afentiko Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; Γύρω στα 300 άντε 350 ευρώ 2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Όπου είναι φθηνότερο 3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; όχι 4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; καινούριες εκτός αν μιλάμε για ελαφρώς μεταχειρισμένο ( μέχρι 2 μηνών) 5) Μέγεθος οθόνης; αδιάφορο 6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); amoled 7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; ναι 8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; ναι 9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; android 10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) καθημερινή χρήση (κυρίως σοσιαλς και σερφάρισμα), λίγο και ελαφρύ gaming, αρκετή πλοήγηση (GPS), φωτογραφίες Καλησπέρα. Είμαι από τις αρχές του 2018 με ένα Mi A1 και είμαι υπερευχαριστημένος. Ο λόγος που θέλω να το αλλάξω είναι ότι πλέον χρειάζεται να κάνω restart κάθε 6-8 ώρες γιατί κάπου εκεί αρχίζει και λαγκάρει σε κάποιες εφαρμογές( όχι παντού, όπως UI κλπ) όπως messemger, instagram κλπ. Με ενδιαφέρει να έχει amoled γιατί το χρησιμοποιώ για πλοήγηση σε μηχανή οπότε θέλω την amoled για καλύτερη ορατότητα σε εξωτερικούς χώρους κάτω από ήλιο. Θα είναι μονίμως ανοιχτά είτε wifi είτε δεδομένα και η χρήση είναι 70% messenger, viber, instagram , fb και σερφάρισμα στον chrome, ένα 10% gaming (χαζοπαίχνιδα) και ενα 10%τηλέφωνα. Να μην τα πολυλογώ ζαχαρώνω τρελά το POCO F3 8/256 από banggood κάπου στα 340 ευρώ. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Πόσο σημαντικό είναι να έχει OIS μια κάμερα σε smartphone για να βγει καλή μια φωτογραφία/βίντεο. Όταν λέω καλή εννοώ στα πλαίσια σόσιαλς, δεν είμαι ούτε επαγγελματίας φωτογράφος ούτε τελειομανής. Απλά βλέπω από κινητά αλλων να βγάζουν φοβερές φωτογραφίες χωρίς να έχουν κάμερες με τρελά mp αλλά έχουν OIS και αναρωτιέμαι αν παίζει τόσο μεγάλο ρολό. Οπότε, ΑΝ παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ποιο είναι το φθηνότερο κινητό με OIS;
mphxths Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Εδω εισαι Περι ορεξεως... Poco F3 , mi note 10 lite , mi 11 lite , mi 10 lite , redmi note 10 pro , galaxy A71 , realme 8 pro , tcl 10 pro , realme 7 pro ,κλπ. Η χαρα του καταναλωτη ειναι η κατηγορια 300-350. Οσον αφορα το OIS , ειναι μεγαλη υποθεση να υπαρχει και κοστιζει. Δηλαδη σπανια το βρισκεις στην μεσαια κατηγορια. Παιζει αρκετα ρολο , ειδικα αν καποιος θελει να βγαζει γρηγορες φωτογραφιες και δεν εχει και τα πιο σταθερα χερια. Στα βιντεος φυσικα μεγαλη υποθεση , δεν νομιζω να θελει μεγαλη συζητηση. Πλεον αν και πολλα κινητα (της μεσαιας και κατω κατηγοριας) δεν εχουν OIS , κανουν καλη δουλεια στο θεμα της σταθεροποιησης . Ειτε με το EIS , ειτε με αλλους αλγοριθμους. Εκτος και αν καποιος εχει παρκισον , εκει οκ δεν σε σωζει τιποτα Αυτη ειναι μια λιστα με κινητα απο 2019 μεχρι σημερα με OIS. Δεν μπορω να ψαξω τις τιμες ολων , αλλα νομιζω το A52 ισως ειναι σχετικα προσιτο , στα 315. Αντε και κανα μεταχειρισμενο Huawei P30. Νομιζω ολα τα υπολοιπα της λιστας , αγγιζουν ευκολα τα 4 κατοσταρικα και πανω.
afentiko Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Το θέμα είναι ότι και με το Α1 βγάζω ικανοποιητικές (λέμε τώρα 😝) φώτο για μένα, απλά μπορεί να χρειαστεί να τραβήξω 5-6 φορές για να την πετύχω, την μία βγήκε κουνημενη, την άλλη δεν έκανε καλή εστίαση κλπ. Με OIS απλά θα την πετυχαίνω με την πρώτη. Αξίζει να πάω σε ΜΙ 8 που είναι 3ετιας και δε θα πάρει ούτε νέο android ούτε updates?
mphxths Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 10 λεπτά πριν, afentiko είπε Αξίζει να πάω σε ΜΙ 8 που είναι 3ετιας και δε θα πάρει ούτε νέο android ούτε updates? Δυνατο κινητο. Με gcam θα απογειωθει η καμερα. Η μπαταρια θελει λιγο προσοχη γιατι την βλεπω μικρη. Παιρνει και ανδροιδ 10. Κομπλε εισαι. Μεχρι να κυκλοφορησει ευρεως το 11αρι , θα εχεις παρει αλλη συσκευη. Αν αξιζει ? Αναλογως την τιμη προφανως... Σε κατι 380 ευρω που βλεπω στο σκρουτζ προφανως και οχι.
afentiko Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Εδώ έχω κρατήσει το Α1 3 χρόνια γεμάτα και συνεχίζω χαχα. Δεν αλλάζω συχνά, και τώρα αλλάζω γιατί θέλει 2 φορές τη μέρα restart (1 λεπτό υπόθεση). Κατά πάσα πιθανότητα ότι και να πάρω θα παίξει gcam
intruder99 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Πολύ τίμιο και το Samsung Galaxy A52 5G και μάλιστα με OIS. Πριν από λίγες ημέρες κόστιζε 25€ λιγότερα οπότε ίσως να αξίζει μια μικρή αναμονή. https://www.bestprice.gr/item/2156587008/samsung-galaxy-a52-5g-128gb.html Επεξ/σία 7 Μαΐου 2021 από intruder99
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα