Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Πριν 3 χρόνια περίπου είχα χάσει το πατέρα μου. Εγώ και η μητέρα μου κάναμε αποποίηση κληρονομιάς. ΤΟ μηχανάκι άνηκε 100% στο πατέρα μου. Το είχα περάσει εγώ τότε ΚΤΕΟ ( το 2019) καθώς ήταν φρέσκο, ωστόσο το μηχανάκι από τότε λόγω αποποίησης έπαψα να το χρησιμοποιώ και οι επόμενοι κληρονόμοι ακόμα δεν έχουν εμφανστεί να το πάρουν

Με πήραν από το ΚΤΕΟ σήμερα και μου ειπαν οτι πρέπει να το περάσω ΚΤΕΟ, τους ειπα οτι εχω κανει αποποιηση και οτι πρεπει να απευθυνθουν στους επόμενους κληρονόμους. Σε περιπτωση που δεν παει καποιος να το περασει θα βεβαιωθει προστιμο στην εφορια στο ονομ ατου πατερα μου και ας εχει απεβιωσει υψους 78 ευρω.

Ισ΄χυει οτι αν δεν παει καποιος να περασει το μηχανακι ΚΤΕΟ βεβαιώνεται το προστιμο και οτι ειναι τοσο? Τι αλλες επιπτωσεις εχει?

Δημοσ.

Από τη στιγμή που έχεις κάνει αποποίηση δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρουν όλα αυτά.

Πάντως μια και ρώτησες το πρόστιμο για εκπρόθεσμο έλεγχο δεν βεβαιώνεται αυτόματα όπως νομίζεις, απλά ΑΝ και ΟΤΑΝ πάει να το περάσει κτεο κάποιος θα του ζητηθεί εκτός από το κόστος ελέγχου να πληρώσει και το πρόστιμο. Αυτό είναι όλο, προς το παρόν τουλάχιστον.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Από τη στιγμή που έχεις κάνει αποποίηση δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρουν όλα αυτά.

Πάντως μια και ρώτησες το πρόστιμο για εκπρόθεσμο έλεγχο δεν βεβαιώνεται αυτόματα όπως νομίζεις, απλά ΑΝ και ΟΤΑΝ πάει να το περάσει κτεο κάποιος θα του ζητηθεί εκτός από το κόστος ελέγχου να πληρώσει και το πρόστιμο. Αυτό είναι όλο, προς το παρόν τουλάχιστον.

Mάλιστα κατάλαβα. Ευχαριστώ. Ξέρεις ποιο είναι το αρνητικό? Οτι δνε υπαρχει καποιο παραθυρακι οπως το αμαξι που δινει ο νομος να παει ως εξαιρετο στη χηρα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε

Mάλιστα κατάλαβα. Ευχαριστώ. Ξέρεις ποιο είναι το αρνητικό? Οτι δνε υπαρχει καποιο παραθυρακι οπως το αμαξι που δινει ο νομος να παει ως εξαιρετο στη χηρα

Νομίζω πως κάνεις λάθος, εξαίρετο δεν είναι μόνο το αυτοκίνητο, μπορεί να είναι οποιοδήποτε όχημα, έπιπλα, σκεύη, γενικότερα οτιδήποτε χρησιμοποιούσαν και οι δύο σύζυγοι στο νοικοκυριό τους.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Νομίζω πως κάνεις λάθος, εξαίρετο δεν είναι μόνο το αυτοκίνητο, μπορεί να είναι οποιοδήποτε όχημα, έπιπλα, σκεύη, γενικότερα οτιδήποτε χρησιμοποιούσαν και οι δύο σύζυγοι στο νοικοκυριό τους.

θα το ψάξω. Που να παω να ρωτησω στο Διευθυνση μεταφορων γι αυτό?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε

θα το ψάξω. Που να παω να ρωτησω στο Διευθυνση μεταφορων γι αυτό?

Στην εφορία, στη διεύθυνση μεταφορών πηγαίνεις αφού θα έχεις πάρει από την ΔΟΥ βεβαίωση ότι το όχημα μεταβιβάζεται ως εξαίρετο.

Δημοσ.

Στην εφορία, στη διεύθυνση μεταφορών πηγαίνεις αφού θα έχεις πάρει από την ΔΟΥ βεβαίωση ότι το όχημα μεταβιβάζεται ως εξαίρετο.

ναι αλλα στην εφορια δεν περνανε τα μηχανακια οπως τα αυτοκινητα

• Moderators
Δημοσ.

Αν δεν κανω λαθος δεν ειναι τεκμηρια , πρεπει να δηλωθουν ομως

Δημοσ.
Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε

Sorry αλλά δεν το κατάλαβα αυτό, τι πάει να πει δεν περνάνε στην εφορία? Η εφορία είναι η αρμόδια υπηρεσία για κληρονομιές, εξαίρετα κτλ.

Αλήθεια, για τι μηχανάκι μιλάμε?

Για 50άρι που η άδεια βγαίνει από τροχαία, και ούτως ή άλλως δεν έχει καμία σχέση με τη διεύθυνση μεταφορών που ήθελες να ρωτήσεις?

Ή για μεγαλύτερο που η άδεια βγαίνει από τη διεύθυνση μεταφορών, που πληρώνει κανονικά τέλη κυκλοφορίας στην εφορία, κτλ?

Δημοσ.

Sorry αλλά δεν το κατάλαβα αυτό, τι πάει να πει δεν περνάνε στην εφορία? Η εφορία είναι η αρμόδια υπηρεσία για κληρονομιές, εξαίρετα κτλ.

Αλήθεια, για τι μηχανάκι μιλάμε?

Για 50άρι που η άδεια βγαίνει από τροχαία, και ούτως ή άλλως δεν έχει καμία σχέση με τη διεύθυνση μεταφορών που ήθελες να ρωτήσεις?

Ή για μεγαλύτερο που η άδεια βγαίνει από τη διεύθυνση μεταφορών, που πληρώνει κανονικά τέλη κυκλοφορίας στην εφορία, κτλ?

Κazear kawasaki 115. το δευτερο που ειπες ισχυει. Αλλα αν δικαιουται η μητερα μου να το παρει, γιατι να μη δεν το διεκδικησει ως εξαιρετο και ας εκανε αποποιηση. Αφου ο νομος το αμαξι της το εδωσε ως εξαιρετο

Δημοσ.

Κazear kawasaki 115. το δευτερο που ειπες ισχυει. Αλλα αν δικαιουται η μητερα μου να το παρει, γιατι να μη δεν το διεκδικησει ως εξαιρετο και ας εκανε αποποιηση. Αφου ο νομος το αμαξι της το εδωσε ως εξαιρετο

Ε αφού είναι 115 τότε είναι περασμένο κανονικότατα στην εφορία, όπως ακριβώς και τα αυτοκίνητα, δεν ισχύει το "στην εφορια δεν περνανε τα μηχανακια οπως τα αυτοκινητα" που έγραψες.

Όσο για τα υπόλοιπα, δυσκολεύομαι να βγάλω νόημα έτσι όπως τα έχεις γράψει. Πάντως δεν έγραψα κάπου να ΜΗΝ το διεκδικήσει ως εξαίρετο, το αντίθετο έγραψα.

Για ότι άλλο, στην εφορία.

Δημοσ.

@Joshua21νομίζω πάντως πως κάνεις λάθος. Αν μια χήρα/ρος κάνει αποποίηση κληρονομιάς πρώτα , στη συνέχεια δεν μπορεί να διεκδικήσει το εξαίρετο του θανόντος, όπως το αμάξι ή το μηχανάκι που προαναφέρεις. Αυτό πρέπει να γίνει πριν την αποποίηση. Η θεια μου βεβαια που ειναι χηρα το εκανε, δηλ εκανε πρωτα αποποιηση και μετα διεκδικησε ως εξαιρετο το αμαξι αλλα νομιζω επαιξε ρολο το οτι ειναι συνιδιοκτησια 50% με το θανων συζυγό της. Λογικά έτσι της το δέχτηκε η εφορία

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pavlovic είπε

@Joshua21νομίζω πάντως πως κάνεις λάθος. Αν μια χήρα/ρος κάνει αποποίηση κληρονομιάς πρώτα , στη συνέχεια δεν μπορεί να διεκδικήσει το εξαίρετο του θανόντος, όπως το αμάξι ή το μηχανάκι που προαναφέρεις. Αυτό πρέπει να γίνει πριν την αποποίηση. Η θεια μου βεβαια που ειναι χηρα το εκανε, δηλ εκανε πρωτα αποποιηση και μετα διεκδικησε ως εξαιρετο το αμαξι αλλα νομιζω επαιξε ρολο το οτι ειναι συνιδιοκτησια 50% με το θανων συζυγό της. Λογικά έτσι της το δέχτηκε η εφορία

Εγώ πάλι δεν "νομίζω", είμαι σίγουρος ότι το δικαίωμα στο εξαίρετο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αν έχει γίνει η όχι αποποίηση.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εγώ πάλι δεν "νομίζω", είμαι σίγουρος ότι το δικαίωμα στο εξαίρετο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αν έχει γίνει η όχι αποποίηση.

τότε πάω πάσο. Η αλήθεια ειναι οτι στις εφοριες για να υπογραψουν το χαρτι που το κανει συμβολαιογραφος δνε ζητανε αποδεικτικο αποποιησης ή αποδοχης. Τωρα τι να πω. Ο θεος βοηθος αν το εχει παρει μια χηρα/χηρος το αμαξι ως εξαιρετο μετα απο αποποιηση και ερθουν οι κληρονομοι που εχουν κανει αποδοχη, το ψαχνουν και βρουν την αυθαιρεσια που εχει γινει. Εκει θα βρουν ολοι το μπελα τους. Απο τον υπαλληλο της εφοριας, τη συμβολαιογραφο, τη χηρα και εγω δεν ξερω τι

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pavlovic είπε

τότε πάω πάσο. Η αλήθεια ειναι οτι στις εφοριες για να υπογραψουν το χαρτι που το κανει συμβολαιογραφος δνε ζητανε αποδεικτικο αποποιησης ή αποδοχης. Τωρα τι να πω. Ο θεος βοηθος αν το εχει παρει μια χηρα/χηρος το αμαξι ως εξαιρετο μετα απο αποποιηση και ερθουν οι κληρονομοι που εχουν κανει αποδοχη, το ψαχνουν και βρουν την αυθαιρεσια που εχει γινει. Εκει θα βρουν ολοι το μπελα τους. Απο τον υπαλληλο της εφοριας, τη συμβολαιογραφο, τη χηρα και εγω δεν ξερω τι

Φίλε δεν ξέρεις τι λες, εξαίρετο λέγεται επειδή εξαιρείται από την υπόλοιπη περιουσία, και εφόσον εξαιρείται οι υπόλοιποι κληρονόμοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε αυτό.

"2. (νομ., ως ουσ.) το εξαίρετο, περιουσιακό στοιχείο, συνήθ. κινητό, που δίνεται σε κληρονόμο χωριστά από την κανονική κληρονομική μερίδα."

Οι εφορίες όταν πρόκειται για εξαίρετο δεν ζητάνε αποδεικτικό αποποίησης ή αποδοχής ακριβώς επειδή το αν έχει γίνει αποδοχή ή αποποίηση είναι αδιάφορο.

Μπελά θα βρει κάποιος μόνο εφόσον έχει κάνει κάτι παράνομο, και το παράνομο προκύπτει από τους νόμους, και όχι από το τι "πιστεύεις" εσύ προσωπικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...