Προς το περιεχόμενο

Ψηλό ping σε vodafone 100mbps VDSL


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έβαλα τον δεκέμβριο την 100αρα της βονταφον, ολα καλά τότε μιας το χρησιμοποιώ πιο πολύ για online gaming , το ping sto speedtest ηταν 16 τότε. Όσο παιρνούσαν οι μέρες απλά το ping με την εβδομάδα ανέβαινε όλο και παραπάνω! Τους έχω πάρει άπειρες φορές και μου λένε πως δεν γινεται να μπει fastpath γιατί μας το απαγορεύει ο ΟΤΕ λόγω σφαλμάτων που μαζεύει το ρουτερ(h300's), μεχρι και τεχνικος ήρθε σπιτι και θεωρεί πως αυτή η ταχυτητα ειναι φυσιολογικη αλλα δεν καταλαβαινει οτι σε σερβερ γερμανιας που ειναι ολα τα παιχνιδια εχω κοντα στα 90-100 ms ενω ηταν 67 πριν κατι μηνες και συνηθως ειμαι η μονη συνδεδεμενη συσκευη με ethernet. Υπαρχει κάποια αλλη ρυθμιση που μπορω να κανω στο πανελ της vodafone, ρυθμισεις ρουτερ δλδ, η κατι αλλο που μπορουν να αλλάξουν αυτοι ; Ενω ο γειτονας μου απο πανω με κοσμοτε έχει 14-15 ms ping . Έχει βάλει κανείς fastpath se 100 mbps vdsl? Και πως θα γίνει να τους πείσω να με βάλουν ; Η γενικά να αλλάξουν το οτιδήποτε για να στρώσει. Σε τι οφείλεται αυτή η αύξηση ;

Screenshot_229.png

Screenshot_232.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.  Οτι δικαιολογια ακουσεις οτι δεν μπορουν να σε βαλουν fastpath σε VDSL, ειναι χαζομαρες. Απλα σε VDSL, εφοσον το ΚΑΦΑΟ ανηκει στον ΟΤΕ, πρεπει να χρεωθει η εταιρεια καπου στα 3.5€ για την αλλαγη προφιλ (απο interleaved σε fast ή το αντιστροφο) και συνηθως λογω κακης συνδεσμολογιας στα σπιτια των πελατων, το fast δημιουργει προβληματα, με αποτελεσμα να ζητανε αλλαγη πισω σε interleaved (αυτο το παραδειγμα ισχυει μονο σε ADSL, που ισχουν αλλα δεδομενα, αλλα το αποτελεσμα ειναι ιδιο οσο αναφορα το fast path)

2. Θα σου προτεινα να τρεξεις διαφορα test και απο αλλες συσκευες και απο wifi και απο ethernet, αλλα κυριως ethernet. 

3. Ελεγξε εσωτερικο δικτυο, το VDSL τρεχει με συγκεκριμενα προτυπα - προδιαγραφες, more info: https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/cyta_installation_guide_VDSL2modem_gr-en.pdf

-> Να σιγουρεψεις οτι δεν εχεις παραλληλες συνδεσεις κυριως και οτι το καλωδιο που ερχεται απο το πριζακι και κουμπωνει στο DSL, γινεται απευθειας χωρις να εχεις φιλτρα στο ενδιαμεσο ή καποιο splitter.

4. Ελεγξε το καλωδιο ethernet. Αλλαξε το με καποιο αλλο αν εχεις προχειρο στο σπιτι και δες αν αλλαζει κατι.

5. Ελεγξε στο PC μηπως εχεις κατι που κανει upload/απασχολει τη γραμμη (μεσω task manager -> ethernet ή wifi, θα δεις τη κινηση)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...