Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Τιποτα απο οτι ειπες δεν ισχυει

Η ταράτσα ως κοινόχρηστος χώρος, ό,τι εργασίες γίνονται επιβαρύνουν όλους τους ιδιοκτήτες, όπως ισχύει για το ασανσέρ, για τις σκάλες, την είσοδο και γενικά όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Αλλά αν δεν είναι συνεργάσιμοι οι ιδιοκτήτες, αυτός που μένει στο ρετιρέ ή τα πληρώνει μόνος του και τα διεκδικεί δικαστικά ή αναγκάζεται να ζήσει με τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν για όσο αντέχει. Όμως αν πάθει ζημιά το διαμέρισμα, π.χ. πλημμυρίσει ή αρχίσουν να πέφτουν σοβάδες και μπετά μπορεί  να ζητήσει αποζημίωση από τους άλλους για τη βλάβη που υπέστη, αν αποδείξει ότι εμπόδισαν την εκτέλεση των εργασιών υγρομόνωσης κ.λπ. κ.λπ.

Με λίγα λόγια ισχύει το "Ο Θεός να σε φυλάει από κακό γείτονα"!

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Η ταράτσα ως κοινόχρηστος χώρος, ό,τι εργασίες γίνονται επιβαρύνουν όλους τους ιδιοκτήτες, όπως ισχύει για το ασανσέρ, για τις σκάλες, την είσοδο και γενικά όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Αλλά αν δεν είναι συνεργάσιμοι οι ιδιοκτήτες, αυτός που μένει στο ρετιρέ ή τα πληρώνει μόνος του και τα διεκδικεί δικαστικά ή αναγκάζεται να ζήσει με τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν για όσο αντέχει. Όμως αν πάθει ζημιά το διαμέρισμα, π.χ. πλημμυρίσει ή αρχίσουν να πέφτουν σοβάδες και μπετά μπορεί  να ζητήσει αποζημίωση από τους άλλους για τη βλάβη που υπέστη, αν αποδείξει ότι εμπόδισαν την εκτέλεση των εργασιών υγρομόνωσης κ.λπ. κ.λπ.

Με λίγα λόγια ισχύει το "Ο Θεός να σε φυλάει από κακό γείτονα"!

αλλο αυτο που λες εσυ, αλλο αυτο π ου ειπε ο προηγουμενος.

Η Ταρατσα ειναι κοινοχρηστος χωρος και απαιτει συνενεση του 51% για γινουν παρεμβασεις απο το εξοικονομω ΑΛΛΑ το εξοικονομω επιτρεπει παρεμβαση στην ταρατσα στο περιγραμμα του διαμερισματος (η αν μιλαμε για οροφοδιαμερισμα σε ολη την ταρατσα) με ατομικη αιτηση του διαμερισματος, χωρις να υπαρχει η οποιαδηποτε οικονομικη υποχρεωση απο τους υπολοιπους ενοικους. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, fredd0 είπε

αλλο αυτο που λες εσυ, αλλο αυτο π ου ειπε ο προηγουμενος.

Η Ταρατσα ειναι κοινοχρηστος χωρος και απαιτει συνενεση του 51% για γινουν παρεμβασεις απο το εξοικονομω ΑΛΛΑ το εξοικονομω επιτρεπει παρεμβαση στην ταρατσα στο περιγραμμα του διαμερισματος (η αν μιλαμε για οροφοδιαμερισμα σε ολη την ταρατσα) με ατομικη αιτηση του διαμερισματος, χωρις να υπαρχει η οποιαδηποτε οικονομικη υποχρεωση απο τους υπολοιπους ενοικους. 

Αφου η ταρατσα ανηκει στον κοινοχρηστο χωρο και λεει οτι οι ιδιοκτητες δεν υπογραφουν! Σε τι δεν ισχυει???

Αν στα χαρτια ηταν δικη της η ταρατσα δεν θα ειχε θεμα..!

Δημοσ.
6 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Εγω απ οτι γνωριζω ειναι υποχρεωμενοι στα κοινοχρηστα να κανουν την υγρομονωση! Αν υπογραψουν για το εξοικ. ειναι υποχρεωμενοι και να πληρωσουν!

Ψαξε συνεργεια-προσφορες να πληρωσουν την υγρομονωση και συ να κανεις την θερμομονωση..!  Βαλτα κατω ποσο παραπανω θα σου βγει χωρις το εξοικ.!

Το εξοικ. ειναι βραχνας γιατι μπορει κατι να μην παει καλα στα χαρτια και να σου φυγουν τζαμπα χρηματα!

αυτα ειπα δεν ισχυουν ^^

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, fredd0 είπε

αυτα ειπα δεν ισχυουν ^^

Ναι ειναι υποχρεωμενοι να πληρωσουν εκτος αν τους φτιαξει χαρτι-συμφωνητικό! 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PLACEBO_89 είπε

Αστο. Δεν ισχυουν. Τελος. 

Υποχρεωμενοι να πληρωσουν θα ειναι αν γινει αιτηση πολυκατοικιας. Εδω μιλαει για μεμονομενη αιτηση διαμερισματος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Αστο. Δεν ισχυουν. Τελος. 

Υποχρεωμενοι να πληρωσουν θα ειναι αν γινει αιτηση πολυκατοικιας. Εδω μιλαει για μεμονομενη αιτηση διαμερισματος.

Υπαρχουν 2 εξοικ.  Για τα διαμερισματα και για την πολυκατοικια-κοινοχρηστοι χωροι.  Αν η ταρατσα στα χαρτια ειναι στους κοινοχρηστους χωρους τελος!!!

Και αφου μιλαμε για αιτηση διαμερισματος τοτε η ts γιατι θελει τις υπογραφες απο τους υπολοιπους???

Δημοσ.
Μόλις τώρα, PLACEBO_89 είπε

Υπαρχουν 2 εξοικ.  Για τα διαμερισματα και για την πολυκατοικια-κοινοχρηστοι χωροι.  Αν η ταρατσα στα χαρτια ειναι στους κοινοχρηστους χωρους τελος!!!

Και αφου μιλαμε για αιτηση διαμερισματος τοτε η ts γιατι θελει τις υπογραφες απο τους υπολοιπους???

Με κουραζεις χωρις λογο.

Το διαμερισμα αν βρισκεται στον τελευταιο οροφο μπορει να αιτηθει ΜΟΝΟ ΤΟΥ μονωση οροφης. Αν υπαρχουν κι αλλα διαμερισματα στον τελευταιο οροφο αυτη θα καλυπτει μονο το περιγραμμα του διαμερισματος. Αν ειναι οροφοδιαμερισμα η μονωση μπορει να καλυψει ολη την οροφη, με εξοχες, στεγαστρα κοκ.

Αυτο ειναι το οικονομικο κομματι. Η TS θελει να μπει στο εξοικονομο ΜΟΝΗ ΤΗΣ και να βαλει μονωση στην οροφη πανω απο το κεφαλι της. Αυτο δε γεννα καμια οικονομικη υποχρεωση απο τους υπολοιπους.

Τωρα για να παρεμβεις σε κοινοχρηστο χωρο (ταρατσα) θελεις τη συγκαταθεση του 51%. Ανεξαρτητα απο το οτι δε χρειαζεται να πληρωσουν τιποτα

τα ακυρα που εκανα μπολντ μη τα πετας. Η τουλαχιστον πριν τα πεταξεις φροντισε να ξερεις για τι πραγμα μιλας. Διαβαζοντας τον οδηγο και το FAQ πχ.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Με κουραζεις χωρις λογο.

Το διαμερισμα αν βρισκεται στον τελευταιο οροφο μπορει να αιτηθει ΜΟΝΟ ΤΟΥ μονωση οροφης. Αν υπαρχουν κι αλλα διαμερισματα στον τελευταιο οροφο αυτη θα καλυπτει μονο το περιγραμμα του διαμερισματος. Αν ειναι οροφοδιαμερισμα η μονωση μπορει να καλυψει ολη την οροφη, με εξοχες, στεγαστρα κοκ.

Αυτο ειναι το οικονομικο κομματι. Η TS θελει να μπει στο εξοικονομο ΜΟΝΗ ΤΗΣ και να βαλει μονωση στην οροφη πανω απο το κεφαλι της. Αυτο δε γεννα καμια οικονομικη υποχρεωση απο τους υπολοιπους.

Τωρα για να παρεμβεις σε κοινοχρηστο χωρο (ταρατσα) θελεις τη συγκαταθεση του 51%. Ανεξαρτητα απο το οτι δε χρειαζεται να πληρωσουν τιποτα

τα ακυρα που εκανα μπολντ μη τα πετας. Η τουλαχιστον πριν τα πεταξεις φροντισε να ξερεις για τι πραγμα μιλας. Διαβαζοντας τον οδηγο και το FAQ πχ.

Σου εστειλα πμ

Δημοσ.

Εκτός πλαισίου "Εξοικονομώ", δεν είναι λάθος αυτό που έγραψες. Όντως η υγρομόνωση δώματος θεωρείται ότι αφορά σε όλη την πολυκατοικία, ενώ η θερμομόνωση μόνο στον τελευταίο όροφο. Σε παλαιότερες δικαστικές διαμάχες που έχω υπόψη μου για τέτοια θέματα, έτσι κατένειμαν οι δικαστές τις δαπάνες. Ο fredd0 γράφει τι ισχύει με το Εξοικονομώ, γιατί σε αυτό αναφέρθηκε η ts.

• Like 1
Δημοσ.

Εάν θέλεις να κάνεις θερμομόνωση και δεν υπογράφουν, τότε καντην εσωτερικά. Βρες όμως δικηγόρο για το τι ενέργειες πρέπει να γίνουν για να μπορείς να κάνεις διάφορες εργασίες διότι κάποια στιγμή θα βρεθείς αντιμέτωπη με άλλα θέματα πχ υγρομονωση η οποία γίνεται μόνο από έξω για την προστασία των δομικών υλικών από τα νερά και την υγρασία. Τωρα κάποια άλλη λύση εφόσον δεν υπογράφουν δεν γνωρίζω, εκτός αν σου προτείνει κάποια λύση ο δικηγόρος. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Εάν θέλεις να κάνεις θερμομόνωση και δεν υπογράφουν, τότε καντην εσωτερικά. Βρες όμως δικηγόρο για το τι ενέργειες πρέπει να γίνουν για να μπορείς να κάνεις διάφορες εργασίες διότι κάποια στιγμή θα βρεθείς αντιμέτωπη με άλλα θέματα πχ υγρομονωση η οποία γίνεται μόνο από έξω για την προστασία των δομικών υλικών από τα νερά και την υγρασία. Τωρα κάποια άλλη λύση εφόσον δεν υπογράφουν δεν γνωρίζω, εκτός αν σου προτείνει κάποια λύση ο δικηγόρος. 

Σε ευχαριστώ πολύ... Πάντως δεν πιατευω να υπογράψουν... Και αυτό με εξοργίζει... Η μια από αυτους έχει στο διαμέρισμα της μπολερ όλα αυτά τα χρόνια και δεν τις λέει κανεις τίποτα τι μπορώ να κάνω αν γνωρίζεται και που να απευθυνθώ ;;και μια άλλη έβαλε γυψοσανιδα πάνω από την πυλωτή μ για να κάνει μονωση το δωμάτιο της χωρίς να ρωτήσει κανέναν και κυρίως εμένα! ... Ζω ένα δράμα με αυτους εδώ, και τώρα δεν θέλει κανένας να υπογράψει 

Μόλις τώρα, Angela09 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ... Πάντως δεν πιατευω να υπογράψουν... Και αυτό με εξοργίζει... Η μια από αυτους έχει στο διαμέρισμα της μπολερ όλα αυτά τα χρόνια και δεν τις λέει κανεις τίποτα τι μπορώ να κάνω αν γνωρίζεται και που να απευθυνθώ ;;και μια άλλη έβαλε γυψοσανιδα πάνω από την πυλωτή μ για να κάνει μονωση το δωμάτιο της χωρίς να ρωτήσει κανέναν και κυρίως εμένα! ... Ζω ένα δράμα με αυτους εδώ, και τώρα δεν θέλει κανένας να υπογράψει 

Με νευριαζει που είναι ομάδα όλοι μαζί σαν ομάδα και αφήνουν εμένα και την οικογένεια μ στην απέξω λες και τους έχουμε κάνει κάτι... Έχει και η ζήλια τα όρια της, τους χαρίζουμε γάιδαρο και το κοιτάνε στα δόντια!! 

9 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Εμένα η μηχανικός μ είπε ότι δεν υπάρχει αυτό το δικαίωμα, δλδ να μπουμε σαν πολυκατοικια , αν αποφασίσουμε να το κάνουμε όλοι μαζί μ είπε, απλώς θα πληρωσουμε όλοι δεν μπορουμε στο προγραμμα , δεν το δικαιολογεί

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Angela09 είπε

Με νευριαζει που είναι ομάδα όλοι μαζί σαν ομάδα και αφήνουν εμένα και την οικογένεια μ στην απέξω λες και τους έχουμε κάνει κάτι... Έχει και η ζήλια τα όρια της, τους χαρίζουμε γάιδαρο και το κοιτάνε στα δόντια!! 

Είσαι σίγουρη ότι δεν έχετε κάνει κάτι; Μου φαίνεται περίεργο να είναι εναντίον σας χωρίς λόγο. Και στο ρωτάω όχι για να κάνουμε δικαστήριο αλλά αν μάθετε ποιος είναι ο λόγος ίσως το συζητήσετε μαζί τους και τα βρείτε.

Πάντως δικηγόρο θα χρειαστείς εάν θέλεις να το κάνεις ώστε να σε συμβουλέψει τι επιλογές έχεις. Όσο τους βλέπεις σαν "λύκους" τόσο θα μένεις στην κατάσταση που είσαι.

Δημοσ.

Μας ζηλευουν!! Αυτοί η ζήλεια τους έχει φάω όλα αυτά τα χρόνια! Το καλοκαίρι κάναμε την μεσοτοιχία τους, και εμείς πληρωσαμε το περισσοτερο κι ας μην είχαμε να κάνουμε γτ εμάς το σπιτι μας είναι ρετιρέ και από εκείνη την μεριά τις μεσοτοιχία είναι η βεράντα μας... Και παρολα αυτά εμείς πληρψσαμε με τα περισσοτερα επειδή τα έβαλαν με το έτσι θέλω μέσα στα κοινόχρηστα και τα έβαλαν με τα τετραγωνικά... Και περσσαν εντωμεταξύ και οι εργάτες μέσα από το σπίτι μας εν μέσω κορονοιου και αυτό είναι το ευχαριστώ τους... Τίποτα δεν τους έχουμε κάνει αυτή μια ζωή μας μισουν.... Και αυτό είναι το ευχαριστώ τους για όλα αυτά που όταν πηγα στην μηχανικό και τα είπα όλα αυτά επαθε πλακα μου είπε δεν είχες καμια δουλειά να ανοίξεις την πορτα σου να έφερναν σκαλωσιά... Να επισημανθεί ότι τα μαστόρια έπερναν ρευμα για τα μηχανήματα από εμάς ( τριποσον) και μας γεμισαν όλη την βεράντα με Αμοκονια και χάλασε ποσο νερό και σαπουνι για να φυγει, και εντωμεταξύ δεν μπορουσαμε οδό τελούνται τα έργα να ανοίξουμε και το κλιματιστικό, καθώς μας φώναζαν οι μαστοροι ότι από τον αέρα σηκώνεται η Αμοκονια.... Δλδ εμείς γτ να τα υποστούμε όλα αυτά μου λες? Και ειμαστε και κακοί... Να σου πω εγω, υπερβολικά ανεκτικοί είμαστε, μας ζηλευουν και για αυτό τα τραβάμε όλα... Τώρα αν δυσκολευεσε να με πιστέψεις είναι άλλο καπέλο, παντως αυτά τραβάμε εδώ μέσα, που με τα χρήματα που έχω χαλάσει για αυτό το σπίτι θα έκτης δικό μ.... Τεσπα... Οι άνθρωποι είναι πιραγμενοι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...