Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά βοηθήστε με γιατί θα σαλτάρω!

Μου ζήτησε μιά ξαδέρφη μου, να της μεταφέρω κάτι φωτο από το παλιό χαλασμένο pc της κι' εγώ ο χαζός , είπα να της το φτιάξω (καλά να παθω)

Είναι ένα παλιό pc με μητρική MSI K9VGM-V, έναν AMD Athlon 64 X2 3800+, 2gb μνημη DDR2 και τροφοδoτικό HEROICHI WINDMILL 385W PRO (πω πω! Θυμηθηκa τα Heroichi! Νομιζω ήταν θρύλος παλια)

H κάρτα του (μια 7300 GS), έβγαζε artifacts

Ok... Κάρτα ειναι λέω και έβαλα πάνω του μια 4850 που έχω στο ραφι να δοκιμάσω. Ολα μιά χαρα

Ομως, δεν έβλεπε το PS2 πληκτρολογιο και με παιδεψε στο να της περάσω τα win 7 (τα XP ειχε πανω)

Τέσπα, εβαλα ενα usb keyboard και ολα οκ

Είχα την φαεινή ιδέα, να της πω να βάλουμε μιά καινούργια  GT 710, μπας και λίγο το συνεφέρουμε (λεφτά δεν εδινε για καινούργιο pc...γυναικες...)

Τεστάρω την συμβατότητα της 710 με την MSI K9VGM-V και είναι οκ. Υποστηριζεται

Την αγοραζει. Την βάζω πανω και ...τπτ. Κανει 7 διπλά μπιπ και δεν αναβει καν η οθονη

Ξαναβαζω την πιό απαιτητικη σε ρεύμα 4850...όλα ΟΚ! (η 4850 θέλει και ρευμα απο το τροφοδοτικο με 6πινο. Η GT 710, δεν θέλει καν)

Τι συμβαινει ρε παιδια;

Ρευμα είναι; Και πώς η 4850 είναι τζάμι; Παλιά αρχιτεκτονικη μητρικης;

Μήπως δεν παιρνει σωστό ρεύμα από την μητρική; Αλλά η 4850 πάλι; Θα λειτουργούσε;

Ιδιοτροπία της 710 με την συγκεκριμενη μητρικη; Μα ειναι συμβατη https://www.pc-specs.com/gpu/Nvidia/700_Series/GeForce_GT_710/1556/Compatible_Motherboards

Υπ' όψιν, τέσταρα την 710 στο pc μου και λειτουργει κανονικα. Αρα, δεν ειναι ελαττωματική

Τι μπορω να κάνω να λειτουργήσει με την K9VGM-V;

Βοηθήστε γιατί θα σαλτάρω!!!

Επεξ/σία από Coscas
Δημοσ.
26 minutes ago, Τέρης Α. said:

Δεν είστε (ο) μόνος!

Ωχ! Δεν το ειχα δει. Ας συγχωνευτούν να κλαιμε παρεα την μοιρα μας (από τις 11 το πρωι παλεύω)

Μίλησα τωρα και με τον τεχνικό του μαγαζιού που την πήραμε και 1η φορά το ακούει

Συνήθως, δεν έχει πρβλμ με παλιες μητρικές μου είπε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από εμένα (όπως ανέφερα στο άλλο θέμα) πέρασαν 2 MSI GT710 2GB (μεταχειρισμένες παρακαλώ από αγγελίες του site) και τις δοκίμασα σε 3-4 μητρικές 775 χωρίς να πειράξω κάτι στο BIOS και δούλεψαν κανονικά.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
Just now, Τέρης Α. said:

Από εμένα (όπως ανέφερα στο άλλο θέμα) πέρασαν 2 MSI GT710 2GB και τις δοκίμασα σε 3-4 μητρικές 775 χωρίς να πειράξω κάτι στο BIOS.

Αυτή που πήραμε ειναι η LP τoυ 1GB (MSI GeForce GT710 1GB LP)

Με βλέπω να χαρίζω την 4850 και να κρατάω την 710, αφού λειτουργει στο δικο μου pc

Αμα καεί η 1050 Ti μου...θα είμαι με 710...μεχρι να πέσουν οι gpu και παρω καινούργια

Της έφεξε της ξαδέρφης...:rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.

Τι ατυχία ρε γμτ...Θα τα σπασω όλα!

Τα Win 7, κόλλησαν

Τώρα...το τροφοδοτικό έφταιγε, η μητρική ή ο HDD;

Ο HDD (ένας SATA 2 SAMSUNG SP2504C  250 GB), από την αρχή που τον πήρα στα χέρια μου, είχε 99% υγεία και κάτι weak sectors

Tον έφτιαξα με το Hard Disk Sentinel κάνοντας reinitialize disk surface και τώρα είναι 100% υγεία (αυτό ρε παιδιά, είναι οκ; Δεν το ήξερα οτι με το Sentinel αποκαθιστάς 100% τον δίσκο)

Ομως φοβάμαι οτι θα έχω πάλι τα ίδια άμα ξαναπεράσω τα win 7

Μάλλον δεν σηκώνει την 4850 (αν και έχει TDP 110 W και θέλει 300W τροφοδοτικό βάσει του techpowerup. Στην λίστα του RealHardTechX όμως , λέει ότι θέλει 450W)

Οπότε...με 385W που είναι το psu...την πάτησα

Υπάρχει όμως και περίπτωση να φταίει η μητρική (μου έκανε κάτι τσαλιμάκια με το PS2)

Bρήκα και κάτι ιούς (σιγά μην ενημέρωνε το antivirus) 

Eμπλεξα...

Πώς μπορώ να ξέρω τι φταίει (τροφοδοτικό ή μητρικη;) και κολλάνε τα windows;

Και ο καημένος, μια χαρά τα είχα σκεφτεί με την GT 710 (αν αυτό φταίει). Δεν καίει τπτ από ρεύμα

Τι γκαντεμιά είναι αυτή...

Hθικό δίδαγμα: Ποτέ μην φτιάχνετε το παλιό χαλασμένο pc αδερφής, ξαδέρφης ή ανηψιάς. Γιατί τους λες να πάρουν καινούργιο pc και εχει βγεί η καινούργια μάσκαρα και το μακιγιαζ (και κάτι μούρλια νέα μοντελάκια ρούχων), που έχουν προτεραιότητα... 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Coscas είπε

Τι ατυχία ρε γμτ...Θα τα σπασω όλα!

Hθικό δίδαγμα: Ποτέ μην φτιάχνετε το παλιό χαλασμένο pc αδερφής, ξαδέρφης ή ανηψιάς. Γιατί τους λες να πάρουν καινούργιο pc και εχει βγεί η καινούργια μάσκαρα και το μακιγιαζ (και κάτι μούρλια νέα μοντελάκια ρούχων), που έχουν προτεραιότητα... 

😂😂😂😂😂   ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ........!!

Προταση μου, δοκιμασε να βαλεις τα WIN 10, να δεις αν κανει τα ιδια...!! 

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, cabdik said:

Προταση μου, δοκιμασε να βαλεις τα WIN 10, να δεις αν κανει τα ιδια...!! 

Τραβάνε (διαχειρίζονται) πιό λίγο ρεύμα;

Είναι και παλιό το pc και δεν θα βρισκω drivers

Εδώ, ακόμα και για τα win 7, δεν βρίσκω. Μόνο για xp

Τωρα βλέπω ότι ο Athlon 64 X2 3800+, δεν υποστηρίζεται από τα win 10

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βαλ'τα να δεις τι γινεται... δεν χρειαζονται drivers, εχουν generic δικους τους...!! 

ας γραφουν οτι δεν υποστηριζουν..!!   εχω βαλει και σε παλιοτερο συστημα απο αυτο της ξαδερφης σου,  με P4...!!   

δοκιμη θα κανεις,  να δεις αν δουλεψουν την 710. καμια ωριτσα θα σου παρει.   μην τυχον και υπαρχει καποια ασυμβατοτητα απο software, και με τα 10αρια ξεπεραστει...!!   

αν δεν............,   τοτε κατι παιζει με την θυρα της μητρικης, ή και με την μητρικη την ιδια.  οχι απαραιτητα βλαβη, ισως και ασυμβατοτητα. ας γραφουν στο λινκ που εβαλες, οτι ειναι συμβατη. Ναι....θεωρητικα, εφ, οσον η VGA ειναι PCI και η μητρικη εχει θυρα PCI, τοτε ειναι συμβατες. αλλα δεν στο εγγυαται κανεις αυτο...!!  

επισης... κατι αλλο που μου ηρθε τωρα.... BIOS Update εχει γινει....?  εχει το τελευταιο...?? 

Επεξ/σία από cabdik
  • Thanks 1
Δημοσ.
29 minutes ago, cabdik said:

βαλ'τα να δεις τι γινεται... δεν χρειαζονται drivers, εχουν generic δικους τους...!! 

ας γραφουν οτι δεν υποστηριζουν..!!   εχω βαλει και σε παλιοτερο συστημα απο αυτο της ξαδερφης σου,  με P4...!!   

δοκιμη θα κανεις,  να δεις αν δουλεψουν την 710. καμια ωριτσα θα σου παρει.   μην τυχον και υπαρχει καποια ασυμβατοτητα απο software, και με τα 10αρια ξεπεραστει...!!   

αν δεν............,   τοτε κατι παιζει με την θυρα της μητρικης, ή και με την μητρικη την ιδια.  οχι απαραιτητα βλαβη, ισως και ασυμβατοτητα. ας γραφουν στο λινκ που εβαλες, οτι ειναι συμβατη. Ναι....θεωρητικα, εφ, οσον η VGA ειναι PCI και η μητρικη εχει θυρα PCI, τοτε ειναι συμβατες. αλλα δεν στο εγγυαται κανεις αυτο...!!  

επισης... κατι αλλο που μου ηρθε τωρα.... BIOS Update εχει γινει....?  εχει το τελευταιο...?? 

Φίλε μου, με την 710, δεν μπαινει καν στο bios

Oπότε, η μονη λύση ειναι το bios update

Ομως βλέπω, ότι ειναι παλιό το update (του 2008) και ίσως δεν πρέπει να περιμένω πολλά

Ασε που είναι και επικίνδυνο και δεν έχω ξανακάνει μόνος μου

Τελικά, η μόνη λύση είναι να πάρω μιά παλιά refurbished καρτα από το καταστημα που πηραμε την 710 (έτσι μου πρότεινε), ή να πάρω ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικο

Βέβαια, θα με σφαξουν για τα έξοδα και δεν ξέρω αν θα το δεχτούν

Δεν ξέρω και αν φταιει η μητρική τι γινεται μετά...

Εμπλεξα....

• Like 1
Δημοσ.

Φιλτατε Μουσικοφιλε Coscas, αλλο μην ταλαιπωρεισαι! 😃
Οποτε σε βολευει, βρισκομαστε & σου δινω 2-3 (απλες) pci express, να δοκιμασεις:
και οποια θελεις, κρατησε την! (σιγουρα εστω μια, θα δουλεψει με τη μητρικη σου)
Problem solved 😎

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπον οπως σου ειπα -αφηνοντας τις πιο μικρες- τσεκαρε 6450
(Fanless, η με fan. LP ειναι, αλλα τις κανω Full Height με bracket),
οπως και HD3650 (512MB GDDR3 256-bit Vga Dvi HDMI) 🙂 Αυτη
= η καλυτερη που ανακαλυψα, αν δεν βρω αυριο καποια 4650-70.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μία 9800GT, λέτε να λειτουργεί ρε παιδιά;

Ή ρίχνω πασιέντζες;

Από ένα search στο google, βρήκα έναν με k9VGM-V και 9800 gt

Οπότε, θα λειτουργεί

Αμην!

Επεξ/σία από Coscas
Δημοσ.
Στις 24/4/2021 στις 6:02 ΜΜ, Coscas είπε

η μονη λύση ειναι το bios update

Έγινε κάποια απόπειρα;

Clear CMOS δοκιμάσατε;

Στις 24/4/2021 στις 4:14 ΜΜ, Coscas είπε

Οπότε...με 385W που είναι το psu...την πάτησα

Πολύ πιθανό, αν είναι από τότε... (Πολύμετρο να υποθέσω δεν έχετε)

Δημοσ.
55 minutes ago, Τέρης Α. said:

Έγινε κάποια απόπειρα;

Clear CMOS δοκιμάσατε;

Πολύ πιθανό, αν είναι από τότε... (Πολύμετρο να υποθέσω δεν έχετε)

Δοκίμασα φίλε μου. Εβγαλα την μπαταρία εντελώς 

E ναι...psu χρόνων, πέφτει η απόδοση και μπορεί να δίνει και 300W ή και λιγότερα

Δεν εχω πολύμετρο αλλά τα amber που δίνει στα 12v είναι 18amber

Η 9800 gt ζηταει πάνω από 24amber στα 12 volt

Οπότε...άκυρο

Μόνο καμμιά λίγο ενεργοβόρα παλιά gpu με σωζει

Και αυτό "παίζεται" γιατί μπορεί να μην ταιριάζει

Αφού ατύχησα με καινούργια GT 710...την πάτησα (την ατυχία μου μέσα)

Είπαμε! Εμπλεξα! Και μάλλον τα παρατάω

Σ' ευχαριστώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...