Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...μου έστειλε πριν καιρό ένα δεματακι φίλος από Αμερική.το δήλωσε gift και αξία 70 δολλάρια όσο το πήρε.

Σήμερα το τελωνείο μου ζητάει απόδειξη από PayPal...εγώ δεν έχω γιατί είναι δώρο ...τι να τους στείλω?

Πραγματικά είναι δώρο ...τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση ?

Δημοσ.

Ζήτα την απόδειξη από τον φίλο σου αλλιώς θα το κοστολογήσουν όσο το βρουν από αναζήτηση στο google.

Θέλω να ελπίζω (αν και δεν είμαι αισιόδοξος) ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις την αξία του δώρου στο τελωνείο...

Δημοσ.

Ρε παιδιά ένα παλιό μεταχειρισμένο ρολόι μου έστειλε αξίας 70 δολλαρίων...το έχει δηλώσει κιόλας...

Που να βρει την απόδειξη δηλαδή τώρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες τους δεν μπορεί να βρει ο αποστολέας την τιμή καθώς είναι παλιό και μεταχειρισμένο.

Στειλτους την απόδειξη από τα μεταφορικά αν μπορείτε να την βρείτε. Δείχνει κάλη θέληση και ότι δεν πάτε να τους κοροϊδέψετε. 

Επεξ/σία από Skrobo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι δήλωσε 70 δολάρια δεν σημαίνει απολύτως τίποτα...θα μπορούσε να δηλώσει 0,7 ή 7 ή 700 για κάτι που μπορεί να κοστίζει 7000...

Εγώ σου είπα τι ισχύει και τι θα κάνουν στο τελωνείο...

Θα εφαρμόσουν 0,24*τιμή που θα βρουν στο google (αν βρουν αλλιώς φαντάζομαι ότι θα "πιστέψουν" το 70) + έξοδα εκτελωνισμού...

Επεξ/σία από skoulas
Δημοσ.
10 ώρες πριν, galimanas είπε

Καλησπέρα...μου έστειλε πριν καιρό ένα δεματακι φίλος από Αμερική.το δήλωσε gift και αξία 70 δολλάρια όσο το πήρε.

Σήμερα το τελωνείο μου ζητάει απόδειξη από PayPal...εγώ δεν έχω γιατί είναι δώρο ...τι να τους στείλω?

Πραγματικά είναι δώρο ...τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση ?

Το τελωνείο σου ζητάει την απόδειξη ή η μεταφορική;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ather είπε

Το τελωνείο σου ζητάει την απόδειξη ή η μεταφορική;

Ποτε ζητησε η μεταφορικη αποδειξη? Τελωνειο περνανε τα δεματα και απο Ελτα, και απο κουριερ.

Στειλτε την αποδειξη των μεταφορικων αν ακομα υπαρχει.

Δημοσ.

Κοίταξε σε παρακαλώ προσεκτικά στο email σου μήπως αναγράφει πουθενά πως δεν θα υπάρξουν έξοδα εκτελωνισμού.
Αντίστοιχο email έστειλαν και σε μια φίλη μου ενώ είχε αγοράσει γυαλιά αξίας 350+ και έντρομη μου έστειλε Screenshot το μισό email και ψάχναμε να δούμε τι θα κάνουμε. 
Εν τέλη έγραφε κάτω κάτω πως δεν θα υπάρξουν έξοδα εκτελωνισμού και η διαδικασία ήταν τυπική. Όντως το παρέλαβε μερικές μέρες μετά !

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι ο φιλος μου εστειλε καταλαθος το email απο το freemail που δεν το χρησιμοποιω και δεν εχω προσβαση....τους εστειλα email οτι για οτιδηποτε μπορουν να μου γραψουν στο εγκυρο email μου...το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πραγματικα εαν εστειλαν η οχι email...απλα ειδα στο track number οτι απαιτειται τιμολογιο η paypal...δεν ξερω εαν εκανα σωστα που τους εστειλα email...

Δημοσ.

Συνήθως δεν δίνω τέτοιες συμβουλές, αλλά επειδή το όλο θέμα με τα τελωνεία είναι μπάχαλο στην Ελλάδα και συχνά ταλαιπωρείται ο καταναλωτής, κάνε το εξής. Ζητα από το φίλο σου να σου στείλει μια οποιαδήποτε παλιότερη πληρωμή από το PayPal του που να ταιριάζει με την αξία που έχει βάλει, και προώθησε την στο τελωνείο. Οι αποδείξεις από το PayPal δεν δείχνουν τι είναι αυτό που πληρώνεις, παρά μόνο αυτόν που πληρώνεις. Θα την δεχθούν και ίσως να μην χρειαστεί να κάνουν εκτελωνισμό αν είναι χαμηλό το ποσόν. 

• Like 1
Δημοσ.

Τους έστειλα την απόδειξη μεταφορικής και στοιχείων που δήλωσε ο φίλος μου...

Gift Kai πόσο 80 δολλάρια που το δήλωσε.

Δεν είναι αγορά από έμπορο η δημοπρασία...

Στη τελική ας κάνουν ότι θέλουν στο τελωνείο....βαρέθηκα .

Δημοσ.
22 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ποτε ζητησε η μεταφορικη αποδειξη? Τελωνειο περνανε τα δεματα και απο Ελτα, και απο κουριερ.

Στειλτε την αποδειξη των μεταφορικων αν ακομα υπαρχει.

Όλες τις φορές οι εταιρίες κούριερ, ούτε μία φορά τα ΕΛΤΑ, ούτε μία φορά κάποιο τελωνείο.

Δημοσ.

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των παραστατικών για το δέμα σας και αναμένεται η απελευθέρωσή του από το Τελωνείο ώστε να αποσταλεί στο ταχυδρομικό κατάστημα της διεύθυνσης προορισμού.

Το καπέλο από το τελωνείο θα το μάθω στο ταχυδρομείο ?

Τους είχα στείλει την απόδειξη που μου είχε στείλει ο φίλος μου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...