Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, winawer είπε Καθολου ακυρη δεν ειναι η συγκριση. Εχει να κανει με τις προτεραιοτητες που βαζει ο καθενας. Προφανως και δεν ειμαι υπερ του συγκεκριμενου συστηματος απλα σου γραφω τι θα μπορουσε να ζητησει μετεπειτα ο καθενας για να αποφυγει τους φορους. Δυστυχως, ειτε σου αρεσει ειτε οχι θα πρεπει να πληρωνεις για να ασκει τα θρησκευτικα του καθηκοντα η πλειοψηφια των πολιτων της χωρας που κατοικεις Η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας πηγαίνει εκκλησία μόνο το Πάσχα, κάποιοι πολυ λιγότεροι τα Χριστούγεννα και σε ορισμένες θρησκευτικές εορτες, κάποιοι ακόμα λιγότεροι μόνο όταν κληθούν ως καλεσμένοι σε γάμους και βαπτίσεις. Τα ΣΚ και κάτι πρωινά μόνο κάτι παππούδες και γιαγιάδες. Μόνο μία ισχνη μειοψηφία ασχολείται καθημερινά η σχεδόν καθημερινά. Για αυτό έγραψα πριν ότι οι αξίες και οι συνήθειες έχουν αλλάξει, αν διαμορφωθεί πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ μιας συγκεκριμένης πολιτικής, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να βρίσκεται στην εξουσία το κατάλληλο κόμμα και να πραγματοποιήσει αλλαγές σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχει σημασια τι μου αρέσει και τι όχι, σημασια έχει τι επιθυμεί η πλειοψηφία των πολιτών και τι κρίνεται σωστό με βάση την διεθνή πρακτική. Όσο περνάνε τα χρόνια ολοένα και λιγότεροι ασχολούνται με τα της εκκλησίας και της θρησκείας, κάποιοι είναι και άθεοι, εγώ ξαναλέω πως δεν είμαι άθεος, προτιμώ όμως να παρατηρώ και να αφουγκραζομαι στο μετρό του δυνατού τις απόψεις μερίδας της κοινωνίας και να μην οχυρωνομαι πίσω από απόψεις του στυλ "είτε σου αρέσει είτε όχι θα πληρώνεις και για το τάδε" διότι έτσι ορίζει ο νόμος που προστατεύει, διότι νομίζουμε πως το 99% είναι Χριστιανοί και το 1% δούλοι του σατανά. Κάποια στιγμή μπορεί να έρθει η ώρα που αυτο θα αλλάξει, τα ισχύοντα θα ανατραπούν και κάποιοι άλλοι θα μας λένε πληρωστε μόνο εσείς τώρα διότι έτσι μας αρέσει. Δεν είναι και πολύ στο χέρι μας να καθορίσουμε τι θα γίνει, να παρατηρούμε και να συζητάμε σαφώς. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2021 από Βασίλης_29 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 On 23/02/2021 at 09:54, KoreanW said: Αυτό που ορισμένους τους αφορά η πίστη των άλλων και βγάζουν όλο το μίσος απέναντι στις θρησκείες και τους θρησκευόμενους, ξεπερνά τον πιο δημοκρατικό νου. Και η πλάκα είναι ότι τέτοιες απόψεις προέρχονται συνήθως από ιδεολογικούς χώρους που τάχα κόπτονται για τη ρητορική μίσους ή το δικαιωματισμό αλλά τελικά κάθε άλλο. Οι ταλιμπαν στην Ελλάδα δεν είναι στις θρησκείες. H πίστη δεν είναι πρόβλημα. Αντιθέτως, είναι εμπειρικά αποδεδειγμένο πως η πίστη οπουδήποτε και σε οτιδήποτε (από τον ανύπαρκτο θεό μέχρι τα ταντρικά κύματα or whateva) έχει θετικές επιπτώσεις στη ψυχολογική λειτουργικότητα αρκετών ανθρώπων. In practise, απέναντι σε θεραπευόμενους μου που βλέπω ότι η πίστη παίζει ρόλο προσπαθώ ακόμα και να την ενδυναμώσω. Το πρόβλημα είναι η μπίζνα που λέγεται εκκλησία, δόγματα κ λοιπά διαιρετικά της ανθρώπινης εμπειρίας. Αυτά είναι από τα μεγαλύτερα καρκινώματα της σύγχρονης ανθρωπότητας . Κατά κύριο λόγο κρατάνε τις κοινωνίες σε σκοταδισμό παίζοντας με ηθικοπλαστικά φόβητρα αλλά και τη βαθύτερη ψυχολογική ανάγκη αρκετών ανθρώπων να πιστέψουν σε κάτι ανώτερο καθώς υποδαυλίζουν το μίσος για το διαφορετικό και εν τέλη τη διαίρεση της ανθρώπινης εμπειρίας.
winawer Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας πηγαίνει εκκλησία μόνο το Πάσχα, κάποιοι πολυ λιγότεροι τα Χριστούγεννα και σε ορισμένες θρησκευτικές εορτες, κάποιοι ακόμα λιγότεροι μόνο όταν κληθούν ως καλεσμένοι σε γάμους και βαπτίσεις. Τα ΣΚ και κάτι πρωινά μόνο κάτι παππούδες και γιαγιάδες. Μόνο μία ισχνη μειοψηφία ασχολείται καθημερινά η σχεδόν καθημερινά. Για αυτό έγραψα πριν ότι οι αξίες και οι συνήθειες έχουν αλλάξει, αν διαμορφωθεί πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ μιας συγκεκριμένης πολιτικής, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να βρίσκεται στην εξουσία το κατάλληλο κόμμα και να πραγματοποιήσει αλλαγές σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχει σημασια τι μου αρέσει και τι όχι, σημασια έχει τι επιθυμεί η πλειοψηφία των πολιτών και τι κρίνεται σωστό με βάση την διεθνή πρακτική. Όσο περνάνε τα χρόνια ολοένα και λιγότεροι ασχολούνται με τα της εκκλησίας και της θρησκείας, κάποιοι είναι και άθεοι, εγώ ξαναλέω πως δεν είμαι άθεος, προτιμώ όμως να παρατηρώ και να αφουγκραζομαι στο μετρό του δυνατού τις απόψεις μερίδας της κοινωνίας και να μην οχυρωνομαι πίσω από απόψεις του στυλ "είτε σου αρέσει είτε όχι θα πληρώνεις και για το τάδε" διότι έτσι ορίζει ο νόμος που προστατεύει, διότι νομίζουμε πως το 99% είναι Χριστιανοί και το 1% δούλοι του σατανά. Κάποια στιγμή μπορεί να έρθει η ώρα που αυτο θα αλλάξει, τα ισχύοντα θα ανατραπούν και κάποιοι άλλοι θα μας λένε πληρωστε μόνο εσείς τώρα διότι έτσι μας αρέσει. Δεν είναι και πολύ στο χέρι μας να καθορίσουμε τι θα γίνει, να παρατηρούμε και να συζητάμε σαφώς. Η πλειοψηφια των πολιτων δηλωνουν χριστιανοι ορθοδοξοι. Οι αξιες φιλε μου δεν αλλαζουν ποτε. Οι συνηθειες μας και ο χαρακτηρας μας αλλαζει. Και προσωπικα δεν με ενδιαφερει η διεθνη πρακτικη και ουτε θα καθορισω τον τροπο που ζω με με γνωμονα τα διεθνη διεφθαρμενα προτυπα. Αν σου αρεσει εσενα μπορεις να μεταναστευσεις. Αν δεν θες ομως θα σου προτεινα να σεβαστεις τους ενθεους συμπολιτες σου 1
KoreanW Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Τοξοβόλος___U__K said: H πίστη δεν είναι πρόβλημα. Αντιθέτως, είναι εμπειρικά αποδεδειγμένο πως η πίστη οπουδήποτε και σε οτιδήποτε (από τον ανύπαρκτο θεό μέχρι τα ταντρικά κύματα or whateva) έχει θετικές επιπτώσεις στη ψυχολογική λειτουργικότητα αρκετών ανθρώπων. In practise, απέναντι σε θεραπευόμενους μου που βλέπω ότι η πίστη παίζει ρόλο προσπαθώ ακόμα και να την ενδυναμώσω. Το πρόβλημα είναι η μπίζνα που λέγεται εκκλησία, δόγματα κ λοιπά διαιρετικά της ανθρώπινης εμπειρίας. Αυτά είναι από τα μεγαλύτερα καρκινώματα της σύγχρονης ανθρωπότητας . Κατά κύριο λόγο κρατάνε τις κοινωνίες σε σκοταδισμό παίζοντας με ηθικοπλαστικά φόβητρα αλλά και τη βαθύτερη ψυχολογική ανάγκη αρκετών ανθρώπων να πιστέψουν σε κάτι ανώτερο καθώς υποδαυλίζουν το μίσος για το διαφορετικό και εν τέλη τη διαίρεση της ανθρώπινης εμπειρίας. Η αναφορά μου ήταν σε σχόλια που ρωτούσαν το πότε θα απαλλαγούμε από τις θρησκείες και όχι από τις εκκλησίες. Ακόμα και για τις εκκλησίες όμως, το να χρησιμοποιείς εσύ τώρα ρητορική μίσους και διχαστικό λόγο, με λέξεις όπως «καρκινώματα της σύγχρονης ανθρωπότητας», «κρατάνε τις κοινωνίες σε σκοταδισμό» και «μπίζνα» μάλλον δεν επιτρέπεται ούτε σε σένα. Πολλώ δε μάλλον όταν δεν επιτρέπεις και στους άλλους τη ρητορική μίσους. Σκέψου τις ίδιες λέξεις να χρησιμοποιούσε κάποιος για την LGBT κοινότητα , μια και το θες. Είμαι σίγουρος ότι όσο οι απόψεις, οι αξίες και οι ευαισθησίες σου διαφέρουν από τους άλλους, άλλο τόσο και των άλλων διαφέρουν από τις δικές σου. Και ναι κάποιες επιλογές σου μπορεί να συγκρούονται με τις απόψεις των άλλων, όσο και οι επιλογές των άλλων με τις απόψεις τις δικές σου. Η συνύπαρξη προϋποθέτει ότι θα συμβιβάζεσαι και εσύ. (Το ότι θες να συμβιβάζονται οι άλλοι, ναι το κατάλαβα.) Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2021 από KoreanW 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, winawer είπε Η πλειοψηφια των πολιτων δηλωνουν χριστιανοι ορθοδοξοι. Οι αξιες φιλε μου δεν αλλαζουν ποτε. Οι συνηθειες μας και ο χαρακτηρας μας αλλαζει. Και προσωπικα δεν με ενδιαφερει η διεθνη πρακτικη και ουτε θα καθορισω τον τροπο που ζω με με γνωμονα τα διεθνη διεφθαρμενα προτυπα. Αν σου αρεσει εσενα μπορεις να μεταναστευσεις. Αν δεν θες ομως θα σου προτεινα να σεβαστεις τους ενθεους συμπολιτες σου Οι περισσότεροι είναι ντεμεκ χριστιανοί καθώς μόνο τις εντολές του Χριστού δεν τηρουν, δεν είσαι ότι δηλώσεις αντίθετα πρέπει να το αποδείξεις στον θεο, το 99% της Ελλάδας δεν τηρεί καμία από τις εντολές και δεν κάνει ούτε εξομολόγηση για τις αμαρτίες, με αυτά τα δεδομένα μόνο η πλειοψηφία της Ελλάδας δεν είναι χριστιανοί. Επίσης, υπομονή να δούμε σε λίγα χρόνια αν θα ανατραπούν οι συσχετισμοι, τα νέα παιδιά δεν ασχολούνται καθόλου με τα της εκκλησίας και της θρησκείας, κατηχητικό ζήτημα είναι αν πάνε το 0.1 τις ο/οο όταν σε εμάς ήταν παραπάνω. Το μάθημα των θρησκευτικών είναι η ώρα του παιδιού όπως και σε εμάς τώρα ακόμα χειρότερα με τσαμπουκάδες και μαγκιές απέναντι σε καθηγητές. Δεν θέλει και πολύ να καταλάβουμε τι θα γίνει μελλοντικά. Δεν σου είπα πουθενά να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου, είπα τι γίνεται γενικώς στην κοινωνία, τώρα αν δεν το δέχεσαι δεν με ενδιαφέρει, εγώ όπως είπα παρατηρώ και αφουγκραζομαι τις απόψεις μερίδας κόσμου που εσύ τις θεωρείς μειοψηφία, εγώ τους θεωρώ μειοψηφία σημαντική δε και διαρκώς αυξανόμενη. Σου είπα πριν ότι δεν είναι άθεος, αλλά μάλλον εσύ μπήκες αλλά για να πας κόντρα και να γράφεις τα δικά σου. Δεν έχει νοημα να συνεχίσεις την συζήτηση ούτε να απαντήσεις 1
australis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, winawer είπε Καθολου ακυρη δεν ειναι η συγκριση. Εχει να κανει με τις προτεραιοτητες που βαζει ο καθενας. Προφανως και δεν ειμαι υπερ του συγκεκριμενου συστηματος απλα σου γραφω τι θα μπορουσε να ζητησει μετεπειτα ο καθενας για να αποφυγει τους φορους. Δυστυχως, ειτε σου αρεσει ειτε οχι θα πρεπει να πληρωνεις για να ασκει τα θρησκευτικα του καθηκοντα η πλειοψηφια των πολιτων της χωρας που κατοικεις Είναι εντελώς άκυρη για ένα απλό λόγο:. Σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, δικαστήρια και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες που χρηματοδοτούντε απο το κράτος, υπόκεινται, διοικούνται , ελέγχονται , λειτουργούν, ξοδευουν τα κονδυλια υπό τη διεύθυνση και τις επιλογές του κράτους. Η εκκλησία θέλει τα λεφτα του κράτους, αλλά να μην ελέγχεται από πουθενά. Και επιπλέον απαιτεί να έχει γνωμη (αυτό δεν ειναι κακο) και να παρεμβαίνει σε βαθμό πολέμου και επιβολής στην εκπαιδευση (βλ μαθημα θρησκειολογιας) , στη νομοθεσία (πολιτικός γάμος, συμφωνο συμβίωσης ) , τη διοικηση (ταυτότητες) , την υγεία (πανδημία) , την εξωτερική πολιτική (μακεδονικό) και γενικότερα παντού (και πάντα με την πιο αντιδραστική και αναχρονιστική οπτική.) Μπορείς να αναφέρεις έστω και μια χρηματοδοτούμενη απο το κράτος δραστηριότητα με αυτές τις παρεμβάσεις; Τα δικά της δικά της , τα του κράτους δικά της! 16 ώρες πριν, Jos3ph είπε Ελπίζω να κάλυψα τους άθεους , άλλωστε δεν έχουν ούτε την επιθυμία ούτε την υποχρέωση να συμμετέχουν, παρα μόνο από αγάπη προς τους φίλους τους ( ενημερώνω τον φίλο για την ονοματοδοσία του παιδιού μου και τον καλώ μόνο στη δεξίωση ) Μόνο απο αγαπη..... Δηλαδή με ανάξια λόγου κίνητρα; (αυτο υποδηλώνει το μόνο) Που φυσικά είναι τίποτα μπροστα στα τελετουργικά ενός δόγματος... Και που βέβαια αν την δώσει, εμφυσησει και εμπνευσει σαν τροπο ζωης στο βαφτιστίρι δεν είναι και κάτι σημαντικό. Σημασία έχει να του μαθει θρησκευτικά και να το κάνει αμνό του ποιμνίου.... (=προβατο στο κοπάδι) Ξεχνάς οτι κατα τα λεγόμενα της θρησκείας "ο Θεός αγάπη εστί" (δηλαδή αυτός που αν και άθεος διακατέχεται απο την ουσία του θεού είναι ακατάλληλος.) Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2021 από australis 1
winawer Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Οι περισσότεροι είναι ντεμεκ χριστιανοί καθώς μόνο τις εντολές του Χριστού δεν τηρουν, δεν είσαι ότι δηλώσεις αντίθετα πρέπει να το αποδείξεις στον θεο, το 99% της Ελλάδας δεν τηρεί καμία από τις εντολές και δεν κάνει ούτε εξομολόγηση για τις αμαρτίες, με αυτά τα δεδομένα μόνο η πλειοψηφία της Ελλάδας δεν είναι χριστιανοί. Επίσης, υπομονή να δούμε σε λίγα χρόνια αν θα ανατραπούν οι συσχετισμοι, τα νέα παιδιά δεν ασχολούνται καθόλου με τα της εκκλησίας και της θρησκείας, κατηχητικό ζήτημα είναι αν πάνε το 0.1 τις ο/οο όταν σε εμάς ήταν παραπάνω. Το μάθημα των θρησκευτικών είναι η ώρα του παιδιού όπως και σε εμάς τώρα ακόμα χειρότερα με τσαμπουκάδες και μαγκιές απέναντι σε καθηγητές. Δεν θέλει και πολύ να καταλάβουμε τι θα γίνει μελλοντικά. Δεν σου είπα πουθενά να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου, είπα τι γίνεται γενικώς στην κοινωνία, τώρα αν δεν το δέχεσαι δεν με ενδιαφέρει, εγώ όπως είπα παρατηρώ και αφουγκραζομαι τις απόψεις μερίδας κόσμου που εσύ τις θεωρείς μειοψηφία, εγώ τους θεωρώ μειοψηφία σημαντική δε και διαρκώς αυξανόμενη. Σου είπα πριν ότι δεν είναι άθεος, αλλά μάλλον εσύ μπήκες αλλά για να πας κόντρα και να γράφεις τα δικά σου. Δεν έχει νοημα να συνεχίσεις την συζήτηση ούτε να απαντήσεις Θεωρώ ότι δεν είμαι ικανός για να κρίνω αν κάποιος είναι καλός χριστιανός ή όχι. Αυτό το ξέρει ο Θεός και θα γίνει όταν έρθει η ώρα. Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πως εσυ μπορείς και κρίνεις τους υπόλοιπους. Ακόμα και μειοψηφία να γίνει το σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα σέβεσαι τα θρησκευτικά δικαίωματα μας; Ας είμαστε λίγο σοβαροί 3 ώρες πριν, australis είπε Είναι εντελώς άκυρη για ένα απλό λόγο:. Σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, δικαστήρια και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες που χρηματοδοτούντε απο το κράτος, υπόκεινται, διοικούνται , ελέγχονται , λειτουργούν, ξοδευουν τα κονδυλια υπό τη διεύθυνση και τις επιλογές του κράτους. Η εκκλησία θέλει τα λεφτα του κράτους, αλλά να μην ελέγχεται από πουθενά. Και επιπλέον απαιτεί να έχει γνωμη (αυτό δεν ειναι κακο) και να παρεμβαίνει σε βαθμό πολέμου και επιβολής στην εκπαιδευση (βλ μαθημα θρησκειολογιας) , στη νομοθεσία (πολιτικός γάμος, συμφωνο συμβίωσης ) , τη διοικηση (ταυτότητες) , την υγεία (πανδημία) , την εξωτερική πολιτική (μακεδονικό) και γενικότερα παντού (και πάντα με την πιο αντιδραστική και αναχρονιστική οπτική.) Μπορείς να αναφέρεις έστω και μια χρηματοδοτούμενη απο το κράτος δραστηριότητα με αυτές τις παρεμβάσεις; Τα δικά της δικά της , τα του κράτους δικά της! Μόνο απο αγαπη..... Δηλαδή με ανάξια λόγου κίνητρα; (αυτο υποδηλώνει το μόνο) Που φυσικά είναι τίποτα μπροστα στα τελετουργικά ενός δόγματος... Και που βέβαια αν την δώσει, εμφυσησει και εμπνευσει σαν τροπο ζωης στο βαφτιστίρι δεν είναι και κάτι σημαντικό. Σημασία έχει να του μαθει θρησκευτικά και να το κάνει αμνό του ποιμνίου.... (=προβατο στο κοπάδι) Ξεχνάς οτι κατα τα λεγόμενα της θρησκείας "ο Θεός αγάπη εστί" (δηλαδή αυτός που αν και άθεος διακατέχεται απο την ουσία του θεού είναι ακατάλληλος.) Μα δεν συγκρίνουμε το συγκεκριμένο. Αναφερθήκαμε στο γεγονός ο φορολογούμενος να πληρώνει φόρους για οποια δημόσια υπηρεσία θέλει ανεξάρτητα από ποιον ελέγχεται. Όπως αναφερα και πιο πάνω δεν ασπάζομαι τη συγκεκριμένη άποψη και τη έφερα ως αντιπαραβολή στην πρόταση του φίλου που έλεγε γτ οι άθεοι να πληρώνουν τη μισθοδοσία των ιερέων. Δλδ θεωρείς ότι αν η εκκλησία ελεγχόταν από το κράτος οι άθεοι θα πλήρωναν ευχάριστα τη μισθοδοσία τους; Μην μπερδευεσαι. Βεβαίως και πρέπει να έχει γνώμη όπως πρέπει να έχουμε γνώμη όλοι μας για όλα τα θέματα. Και προφανώς θα πρέπει να μιλήσει όταν προσπαθούν να περάσουν αντισυνταγματικα νομοσχέδια όσον αφορά το μάθημα των θρησκευτικών. Και το κρατος θέλει τη βοήθεια της εκκλησίας. Για φαντάσου η εκκλησία να έκλεινε μια μέρα όλα τα ιδρύματα τα οποία είναι δικά της. Θεωρείς ότι η εκκλησία δεν έχει καμία κοινωνική προσφορά;
Jos3ph Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, australis είπε Μόνο απο αγαπη..... Δηλαδή με ανάξια λόγου κίνητρα; (αυτο υποδηλώνει το μόνο) Που φυσικά είναι τίποτα μπροστα στα τελετουργικά ενός δόγματος... Και που βέβαια αν την δώσει, εμφυσησει και εμπνευσει σαν τροπο ζωης στο βαφτιστίρι δεν είναι και κάτι σημαντικό. Σημασία έχει να του μαθει θρησκευτικά και να το κάνει αμνό του ποιμνίου.... (=προβατο στο κοπάδι) Ξεχνάς οτι κατα τα λεγόμενα της θρησκείας "ο Θεός αγάπη εστί" (δηλαδή αυτός που αν και άθεος διακατέχεται απο την ουσία του θεού είναι ακατάλληλος.) α οκ , δεν είπα ποτέ ένας άθεος να γίνει νονός. Αν δεν το διευκρίνησα πριν , το διευκρινίζω τώρα. Στα μυστήρια συμμετέχουν τα μέλη της εκκλησίας. πες μου άλλα κίνητρα για ένα άθεο να παραστεί σε τελετουργικό. Είναι η αγάπη ανάξια ; Θεός είναι αγάπη. Σωστά φέρνεις την έννοια αγάπη , για τον άθεο που έχει αγάπη , ο Θεός θα δώσει ευκαιρίες να Τον ανακαλύψει. Αλλάζεις όμως το νόημα της απάντησης μου , στην οποία φέρνω τον άθεο ως επισκέπτη στο μυστήριο , όχι ως νονός. Έγραψα κι όλας ότι ενημερώνω τον άθεο για ονοματοδοσία και τον καλώ στην δεξίωση. Μπορείς να διαβάσεις για τις παραβολές " επιστροφή του ασώτου υιού " και " των ταλάντων " , βασικά όλη την καινή διαθήκη και να συμβουλευτείς ένα πνευματικό. Δεν είναι κακές οι τοποθετήσεις σου , απλά ελλειπείς. Δεν είναι κακό να παρακολουθήσεις κατηχιτικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις