέρα να το αλλάξουμε στην αρχή αλλά το χε αποφύγει λόγω γραφειοκρατίας υποτίθεται.  

Δημοσ.
Μόλις τώρα, magicnumbers είπε

Ναι πες το κ ετσι το θεμα ειναι οτι αλλος πληρωνει αλλος οφελειται,κ αυτο ειναι εις γνωση ολων των μερων πλην αυτου που πληρωνει,εστιαζω στο νομικο κομματι του θεματος,σηκωνει απο εξαπατηση μεχρι δε ξερω τι αλλο.

Αν και δεν είμαι σίγουρος νομίζω πως αυτό νομικά περιγράφεται ως υπεξαίρεση, και για ευτελή ποσά δεν είναι σοβαρό παράπτωμα. Θα πρέπει ο παθών να ξοδέψει πολλαπλάσια χρήματα από όση ήταν η ζημιά που υπέστη, και το μόνο που θα καταφέρει είναι να επιβληθεί ένα πρόστιμο σε αυτόν που έκανε την υπεξαίρεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες να εισαι  κυριος ,να πληρωνεις το 1/6 (ποσα διαμερισματα εξυπηρετει) και ασε τους ιδιοκτητες να βγαλουνε το φιδι απο την τρυπα.

Επεξ/σία από vasilllis
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ειναι   αναλογο   αλλα  σε   μικροτερο   βαθμο   και   υπαρχει   αναλογη   διωξη   καθοτι   δεν   πληρωνονται   τελη  αποχετευσης.

Εχουμε   ιδιο   θεμα  σε  γραφειο  στο  κεντρο  της   αθηνας.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, solidsnake95 είπε

Εννοώ πως είχε 2 ρολόγια χωρίς όμως μετρητή για να ξέρει πόσα κατανάλωσε το κάθε διαμέρισμα. Απ όσο έψαξα παράνομο δεν θεωρείται να έχεις 2 ρολόγια για 4 διαμερίσματα πχ, παράνομο είναι όμως να μην έχεις μετρητή κατανάλωσης για αυτά. Καθώς ρουφάνε όλα από το ίδιο.

Και πάλι δεν καταλαβαίνω, ως ρολόι και ως μετρητή αντιλαμβάνομαι το ίδιο πράγμα, το υδρόμετρο:

Αποτέλεσμα εικόνας για μετρητης ρολοι νερου

Και ναι, παράνομο είναι, όμως όπως έγραψα και παραπάνω δεν είναι κακούργημα, άντε το πολύ πολύ να πληρώσει ένα πρόστιμο.

6 λεπτά πριν, solidsnake95 είπε

Εξαπάτηση δεν εννοώ τη χρηματική (που ήταν αμελητέα ξαναλέω) αλλά κυρίως γιατί μας έγραφαν για ένα πρόβλημα που προϋπήρχε και αν δεν χάλαγαν οι μάστορες τη σωλήνα ίσως και να μη το παίρναμε πρέφα ποτέ.

Ε δεν νομίζω ότι το ότι σας "έγραφαν" μπορεί να επιφέρει με οποιοδήποτε τρόπο οποιαδήποτε σοβαρή ποινή. Εκτός και αν δεν σας απασχολεί καθόλου το οικονομικό, οπότε απευθύνσου σε κάποιον δικηγόρο να εξετάσετε τις επιλογές σας.

9 λεπτά πριν, solidsnake95 είπε

Άμα είναι να φτάσω σε βανδαλισμό ξένης περιουσίας δε νομίζω να δικαιωθώ, ούτε να φτιάξει πιο άμεσα το πρόβλημα μου.

Το να αποσυνδέσεις δύο σωλήνες που κακώς είναι συνδεδεμένες στη δική σου γραμμή δεν είναι σε καμία περίπτωση "βανδαλισμός ξένης περιουσίας".

Αλήθεια αν ο γείτονας μου κλέβει ρεύμα βάζοντας μια μπαλαντέζα ρεύματος στην πρίζα που έχω στην αυλή μου, και πάω εγώ και την βγάλω από την πρίζα, θα θεωρηθεί βανδαλισμός ξένης περιουσίας? :)

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τοτε ζητησε να μπει ένα ρολόι μονο για εσενα και πληρωνε βάση αυτού.Η απαίτησε να μπουν οι άλλοι όλοι σε άλλο ρολόι και να είσαι μονος σου εκεί.

Μα το ζήτησα..και μου είπαν οκ ΘΑ γίνει (όπως γίνεται εδώ και 1,5 χρόνο) αλλα δε ξέρουν πότε (γενικά και αόριστα). Άμα το αφήσω πάλι και γίνει πχ ένα 3μηνο πριν τελειώσει το συμβόλαιο τότε ποιο το νόημα;

Επίσης μετά από αυτή την εξαπάτηση εννοειται πως δε πρόκειται να ξαναπληρώσω νερό. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Ειναι   αναλογο   αλλα  σε   μικροτερο   βαθμο   και   υπαρχει   αναλογη   διωξη   καθοτι   δεν   πληρωνονται   τελη  αποχετευσης.

Εχουμε   ιδιο   θεμα  σε  γραφειο  στο  κεντρο  της   αθηνας.

Εδώ στην Πάτρα που ζω η αντίστοιχη τοπική ΔΕΥΑ χρεώνει τέλη αποχέτευσης με βάση την κατανάλωση νερού, όσο περισσότερο νερό ξοδεύεις τόσο περισσότερα τέλη αποχέτευσης σε χρεώνουν, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Τώρα αν η ΕΥΔΑΠ χρεώνει σε όλους τα ίδια άσχετα αν και πόσο νερό ξοδεύουν, πάσο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, solidsnake95 είπε

Επίσης μετά από αυτή την εξαπάτηση εννοειται πως δε πρόκειται να ξαναπληρώσω νερό. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

αυτό,και αστον να βρει αυτός την άκρη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...