kostasdg Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Καλημέρα. Εχω αγοράσει τις RAM που αναφέρω παρακάτω και θέλω να τις εγκαταστήσω στον ΗΥ. Η μητρική μου όμως ειναι παλαιά και δεν έχει στο bios A- XMP που το κάνει αυτόματα όπως εχω διαβάσει, επομένως πρεπει να κάνω καποιες ρυθμίσεις χειροκίνητα, πχ έχω βρεί στο Βιος για τις Ram που έχω ήδη στον υπολογιστή : 5,5,5,18,συχνότητα 800Hz και Volt 1,8 και δεν ξέρω ποιες πρέπει να βάλω με τις νέες Ram ;;;; Το συστημά μου είναι : Operating System : Windows 10 Pro 64-bit CPU : Intel Core 2 Duo E7500 @ 2.93GHz Wolfdale 45nm Technology RAM : 4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 399MHz (5-5-5-18) Motherboard : Gigabyte Technology Co. Ltd. P43-ES3G (Socket 775) Graphics :1024MB ATI AMD Radeon HD 6700 Series (MSI) Storage :223GB KINGSTON SA400S37240G ATA Device (SATA-2 (SSD)) 111GB Western Digital WDC WD1200JS-00MHB0 ATA Device (SATA ) 931GB Seagate ST1000DM010-2EP102 ATA Device (SATA ) Optical Drives :TSSTcorp CDDVDW SH-224DB ATA Device Audio :AMD High Definition Audio Device RAM που έχω αγοράσει :Technical Specifications for CT25664AA800.16FG Manufacture Crucial Manufacturer Part # CT25664AA800.16FG Memory Type DDR2 SDRAM Capacity 2GB Data Transfer Rate 800Mhz Pins 240 Pin Bus Type PC-6400 Error Correction Non-ECC Cycle Time 5ns Cas CL6 Memory Clock 200Mhz Voltage 1.8
Aris_ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 βάλτε και τον τυπο της παλιάς ram αλλά απο ότι βλέπω η καινούργια ειναι πιο αργή cl6 αρα πρέπει να φτιαχτεί συνφωνα με αυτή και ο Θεος βοηθός
Crybal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Θα προσπαθησεις θα συγχρονίσεις δύο μνημες (πιθανότατα) διαφορετικών κατασκευαστών, με διαφορετικά chipακια και με διαφορετικά timings?! Ξερεις πόση προσπάθεια ,πόσα τεστ και πόσες ωρες θελει για να γινει stable αυτο?!? Για μενα βαλτες επανω και άφησε την μητρική να διαλεξει μόνη της. 1
kostasdg Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στο σύστημα μου εχω ήδη ram 4 gb Και θέλω να βαλω4X2=8 GB αυτές που σας γράφω. Θα βγάλω τις παλαιές !αι θα βάλω τις καινούργιες. Αξίζει??? Για το Α XMP δεν ξέρω. Κάπου το διάβασα. Ψάχνομαι μάθαινω. 29 λεπτά πριν, kostasdg είπε Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2021 από kostasdg
JDROGAS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Αυτη που μας αναφερεις οτι εχεις αγορασει ειναι 2gb εισαι σιγουρος οτι ειναι αυτο το μοντελο; Επισης αυτες που εχεις τωρα ειναι cas latency 5 και αυτες που εχεις αγορασει cas latency 6. Που σημαινει οτι εαν θελεις να τις βαλεις ολες μαζι θα πρεπει απο το bios να ρυθμισεις το cas latency στο 6. (χειροκινητα) Γιατι οι μνημες που ειχες ειναι πιο γρηγορες απο τις μνημες που αγορασες.Συχνοτητα και ρευμα ειναι το ιδιο και στα δυο σετ. Για να εχουμε ομως σωστη αποψη θα πρεπει να γνωριζουμε ακριβες μοντελο αυτων που εχεις και ακριβες μοντελο αυτων που πηρες. Ψαχνω αυτες που πηρες και δεν βλεπω τα υπολοιπα timings μονο cl6 (το πιθανοτερο ειναι αντιστοιχα να πρεπει να ρυθμισεις σε 6-6-6-18) Στα λεω ετσι απλα για να τα καταλαβεις. Βαλε επανω τις καινουργιες και δες εαν μπαινει windows,κατεβασε το cpu-z και ανεβασε εδω ενα screenshot των μνημων απο το tab memory και spd. Κανονικα ομως (στο λεω για επομενη φορα) πρωτα ρωτουν και μετα αγοραζουν😉 Τωρα "κατοπιν εορτης" εαν δεν σου κανουν τις πληρωσες τσαμπα.
kostasdg Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Αυτη που μας αναφερεις οτι εχεις αγορασει ειναι 2gb εισαι σιγουρος οτι ειναι αυτο το μοντελο; Επισης αυτες που εχεις τωρα ειναι cas latency 5 και αυτες που εχεις αγορασει cas latency 6. Που σημαινει οτι εαν θελεις να τις βαλεις ολες μαζι θα πρεπει απο το bios να ρυθμισεις το cas latency στο 6. (χειροκινητα) Γιατι οι μνημες που ειχες ειναι πιο γρηγορες απο τις μνημες που αγορασες.Συχνοτητα και ρευμα ειναι το ιδιο και στα δυο σετ. Για να εχουμε ομως σωστη αποψη θα πρεπει να γνωριζουμε ακριβες μοντελο αυτων που εχεις και ακριβες μοντελο αυτων που πηρες. Ψαχνω αυτες που πηρες και δεν βλεπω τα υπολοιπα timings μονο cl6 (το πιθανοτερο ειναι αντιστοιχα να πρεπει να ρυθμισεις σε 6-6-6-18) Στα λεω ετσι απλα για να τα καταλαβεις. Βαλε επανω τις καινουργιες και δες εαν μπαινει windows,κατεβασε το cpu-z και ανεβασε εδω ενα screenshot των μνημων απο το tab memory και spd. Κανονικα ομως (στο λεω για επομενη φορα) πρωτα ρωτουν και μετα αγοραζουν😉 Τωρα "κατοπιν εορτης" εαν δεν σου κανουν τις πληρωσες τσαμπα. Σας επισυνάπτω τις Ram που εχω . Νόμιζα οτι αν βάλεις 8 gb μνήμης αντι των 4 gb που έχω και σε μεγαλύτερη συχνότητα θα ειναι ποιο γρήγορος ο υπολογιστης. Ευχαριστώ πάντως. Την άλλη φορά θα ρωτάω,οπως κάνω συνήθως. Κώστας Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2021 από kostasdg
JDROGAS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) H συχνοτητα και στις δυο μνημες ειναι ιδια (800) pc2-6400. Δεν αγορασες πιο γρηγορη αλλα και να αγοραζες πιο γρηγορη δεν θα ηταν συμβατη με τον επεξεργαστη και τη μητρικη σου. Απ'οτι καταλαβαινω επειδη δεν το εξηγεις εχεις 2χ2 τωρα στο συστημα σου και πηρες αλλα 2χ2 να τα βαλεις ολα μαζι. Εχω δικιο; Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2021 από JDROGAS
Crybal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Θα επανέλθω με αυτό που είπα πριν, βάλτε όλες και άσε την μητρική να τις φτιάξει. Το πιο πιθανό να τρέχουν όλες στα 6-6-6-18 ή 20.Αν θες να πειραματιστεις βαλτες καρφωτα 5-5-5-18 αλλά θα πρέπει να δώσεις πιθανότατα λίγο παραπάνω ρεύμα για να πουσαρεις αυτες που κανονικά είναι στα 6. Αφού φαινομενικα λειτουργήσουν οι ρυθμίσεις πιθανότατα να πρέπει να ασχοληθείς με το ρεύμα του northbridge καθώς αφενός θα έχεις πειραγμενα timing αλλά και συνδιαστικά λόγω του ότι θα είναι γεματα και τα 4 σλοτς το οποίο το "κουράζει" λίγο παραπάνω. Κατόπιν τρέξε το prime95 ένα εξαωρο τουλάχιστο στα large.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα