Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει και ο τίτλος, ενδιαφέρομαι να αλλάξω την περίφραξη που έχω στον κήπο. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια παλιά μάντρα (τσιμεντολιθοι) με τα κάγκελα της.

Μπορεί κάποιος να μου πει αν χρειάζεται και μηχανικός εκτός από αλουμίνα; Επειδή η μάντρα είναι παλιά δεν ξέρω αν θα αντέξει ή θα είναι εντάξει με βάψιμο/σοβατισμα. Επίσης ποια είναι η καλύτερη λύση, να βάλει κάποιος ξύλο ή αλουμίνιο και πόσο ξεφεύγει το κόστος;

Γενικά κάτι παρεμφερές με αυτήν την εικόνα θα ήθελα να κτίσω. 

Ευχαριστώ 

spacer.png

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Όπως λέει και ο τίτλος, ενδιαφέρομαι να αλλάξω την περίφραξη που έχω στον κήπο. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια παλιά μάντρα (τσιμεντολιθοι) με τα κάγκελα της.

Μπορεί κάποιος να μου πει αν χρειάζεται και μηχανικός εκτός από αλουμίνα; Επειδή η μάντρα είναι παλιά δεν ξέρω αν θα αντέξει ή θα είναι εντάξει με βάψιμο/σοβατισμα. Επίσης ποια είναι η καλύτερη λύση, να βάλει κάποιος ξύλο ή αλουμίνιο και πόσο ξεφεύγει το κόστος;

Γενικά κάτι παρεμφερές με αυτήν την εικόνα θα ήθελα να κτίσω. 

Ευχαριστώ 

spacer.png

Να έχεις υπ όψιν εάν είσαι σε παραθαλάσσιο μέρος , το ξύλο γενικά θέλει φροντίδα για να αντέξει .

Η μάντρα που έχεις τώρα από τι υλικά είναι ;

Εάν έχεις προστριβές με γείτονες θα χρειαστεί να βγάλεις και μια άδεια μικρής κλίμακας αλλιώς το προχωράς και βλέπεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, meletis_m είπε

Να έχεις υπ όψιν εάν είσαι σε παραθαλάσσιο μέρος , το ξύλο γενικά θέλει φροντίδα για να αντέξει .

Η μάντρα που έχεις τώρα από τι υλικά είναι ;

Εάν έχεις προστριβές με γείτονες θα χρειαστεί να βγάλεις και μια άδεια μικρής κλίμακας αλλιώς το προχωράς και βλέπεις

Ευχαριστω για την απάντηση, Αθήνα μένω οπότε δεν έχω θάλασσα και με τους γείτονες οι σχέσεις είναι άριστες. 

Η τωρινή μάντρα είναι από τσιμεντολιθους όμως είναι πολύ παλιά και σε αρκετά σημεία έχει ρωγμές. 

Ωστόσο επειδή θέλω να είμαι στα πάντα νόμιμος θα βγάλω την προαναφερθείσα αδεια.

Δημοσ.

δεν υπαρχουν αριστες σχεσεις με τους γειτονες. με το που θα ξεκινησεις τις εργασιες την καταγγελια σου θα την φας. βγαλε απο την αρχη αδεια μικρης κλιμακας εργασιων για να εισαι οκ. 

Δημοσ.

Αυτό που δείχνεις στην φωτό δεν είναι ξύλο πάντως, είναι wpc συνθετικό που δεν έχει πρόβλημα με το νερό.  Έβαλα κάτι αντίστοιχο πέρσι και για την ώρα ειμαι ευχαριστημένος. 

Σκέψου επίσης αντί να αλλάξεις όλη μάντρα μήπως φυτέψεις κάποιον πυκνό θάμνο μπροστά για να την κρύψεις

• Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, denthnpalevw είπε

δωσε ενα κοστο στο περιπου ανα μετρο και σε τι υψος το σηκωσες.....

εγώ πήρα 2-3 σανίδες μόνο για να φτιάξω μια αυλόπορτα, γύρω στα ~20€ είχε η σανίδα των 3.5m αν θυμάμαι καλά

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, katbo είπε

Αυτό που δείχνεις στην φωτό δεν είναι ξύλο πάντως, είναι wpc συνθετικό που δεν έχει πρόβλημα με το νερό.  

Σκέψου επίσης αντί να αλλάξεις όλη μάντρα μήπως φυτέψεις κάποιον πυκνό θάμνο μπροστά για να την κρύψεις

Θα ήθελα μάντρα για τον λόγο της ασφάλειας, άσε που τα φυτά θέλουν κλάδεμα/πότισμα/κηπουρό κ.λπ. ενώ το wpc το βάζεις μια φορά και μετά εφησυχαζεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, katbo είπε

εγώ πήρα 2-3 σανίδες μόνο για να φτιάξω μια αυλόπορτα, γύρω στα ~20€ είχε η σανίδα των 3.5m αν θυμάμαι καλά

και εγω θελω να αλλαξω αυλογυρο με wpc και να κανω και μια πορτα.  πιστευω ευκολο σαν κατασκευη θα ναι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...