Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω 8gb ram και σκεφτομαι να παω ειτε σε 16 ειτε σε 32. Το χρηματικο ποσο που διαθετω ειναι έως 200€ και θελω να μου προτεινετε μαρκα συνδιασμους( 1 8αρ & 2 4αρες κλπ) κλπ. Τα specs μου ειναι τα εξης:

Motherboard: asus z87 pro (εχει αλλα 2 σλοτ κενα αν δεν κανω λαθος)

Cpu: intel core i5 4670k

Ram(τωρα): 2x4GB g skill ripjaws x (δες συννημενο)

Screenshot_20210318-004805_Chrome.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου εδώ που έχουμε φτάσει δεν θα σου πρότεινα να κάνεις αναβάθμιση ddr3 και να πάρεις άλλες ram.

Καλύτερα να κρατήσεις το 200αρι να μαζέψεις και κάτι ακόμα και να πάρεις σετακι cpu - μητρική  και ram ddr4. Εκτός και αν το χρησιμοποιείς μόνο για browsing κλπ που τότε δεν χρειάζεσαι καν αναβάθμιση. Αν ασχολείσαι με gaming ή με κάτι άλλο που χρησιμοποιεί πολύ ram τότε θα σου πρότεινα καινούργιο σετακι.

Τώρα αν είσαι 100% σίγουρος ότι θες να πάρεις ram για τον επεξεργαστή που έχεις, εννοείται ότι θα πας σε 2 ή 4 8αρες και κοίτα μήπως βρεις τίποτα  στα 2400mhz.

Για 16 ή 32 gb εξαρτάται από την χρήση που κάνεις στο pc. Αν απλά μπαίνεις στο internet και παίζεις και κανένα game, ε δεν χρειάζεσαι και 32, τσάμπα τα λεφτά γιατί όσο πάει "βαραίνουν" τα παιχνίδια και σε λίγο θα θες να κάνεις αναβάθμιση και τα 3 κομμάτια που ανέφερα πριν. 

Επεξ/σία από XristosSp
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτη τη στιγμη ειναι λαθος να επενδυσεις τοσα χρηματα σε ddr3.

Εαν ειναι επιτακτικη αναγκη να αυξησεις τη ram σου να βρουμε ενα σετακι ακομα να συμπληρωσεις και να τα κανεις 16gb.

Aλλα μεχρι εκει.

Βοηθησε μας δινοντας μας πληροφοριες για το συστημα σου απο τι αποτελειται και συγκεκριμενα τις αναγκες σου.

Τι προγραμματα δουλευεις η αν ασχολεισαι με games.

Με τα 200 ευρω που αναφερεις σου δινω ενα παραδειγμα,παιρνεις σημερα εναν i3 10100 και μια μητρικη φθηνη,και εισαι πολυ πανω απο οτι εισαι τωρα σε επιδοσεις.

Στο λεω γιατι εχω και i5 4670k και i3 10100 και i5 10400 και εχω κανει τις συγκρισεις μου.

Η μητρικη σου επισης παροτι ειναι καλο κομματι (την πουλησα πριν λιγους μηνες) εχει ενα μειον.Δεν παιρνει δισκους m2/nvme και απο εκει με 30-40 ευρω θα βελτιωνες πολυ σε ταχυτητα-αποκριση το συστημα σου.

• Like 3
Δημοσ.

@JDROGAS @XristosSp Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αν καταλαβαίνω σωστά χρειάζομαι άλλη μητρική για να υποστηρίξει ddr4 RAM. Παρόλα αυτά αν πάρω μητρική και RAM καινούργιες χωρίς να χρησιμοποιήσω τις παλιές δεν θα αποδώσουν το μέγιστο με αυτόν τον επεξεργαστή που έχω; Δηλαδή για μια αναβάθμιση θα προτείνατε αλλαγή και των 3ών ή για αρχή των δύο (RAM + Motherboard) ; Παιχνίδια δεν παίζω, δεν έχω ξεχωριστή κάρτα γραφικών, δουλεύω ως προγραμματιστής και για deep learning χρησιμοποιώ google colab και αντίστοιχα περιβάλλοντα οπότε δεν χρειάζομαι κάρτα γραφικών προς το παρών. 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, giann1234 είπε

Δηλαδή για μια αναβάθμιση θα προτείνατε αλλαγή και των 3ών ή για αρχή των δύο (RAM + Motherboard) ; 

Πάνε πακέτο και τα τρία. Ο επεξεργστής δεν μπαίνει σε DDR4 μητρική.

• Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Πάνε πακέτο και τα τρία. Ο επεξεργστής δεν μπαίνει σε DDR4 μητρική.

Κατάλαβα ωραία ευχαριστώ πολύ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτη τη στιγμη εισαι με 4670k - asus z87 pro - 8gb ram ddr3 δηλαδη Ιντελ 4ης γενιας σε socket 1151 - chipset z87.

Προταση μου εαν τα πουλησεις θα κανεις ενα παρα πολυ ανωτερο συστημα μαζι με τα 200 ευρω που θα εριχνες μονο για ram.

Μπορεις να πας αντιστοιχα σε i5 10400 (10η γενια)- 16gb ram - σε socket 1200.

i5 10400 με ενσωματωμενα γραφικα και τη δικη του ψυκτρα 152 ευρω

Συγκρισεις με τον 4670k

https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_core_i5_10400-1153-vs-intel_core_i5_4670k-26

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4670K-vs-Intel-Core-i5-10400/1538vs4073

Crucial Ballilstix 16gb dual 3600mhz 80 ευρω.

Western Digital Blue SN550 να βαλεις το λειτουργικο σου. στα 35 ευρω (ταχυτητες απο sata ssd x3x4)

Και μια μητρικη full atx απο 90 ευρω και πανω να κανεις ενα πολυ συγχρονο συστημα για αρκετα χρονια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@giann1234όπως είπε και ο @JDROGAS καλύτερα να πας σε πλήρη αναβάθμιση και να πουλήσεις το παλιό σου σετακι  επεξεργαστή -μητρική -ram.

Πιστεύω σε καλύψανε και οι συμφορουμίτες. Από δω και πέρα όταν αποφασίσεις να κάνεις την αναβάθμιση μπορούμε να σου προτείνουμε διάφορα σετακια ανάλογα με το budget σου, αν και ότι σου πρότεινε ο φίλος από πάνω είναι πολύ καλά  για οικονομική λύση.

Επεξ/σία από XristosSp
  • Like 1
Δημοσ.

πάρε καμια μεταχειρισμένη οικονομική μπρο να τις κάνεις 16gb στο σύνολο (δλδ 2Χ4gb ακόμα με τα ίδια specs), και μαζεύεις $$ για αναβάθμιση όλο το σετ όταν μπορείς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...