lakaski Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Καλησπέρα σας, Τον τελευταίο καιρό έχω συνειδητοποιήσει πια ότι χρειάζεται να αντικαταστήσω τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος ταλαιπωρείται και ταλαιπωρεί. Από αυτόν θα κρατήσω τον SSD Samsung Evo 850 500 Gb και ίσως και τον HDD 3.5" SEAGATE ST3320613AS Barracuda 7200.11 320613 320 GB @ 7200 RPM. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να κρατήσω και το κουτί Αsus vento a9, καθώς και το DVD-RW (είναι και LightScribe αν δεν κάνω λάθος - ποτέ δεν το χρησιμοποίησα για κάτι τέτοιο). Το ποσό που θέλω να διαθέσω για το νέο σύστημα δεν θέλω να ξεπεράσει τα 600 €. Η χρήση του υπολογιστή θα είναι για εφαρμογές γραφείου, εργασία εξ αποστάσεως με τη χρήση teams, remote desktop, τηλεδιασκέψεις με zoom και webex. Ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν εφαρμογές GIS για απεικόνιση στοιχείων σε έτοιμα υπόβαθρα χαρτών, πακέτα στατιστικής ανάλυσης όπως SPSS. Μια οθόνη 23-24" για ξεκούραστη εργασία χωρίς απαιτήσεις για παιχνίδια και ταινίες θα χρειαστεί. Θα χρειαστεί φυσικά μια απλή κάμερα με ενσωματωμένο μικρόφωνο για την εξυπηρέτηση των τηλεδιασκέψεων. Πάλι δεν θα χρειαστεί κάτι εξεζητημένο. Πληκτρολόγιο, ηχεία και ποντίκι δεν είναι απαραίτητο να αποκτηθούν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά που έχω ήδη. Βρίσκομαι στην Αθήνα, αν αυτό χρειάζεται για την επιλογή καταστήματος. Σχετικά με τη συναρμολόγηση, θα προτιμούσα να γίνει από το κατάστημα καθώς οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες και δεν θα ήθελα να κάνω κάποια ζημιά μαθαίνοντας... Θα χρησιμοποιήσω για λειτουργικό σύστημα την άδεια που διαθέτω Windows 10 από το τρέχον σύστημά μου. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο και τη βοήθεια.
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lakaski είπε χρειάζεται να αντικαταστήσω τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος ταλαιπωρείται Από ''περιέργεια'' από τι αποτελείται; Επεξ/σία 8 Απριλίου 2021 από Τέρης Α.
JDROGAS Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Tα πραγματα εχουν αρχισει και δυσκολευουν....σημερα ο i3 10100 εχει αρχισει να μην εχει διαθεσιμοτητα ιδιαιτερα στα μεγαλα καταστηματα. Οταν υπαρχει δεσμευση απο ενα καταστημα να το παρεις ετοιμο στημενο εκει δυσκολευουν τα πραγματα. Το πρωτο καταστημα λοιπον που σου ερχεται στο νου για δωρεαν μεταφορικα-συναρμολογηση ειναι το e-shop. Δυστυχως δεν μου βγηκε μεχρι τα 600 ευρω με καμερα αλλα στα 637 ευρω. Εμπεριεχει τον i5 10400 με εξι πυρηνες δωδεκα νηματα.(πολυ δυνατος επεξεργαστης vfm αγορα σε σχεση με τις επιδοσεις του) Μια μητρικη Β460 πληρης Μνημες στα 16gb για να μη χρειαστει αργοτερα να προσθετεις. Εναν δισκο νεας γενιας m2/nvme για το λειτουργικο και τις εφαρμογες σου. (μπορεις να βαλεις τον ssd που ηδη εχεις αλλα η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη στις επιδοσεις ο samsung εχει read/write 540/520mb/s και ο adata που εβαλα read/write 1800/1200) Kουτακι απλο αλλα με αερισμο εμπρος και πολυ καλη διαταξη (ισως χρειαστεις και δυο ανεμιστηρες για να εισερχεται κρυος αερας απο μπροστα-κοστος 10 ευρω περιπου) Τροφοδοτικο corsair πολυ καλο. Μonitor LG 24αρι ips panel fullhd Web camera fullhd 30fps με ενσωματωμενο μικροφωνο. Προσπαθησα και σε 2-3 αλλα καταστηματα αλλα δεν μου βγηκε,θα κοιταξω και αλλου και θα επανελθω. Επανηλθα! 😁 Aντιστοιχη προσπαθεια σε cosmodata πιο φθηνα με χαμηλοτερου κοστους επεξεργαστη αλλα εχει κοστος συναρμολογησης-μεταφορικων το οποιο δεν εμπεριεχεται στο καλαθι. Εδω επεξεργαστης τετραπυρηνος/οκτω νηματα Nα μην παραλειψω οτι υπαρχει και η λυση των ετοιμων απο διαφορα καταστηματα και μαλιστα πιο οικονομικα,τα οποια συνηθως πασχουν σε μητρικες και τροφοδοτικα.To καλο ειναι οτι εχουν 3 χρονια εγγυηση. https://www.cosmodata.gr/product/301704/ https://www.cosmodata.gr/product/350852/ipologistes-anavathmisi/ipologistes/expert-pc/expert-pc-professional-i5-intel-core-i5-10400-8gb-ram-240gb-ssd Επεξ/σία 9 Απριλίου 2021 από JDROGAS 4
nickol-us Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Στα χρήματα που κοιτάς και για την δουλειά που το χρειάζεσαι, η 2η πρόταση του JDROGAS είναι αυτό που σου ταιριάζει. Η μόνη μου διαφωνία είναι ότι δεν χρειάζεσαι τόσο ακριβή μητρική, μπορείς να εξοικονομήσεις 20-40 ευρώ επιλέγοντας μια Η410 είτε μια b460. Το build το χρεώνει η cosmodata 20ευρω, βάζοντας πιο οικονομική μητρική, μένουν και χρήματα για να πάρεις ενδεχομένως μια λίγο καλύτερη webcam. Το κουτί σου σαφώς μπορείς να το κρατήσεις αλλά η παραπάνω πρόταση εμπεριέχει σύγχρονο κουτί με καλύτερο αερισμό, για μένα αν δεν είσαι αρκετά στενός στο budget μην το κρατήσεις. Αν θες να πάρεις τον i5 και θες να μείνεις κάτω από τα 600 τότε πάσο, κράτησε το για χάρη καλύτερου επεξεργαστή. Τέλος όπως λέει και ο Τέρης πες μας τα χαρακτηριστικά του υπάρχων συστήματα, μήπως και αξίζει η αναβάθμιση του, αν και λογικά το καινούριο θα είναι αρκετά πιο δυνατό. Edit Εφόσον το build θα το κάνει το μαγαζί δεν ξέρω αν μπορείς να κρατήσεις το κουτί, θα πρέπει να το ρωτήσεις. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2021 από nickol-us 2
lakaski Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 8 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Από ''περιέργεια'' από τι αποτελείται; Για να σου λύσω την περιέργεια: Mainboard Asus P5KPL-CM με Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 2 Gb RAM (2 DIMM x 1024 Mb), οθόνη 18.5" E1940 (LG Electronics (GoldStar)), αλλά έχει floppy disk drive, DVD-ROM και DVD-RAM (!!!) 1
lakaski Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Επίσης, προσανατολίζομαι να επιλέξω τη σύνθεση με τον i5 που πρότεινε ο @JDROGAS, έστω και με την μικρή υπέρβαση στον αρχικό προϋπολογισμό. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τον @nickol-us. 1
nickol-us Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Αν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση μια χαρά. Να ξέρεις κι εκεί μπορείς να κόψεις λίγο σε χρήματα. Αν θες και δεν μπαίνεις σε μπελάδες μπορείς να βρεις πιο οικονομική ips οθόνη(110), που απλά το eshop δεν έχει αυτή την στιγμή. Σε μνήμες επισης ακόμη λίγα ευρώ βάζοντας δύο απο τις ίδιες αλλα οχι σε κιτ https://www.e-shop.gr/ram-patriot-pvs48g320c6-viper-steel-8gb-ddr4-3200mhz-p-PER.577413 Στη μητρική στα ίδια λεφτά με λίγο καλύτερο vrm-ψυξη https://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b460m-pro4-retail-p-PER.529099 1
lakaski Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Και οι 2 προτάσεις σου @nickol-us (2 μνήμες και άλλη μητρική) δείχνουν να βελτιώνουν το vfm του συστήματος που έχει επιλεγεί. Έχετε κάποια πιο οικονομική πρόταση για διαφορετική οθόνη; Ας είναι και από άλλο κατάστημα αντί του eshop.
nickol-us Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Επειδή γράφω απο κινητό και δυσκολεύομαι θα σου πω να κοιτάξεις μόνος σου. Σκρουτζ, best price, cosmodata (έχει δωρεάν μεταφορικά πάνω απο 90-100), βάλε φίλτρο για ips(προσωπικά μου αρέσουν και οι va όμως οι ips είναι αποδεκτές από μεγαλύτερη μερίδα) και διάλεξε. 1920x1080 /75hz κατά προτίμηση , ιντσες που σε ενδιαφέρουν, μάρκα στην ίδια κατηγορία τιμής δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Να βεβαιωθες οτι έχει τις εισόδους που χρειάζεται (hdmi,dp,dvi ή ότι θες). Όταν βρεθεί κάτι που σου κάνει έλα να το συζητήσουμε.
lakaski Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Έκανα μια υποτυπώδη έρευνα και βρήκα αυτές τις εναλλακτικές στην αρχικά προτεινόμενη οθόνη LG 24MP59G-P Gaming Monitor 23.8" FHD στα 121,89 € Philips 243V7QDSB Monitor 23.8" FHD στα 127,59 € Samsung T350F Monitor 24" στα 119,00 € Viewsonic VA2432-h Monitor 23.8" FHD στα 119,00 € Asus VL249HE Monitor 23.8" FHD στα 130,05 € Τα παραπάνω μοντέλα είναι ενδεικτικά. Δεν έχω προλάβει να τα συγκρίνω, ούτε καν σε σχέση με το LG 24MK600M-B 24'' LED FULL HD της αρχικής πρότασης. Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη
nickol-us Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) https://www.bestprice.gr/compare/2156190424_2155082182_2156339365/comparison.html ips/1080p/75hz όλα στα 110 περίπου αν μπορείς να τα αγοράσεις από φυσικό κατάστημα ή μέχρι 120ευρώ αν τα παραγγείλεις σπίτι σου. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2021 από nickol-us 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα