Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Νέος εδώ, πρώτη φορά γράφω στο forum. Στο ψητό τώρα, είμαι γραφίστας και ψάχνω για έναν νεο imac. Σκοπός η δουλειά από το σπίτι. Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι photoshop, indesign και illustrator. Αυτά τα προγράμματα θα τα αγοράσω από την adobe. Το προβλημα είναι με τον υπολογιστή. Έχω μείνει σχετικά πίσω σε τεχνολογία και δεν ξέρω ακριβώς τι να κοιτάξω, ωστε να μην τη πατήσω (έχω ήδη έναν imac late 2008). Έχω βρει ένα μοντέλο από γνωστό μαγαζί με τα εξής χαρακτηριστικά: iMac 21.5",Intel Core i5 3.6GHz 10th-generation, 8GB, 256 GB SSD, Iris Plus Graphics 640, macOS Big Sur. Αδιαπραγμάτευτο για μενα ο ssd, κυρίως με την κάρτα γραφικών δεν ξερω τι γίνεται, αν κάνει. Παιχνίδια δεν θα παίζω, θα είναι μόνο για εργασία στα προγράμματα που ανέφερα και για browsing. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλή εβδομάδα φίλε μου.

Εάν είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις κάποια χρήματα (τύπου 1500+) θα σου πρότεινα τον νέο imac που βγαίνει μέσα στο μήνα, με το νέο chip της Apple θα είναι καλύτερος από οποιοδήποτε μεταχειρισμένο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, polis0166 είπε

Καλή εβδομάδα φίλε μου.

Εάν είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις κάποια χρήματα (τύπου 1500+) θα σου πρότεινα τον νέο imac που βγαίνει μέσα στο μήνα, με το νέο chip της Apple θα είναι καλύτερος από οποιοδήποτε μεταχειρισμένο.

Αυτό ακριβώς θα σου πρότεινα κι εγώ!
Είμαι με iMac 5k retina , πρόσφατα του πρόσθεσα 16GB ram και μπορώ να πω πως ανανεώθηκε σημαντικά.
Αν ήταν να τον αντικαταστήσω θα περίμενα κι εγώ για imac με Mx chip αλλά θα μου κρατήσει για αρκετά χρονάκια ακόμα :)

Δημοσ.
19 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Ανοιξε ενα νημα στις 20 Απριλη......και απο τις 20 Απριλη εχει να ξαναμπει 😁

Τσαμπα γραφετε......

Καθόλου τσάμπα. Όλο αυτό το καιρό εκτός από την προσωπική ερευνα, περίμενα πότε θα έχω απάντηση.

20 ώρες πριν, _filippos_ είπε

Αυτό ακριβώς θα σου πρότεινα κι εγώ!
Είμαι με iMac 5k retina , πρόσφατα του πρόσθεσα 16GB ram και μπορώ να πω πως ανανεώθηκε σημαντικά.
Αν ήταν να τον αντικαταστήσω θα περίμενα κι εγώ για imac με Mx chip αλλά θα μου κρατήσει για αρκετά χρονάκια ακόμα :)

Αυτό σκέφτομαι και εγώ, γιατί μαλλον θα τον χρειαστώ άμεσα και δεν μπορώ να περιμένω πολύ. Δεν ξέρω αν θα μου έκανε δουλειά ένα mac mini με τον m1. Θα ήθελα να πάω στο νέο 24άρι αλλά εκεί το πλρόβλημα είναι ότι όπως και στο mini δεν παίρνει αναβάθμιση ούτε η ram (εκτός βέβαια αν το πάρεις από την αρχή με μεγαλύτερη)

Στις 17/5/2021 στις 12:28 ΜΜ, polis0166 είπε

Καλή εβδομάδα φίλε μου.

Είμαι σε αυτό ακριβώς το δίλημμα φιλε μου. Το θέμα είναι ότι δεν ξερω αν θα μπορέσω να περιμένω μέχρι τότε (έρχεται δουλειά που όπως ειπα στο πρώτο post πρέπει να γίνεται από το σπίτι). Η άλλη λύση που σκέφτηκα είναι ένα καινούργιο mac mini αλλά δεν έχω καταλήξει στο αν θα μπορέσει να με βολέψει με τις εργασίες που πρέπει να κάνω. Επίσης πρέπει να κοιτάξω και οθόνη σε αυτή την επιλογή.

Δημοσ.

Για κάποιο περίεργο λόγο τα mini είναι περιορισμένης λειτουργίας όπως και τα λάπτοπ, προφανώς λόγω θερμοκρασιών σε μικρό χώρο κλπ, ενώ οι imac έχουν δυνατότητες πύργου, όπου και οι περισσότεροι χρήστες του δεν το κλείνουν ποτέ... Αυτό που υστερεί η Αpple τα τελευταία χρόνια είναι σε ένα και δυνατό tower, εύκολα αναβαθμισιμο και διαχρονικά υποστηριζόμενο...

Οπότε το ρόλο αυτού παίρνουν οι imac, από τα απλά μέχρι τα pro μοντέλα, εύχομαι και η νέα γενιά να συνεχίσει και να μην αρκεστεί στο "μικρό χώρο" προϊόν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, polis0166 είπε

Για κάποιο περίεργο λόγο τα mini είναι περιορισμένης λειτουργίας όπως και τα λάπτοπ, προφανώς λόγω θερμοκρασιών σε μικρό χώρο κλπ,

τα καινουρια με το Μ1 δεν έχουν τέτοιο θέμα και βασικά πέρα από αυτό δεν το καταλαβαίνω το περιορισμένης λειτουργίας..

Τεσπα, βγήκαν οι καινούριοι iMac, οπότε @prot13 διάλεξε χρώμα κ βουρ.

Επεξ/σία από onelonelystar
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/5/2021 στις 12:56 ΜΜ, prot13 είπε

Καθόλου τσάμπα. Όλο αυτό το καιρό εκτός από την προσωπική ερευνα, περίμενα πότε θα έχω απάντηση.

Αυτό σκέφτομαι και εγώ, γιατί μαλλον θα τον χρειαστώ άμεσα και δεν μπορώ να περιμένω πολύ. Δεν ξέρω αν θα μου έκανε δουλειά ένα mac mini με τον m1. Θα ήθελα να πάω στο νέο 24άρι αλλά εκεί το πλρόβλημα είναι ότι όπως και στο mini δεν παίρνει αναβάθμιση ούτε η ram (εκτός βέβαια αν το πάρεις από την αρχή με μεγαλύτερη)

Είμαι σε αυτό ακριβώς το δίλημμα φιλε μου. Το θέμα είναι ότι δεν ξερω αν θα μπορέσω να περιμένω μέχρι τότε (έρχεται δουλειά που όπως ειπα στο πρώτο post πρέπει να γίνεται από το σπίτι). Η άλλη λύση που σκέφτηκα είναι ένα καινούργιο mac mini αλλά δεν έχω καταλήξει στο αν θα μπορέσει να με βολέψει με τις εργασίες που πρέπει να κάνω. Επίσης πρέπει να κοιτάξω και οθόνη σε αυτή την επιλογή.

H ερωτηση που πρεπει να κανεις ειναι αν σου αρκουν οι 24" και αν θα σου αρκουν για τα επομενα 5+ χρονια που θα κρατησεις το συστημα.

Προσωπικα, αντι για 1800€ για εναν iMac 24" με 8core GPU , θα προτιμουσα ενα mac mini με ακριβως ιδια specs στα 780€ και μια 27" 4k απο 300€.

Συνολο θα σου παει ~1200€(μαζι με 100€ για ποντικι/πληκτορλογιο) και θα εχεις μεγαλυτερη οθονη, καλυτερο ποντικι/πληκτρολογιο και θα εχεις εξοικονομησει 600€ που θα μπορεις να τα δωσεις για μια 2η οθονη ή απλα να τα κρατησεις και να παρεις ενα αλλο mac mini σε 4 χρονια.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, haHa είπε

Προσωπικα, αντι για 1800€ για εναν iMac 24" με 8core GPU , θα προτιμουσα ενα mac mini με ακριβως ιδια specs στα 780€ και μια 27" 4k απο 300€.

Οθόνη αντίστοιχη με αυτή του iMac (brightness, gamut, κ.λπ);

Μη ξεχνάς ότι ο φίλος το θέλει για γραφιστική δουλειά, όχι δουλειά γραφείου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Haldol είπε

Οθόνη αντίστοιχη με αυτή του iMac (brightness, gamut, κ.λπ);

Μη ξεχνάς ότι ο φίλος το θέλει για γραφιστική δουλειά, όχι δουλειά γραφείου.

Και για αυτο ακριβως προτεινω να παρει ξεχωριστη οθονη(διαλεγοντας απο πληθος επιλογων βασει των αναγκων του) και να μην παντρευτει υποχρεωτικα την οθονη του iMac 24"(που μαλιστα ειναι 23.5", ουτε καν 24").

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, haHa είπε

Και για αυτο ακριβως προτεινω να παρει ξεχωριστη οθονη(διαλεγοντας απο πληθος επιλογων βασει των αναγκων του) και να μην παντρευτει υποχρεωτικα την οθονη του iMac 24".

Στο να πάρει ξεχωριστή οθόνη συμφωνώ (ακριβώς για το λόγο "αποφυγής παντρέματος" που λες!) αλλά ... τέτοιες οθόνες δεν έχουν 300 ευρώ, όπως έγραψες. Καλά θα 'ταν, χαχα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Haldol είπε

Στο να πάρει ξεχωριστή οθόνη συμφωνώ (ακριβώς για το λόγο "αποφυγής παντρέματος" που λες!) αλλά ... τέτοιες οθόνες δεν έχουν 300 ευρώ, όπως έγραψες. Καλά θα 'ταν, χαχα! 

700€ παιρνεις 32" 4κ με P3 gamut(που εχει ο iMac), το οποιο βεβαια ειναι ψιλοαχρηστο σε γραφιστα και εχει μονο νοημα για καποιον που ασχολειται με movies.

Οπως και να εχει, η οθονη του iMac εχει κι αλλα σημαντικα μειονεκτηματα για γραφιστες, ενα απο αυτα ειναι οτι ειναι glossy και οτι δεν ρυθμιζεται καθ υψος.

Προσωπικα, θα πηγαινα σε αυτην την 32" 4k στα 660€ που ειναι για γραφιστες:
DesignVue Designer Professional Monitor with 32 inch, 4K UHD, 100% sRGB

Επεξ/σία από haHa
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ενδιαφέρομαι να πουλίσω ενα imac 27 5k το τελευταιο σε δυνατοτητες που πουλιοταν το 2017 που το αγορασα.το πηρα 3400 απο κωτσοβολο και το εχω ανοιξει ουτε δεκα φορες και αυτο για email kai fb.τοχω δυο χρονια εκτος μπριζας σκεφτειτε.ειναι με 2tb χωρητικοτιτα.Τι τιμή θα έπιανε μεταχειρισμενο;ειναι σε κατασταση βιτρινας σαν καινουριο.ριχτε καμια σοβαρη ιδεα τιμης.δεν πολυ πουλιεται το συγκεκριμενο που το εψαξα δεν το βρηκα σε καμια αγγελια ισως γιατι ειναι για υψηλες δυνατοτητες και οχι για απλη χρηση.σας ευχαριστω.

2C3D81E3-F250-4CB3-9651-05C66F282A4D.jpeg

EB3210DC-2DBD-42BD-AB64-75A0C7AE2A34.jpeg

AE553C16-0463-4916-A34E-F6E1985EDF25.jpeg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Skiptrologaki είπε

Καλησπέρα παιδιά ενδιαφέρομαι να πουλίσω ενα imac 27 5k το τελευταιο σε δυνατοτητες που πουλιοταν το 2017 που το αγορασα.το πηρα 3400 απο κωτσοβολο και το εχω ανοιξει ουτε δεκα φορες και αυτο για email kai fb.τοχω δυο χρονια εκτος μπριζας σκεφτειτε.ειναι με 2tb χωρητικοτιτα.Τι τιμή θα έπιανε μεταχειρισμενο;ειναι σε κατασταση βιτρινας σαν καινουριο.ριχτε καμια σοβαρη ιδεα τιμης.δεν πολυ πουλιεται το συγκεκριμενο που το εψαξα δεν το βρηκα σε καμια αγγελια ισως γιατι ειναι για υψηλες δυνατοτητες και οχι για απλη χρηση.σας ευχαριστω.

2C3D81E3-F250-4CB3-9651-05C66F282A4D.jpeg

EB3210DC-2DBD-42BD-AB64-75A0C7AE2A34.jpeg

AE553C16-0463-4916-A34E-F6E1985EDF25.jpeg

πειραζει κανεναν αλλον που το καλωδιο δεν ειναι περασμενο απο την τρυπα;

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...