Προς το περιεχόμενο

ερώτηση για java


javastudent

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γράψτε ένα πρόγραμμα Java το οποίο θα διαβάζει από την προκαθορισμένη είσοδο (System.in) τη διαδρομή ενός καταλόγου στο σύστημα αρχείων του υπολογιστή και θα καλεί μια υπορουτίνα που εκτυπώνει τα περιεχόμενά του, καθώς και αυτά όλων των υποκαταλόγων που βρίσκονται κάτω από αυτόν. Πιο συγκεκριμένα, η υπορουτίνα θα έχει την εξής μορφή:

 

Η υπορουτίνα θα πρέπει να καλεί τον εαυτό της αναδρομικά, για κάθε υποκατάλογο που ενδεχομένως συναντά στα περιεχόμενα. Η εκτύπωση των περιεχομένων από την αναδρομική υπορουτίνα θα πραγματοποιείται σε ένα αρχείο με ονομασία contents.txt, το οποίο θα αποθηκεύεται στον ίδιο κατάλογο που εκτελείται το πρόγραμμα.

 

Το πρόγραμμα θα πρέπει να γραφτεί σε ένα αρχείο με όνομα DirectoryTraverser.java το οποίο θα περιέχει μια εκτελέσιμη υπορουτίνα main().  εχω αυτή την άσκηση και εχω μπερδευτεί πολύ τι ακιρβώς θέλει να κάνω, τώρα προσπαθώ να μάθω java. ευχαριστώ εκ το προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλει μια main method που θα παίρνει το input από τον χρήστη κ θα το σώζει σε μεταβλητή. Αυτό αν θυμάμαι γίνεται με την κλάση scanner. Κατόπιν θα περνάει τη μεταβλητή σε μια recursive method(που θα περιέχεται σε κλάση που θα έχεις ορίσει πριν τη main) που η δουλειά της θα είναι να γράφει σε ένα αρχείο τα περιεχόμενα του καταλόγου. Αν στα περιεχόμενα περιλαμβάνεται νέος υποκατάλογος αυτος θα γράφεται επίσης στο ίδιο αρχείο (το οποίο θα το ανοίγεις για append μετά τη δημιουργία του - δηλαδή την πρώτη φορά που το έγραψες). Κάθε φορά που στα περιεχόμενα του καταλόγου υπάρχει υποκατάλογος θα πρέπει η αναδρομική συνάρτηση να καλεί τον εαυτό της με παράμετρο το νεο κατάλογο.

 

 

Επεξ/σία από mad-proffessor
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...