Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο νέο σπίτι που μετακόμισα το Φθινόπωρο έχω ένα μεγάλο πρόβλημα...Το σπίτι είναι μονοκατοικία με κήπο και κάθε βράδυ γεμίζει η αυλή του σπιτιού και οι τοίχοι με αυτά τα μαύρα σκληρά σκουλήκια που αν τα πατήσεις μυρίζουν. Το φθινόπωρο είχα δοκιμάσει αν ψεκάσω με διάφορα φάρμακα και να κάνω και απολύμανση αλλά τίποτα. Τις πρώτες μέρες έβλεπα νεκρά σκουλήκια αλλά κάθε βράδυ βγαίναν νέα. Τώρα την άνοιξη έχει γίνει ο κακός χαμός. Ανοίγω βράδυ την πόρτα και επάνω της από την έξω μεριά υπάρχουν το λιγότερο 30 μεγάλα σκουλήκια. Μιας και ο κήπος είναι περιφραγμένος είχα κάνει σαν σκέψη να αγοράσω 2-3 κότες να κυκλοφορούν ελεύθερες να τα τρώνε, αλλά όταν ρώτησα έμαθα ότι οι κότες τρώνε όλα τα έντομα, εκτός από αυτά τα σκουλήκια....
Και ρωτάω εσάς λοιπόν! Πείτε ιδέες πριν του βάλω φωτιά και το κάψω όλο το σπίτι μαζί με τα σκουλήκια!

Δημοσ.

Προφανώς πάνε στην πόρτα αυτή γιατί έχει υγρασία. Έχω την εντύπωση πως ούτε με ψεκασμό θα σταματήσουν, απλά θα βγαίνουν από τον κήπο συνέχεια. Κάνε υπομονή, αυτές τις μέρες όντως είναι περισσότερα. Απλά μην τα σκοτώνεις μην τα σκοτώνεις γιατί βρωμάνε, και να σκοτώσεις και 10 θα έχει άλλα 1010 η αυλή σου.

Δημοσ.

η λύση σου είναι να ρωτήσεις στο πιο κοντινό φυτώριο για κάποιον γεωπόνο ή άνθρωπο που να έχει γνώσεις πάνω σε αυτά τα θέματα.βγάλε και καμιά καλή φώτο το σκουλίκι....μπας και το.....τερμινάρουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Τα σκουλικια δεν εμφανίζονται εκεί από παρθενογενεση, κάπου υπήρχαν και μεταφέρθηκαν σε εσένα ή άρχισαν να γεννούν και να βγαίνουν συνέχεια. 

Η βέλτιστη λύση είναι αυτή που προτάθηκε, γεωπόνος. Αυτό με τις κότες μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να εκλάβω, εκτός αν είστε σε μέρος σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τα σκουλικια δεν εμφανίζονται εκεί από παρθενογενεση, κάπου υπήρχαν και μεταφέρθηκαν σε εσένα ή άρχισαν να γεννούν και να βγαίνουν συνέχεια. 

Η βέλτιστη λύση είναι αυτή που προτάθηκε, γεωπόνος. Αυτό με τις κότες μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να εκλάβω, εκτός αν είστε σε μέρος σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι. 

Δεν είναι όλη η Ελλάδα Αθήνα :P Οι μισοί εδώ έχουν κότες και αν τα έτρωγαν τα σκουλήκια αυτά τότε ήδη θα είχα πάρει 2-3. Γεωπόνο έχω ρωτήσει και όχι μόνο έναν αλλά όσα φάρμακα και αν μου έδωσαν δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tiramolas είπε

Δεν είναι όλη η Ελλάδα Αθήνα :P Οι μισοί εδώ έχουν κότες και αν τα έτρωγαν τα σκουλήκια αυτά τότε ήδη θα είχα πάρει 2-3. Γεωπόνο έχω ρωτήσει και όχι μόνο έναν αλλά όσα φάρμακα και αν μου έδωσαν δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. 

Καλο είναι να γράφετε σε τι μέρος είστε για να μην κάνουμε υποθέσεις. 

Εφόσον έχουν κότες και άλλοι ζήτησε τους αν μπορούν να σου δωσουν κάποιες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έστω και με ένα μικρό αντίτιμο και αστες να τα φάνε όλα τα έντομα. Αν δεν βρήκες λύση με γεωπόνο σίγουρα δεν θα βρεις κατι καλύτερο εδώ. 

Οι κότες χρειάζονται και επιπλέον τροφή όπως και μέριμνα για τις κουτσουλιές που αφήνουν και χρειάζονται καθαριότητα αλλιώς μπορεί να γλιτώσεις από σκουλικια και να έρθουν αλλα έντομα. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Βγάλε μια φωτό σε παρακαλώ. 

Αυτά εδώ είναι, τα κλασσικά μαύρα σκουλήκια δηλαδή.
Μαύρα Σκουλήκια υγρασίας | ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ

Δημοσ.

Λοιπόν...καταρχάς είναι το κλασσικό σκουλίκι υγρασίας. Δε θα σταματήσουν να βγαίνουν αν η αυλή με τα δέντρα και το χώμα είναι μόνιμα ποτισμένα ή γενικώς υγρασιασμένα. Θα σταματήσεις να ποτίζεις άμεσα αν ποτίζεις και θα παρατηρήσεις και γειτονικά κτίσματα γείτονες αν ποτίζουν επίσης και θα τους ζητήσεις να σταματήσουν λόγω του προβλήματος με εξηγήσεις.

Πολύ σημαντικό να δεις αν έχεις κάπου διαρροή νερού σε υπόγειο σωλήνα που μπορεί να περνά κοντά στα τοιχώματα της αυλής. Η μόνη σου λύση προς το παρόν είναι να βρεις τη "φωλιά" της υγρασίας να σκάψεις και να ρίξεις φάρμακο στις δόσεις που θα σου πει ένας γεωπόνος.

Από εκεί και πέρα η μονοκατοικία με αυλή και χώματα θέλει φροντίδα και διάβασμα για να αποφύγεις τέτοιες μελλοντικές καταστάσεις.

• Like 4
Δημοσ.

Πάντως  από τον τίτλο του θέματος πήγε το μυαλό μου σε κάποιο old school παραδοσιακό πανκ ροκ  συγκρότημα "Μαύρα Σκουλίκια".

...παρόλα αυτά, παντού στην εξοχή υπάρχουν αυτά και μάλλον είναι η εποχή τους τώρα γιατί και εδώ είμαστε γεμάτοι. Απλά τα "σκουπίζουμε" με μια σκούπα προς το χώμα.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

. Αυτό με τις κότες μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να εκλάβω, εκτός αν είστε σε μέρος σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι

Αυτό το σύνδρομο του ψευτοπρωτευουσιανου .... 

6 ώρες πριν, Tiramolas είπε

Αυτά εδώ είναι, τα κλασσικά μαύρα σκουλήκια δηλαδή.

Ακριβώς όπως έγραψε ο @greekfragma

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειχα μεγαλο πρόβλημα παλια στο σπιτι μου εξω απο τη θεσσαλονικη (φουλ εξοχη)

μεχρι που τελικα πηρα ενα δηλητήριο σκόνη, το εριξα μπολικο μπολικο σαν γραμουλες απο θειαφι μπροστα στα παραθυρα κ στις πορτες κ τα στατουσε επιτοπου πριν μπουν στο σπιτι κ ηρεμησα. Κ εκανα κ μικρες ζωνες γυρω απο δρομακι αυλης κλπ.

Γενικα, ριχνοντας λιγο λιγο δε κανεις τιποτα, το ξεπλενει μια βροχη κ τελος. Αλλα κανοντας πηχτες γραμμες που κρατουσαν 1-2μηνες, τα "εγκλωβιζα" μακρια απο το να μπορουν να μπουν στο σπιτι ή να ερχονται πανω στο πλακοστρωτο κ τελος, ας κανουν βολτες στο χωμα κ χορταρι :)

δυστυχως δε θυμαμαι την μαρκα αυτου που ειχα για να σου πω.

Επεξ/σία από Skywalker333
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stefanos_13 είπε

Αυτό το σύνδρομο του ψευτοπρωτευουσιανου .... 

Ακριβώς όπως έγραψε ο @greekfragma

Τι θέλεις τώρα; Έχεις κάποιο πρόβλημα; Πρωτευουσιανος με Π κεφάλαιο είμαι, συμπαθώ και συμπονω την επαρχία σε ότι θέμα έχει. Αν δεν έχεις τι να γράψεις καλύτερα να μην γράψεις, τίποτα, τζάμπα έχασες τον χρόνο σου. Τα σύνδρομα και το κόμπλεξ κάποιος άλλος το έχει. 

Και ναι να γράφετε αν είστε από χωριό η από πόλη όσοι θέτετε τέτοια η παρόμοια θέματα, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτάμε ούτε να μαντευουμε. Θα εκπλαγείς αν μάθεις ότι ένα τέτοιο θέμα μπορείς να το έχεις και στον κήπο σου εντός πόλης.

Ανέφερα αυτό για τις κότες διότι στην πόλη και γενικά σε μη αγροτική περιοχή υπάρχουν κριτήρια και προϋποθέσεις για την ύπαρξη τέτοιων ζώων και μπορείς εύκολα να φας καταγγελία από κακούς γείτονες, στο χωριό και πάλι μπορεί να έχεις πρόβλημα αν υπάρχουν πλησίον άλλες ιδιοκτησίες χωρίς μεγάλα οικόπεδα και χωράφια, νόμιζα ότι ο ts μιλάει για οικόπεδο και μονοκατοικία εντός πόλης. Δεν μπορεί να βάζει οποίος θέλει τέτοια ζώα σε ότι χώρους θέλει απλά για να φάνε τα σκουλικια, και το ίδιο ισχύει σαφώς για σκύλους και γάτες. 

Μέχρι την δεκαετία του 60 οι παππούδες μου είχανε κλουβιά με κότες στην ταράτσα, ερχόντουσαν άνθρωποι επί πληρωμή και καθάριζαν. Οι τελευταίες κότες που ακούγαμε να φωνάζουν εδώ το πρωί ήταν αρχές 2000 μέσα στους κήπους στο Γαλλικό Ινστιτούτο και κάπου προς λόγο Στρέφη. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Και ναι να γράφετε αν είστε από χωριό η από πόλη όσοι θέτετε τέτοια η παρόμοια θέματα, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτάμε ούτε να μαντευουμε.

ουτε να απαντάτε, ε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...