xriskara7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Παιδιά καλησπέρα, πρόκειται να ανοίξω ένα μικρό γεωπονικό κατάστημα κι ήθελα να ρωτήσω εάν έχει κάποιος ιδέα για το κόστος εξαερισμου (στο περίπου εννοείται). Ο χώρος που θα είναι τα γεωργικά φάρμακα θα είναι 16 m2. Και ο μηχανικός μου έβγαλε 480m3 / h ροή αέρα. Και η σωλήνα θα σηκωθεί γύρω στα 7 μέτρα έξτρα διότι έχω ψηλότερο εφαπτομενο κτίριο. Αυτά τα λίγα 😁😁. Τώρα αν ξέρεις κάποιος μια απάντηση στο περίπου θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
@pnea1973 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 4 hours ago, xriskara7 said: Παιδιά καλησπέρα, πρόκειται να ανοίξω ένα μικρό γεωπονικό κατάστημα κι ήθελα να ρωτήσω εάν έχει κάποιος ιδέα για το κόστος εξαερισμου (στο περίπου εννοείται). Ο χώρος που θα είναι τα γεωργικά φάρμακα θα είναι 16 m2. Και ο μηχανικός μου έβγαλε 480m3 / h ροή αέρα. Και η σωλήνα θα σηκωθεί γύρω στα 7 μέτρα έξτρα διότι έχω ψηλότερο εφαπτομενο κτίριο. Αυτά τα λίγα 😁😁. Τώρα αν ξέρεις κάποιος μια απάντηση στο περίπου θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Γιατί δεν ρωτάς τον μηχανικό σου. Θα έχει συνεργάτες που θα ασχολούνται με την κατασκευή του εξαερισμού
xriskara7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Τον έχω ρωτήσει, αλλά ήταν πολύ γενική η απάντηση ως προς το κόστος κι είπα να ρωτήσω εδώ μήπως τυχαίνει να έχει κάποιος γεωπονικό κατάστημα και μου πει πόσο περίπου κόστισε ο δικός τους εξαερισμός, για να υπολογίσω και εγώ το δικό μου.
chr8 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Επειδή κι εγώ είμαι περίπου στο ίδιο σημείο, περιμένω αυτή την βδομάδα προσφορά, αυτό που έχω καταλάβει για το κόστος είναι ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Εξαρτάται τι σωλήνες θα βάλεις (διατομή, υλικό), τα μέτρα του μαγαζιού και ο απορροφητήρας δεν είναι κάτι στάνταρ. Επίσης η αμοιβή για την μελέτη του μηχανολόγου διαφέρει. Μην ξεχνάς ότι χρειάζεσαι και μελέτη πυρασφάλειας από μηχανολόγο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις δυο-τρεις προσφορές και να σιγουρέψεις ότι αναλαμβάνουν και την κατασκευή αλλιώς θα ψάχνεις συνεργεία. Μην ξεχνάς επίσης ότι χρειάζεσαι ξεχωριστό χώρο που να τον καλύπτει ο εξαερισμός για τα ληγμένα φάρμακα. Και πιθανόν εξαερισμό και στο υπόλοιπο μαγαζί γιατί ο νόμος είναι λίγο ασαφής (εγώ βάζω σ' όλο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα