Lanike71 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Αν και έψαξα στο νετ, δε βρήκα τη διαδικασία...Πώς γίνεται η αλλαγή από ΕΦΚΑ σε ΕΟΠΠΥ (ή ΙΚΑ, όπως θέλετε); Γίνεται ηλεκτρονικά και μόνο ή πρέπει να πάω και σε κάποια υπηρεσία;
christakos07 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Αν και έψαξα στο νετ, δε βρήκα τη διαδικασία...Πώς γίνεται η αλλαγή από ΕΦΚΑ σε ΕΟΠΠΥ (ή ΙΚΑ, όπως θέλετε); Γίνεται ηλεκτρονικά και μόνο ή πρέπει να πάω και σε κάποια υπηρεσία; Έναν ασφαλιστικό φορέα έχουμε πλέον, τον ΕΦΚΑ.
Lanike71 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, christakos07 είπε Έναν ασφαλιστικό φορέα έχουμε πλέον, τον ΕΦΚΑ. Οπότε πώς γίνεται η αλλαγή, μέσω ΕΦΚΑ; Γίνεται αυτόματα ή πρέπει να γίνει διαγραφή; Γενικά έχεις κάποιο λινκ να ξεκινήσω; ΥΓ. Έχεις δίκιο, μπέρδεψα το ΕΟΠΠΥ με ασφαλιστικό φορέα. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2021 από Lanike71
Jos3ph Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα , απαντήθηκε το ερώτημα , κλείδωμα.
christakos07 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 28 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Οπότε πώς γίνεται η αλλαγή, μέσω ΕΦΚΑ; Γίνεται αυτόματα ή πρέπει να γίνει διαγραφή; Γενικά έχεις κάποιο λινκ να ξεκινήσω; ΥΓ. Έχεις δίκιο, μπέρδεψα το ΕΟΠΠΥ με ασφαλιστικό φορέα. Το έμμεσο μέλος δεν ασφαλίζεται ήδη; Αν όχι, πρέπει να κάνεις αυτό που ορίζει ο νόμος. Νομίζω ότι δεν γίνεται ακόμη ηλεκτρονικά η προσθήκη έμμεσου μέλους.
Lanike71 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, christakos07 είπε Το έμμεσο μέλος δεν ασφαλίζεται ήδη; Αν όχι, πρέπει να κάνεις αυτό που ορίζει ο νόμος. Νομίζω ότι δεν γίνεται ακόμη ηλεκτρονικά η προσθήκη έμμεσου μέλους. Ναι, να γίνει ασφάλιση από τον ένα γονέα στον άλλο. Είναι ήδη ασφαλισμένο, απλά την αλλαγή θέλω να κάνω.
christakos07 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Ναι, να γίνει ασφάλιση από τον ένα γονέα στον άλλο. Είναι ήδη ασφαλισμένο, απλά την αλλαγή θέλω να κάνω. Εμείς πως έπρεπε να καταλάβουμε ότι θες να κάνεις αλλαγή μεταξύ των γονέων; Τέλος πάντων, αυτό γίνεται στα κατά τόπους γραφεία ΕΦΚΑ. Μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο, να μάθεις ποια δικαιολογητικά είναι αναγκαία.
Lanike71 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, christakos07 είπε Εμείς πως έπρεπε να καταλάβουμε ότι θες να κάνεις αλλαγή μεταξύ των γονέων; Τέλος πάντων, αυτό γίνεται στα κατά τόπους γραφεία ΕΦΚΑ. Μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο, να μάθεις ποια δικαιολογητικά είναι αναγκαία. Το αρχικό σφάλμα ήταν επειδή εγώ δεν ήξερα ότι πλέον ο φορέας είναι ένας...Αλλά απ' ότι αποδεικνύεται, η προσέλευση σε γραφείο είναι απαραίτητη έτσι κι αλλιώς. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω τα νεύρα σου...Αν δε θες, δεν απαντάς, απλή λογική. Το όλο θέμα είναι να μην πάρω τηλέφωνα και να τρέχω σε γραφεία. Γι' αυτό ρώτησα, αλλιώς θα λέγαμε ένα "πάρε τηλ" και ξεμπλέκαμε. 27 λεπτά πριν, Jos3ph είπε Καλημέρα , απαντήθηκε το ερώτημα , κλείδωμα. Μπήκες, είδες τι γίνεται, είπες και καλημέρα...Ωραίος!
Jos3ph Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Το αρχικό σφάλμα ήταν επειδή εγώ δεν ήξερα ότι πλέον ο φορέας είναι ένας...Αλλά απ' ότι αποδεικνύεται, η προσέλευση σε γραφείο είναι απαραίτητη έτσι κι αλλιώς. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω τα νεύρα σου...Αν δε θες, δεν απαντάς, απλή λογική. Το όλο θέμα είναι να μην πάρω τηλέφωνα και να τρέχω σε γραφεία. Γι' αυτό ρώτησα, αλλιώς θα λέγαμε ένα "πάρε τηλ" και ξεμπλέκαμε. Μπήκες, είδες τι γίνεται, είπες και καλημέρα...Ωραίος! καλημέρα , ευχαριστώ , απαντήθηκε , κλείδωμα.
christakos07 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Το αρχικό σφάλμα ήταν επειδή εγώ δεν ήξερα ότι πλέον ο φορέας είναι ένας...Αλλά απ' ότι αποδεικνύεται, η προσέλευση σε γραφείο είναι απαραίτητη έτσι κι αλλιώς. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω τα νεύρα σου...Αν δε θες, δεν απαντάς, απλή λογική. Το όλο θέμα είναι να μην πάρω τηλέφωνα και να τρέχω σε γραφεία. Γι' αυτό ρώτησα, αλλιώς θα λέγαμε ένα "πάρε τηλ" και ξεμπλέκαμε. Μπήκες, είδες τι γίνεται, είπες και καλημέρα...Ωραίος! Άνθρωπε μου, δεν έχω νεύρα. Απλά έκανες ένα ερώτημα, που δεν το προσδιόρισες ορθά. Μου φαινόταν εξ αρχής παράλογο να ζητάς αλλαγή ασφαλιστικού φορέα έμμεσου μέλους, ενώ ο ασφαλιστικός φορέας πλέον είναι ένας και μοναδικός. Προτείνω να πάρεις έναν τηλέφωνο στον τοπικό ΕΦΚΑ. Εάν είσαι μισθωτός στο τμήμα ΈΦΚΑ μισθωτών, αλλιώς στο τμήμα ΕΦΚΑ μη μισθωτών. Εκεί θα ρωτήσεις ποια είναι η διαδικασία αλλαγής για το έμμεσα ασφαλισμένο μέλος. Σε κάθε περίπτωση, αν ζεις σε κάποια πολυπληθή περιοχή, μπορείς να δοκιμάσεις και την τύχη σου στον e-efka ραντεβού, όπου κλείνεις ηλεκτρονικό ραντεβού και παρακαλάς να σε εξυπηρετήσουν με e-mail.
Lanike71 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, christakos07 είπε Προτείνω να πάρεις έναν τηλέφωνο στον τοπικό ΕΦΚΑ. Εάν είσαι μισθωτός στο τμήμα ΈΦΚΑ μισθωτών, αλλιώς στο τμήμα ΕΦΚΑ μη μισθωτών. Εκεί θα ρωτήσεις ποια είναι η διαδικασία αλλαγής για το έμμεσα ασφαλισμένο μέλος. Σε κάθε περίπτωση, αν ζεις σε κάποια πολυπληθή περιοχή, μπορείς να δοκιμάσεις και την τύχη σου στον e-efka ραντεβού, όπου κλείνεις ηλεκτρονικό ραντεβού και παρακαλάς να σε εξυπηρετήσουν με e-mail. Ευχαριστώ, ήλπιζα να γλιτώσω τη φασαρία...Καλά τώρα και με τον ιό, θα εξυπηρετηθώ καλοκαίρι. 1 ώρα πριν, Jos3ph είπε καλημέρα , ευχαριστώ , απαντήθηκε , κλείδωμα. Τουλάχιστον επίδομα ανεργίας παίρνεις ή έληξε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα