Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, εδώ και δυο βδομαδες έχω μπει στην ιδέα να ξεκινήσω αυτό το πράγμα με το mining.. ξέρω ότι οι τιμές στις κάρτες είναι στα ύψη κτλπ και ότι είναι ένα ρίσκο.. έχω ένα budget τον 10.000€ και θα ήθελα να με καθοδηγήσετε και να μου πείτε αν αξίζει αν αν αν.. έχω ακούσει θα πεθάνει το mining, έχω ακούσει ότι απλά θα χάσω τα λεφτά μου, έχω ακούσει τα πάντα.. προκαταβολικά ευχαριστώ και αν μπορείτε να μου πείτε ποσά περίπου Mh/s θα πρέπει να έχω σωστά με 10.000€ Rig θα ήμουν ευχαριστημένος (εγώ πιστεύω τουλάχιστον 450Mh/s) πείτε μ αν λέω λίγα και αν με αυτά τα λεφτά θα μπορέσω να φτιάξω μηχάνημα με παραπάνω Mh/s

Υ.Σ Άκουσα ότι σε κάνα 2 μήνες θα κάνουν restock τα μαγαζιά αν έχετε ακούσει κάτι τέτοιο θα ήθελα να μπυ το πείτε γτ αν ισχύει τότε αξίζει να κάνω υπομονή 2 μήνες..

Επεξ/σία από hliasmns
  • Like 1
Δημοσ.

370mh/s = ~7.000€ με 3070

Αξίζει?  Όπως είπες και εσύ. Αν αν αν αν..

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα νομίσματα γενικά. Θα κάνεις απόσβεση? Κάποια στιγμή θα κάνεις. Μπορεί να είναι σε 3μηνες, μπορεί σε 2 χρόνια. Με τις τιμές που έχουν οι κάρτες δεν πολύ αξίζει πάντως. 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, hliasmns είπε

Καλησπέρα σε όλους, εδώ και δυο βδομαδες έχω μπει στην ιδέα να ξεκινήσω αυτό το πράγμα με το mining.. ξέρω ότι οι τιμές στις κάρτες είναι στα ύψη κτλπ και ότι είναι ένα ρίσκο.. έχω ένα budget τον 10.000€ και θα ήθελα να με καθοδηγήσετε και να μου πείτε αν αξίζει αν αν αν.. έχω ακούσει θα πεθάνει το mining, έχω ακούσει ότι απλά θα χάσω τα λεφτά μου, έχω ακούσει τα πάντα.. προκαταβολικά ευχαριστώ και αν μπορείτε να μου πείτε ποσά περίπου Mh/s θα πρέπει να έχω σωστά με 10.000€ Rig θα ήμουν ευχαριστημένος (εγώ πιστεύω τουλάχιστον 450Mh/s) πείτε μ αν λέω λίγα και αν με αυτά τα λεφτά θα μπορέσω να φτιάξω μηχάνημα με παραπάνω Mh/s

Υ.Σ Άκουσα ότι σε κάνα 2 μήνες θα κάνουν restock τα μαγαζιά αν έχετε ακούσει κάτι τέτοιο θα ήθελα να μπυ το πείτε γτ αν ισχύει τότε αξίζει να κάνω υπομονή 2 μήνες..

Καλύτερα, ασχολησου με το trade.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το πρωτο προβλημα ειναι η διαθεση καρτων και το δευτερο η τιμη του νομισματος. Εαν υποθεσεις οτι η τιμη θα ειναι τουλαχιστον σταθερη τοτε εχει να κανει μονο με την διαθεση των καρτων. Υπαρχει ουτως η αλλως προβλημα σε παγκοσμια κλιμακα με την πρωτη υλη των ημιαγωγων αρα δεν ξερω καρα ποσο θα υπαρχουν γενικοτερα καρτες για τους επομενους αρκετους μηνες. Με 10κ θα πρεπει σιγουρα παντως να εισαι στα 500-600 mh  εκτος αμα το παρεις στημενο το οποιο θα σου βγει πιο ακριβα. Και τελος, σε καποιο διαστημα το eth δεν θα ειναι πλεον minible. 

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 5/3/2021 στις 5:25 ΠΜ, hliasmns είπε

Οι καλύτερες κάρτες γραφικών προς το παρών είναι οι 3060ti και οι 3080. Η 3080 βγάζει περίπου 94 Mh/s η μία και η 3060ti περίπου 60Mh/s, οπότε με φυσιολογικές τιμές υπολόγισε περίπου 600-800Mh/s για την 3080 και 700-800Mh/s για την 3060 ti με το budget που έχεις και τα υπόλοιπα για το hardware του rig . Και αρκεί να είναι χρήματα που δεν τα έχεις ανάγκη και έχεις κάνει μια καλή έρευνα πριν αρχίσεις να ασχολήσε με το mining. 

Δημοσ.
Στις 13/3/2021 στις 10:25 ΜΜ, Lazostat είπε

Αγόρασε με τα 10.000 πεντε ethereum και άστα να κάθονται. Σε λίγα χρόνια θα έχεις πολλαπλάσια λεφτα.

Αν το ειχες κανει, τωρα τα 10.000 θα ειχαν γινει 15.000.. Με το mining δεν ξερω τι αποτελεσματα θα ειχες σε 45 ημερες..

• Like 1
Δημοσ.

Αδελφε αν θες την γνωμη μου παρε asic μηχανημα.. δεν αξιζει με gpu με αυτες τις τιμες πλεον.. με 10000 θα παρεις 4 gh μπορει και παραπανω.. 

5 ώρες πριν, JimTsoBaland είπε

Οι καλύτερες κάρτες γραφικών προς το παρών είναι οι 3060ti και οι 3080. Η 3080 βγάζει περίπου 94 Mh/s η μία και η 3060ti περίπου 60Mh/s, οπότε με φυσιολογικές τιμές υπολόγισε περίπου 600-800Mh/s για την 3080 και 700-800Mh/s για την 3060 ti με το budget που έχεις και τα υπόλοιπα για το hardware του rig . Και αρκεί να είναι χρήματα που δεν τα έχεις ανάγκη και έχεις κάνει μια καλή έρευνα πριν αρχίσεις να ασχολήσε με το mining. 

Φιλε μου γνωμη λεω απλα εμπειρικη ομως

Οι καλυτερες καρτες για mining ειναι οι 5700 .. κανουν τα ιδια mh 3070 η 3060 ti με.λιγοτερα watt.. για την 3060 ναμαι ειλικρινης δεν ξερω δεν την εχω δουλεψει.. οι 3080 κανουν πολυ throttling και ανεβαζουν θερμοκρασια στις.μνημες και πεφτει η ταχυτητα πολυ ακομα και στα 60 mh αλλα πολλα watt 200 και ανω.. βεβαια ολα σχετικα ειναι καποιο διαβαζω τις κανουν να δουλευουν ..εγω λεω αυτα που εχω δει.. εμενα μου φαινεται καλυτερα να εχεις 2 3070 παρα μια 3080 ..πολυ ομως ή 2 5700 

Ξαναλεω η γνωμη μου

Δημοσ.

Ναι, εντάξει ευχαριστώ αλλά άμα θέλει να αλλάξει αλγόριθμο για διαφορετικό νόμισμα με το asic δεν μπορεί και επίσης το asic θέλει πολλά amber και  watt  που μπορεί να μην τα υποστηρίζει αυτά μια απλή πρίζα στο σπίτι του. Να μην αναφερθώ στον θόρυβο και την θερμότητα που βγάζει. 

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλα ολα αυτα που λενε τα παιδια πανω.εγω αυτο που θα σου ελεγα ειναι προπσαθησε το αλλα μη διαθεσεις ολο αυτο το ποσο που λες.μπορεις να ξεκινησεις με ενα ποσο τον 2000-3000 χιλιαδων ευρω και να δεις πως θα εξελιχθει και θα παει το πραμα.Γιατι οπως ειπανε και οι υπολοιποι δε ξερεις ακριβως τι θα γινει τιποτα δεν εχει ανακηνωθει επισημα και ουτε ξερεις ποτε προκειται να ανακηνωθει!οποτε ξεκινα με κατι απλο ωστε και τα λεφτα σου να χασεις να ειναι μικρη η χασουρα και να μη σε πολυ αγγιξει.Αλλο να χασεις 2-3κ και αλλο 10κ.Αυτα πιστευω εγω τωρα απο εκει κ περα εσυ ξερεις καλυτερα!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 28/4/2021 στις 11:24 ΜΜ, JimTsoBaland είπε

Καλη τυχη στην ευρεση των καρτων που μολις ανεφερες....:D

• 11 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...