Promie81 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Καλησπέρα σε όλους. Πρόσφατα προμηθεύτηκα μια asrock b250 pro4 με cpu celeron g3930 και 4gb ram. Το συνδύασα με 2 τροφοτικα : 1χ coolermaster 750w 1x deer 850w. Με windows 10 και δοκιμή με 2 διαφορετικά προγράμματα mining, και ενώ 5 κάρτες γραφικών αναγνωρίζονται στα windows, το σύστημα αρνείται να δουλέψει. όταν έχω 3 κάρτες όλα οκ. Από 4 και πάνω, δεν γίνεται τίποτα. Όσες περισσότερες κάρτες προσθέτω, τόσο πιο αργό γίνεται το σύστημα. Οι drivers της Radeon πχ κάνουν 4-5 λεπτά να φορτώσουν και αν.(αλλά αν υπάρχουν μόνο τρεις κάρτες είναι πιο γρήγορο) Εκανα καθαρή εγκατάσταση windows. οι κάρτες γραφικών είναι 1x rx570,4 x rx580 όλες 4gb. Οι τρεις κάρτες είναι σε ένα τροφοδοτικό και δουλεύουν μια χαρά. ( οποιαδήποτε βάλω δηλ) Οι άλλες δύο είναι στο άλλο τροφοδοτικό. Όλες έχουν riser, αλλά έχω δοκιμάσει να βάλω και απευθείας στην μητρική. Παλαιοτερα δούλευα μια gigabyte 970ds3p με fx8350 με τρεις από αυτές τις κάρτες και επίσης δουλευευε μια χαρά. Ο σκοπός της αλλαγής είναι να μπορέσω να συνδέσω και τις 5 κάρτες σε ένα rig. υπάρχουν προτάσεις? ευχαριστω όλους και καλή ανάσταση
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 20 ώρες πριν, Promie81 είπε 1x deer 850w. Θα αστειεύεστε βέβαια!
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Πόσα fail με τη μία εάν έχεις το 4g encoding enable kai pcie gen2 και δεν παίζει παίρνεις psu της προκοπής. βέβαια με τις gpu που έχεις μην κάνεις τίποτα απολύτως. Τζάμπα ρεύμα θα καις.
kkatzos Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, omitziz είπε βέβαια με τις gpu που έχεις μην κάνεις τίποτα απολύτως. Τζάμπα ρεύμα θα καις. Μια χαρά profit θα βγάζει απλά θα είναι εντελώς volatile. Τη μια μέρα θα είναι 15€ και την άλλη μπορεί να είναι 7€. Μιλάμε για Raven, Vertcoin και ένα σωρό άλλα που αυτή την περίοδο έχουν αξία. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2021 από kkatzos 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, kkatzos είπε Μια χαρά profit θα βγάζει απλά θα είναι εντελώς volatile. Τη μια μέρα θα είναι 10€ και την άλλη μπορεί να είναι 4€. Μιλάμε για Raven, Vertcoin και ένα σωρό άλλα που αυτή την περίοδο έχουν αξία. Εάν έχει πολύ φθηνό ρεύμα ίσως βγάλει με τις 5 κάρτες 2.5€ την ημέρα. Ίσως εάν ξέρει πότε θα πουλήσει. Και θέλει για να παίξουν ένα καλό psu των 200€. Μια χαρά profit δεν το λες, τζάμπα ρεύμα ναι. Το 4 - 10€ έγινε 7 - 15€. Τι θέλω και ασχολούμαι.
Promie81 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Το σκέφτηκα ότι ίσως ήταν το δεύτερο τροφοδοτικό...ήταν ένα παλαιό που είχα και είπα να δοκιμάσω.. όλες οι gpu δουλεύουν άψογα, τις είχα χωριστά σε δύο pc .. Κάνω mining ravencoin όντως, μια χαρά πάει έχω hashrate μεταξύ 135 και 140 mh...όταν τα είχα σε δύο pc. Τώρα που δουλεύουν μόνο τρεις κάρτες έχω μάξιμουμ 88mh. Οπότε...πρώτο βήμα αλλαγή τροφοδοτικού? Για ρεύμα δεν με απασχολεί καθόλου.. είμαι αυτονομος. Επίσης τα coins είναι coins..κάποια στιγμή μπορεί τα raven να πάνε +100% από ότι τώρα.. δεν το βλέπω ως άσκοπο... 1
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, Promie81 είπε Οπότε...πρώτο βήμα αλλαγή τροφοδοτικού? Σωστά! Πάρτε μια ιδέα εδώ.
kkatzos Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 15 λεπτά πριν, Promie81 είπε Το σκέφτηκα ότι ίσως ήταν το δεύτερο τροφοδοτικό...ήταν ένα παλαιό που είχα και είπα να δοκιμάσω.. όλες οι gpu δουλεύουν άψογα, τις είχα χωριστά σε δύο pc .. Κάνω mining ravencoin όντως, μια χαρά πάει έχω hashrate μεταξύ 135 και 140 mh...όταν τα είχα σε δύο pc. Τώρα που δουλεύουν μόνο τρεις κάρτες έχω μάξιμουμ 88mh. Οπότε...πρώτο βήμα αλλαγή τροφοδοτικού? Για ρεύμα δεν με απασχολεί καθόλου.. είμαι αυτονομος. Επίσης τα coins είναι coins..κάποια στιγμή μπορεί τα raven να πάνε +100% από ότι τώρα.. δεν το βλέπω ως άσκοπο... Και τώρα μια χαρά κέρδος έχεις. 20 λεπτά πριν, omitziz είπε Το 4 - 10€ έγινε 7 - 15€. Τι θέλω και ασχολούμαι. Μετά είδα ότι έχει 5 GPUs και έκανα edit. 21 λεπτά πριν, omitziz είπε Εάν έχει πολύ φθηνό ρεύμα ίσως βγάλει με τις 5 κάρτες 2.5€ την ημέρα. Ίσως εάν ξέρει πότε θα πουλήσει. Και θέλει για να παίξουν ένα καλό psu των 200€. Μια χαρά profit δεν το λες, τζάμπα ρεύμα ναι. Όντως, δεν το έχεις. Μην ασχολείσαι πολύ. 470/570/580 (ανεξαρτήτως VRAM) κτλ έχουν γύρω στα 550 KH/s με Verthash Οπότε έχουμε με 5 κάρτες x 1,6€ σήμερα. Χθες ήταν 1,7€ ανά κάρτα και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στα 2€. Ακόμα και να πλήρωνε κανονικά το ρεύμα πάλι αρκετό κέρδος θα είχε, τι κατανάλωση να βγάλουν οι Polaris...
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, kkatzos είπε Όντως, δεν το έχεις. Μην ασχολείσαι πολύ Εγώ μια χαρά το έχω , σου έγραψε και ο ίδιος τι κάνει αλλά εσύ φαντάζεσαι διάφορα. Όπως βλέπεις εσύ δεν το έχεις φαίνεται και από τα wallet σου άλλωστε.
kkatzos Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 12 λεπτά πριν, omitziz είπε Εγώ μια χαρά το έχω , σου έγραψε και ο ίδιος τι κάνει αλλά εσύ φαντάζεσαι διάφορα. Όπως βλέπεις εσύ δεν το έχεις φαίνεται και από τα wallet σου άλλωστε. Ωωωω τι μου είπες 🤣
kkatzos Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Στις 2/5/2021 στις 8:33 ΜΜ, kkatzos είπε Όντως, δεν το έχεις. Μην ασχολείσαι πολύ. 470/570/580 (ανεξαρτήτως VRAM) κτλ έχουν γύρω στα 550 KH/s με Verthash Οπότε έχουμε με 5 κάρτες x 1,6€ σήμερα. Χθες ήταν 1,7€ ανά κάρτα και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στα 2€. Ακόμα και να πλήρωνε κανονικά το ρεύμα πάλι αρκετό κέρδος θα είχε, τι κατανάλωση να βγάλουν οι Polaris... Και κάνοντας quote τον εαυτό μου να πω ότι σήμερα έχει πάει στο 1,95€. Οπότε να τα 10€ από τις 5 καρτούλες. 1
Promie81 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Τελικά ήταν θέμα λειτουργικού συστήματος. Τι ρυθμίσεις bios, τι αλλαγή σε server τροφοδοτικό...μόνο βάζοντας hive os λειτούργησαν όλες. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να κάνω το ίδιο με το παλιό μου συστήμα επίσης (gigabyte 970Ads3p με 5 θέσεις pcie)... Τέλος πάντων μέσω windows δεν λειτουργούσε κανένα miner με πάνω από τρεις κάρτες.
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Γιατί δεν κάνετε μια ερώτηση εδώ μήπως σας δώσουν κάποια καλύτερη συμβουλή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα