Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλά μην πέσεις στην παγίδα να υπογράψεις νέο συμβόλαιο γιατί χάνεις την τριετία .

Τα υπόλοιπα με ευγενικό τρόπο .Αν δεις οτι αντιδρά άσχημα ,πχ κόβει ίντερνετ, ενοχλεί καθημερινά με τηλέφωνα , ίσως να ψάξεις για νέο σπίτι δυστυχώς.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μη δεχτείς, έχετε συμφωνήσει.
Αν σου κόψει ίντερνετ, πες του ότι θα κάνεις δική σου σύνδεση και αφού στο συμβόλαιο υπήρχε η υποχρέωσή του να το πληρώνει, θα του το αφαιρείς από το ενοίκιο που θα του δίνεις.

Επεξ/σία από Vassilis_24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν σκαμπαζω επι του θεματος, αλλα αυτο που λετε οτι δεν εχει το δικαιωμα για αυξηση εντος 3ετιας το εχω ακουσει και εγω.Απο κει και περα ομως  αν δεν τα βρουνε, ο ιδιοκτητης δεν μπορει απλα να μην δεχτει ανανεωση συμβολαιου για 2ο χρονο και να βγαλει εξω τον ενοικιαστη ισχυριζομενος ιδιοκατοικηση?

Μπορει να εχετε δικαιο δεν διαφωνω, απλως μου κανει εντυπωση, σε ενα ενοικιαστηριο με συμβολαιο ενος ετους, να μην εχει την δυνοτατητα ο ιδιοκτητης την δυνατοτητα  της ανανεωσεις του συμβολαιο μετα την ληξη του πρωτου ετους και  να μεινει ο ενοικιαστης μεσα στο σπιτι 3 χρονια ειτε το θελει ειτε οχι ο ιδιοκτητης.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Δεν σκαμπαζω επι του θεματος, αλλα αυτο που λετε οτι δεν εχει το δικαιωμα για αυξηση εντος 3ετιας το εχω ακουσει και εγω.Απο κει και περα ομως  αν δεν τα βρουνε, ο ιδιοκτητης δεν μπορει απλα να μην δεχτει ανανεωση συμβολαιου για 2ο χρονο και να βγαλει εξω τον ενοικιαστη ισχυριζομενος ιδιοκατοικηση?

Μπορει να εχετε δικαιο δεν διαφωνω, απλως μου κανει εντυπωση, σε ενα ενοικιαστηριο με συμβολαιο ενος ετους, να μην εχει την δυνοτατητα ο ιδιοκτητης την δυνατοτητα  της ανανεωσεις του συμβολαιο μετα την ληξη του πρωτου ετους και  να μεινει ο ενοικιαστης μεσα στο σπιτι 3 χρονια ειτε το θελει ειτε οχι ο ιδιοκτητης.

Δεν υπάρχει ιδιοκατοίκηση. Τα τρία χρόνια είναι δεσμευτικά και για τις δύο πλευρές, άσχετα αν το συμβόλαιο λέει 1 ή 2 χρόνια.

Από την άλλη, αφού στο taxis έχει δηλωθεί η διάρκεια μίσθωσης για ένα χρόνο και βάσει νόμου πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνονται οι ανανεώσεις και επεκτάσεις, δεν ξέρω κατά πόσο δεν μπορεί να αυξήσει το ενοίκιο, αφού θα γίνει ξανά δήλωση της μίσθωσης!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Desp11 είπε

Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας. Με βοηθήσατε πολύ. 

Το ίντερνετ είναι ένα θέμα, καθώς η σύνδεση βρίσκεται στο σπίτι του κ το μοιράζεται μαζί μου, μου έχει δώσει δηλαδή τους κωδικούς. Δεν πληρώνει κάτι εξτρά στο όνομά μου, απλά μοιράζεται το ίντερνετ του μαζί μου. Άρα αν δε συμφωνήσω, άνετα μπορεί να αλλάξει τους κωδικούς κ να μείνω χωρίς ίντερνετ.  

Δηλαδή τι αυξήθηκε για να καταλάβω? Το νερό να του ΑΥΞΗΘΗΚΕ 50€ το μήνα αποκλείεται εκτός αν ποτίζεις κανά χωράφι. 50€ το χρόνο ΙΣΩΣ. Το internet αφού το μοιράζεται μαζί σου του έχει φέρει αύξηση 0€. Άρα σου λέει μπίμπες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δεν υπάρχει ιδιοκατοίκηση. Τα τρία χρόνια είναι δεσμευτικά και για τις δύο πλευρές, άσχετα αν το συμβόλαιο λέει 1 ή 2 χρόνια.

Από την άλλη, αφού στο taxis έχει δηλωθεί η διάρκεια μίσθωσης για ένα χρόνο και βάσει νόμου πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνονται οι ανανεώσεις και επεκτάσεις, δεν ξέρω κατά πόσο δεν μπορεί να αυξήσει το ενοίκιο, αφού θα γίνει ξανά δήλωση της μίσθωσης!

Τι δεσμευτικα και για τις 2 πλευρές? Δηλαδη και ο ενοικιαστής δεν μπορεί να φύγει στα πρώτα 3 χρόνια? Χωρίς να είμαι γνωστής θεωρώ απίθανο να ισχύει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Desp11 είπε

Είναι τραγικό, το ξέρω. Το 3μηνο 25 ευρώ να μου έρχεται η ΕΥΔΑΠ κ αν. 

Μάλλον επειδή είχα βγει 2 μήνες σε αναστολή και πλήρωσα λιγότερο ενοίκιο, προσπαθεί να τα πάρει πίσω, δεν ξέρω. 

Απλά νιώθω αδικία, γιατί βλέπω ότι όταν κάποιος είναι σωστός, πληρώνει πάντα 1η του μηνός, σέβεται το σπιτι, τους γείτονες και δε δημιουργεί προβλήματα τελικά πάνε να τον πατήσουν κάτω και να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι. 

Έτσι την έκαναν σε φιλικό μου πρόσωπο που μόλις είπε στο ιδιοκτήτη οτι θα του βάλει λιγότερα λόγω αναστολής του άρχισε τα μα-μου και οτι αν συμφωνήσει (οτι θα έπρεπε να τον ρωτήσει κι όλας) σε 3 μήνες που τελειώνει το συμβόλαιο θα του το αυξήσει σημαντικά για να βγάλει τη χασούρα.

Ο δικός μου σε ένα μήνα την κοπάνησε και τον άφησε να παρακαλάει να γυρίσει πίσω...και του έλεγε οτι τον παρεξήγησε και οτι θα τα βρούνε.

Αν το συμβόλαιο σου έχει ως παροχή νερό και internet στην τιμή του ενοικίου δεν μπορεί να στο κόψει, αν όχι δες τι συμφέρει να πληρώνεις.

5 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Τι δεσμευτικα και για τις 2 πλευρές? Δηλαδη και ο ενοικιαστής δεν μπορεί να φύγει στα πρώτα 3 χρόνια? Χωρίς να είμαι γνωστής θεωρώ απίθανο να ισχύει κάτι τέτοιο.

Ρώτα ένα δικηγόρο να σου εξηγήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Ρώτα ένα δικηγόρο να σου εξηγήσει.

Τι να μου εξηγήσει ότι είναι δεσμευτικό σαν ενοικιαστής  να μείνεις 3 χρόνια στο ίδιο σπίτι  θες δεν θες? Δηλαδή εγώ αν μετακομίσω σε άλλη πόλη γιατί βρήκα δουλειά, νοικιάσω σπίτι, αλλά στα 2 χρόνια με απολυσουν από την δουλειά, πρέπει να μείνω εκεί 3 χρόνια γιατί έτσι? Δεν γινονται αυτά τα πράγματα που λέτε. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε

Τι να μου εξηγήσει ότι είναι δεσμευτικό να μείνεις 3 χρόνια θες δεν θες? Δηλαδή εγώ αν μετακομίσω σε άλλη πόλη γιατί βρήκα δουλειά, νοικιάσω σπίτι, αλλά στα 2 χρόνια με απολυουν από την δουλειά, πρέπει να μείνω εκεί 3 χρόνια γιατί έτσι? Δεν γινονται αυτά τα πράγματα που λέτε. 

Άμα (λες οτι) τα ξέρεις μην ρωτάς...

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Τι να μου εξηγήσει ότι είναι δεσμευτικό να μείνεις 3 χρόνια θες δεν θες? Δηλαδή εγώ αν μετακομίσω σε άλλη πόλη γιατί βρήκα δουλειά, νοικιάσω σπίτι, αλλά στα 2 χρόνια με απολυουν από την δουλειά, πρέπει να μείνω εκεί 3 χρόνια γιατί έτσι? Δεν γινονται αυτά τα πράγματα που λέτε. 

Αν θελει μπορει να σε κυνηγησει για οσο καιρο μενει ανοικιαστο το σπιτι μεχρι την ληξη της 3ετιας (πρακτικα σπανια να γινει αυτο βεβαια )

5 ώρες πριν, 29gk είπε

Ποτε υπογραψατε το συμβολαιο που ληγει σε 15 ημερες; Εαν προκειται για προ ενος ετους μπορεις να αξιοποιησεις την τριετια και να παραμεινεις για αλλα 2 ετη. Τον τριτο χρονο ενδεχομενως ομως ο ιδιοκτητης να σου ζητησει αυξηση που δεν θα υπερβαινει το 5% ή τον επισημο πληθωρισμο με συν πλην 2-3 μοναδες. Αυτο ομως εγκυρα θα στο πληροφορησει δικηγορος.

μεσα στην αρχικη 3ετια μπορει να ζηταει αυτο το 5% που πρακτικα ειναι ψιχουλα , μολις ληξει η 3ετια μπορει να ζητησει οτι θελει

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Υπάρχουν συγκεκριμένα παραθυράκια π.χ. αν είσαι δημόσιος υπάλληλος και πάρεις μετάθεση αλλά ναι, ισχύει ότι είπαν οι προηγούμενοι. Το συμβόλαιο έχει ελάχιστη ισχύει 3 χρόνια. Εφόσον εσύ φύγεις νωρίτερα και ο ιδιοκτήτης το αφήσει ξενοίκιαστο, μπορεί να σε πάει δικαστικά και να ζητήσει τα υπόλοιπα ενοίκια.  Τώρα πρακτικά, καταλαβαίνεις γιατί δε γίνεται αυτό. Νομικά όμως, αυτό ισχύει. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Desp11 είπε

Να σημειώσω πως είμαι τυπική με την πληρωμή του ενοικίου, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Αυτήν την περίοδο όλοι κάνουν μείωση ενοικίου και ήδη πληρώνω αρκετά.

Με όλα αυτα που διάβασα η συμβουλη μου ειναι πως καλυτερα να αρχισεις να κοιτας για σπιτι , δηλαδη ειλικρινα δεν αξιζει να αγχωνεσαι και να σου δημιουργει τετοια προβλήματα ο καθε γερολαδας που δεν παιρνει χαμπαρι τις εποχες που ζουμε και περιμενει ραντιερικα εσοδα.
Να έλεγες πως του καθυστερησες καταβολες ενοικιων αντε εχει τοτε ενα πατημα , αλλα εδω ειναι να βγαινεις απο τα ρουχα σου.

Σηκω φυγε και βρες αλλο να ηρεμησεις και αυτος ας βρει να το νοικιασει το παλατι του στον επομενο αφου νιωθει πως μπαινει και μεσα.
Problem solved. Both ways.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Αν θελει μπορει να σε κυνηγησει για οσο καιρο μενει ανοικιαστο το σπιτι μεχρι την ληξη της 3ετιας (πρακτικα σπανια να γινει αυτο βεβαια )

μεσα στην αρχικη 3ετια μπορει να ζηταει αυτο το 5% που πρακτικα ειναι ψιχουλα , μολις ληξει η 3ετια μπορει να ζητησει οτι θελει

Οχι ακριβως ψιχουλα. Το 5% στα 550€ που λεει οτι πληρωνει η ts ειναι 27,5€ το μηνα και 330€ το χρονο. Σε υψηλοτερα ενοικια, που δεν ειναι και πολυ σπανια πια, πχ στα 600-700€ εχουμε ακομα μεγαλυτερη επιβαρυνση.

Παντως η δικη μου πληροφορηση, διορθωστε με αν κανω λαθος, ειναι οτι μια τετοια απαιτηση αυξησης, μπορει να γινει τον 3ο και μονον χρονο της ενοικιασης ενω δεν γνωριζω το εαν το συμβολαιο μπορει να ασπασει εαν ο ενοικιαστης δεν συμφωνησει σε αυτην.

Τελος, επειδη οι εποχες εχουν αλλαξει, οταν καποιος ειναι ενοικιαστης και εχει δεσμευτει με την υπογραφη του σε μια τριετια ενοικιασης, ας μην θεωρει ευκολη την φυγη καθως εαν ο ιδιοκτητης για τον οποιοδηποτε λογο δεν μπορει ή θελει να νοικιασει αλλου το ακινητο, θα απαιτησει τα υπολοιπα ενοικια. Εκτος κι αν ειναι λιγα αρα και δεν θα τον συμφερει, ομως ενα σπασιμο συμβολαιου μετα απο 1 μολις ετος, δινει το δικαιωμα σε εναν ιδιοκτητη να απαιτησει 24 μηνες. Σκεφτειτε δηλαδη στο συγκεκριμενο παραδειγμα αυτου του νηματος οτι οι 24 μηνες ενοικιου 550€ ειναι 13200€ συν ενδεχομενως αλλες απαιτησεις ( τοκοι, ενδεχομενες φθορες κτλ ).

Με τα ενοικια πια και βασικα με την υπογραφη μας δεν παιζαμε ουτε παλια αλλα σημερα το ζητημα ειναι πολυ σοβαροτερο.

• Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, 29gk είπε

Οχι ακριβως ψιχουλα. Το 5% στα 550€ που λεει οτι πληρωνει η ts ειναι 27,5€ το μηνα και 330€ το χρονο. Σε υψηλοτερα ενοικια, που δεν ειναι και πολυ σπανια πια, πχ στα 600-700€ εχουμε ακομα μεγαλυτερη επιβαρυνση.

Παντως η δικη μου πληροφορηση, διορθωστε με αν κανω λαθος, ειναι οτι μια τετοια απαιτηση αυξησης, μπορει να γινει τον 3ο και μονον χρονο της ενοικιασης ενω δεν γνωριζω το εαν το συμβολαιο μπορει να ασπασει εαν ο ενοικιαστης δεν συμφωνησει σε αυτην.

Τελος, επειδη οι εποχες εχουν αλλαξει, οταν καποιος ειναι ενοικιαστης και εχει δεσμευτει με την υπογραφη του σε μια τριετια ενοικιασης, ας μην θεωρει ευκολη την φυγη καθως εαν ο ιδιοκτητης για τον οποιοδηποτε λογο δεν μπορει ή θελει να νοικιασει αλλου το ακινητο, θα απαιτησει τα υπολοιπα ενοικια. Εκτος κι αν ειναι λιγα αρα και δεν θα τον συμφερει, ομως ενα σπασιμο συμβολαιου μετα απο 1 μολις ετος, δινει το δικαιωμα σε εναν ιδιοκτητη να απαιτησει 24 μηνες. Σκεφτειτε δηλαδη στο συγκεκριμενο παραδειγμα αυτου του νηματος οτι οι 24 μηνες ενοικιου 550€ ειναι 13200€ συν ενδεχομενως αλλες απαιτησεις ( τοκοι, ενδεχομενες φθορες κτλ ).

Με τα ενοικια πια και βασικα με την υπογραφη μας δεν παιζαμε ουτε παλια αλλα σημερα το ζητημα ειναι πολυ σοβαροτερο.

H αυξηση μπορει να γινει ανα χρονο μεσα στην 3 ετια , και το 5% ειναι λιγοτερο και παιζει ρολο και ο πληθωρισμος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...