musan Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Μιας και σε λιγες μερες "ανοιγει το ταξις" οπως λενε στα μεσα (λες και ολο τον αλλο καιρο ειναι κλειστο) σκεφτομουν φετος να τις εκανα εγω. Λεμε καθε χρονο στην λογιστρια να μας τις κανει αυτη και φευγει τουλαχιστον πανω απο εκατοπενηνταρι. Το ξερω οτι ειναι η δουλεια τους και ουτε θα το σκεφτομουν αν φετος ηταν η χρονια που ειχε γινει καποια αλλαγη, αλλα και οι φετινες θα ειναι οπως οι περσινες, καμια απολυτως αλλαγη. Ειναι σχετικα ευκολο αν δεν εχει αλλαξει τιποτα; Του στυλ βγαζει ετοιμη την περσινη και απλα παταω επιβεβαιωση κοκ. Το κυριοτερο βεβαια ειναι πριν πατησω οριστικη υποβολη, βγαζει την σουμα της λυπητερης να δεις αν εχει γινει καμια βλακεια η κανεις υποβολη στα τυφλα και μετα χτυπας το κεφαλι στον τοιχο; Ξερετε κανεναν αξιοπιστο οδηγο for dummies;
SilentVoice Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 24 λεπτά πριν, musan είπε Μιας και σε λιγες μερες "ανοιγει το ταξις" οπως λενε στα μεσα (λες και ολο τον αλλο καιρο ειναι κλειστο) σκεφτομουν φετος να τις εκανα εγω. Λεμε καθε χρονο στην λογιστρια να μας τις κανει αυτη και φευγει τουλαχιστον πανω απο εκατοπενηνταρι. Το ξερω οτι ειναι η δουλεια τους και ουτε θα το σκεφτομουν αν φετος ηταν η χρονια που ειχε γινει καποια αλλαγη, αλλα και οι φετινες θα ειναι οπως οι περσινες, καμια απολυτως αλλαγη. Ειναι σχετικα ευκολο αν δεν εχει αλλαξει τιποτα; Του στυλ βγαζει ετοιμη την περσινη και απλα παταω επιβεβαιωση κοκ. Το κυριοτερο βεβαια ειναι πριν πατησω οριστικη υποβολη, βγαζει την σουμα της λυπητερης να δεις αν εχει γινει καμια βλακεια η κανεις υποβολη στα τυφλα και μετα χτυπας το κεφαλι στον τοιχο; Ξερετε κανεναν αξιοπιστο οδηγο for dummies; Οι φορολογικές δηλώσεις και οι λογιστές, είναι σαν το ετήσιο σέρβις του αυτοκινήτου και οι μηχανικοί. Όλοι σκεφτόμαστε να τα κάνουμε μόνοι μας κάποια πράγματα, αλλά αν δεν έχεις καλή γνώση και εμπειρία , δεν θα τα καταφέρεις και η ζημιά ίσως είναι πιο μεγάλη. Ή άλλαξε λογιστή που ίσως σου βγει πιο φθηνά ή δώσε τα 150€ να κάνεις την δουλειά σου. Αν θες να μάθεις να την κάνεις μόνος σου, δες τις τελευταίες δηλώσεις 5 ετών που έχετε κάνει και όταν είσαι σε θέση να καταλάβεις τι κάνει ο κάθε κωδικός, τότε δοκίμασε του χρόνου πάλι, καντην μόνος σου και ζήτησε από έναν λογιστή να κάνει έναν έλεγχο. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 36 λεπτά πριν, musan είπε Μιας και σε λιγες μερες "ανοιγει το ταξις" οπως λενε στα μεσα (λες και ολο τον αλλο καιρο ειναι κλειστο) σκεφτομουν φετος να τις εκανα εγω. Λεμε καθε χρονο στην λογιστρια να μας τις κανει αυτη και φευγει τουλαχιστον πανω απο εκατοπενηνταρι. Το ξερω οτι ειναι η δουλεια τους και ουτε θα το σκεφτομουν αν φετος ηταν η χρονια που ειχε γινει καποια αλλαγη, αλλα και οι φετινες θα ειναι οπως οι περσινες, καμια απολυτως αλλαγη. Ειναι σχετικα ευκολο αν δεν εχει αλλαξει τιποτα; Του στυλ βγαζει ετοιμη την περσινη και απλα παταω επιβεβαιωση κοκ. Το κυριοτερο βεβαια ειναι πριν πατησω οριστικη υποβολη, βγαζει την σουμα της λυπητερης να δεις αν εχει γινει καμια βλακεια η κανεις υποβολη στα τυφλα και μετα χτυπας το κεφαλι στον τοιχο; Ξερετε κανεναν αξιοπιστο οδηγο for dummies; Με τα δεδομενα σου ειναι ευκολο μονο αν το εχεις δει πως το κανει καποιος εστω 1 φορα! Με βαση την προηγουμενη φτιαχνεις τη νεα βημα-βημα.. Για μενα μεγαλοι απατεωνες οταν σε πελατες ζητανε 5ευρω για να τους εκδοση τον ενφια! 1
kage Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν τα βγάζει έτοιμα από περισυ...εκτυπώνεις τα ε1 ε9 η ότι άλλο εχεις από προηγ.χρονια... κ τα "αντιγράφεις" εν μέρη.πριν οριστική σου βγάζει ποσό που είναι να πληρώσεις... Αλλά νομίζω δεν έχεις πολλές επιλογές να κάνεις αλλαγές πριν πατήσεις τελική οριστική... Κάποτε είχα πάει σε "φιρματο" λογιστή/λογιστικό γραφείο με έτοιμη δήλωση μπας κ έβρισκε κάτι να αλλαξει προς το καλυτερο...δεν άλλαξε.. πληρώθηκε κανονικά 😛 Επεξ/σία 8 Μαΐου 2021 από kage 1
efib Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Αν δεν εχει αλλαξει κατι τοτε ειναι πανευκολο, δεν σου βγαζει την περσινη αλλα μπορεις να δεις τι εχει επιλεξει στην περσινη και να τα επιλεξεις και εσυ. Ειδικα αν εισαι μισθωτος/συνταξιουχος που σου τα βγαζει ετοιμα. 150ε πολλα ειναι για απλη δηλωση (εμενα μου επαιρναν 30ε-40ε οταν την εκανα σε λογιστη)- μηπως δεν ειναι τοσο απλη η δικη σου; Μην πατησεις "με επιφυλαξη" γιατι πρεπει να πας στην ΔΟΥ να το οριστικοποιησεις.. Την επαθα ετσι την πρωτη φορα.. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2021 από efib 1
DimosthenisG Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, musan είπε Μιας και σε λιγες μερες "ανοιγει το ταξις" οπως λενε στα μεσα (λες και ολο τον αλλο καιρο ειναι κλειστο) σκεφτομουν φετος να τις εκανα εγω. Λεμε καθε χρονο στην λογιστρια να μας τις κανει αυτη και φευγει τουλαχιστον πανω απο εκατοπενηνταρι. Το ξερω οτι ειναι η δουλεια τους και ουτε θα το σκεφτομουν αν φετος ηταν η χρονια που ειχε γινει καποια αλλαγη, αλλα και οι φετινες θα ειναι οπως οι περσινες, καμια απολυτως αλλαγη. Ειναι σχετικα ευκολο αν δεν εχει αλλαξει τιποτα; Του στυλ βγαζει ετοιμη την περσινη και απλα παταω επιβεβαιωση κοκ. Το κυριοτερο βεβαια ειναι πριν πατησω οριστικη υποβολη, βγαζει την σουμα της λυπητερης να δεις αν εχει γινει καμια βλακεια η κανεις υποβολη στα τυφλα και μετα χτυπας το κεφαλι στον τοιχο; Ξερετε κανεναν αξιοπιστο οδηγο for dummies; Βρες άλλο λογιστή, 150 ειναι πολλά για 20 κλικ
DimosthenisG Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 26 λεπτά πριν, kage είπε Δεν είναι μια...εγραψε "δίνουμε να τις κανει" Ναι αλλά είπε είναι η ίδια με πέρσι, άρα 20 κλίκς
musan Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Ξεχασα να το διευκρινισω. 5-6 δηλωσεις μας κανει και για τις οποιες χρεωνει απο 10-30 €. Ειναι καλη, αλλα τωρα τελευταια επειδη εχει το μονοπωλιο της περιοχης εχει αρχισει να κανει νερα, πχ πριν 3 χρονια στην δηλωση της γυναικας δεν ειχε δηλωσει τιποτα απο την περιουσια που ειχε κληρονομησει ενω της το ειχαμε δηλωσει ρητα και ενω η ιδια μας ειχε κανει τα χαρτια της κληρονομιας. Ετρεχε μετα και εκανε τροποποιητικες. Νομιζα θα ηταν πιο απλο. Μια φορα πριν 10 χρονια θυμαμαι να ειχα κοιταξει τι κανει αλλα δεν πολυασχοληθηκα. Παντως φιλος απο το πανεπιστημιο θυμαμαι απο τοτε να τις κανει μονος (συνταξιουχοι οι γονεις γαρ). 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Για μενα μεγαλοι απατεωνες οταν σε πελατες ζητανε 5ευρω για να τους εκδοση τον ενφια! Θυμαμαι ακομα καπου στην Αθηνα το χαρτακι εξω απο φοροτεχνικο γραφειο που εγραφε "εκτυπωση τελων κυκλοφοριας 10€".
PLACEBO_89 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, musan είπε Ξεχασα να το διευκρινισω. 5-6 δηλωσεις μας κανει και για τις οποιες χρεωνει απο 10-30 €. Ειναι καλη, αλλα τωρα τελευταια επειδη εχει το μονοπωλιο της περιοχης εχει αρχισει να κανει νερα, πχ πριν 3 χρονια στην δηλωση της γυναικας δεν ειχε δηλωσει τιποτα απο την περιουσια που ειχε κληρονομησει ενω της το ειχαμε δηλωσει ρητα και ενω η ιδια μας ειχε κανει τα χαρτια της κληρονομιας. Ετρεχε μετα και εκανε τροποποιητικες. Νομιζα θα ηταν πιο απλο. Μια φορα πριν 10 χρονια θυμαμαι να ειχα κοιταξει τι κανει αλλα δεν πολυασχοληθηκα. Παντως φιλος απο το πανεπιστημιο θυμαμαι απο τοτε να τις κανει μονος (συνταξιουχοι οι γονεις γαρ). Θυμαμαι ακομα καπου στην Αθηνα το χαρτακι εξω απο φοροτεχνικο γραφειο που εγραφε "εκτυπωση τελων κυκλοφοριας 10€". Συνηθως στην επαρχια οι λογιστες τους πινουν το αιμα με το καλαμακι!!! Εγω πλεον την κανω μονος μου.. Θυμαμαι την πρωτη φορα που ζηταγε το αμκα για να προχωρισεις την δηλωση.. Δεν ηταν δηλαδη ουτε χρονοβορο ουτε κατι δυσκολο.. Την ειχα φτιαξει! Ηταν στο δρομο μου ενας λογιστης και μπηκα να ρωτησω κοστος.Χωρις να με ρωτησει τιποτα μου κανει 50ευρω! Του κανω η δηλωση μου ειναι απλη.. Μου κανει 40ευρω! Του κανω πολλα δεν ειναι..? να μου κανετε μια καλυτερη τιμη να γινω και πελατης σας! Μου κανει κοιταξε να δεις 30ευρω γιατι ειναι και αυτο το αμκα στη μεση! Μου φανηκε τοσο αστειο-γελοιο που με επιασε σπαστικο γελιο!!! Κοιταζα το κινητο και γελουσα για να κουκουλωσω εκεινη τη στιγμη τη συμπεριφορα μου!!! Καλα ο αλλος με τα τελη στα 10ευρω το τερματισε!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα