Προς το περιεχόμενο

Hp pavilion i5 με GeForce 1050 πρόβλημα με το service


robyd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα είχα αγοράσει αυτό το λαπτοπ πριν 1,5 χρόνο από τα public και είχε αμέσως προβλήματα υπερθέρμανσης, ενώ επίσης δεν μπορούσα να εγκατασταθώ κάποια προγράμματα όπως και τα Linux. Επειδή εμένα στο εξωτερικό είχα ανοίξει καρτέλα δυο φορές με το πρόβλημα στην HP και μετά από ώρες στο τηλέφωνο με τον τεχνικό δεν μπορούσανε να λύσουν το πρόβλημα, ενώ μου λέγανε πως αν αντικαταστήσω το λογισμικό με άλλο Windows η οτιδήποτε η εγγύηση θα πάει να υπάρχει. Τώρα που γύρισα Ελλάδα το πήγα στο Public και το στείλαν στα κεντρικά και έπειτα από δέκα μέρες στο service μου λένε ότι φταίει το λογισμικό και μου ζητάνε 45 ευρώ επειδή και καλά δεν ευθύνονται, ενώ αν μου το στείλουν άδειο (έχουν βγάλει το λογισμικό) πρέπει να πληρώσω 25 ευρώ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΗ). Επίσης από την στιγμή που και στα Linux έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης, είναι δύσκολο να φταίει το λογισμικό. Είναι λογικά όλα αυτά που ζητάνε από το service και δεν θα έπρεπε να είναι δωρεάν από την στιγμή που φταίνε αυτοί;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δωσε παραπανω πληροφοριες για το μηχανημα ? Τι επεξεργαστη εχει για παραδειγμα.

Παμε στο διαταυτα. Το οτι ενα φορητο υπερθερμαινεται μπορει να οφειλεται σε ενα σωρο παραγοντες. Ο μοναδικος παραγοντας που μπορεις "να ζητησεις τα ρεστα" απο την εταιρια ειναι να ειναι κατασκευαστικο το λαθος. Δηλαδη να μην το σχεδιασανε σωστα , το συστημα ψυξης να μην ειναι επαρκες κλπ κλπ. 

Απο την αλλη , πολλοι επεξεργαστες (για αυτο το ρωταω στην αρχη) , απο την γεννηση τους ανεβαζουν θερμοκρασια περισσοτερο απο αλλους. Κατι i5/i7 7ης και ειδικα 8ης γενιας ανεβαζουν θερμοκρασιες επειδη μονο και μονο υπαρχουν :) Ιντελ 9ης και 10ης γενιας δεν ξερω τι κανουν , δεν ειχα ποτε.
Επισης , η σωστη χρηση του φορητου και οχι ακουμπισμα πανω σε μαλακη επιφανεια , σωστος καθαρισμος ανα τακτα χρονικα διαστημα των "σχαρων" και του εσωτερικου κλπ βοηθανε την κατασταση. Δηλαδη δεν μπορεις να πας ενα φορητο τιγκα στην σκονη εσωτερικα αλλα και περιφερειακα και να τους πεις φταιει η εταιρια που υπερθερμαινεται το μηχανημα...

Το στανταρ ειναι οτι αμα αλλαξεις καποιο part ( ram , wifi , hdd , sdd ) , οπως και λογισμικο , χανεις την εγγυηση , ειτε αυτο που εκανες ειχε επιπτωση στο προβλημα ειτε οχι. Καποιες εταιριες ισως ειναι ελαστικες σε τετοια θεματα αλλα δεν ειναι το στανταρ οπως ειπα. Και αυτο το κανουν επειδη δεν μπορουν να εγγυηθουν την ομαλη λειτουργια του μηχανηματος με αυτο που αλλαξες ειτε ειναι hardware ειτε software.

Οσον αφορα το λινουξ. Δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα για το προβλημα. Στα windows μπορει να υπαρχουν εγκατεστημενα προγραμματα της HP , που να διαχειριζονται την κατασταση με την υπερθερμανση , προγραμματα που δεν υπαρχουν στο λινουξ. Μπορει στο λινουξ να μην υπαρχουν καν εξιδεικευμενοι drivers για το μηχανημα και να λειτουργει με generic drivers που να μην κανουν "βελτιστη" δουλεια. Αρα σαν δοκιμη το λινουξ το ξεχνας. Δεν βγαζεις ασφαλες συμπερασμα.

Αν οντως υπερθερμαινεται το μηχανημα λοιπον , τσεκαρεις αν ειναι στην βελτιστη κατασταση που μπορει να ειναι , καθαρισμενο μεσα εξω , καινουργιες παστες στον επεξεργαστη , σωστη χρηση του οπως ειπα , σε σκληρες επιφανειες και οχι πανω σε κρεβατια και κουβερτες και μετα ριχνεις το φταιξιμο στην εταιρια.

Εγω προσωπικα στο μηχανημα μου που γενικως οταν παιζω παιχνιδια εχει μια ταση να ακουμπαει υψηλες θερμοκρασιες , εχω καταφυγει στην λυση του :
1. undervolting
2. Χρησης του υπερυψωμενο , πανω σε 2 αντικειμενα δηλ , ωστε το κατω μερος που εχει καποιες σχαρες να εχουν επαρκη αποσταση απο το τραπεζι και να αεριζεται καλυτερα.

Δεν μπορω να κανω κατι αλλο , ουτε να ριξω ευθυνες στην "κακη κατασκευη και σχεδιαση" του φορητου. Αυτο που ειναι , ειναι. Τι να τους πω ? Παρτε το πισω και σχεδιαστε το καλυτερα ? Δεν γινονται αυτα :)

1 ώρα πριν, robyd είπε

ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΗ

Η εγγυηση δεν καλυπτει τα παντα ολα. Το οτι αυτοι πρεπει να ξαναβαλουν τα windows επειδη εσυ τα εβγαλες ή να σου σβησουν τον δισκο τελειως και να τον αφησουν αδειο , επειδη παλι εσυ ειχες περασει λινουξ ή κατι αλλο απο αυτο που ειχε απο την μανα του , παλι δεν σημαινει οτι θα στο καλυψει η εγγυηση...να ειμαστε λιγο λογικοι.

Επεξ/σία από mphxths
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το λογισμικό μέσα είναι το λογισμικό με το οποίο το αγόρασα επειδή έδω και ενάμιση χρόνο που το έχω μου είχαν πει ξεκάθαρα ότι αν άλλαζα λογισμικό σύστημα δεν θα είχα πια εγγύηση, για αυτό μου φαίνεται παράξενο. Προφανώς ούτε το έχω ανοίξει ούτε άλλαξα λογισμικό. Ο επεξεργαστής είναι Ι5 8300 και κάρτα γραφικών GeForce 1050 me 2 gb. Γενικά από την στιγμή που τον πήρα ανέβαζε θερμοκρασία και οι πρώτες αναφορές στην HP έγιναν μέσα στο πρώτο εξάμηνο λόγο του ότι δεν είχα την πολυτέλεια να μείνω χωρίς υπολογιστή λόγο δουλειάς. Το λαπτοπ δεν έχει κάτσει ούτε μια φορά πάνω σε μαλακή επιφάνεια , μόνο σε τραπέζια και σε βάσεις με ανεμιστήρες για να μην ανεβάζει θερμοκρασία, αλλά ακόμα και σε ένα βίντεο στο YouTube έφτανε αμέσως πάνω από 65 βαθμούς. Τα Windows τα βγάλανε αυτοί στο service τώρα πριν μου πούνε αν θέλω να το κάνουν.

Ακριβώς επειδή νου είπαν να μην αλλάξω το λογισμικό και ότι πρέπει να έχει το αυθεντικό Windows μέσα που είχε ο υπολογιστής μέσα όταν το πήρα για να ισχύει η εγγύηση (πράγμα που σήμερα στο τηλέφωνο μου είπαν ότι δεν χρειάζεται τελικά), προσπάθησα να περάσω τα Linux με partition αλλά δεν γινόταν εγκατάσταση σχεδόν κανένα (με έναν τεχνικό καταφέραμε να βάλουμε μόνο το cinnamon αλλά το έσβησα λόγο της θερμοκρασίας). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

52 λεπτά πριν, mphxths είπε

Κατι i5/i7 7ης και ειδικα 8ης γενιας ανεβαζουν θερμοκρασιες επειδη μονο και μονο υπαρχουν

 

42 λεπτά πριν, robyd είπε

Ο επεξεργαστής είναι Ι5 8300

Οπως προεβλεψα :) Η 8η γενια γεννηθηκε για να ζεσταινεται. Δεν μπορεις να κανεις κατι περι αυτου. Τι ευθυνες να ζητησεις ? Απλα μπορεις να κανεις καποιες κινησεις να βοηθησεις την κατασταση.
1. Καθαρισμος μεσα ,εξω , παστες στον επεξεργαστη ή/και στην καρτα γραφικων μιας και συνηθως τα φορητα εχουν κοινο συστημα ψυξης μεταξυ επεξεργαστη και καρτας γραφικων. Αν ζεσταινεται υπερβολικα το ενα διαχεει μερος της θερμοτητας και στο αλλο.
2. Undervolting.
3. Σκληρες επιφανειες ή βασεις με ανεμιστηρα.

Με το undervolting , παιζει να κατεβασεις θερμοκρασια 5-10c για πλακα. Θελει ομως ενασχοληση , δοκιμες ποσο undervolting δεχεται ο επεξεργαστης κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, robyd είπε

Και ποτέ ξανά 8η γενιά χαχαχα

Αυτο ξαναπεστο. Εχω φορητο με i7 7ης γενιας , υποτιθεται gaming laptop , που ζεσταινεται σε φυσιολογικο βαθμο. Επεσε στα χερια μου καποια στιγμη φορητο με i5 8ης γενιας , οχι gaming laptop , ηταν επεξεργαστης U σειρας , δηλ πιο light επεξεργαστης , και ανεβαζε περισσοτερη θερμοκρασια σε ολα τα πιθανα σεναρια χρησης απο τον i7 gaming 7ης γενιας επεξεργαστη.

Καπου κατι σκατωσανε οταν την φτιαχνανε την 8η γενια :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ γενικά δουλεύω με Python, matlab κτλπ και ανεβάζει αστα να πάνε... από παιχνίδια παίζω μόνο rocket league και βλέπω να φτάνει σε όλα τα cores 98 βαθμούς τουλάχιστον....και να φανταστείς τότε δεν ήξερα πολλά και μου το είχαν πουλήσει σαν gaming laptop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...