Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?  Ξέρει κανείς? Έχω ψάξει αλλά δεν βρήκα κάτι. Έχει κανείς κάποια εμπειρία? 

Επεξ/σία από Shadowjump
  • Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Shadowjump είπε

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?  Ξέρει κανείς? Έχω ψάξει αλλά δεν βρήκα κάτι. Έχει κανείς κάποια εμπειρία? 

Να πας στην Εκκλησια της περιοχης σου και να ρωτησεις.

• Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Shadowjump είπε

Δηλαδή τί πρόβλημα υπάρχει?

Σε ρώτησε ο παπάς αν έχεις βαπτιστεί ή σου ζήτησε να αποδείξεις ότι βαπτίστηκες?

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Shadowjump είπε

Λες να σου απαγορέψει ο ιερέας την είσοδο στην εκκλησία επειδή δεν έχεις βαπτιστεί? :)

Η βάπτιση αφορά το παιδί σου, όχι εσένα, αλλά αν έχεις ενδοιασμούς μίλα με τον ιερέα πριν κανονίσεις οτιδήποτε.

Πάντως ξέρω πολλές περιπτώσεις όπου παιδιά Αλβανικής καταγωγής με γονείς μουσουλμάνους που βαφτίστηκαν χριστιανοί.

• Like 7
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Shadowjump είπε

Κοιτάνε τα χαρτιά της ενορίας. Μεχρι εκεί ξέρω.

Πρόβλημα υπάρχει αν ο νονός ή νονά δεν έχει βαπτιστεί, καθώς δεν γίνεται να συμμετέχεις σε ένα θρησκευτικό μυστήριο όταν δεν "ανήκεις" σ' αυτή τη θρησκεία.

Αν δεν είσαι βαπτισμένος τότε μάλλον δεν έχετε κάνει θρησκευτικό γάμο.

Το να μην είναι βαπτισμένος ο ένας γονιός δεν νομίζω ότι δημιουργεί πρόβλημα στην βάπτιση του παιδιού. Άλλωστε υπάρχουν ζευγάρια που ο ένας δεν είναι χριστιανός.

Αν είναι αβάπτιστοι και οι δύο γονείς ίσως να υπάρχει πρόβλημα, αλλά μάλλον δεν θα ενδιαφέρονται να βαφτίσουν και το παιδί τους!

Δυστυχώς παίζει ρόλο και το πόσο συνεργάσιμος και ανεκτικός είναι και ο παπάς. Γιατί πέρα από το τί επιτρέπεται και απαγορεύεται κάποιοι την έχουν δει "αυτοκράτορες" και κάνουν ό,τι τους κατέβει στην ενορία τους!

• Like 9
Δημοσ.

Φίλε μου θα σου πω κάτι με πολλή αγάπη, εφόσον το θέλεις  πραγματικά, αν δεις κληρικούς να κολλάνε σε τέτοιου είδους ζητήματα, μην προσπαθείς να το συζητήσεις μαζί τους, άλλαζε κληρικούς μέχρι να βρεις κάποιον που θα είναι ουσιαστικός.

• Like 11
Δημοσ.

Να ρωτησεις τον ιερέα διότι ζητάνε σε κάποιες περιπτώσεις πιστοποιητικό από την ενορία σου ή ακόμα να ρωτησεις και στην αρχιεπισκοπη/μητρόπολη, είναι πολλές οι περιπτώσεις που αλλάζει η διαδικασία και απαιτούνται αλλά δικαιολογητικά περισσότερα η λιγότερα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Το να μην είναι βαπτισμένος ο ένας γονιός δεν νομίζω ότι δημιουργεί πρόβλημα στην βάπτιση του παιδιού. Άλλωστε υπάρχουν ζευγάρια που ο ένας δεν είναι χριστιανός.

3 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Πρόβλημα υπάρχει αν ο νονός ή νονά δεν έχει βαπτιστεί, καθώς δεν γίνεται να συμμετέχεις σε ένα θρησκευτικό μυστήριο όταν δεν "ανήκεις" σ' αυτή τη θρησκεία.

Αυτο ξερω και εγω ως νονος

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο παπάς είναι στόκος (κάτι αρκετά πιθανό) μπορει να μη σου επιτρέπει να παρευρίσκεσαι στην εκκλησία. Αποκλείεται να αρνηθει τη βάφτιση στο παιδί, και στην απίθανη περίπτωση που το κάνει μια αναφορά στη μητρόπολη θα τον επαναφερει.

Μπορεις να το βαφτίσεις και καθολικό, πολυ πιο ευέλικτοι σε αυτά. Ασε που θα γλυτωσει και το μαρτυριο το παιδι - ενα απλο ραντισμα.

18 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Εκτός βέβαια αν εισαι κάποιος μεγαλόσχημος... "κατα θείαν οικονομία" .

Αν θυμαμαι καλά ο Κάρολος της Αγγλίας ήταν ενας απο τους νονους των εγγονων του Κοκού

Επεξ/σία από australis
  • Sad 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, australis είπε

Αν θυμαμαι καλά ο Κάρολος της Αγγλίας ήταν ενας απο τους νονους των εγγονων του Κοκού

Τί θυμήθηκες! 

Αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με χριστιανούς άλλου δόγματος, αφού κι αυτοί βαφτίζονται.

Με μη χριστιανούς είναι το "πρόβλημα" καθώς ο ρόλος του νονού είναι να φροντίσει για την σωστή κατήχηση του παιδιού στον χριστιανισμό!

Άλλο αν κανείς δεν ασχολείται με αυτό και ο ρόλος του είναι να φέρνει δώρα σε γιορτές και γενέθλια!

• Like 1
Δημοσ.

http://iaath.gr/content/iero-mystirio-vaptisis

Δεν χρειάζεται ούτε να βαπτιστεί ούτε τίποτε.

Βαπτίζονται παιδιά που και οι δύο γονείς δεν είναι χριστιανοί χωρίς πρόβλημα.

Μια υπεύθυνη δήλωση κάνουν ότι επιτρέπουν να βαπτιστεί το παιδί τους.

Μην το παιδεύουμε άλλο το ζήτημα!

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
21 hours ago, Shadowjump said:

Δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο. Το μόνο που ενδιαφέρει την εκκλησία είναι το εάν ο νονός/νονά είναι παντρεμένος με πολιτικό γάμο.

Εμείς ήμαστε σε σύμφωνο συμβίωσης όταν βαπτίσαμε και τα δύο μας παιδιά και ποτέ δεν ερωτηθήκαμε καν με ποιόν τρόπο ήμαστε ζευγάρι. Το μόνο που τους απασχολούσε ήταν οι νονές.

• Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, Malthador said:

Το μόνο που ενδιαφέρει την εκκλησία είναι το εάν ο νονός/νονά είναι παντρεμένος με πολιτικό γάμο.

Κι αν έχουν βαφτιστεί. Μου ζήτησαν βεβαίωση από την εκκλησία που βαφτίστηκα...

Βέβαια αν κρίνω από την αντίδραση του παπά που έδωσε την βεβαίωση, δεν το τηρούν όλοι αυτό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...