Προς το περιεχόμενο

Η Xiaomi περνάει την Apple στην Ευρώπη χάρη στην εντυπωσιακή της ανάπτυξη

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η xiaomi έχει πολύ δυνατά κινητά σε χαρακτηριστικά, οπότε λογικό να ανταγωνιζεται την Apple. Σε κάποιο κινητό της που είχα βρει στο ebay είχε τρεις κάμερες από πίσω με 48mp και 4k ανάλυση, το κινητό δεν ήταν καθόλου ακριβό, βέβαια δεν έχω δει την κανονική του τιμή αλλά λογικά για να το είχαν φθηνό στο ebay δεν θα ήταν και ακριβή η κανονική τιμή του. 

2 ώρες πριν, SiLeNtOne-- είπε

Οταν μιλάνε για value for money εδω μεσα, μιλάνε για κινητά που βγάζουνε 1 χρόνο αναβαθμήσεις και στα 2 χαλάει η μπαταρία...

Ντροπή απλά στο 2021 να συμβαίνει αυτό, θα μάθετε οταν οριμάσετε οτι αυτό που κάνει η Apple είναι ο απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον. 

Tο iPhone SE τρέχει το ίδιο λογισμικό με το iPhone 12!!!!!!

The first-generation iPhone SE
Operating system Original: iOS 9.3 Current: iOS 14.5, released April 26, 2021

6 χρόνια αναβαθμήσεις, και πάει ακόμα, DDR4 RAM (δεν είχε βγεί ακόμα σε desktops τοτε), LiPO μπαταρία για κορυφαία απόδοση ακόμα και 6 χρόνια μετά όλοι εσείς με τα Android έχετε αλλάξει 3 συσκευές.

φανταστείτε στο κεφάλι σας το Galaxy S5 να έτρεχε Android 12

Apple..... οτι πληρώνεις πέρνεις.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς. Εγώ με Huawei honor p9 στα 2 χρόνια και, μια χαρά συνεχίζονται και θα συνεχιζονται διάφορες αναβαθμίσεις, η μπαταρία έχει αποδυναμωθει σε χρόνο αποφορτισης διότι λιωνω το κινητό όλη την ημέρα στο Internet και αυτό είναι λογικό, το ίδιο θα γινόταν και με τα iPhone, η μπαταρία θα αντέξει σίγουρα εκτιμώ άλλο 2 - 3 έτη για να πω πως το κινητό καθίσταται πιθανον μη λειτουργικό για να σερφαρεις στο web και σιγά είτε θα πάρω άλλο παρόμοιο είτε θα αλλάξω μπαταρία. 

Αυτό που λες που θα κάθεται ο άλλος να κρατάει 8 χρόνια iPhone, σιγά μην το κάνει, θα τρέξει να αγοράσει άλλο νεότερο μοντέλο λίαν συντόμως. Σε βάθος χρόνου μόνο χαμένος βγαίνεις με τα iphone, ο μόνος λόγος να τα πάρεις είναι αν έχεις τα λεφτά πρωτίστως και μετά για να κάνεις μόστρα σε φίλους και παρέες. Όσο καλά κι αν είναι αυτά για τα specs που έχουν, ο μέσος χρήστης κάνει άνετα την δουλειά του και με πολύ φθηνότερα μοντέλα από άλλες μάρκες. Θα συμφωνούσα μαζί σου αν μου έλεγες για κάτι φθηνά κινητά Android στις αρχές του '10 με χαλια χαρακτηριστικά και για πέταμα μετά από 2-3 έτη. Πλέον αρκετά κινητά που κυκλοφορούν θα αντέξουν πολύ περισσότερο και πανε σφαίρα. 

• Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Προφανώς και έχουμε διαφορετική έννοια του value for money. Και δεν έχω apple devices, ένα Pixel 4a έχω. 

Όσα Xiaomi είχα μετά το MI note 2 και όσο ωρίμαζε το software ήταν όντως value for money. Όταν φτάσαμε σε ένα σεβαστό στάνταρ στο τι να περιμένουμε από το κάθε λειτουργικό δυστυχώς αποκαλύφθηκε στο πόσο κινεζιες είναι και παραμένουν. Ότι πιο άχρηστο έχω πληρώσει για smartphones ever. 

Τώρα συγκρίνεις miui με pure Android? Έχει η κοπέλα μου xiaomi παίζει στο fb, της στέλνω μήνυμα στο messenger και δεν πηγαίνει ποτέ μέχρι να μπει στην εφαρμογή και όλο αυτό επειδή "σκοτώνει" εφαρμογές για εξοικονόμηση μπαταρίας. Είπαμε καλό το miui και το xiaomi σε ένα budget μέχρι 300€, μετά θέλεις το ότι παραπάνω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, costas1973 είπε

Είναι βέβαιο όμως ότι ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου αξίας 250,0000 θα έχει iPhone και όχι poco loco moco κλπ

Καλά μην το λες.

Προσωπικά έχω σαφώς ακριβότερο αυτοκίνητο από τους περισσότερους γνωστούς μου και μάλλον το πιο φθηνό κινητό, απλά δεν δεν θεωρώ ότι αξίζουν τα χρήματα για κάτι που δεν θα κρατήσω ούτε 2 χρόνια

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Tlykog είπε

Το θέμα είναι να δουμε και τα κέρδη...

Η Apple πουλώντας ενα κινητό κερδιζει πολύ χρήμα, όχι μονο απο την πώληση της συσκευής, αλλά και απο τις πωλησεις εφαρμογών, μουσικής κτλ.

Δε νομιζω οτι την ενδιαφέρει τόσο να είναι πρωτη σε πωλησεις.

Ακριβώς, κανένα νόημα δεν έχουν πόσα μοντέλα πουλήσες αλλά πόσα έβγαλες από αυτά. Όταν η Xiaomi πουλάει κυρίως συσκευές των 180-250 ευρώ και η Apple από 700 ευρώ και πάνω μαζί και μέ ένα  βουνό εφαρμογές, συνδρομές κλπ. Καταλαβαίνεις ότι η Apple με λιγότερες πωλήσεις συσκευών έχει πολλαπλάσια κέρδη.

Επεξ/σία από karamela693
  • Like 2

Φαντάσου η χθεσινή μέτρια εταιρία γλενταει τα IPhone........

Προβλέπεται εισβολή των Αμερικανών στην Ευρώπη για να προστατέψουν τα συμφέροντα της apple και στην Ευρώπη.....

Τι Σεφερλής και ραδιοαρβυλα ....

Apple κύριοι......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, alexioannou είπε

Φαντάσου η χθεσινή μέτρια εταιρία γλενταει τα IPhone........

Προβλέπεται εισβολή των Αμερικανών στην Ευρώπη για να προστατέψουν τα συμφέροντα της apple και στην Ευρώπη.....

Τι Σεφερλής και ραδιοαρβυλα ....

Apple κύριοι......

Τη σκέφτηκες πολύ για να τη γράψεις αυτή την άσχετη αηδία;  προφανώς δεν διάβασες ούτε το άρθρο ούτε και τα σχόλιά από κάτω  έτσι;  μόνο στον τίτλο έμεινες και είπες να γράψεις μια βλακεία ...

Επεξ/σία από koutsis

5 λεπτά πριν, koutsis είπε

Τη σκέφτηκες πολύ για να τη γράψεις αυτή την άσχετη αηδία;  προφανώς δεν διάβασες ούτε το άρθρο ούτε και τα σχόλιά από κάτω  έτσι;  μόνο στον τίτλο έμεινες...

Τι κάθεσαι και συζητάς με άτομα που πιστεύουν ότι το μπαν της Huawei είναι προϊόν συμφωνίας της Apple με την αμερικανική κυβέρνηση? Μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να βγάλεις άκρη με άτομα που πιστεύουν στον Άι Βασίλη πάρα με αυτούς…

11 ώρες πριν, SiLeNtOne-- είπε

Οταν μιλάνε για value for money εδω μεσα, μιλάνε για κινητά που βγάζουνε 1 χρόνο αναβαθμήσεις και στα 2 χαλάει η μπαταρία...

Ντροπή απλά στο 2021 να συμβαίνει αυτό, θα μάθετε οταν οριμάσετε οτι αυτό που κάνει η Apple είναι ο απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον. 

Tο iPhone SE τρέχει το ίδιο λογισμικό με το iPhone 12!!!!!!

The first-generation iPhone SE
Operating system Original: iOS 9.3 Current: iOS 14.5, released April 26, 2021

6 χρόνια αναβαθμήσεις, και πάει ακόμα, DDR4 RAM (δεν είχε βγεί ακόμα σε desktops τοτε), LiPO μπαταρία για κορυφαία απόδοση ακόμα και 6 χρόνια μετά όλοι εσείς με τα Android έχετε αλλάξει 3 συσκευές.

Ρε φίλε θα μας τρελλάνεις? 3 iPhone πέρασαν από τα χέρια μου και στον 1,5 χρόνο η μπαταρία με έβγαζε 10ωρο το πολύ. Και η κατάσταση ήταν χειρότερη κάθε φορά που πήγαιναν από έκδοση του iOS σε νέα. ΚΑΙ ΤΑ 3 iPhone.

Και είπα δε γ@μ13σαι και εσύ και ο γρύλος σου και πήρα Xiaomi. 2.5 χρόνια μετά και με βγάζει ακόμα 2 μέρες φουλ (εννοείται ίδια χρήση με τα iPhone). Τελευταίο update πριν 2 μήνες.

Άσε με ρε φίλε που 6 χρόνια έχουν κορυφαία απόδοση τα iPhone με την ίδια μπαταρία. Δηλαδή σοβαρευτείτε.

8 ώρες πριν, ntsikos είπε

...της στέλνω μήνυμα στο messenger και δεν πηγαίνει ποτέ μέχρι να μπει στην εφαρμογή και όλο αυτό επειδή "σκοτώνει" εφαρμογές για εξοικονόμηση μπαταρίας. Είπαμε καλό το miui και το xiaomi σε ένα budget μέχρι 300€, μετά θέλεις το ότι παραπάνω 

Ξέρεις ότι ρυθμίζεται αυτό έτσι? Λέω εγώ τώρα, μπας και σου έρθει καμμιά ιδέα...

• Like 2
  • Confused 2

15 ώρες πριν, billdanos είπε

Εντάξει και η pizza fan πουλάει περισσότερο από την Dominos στην Ελλάδα! Αυτό την κάνει καλύτερη pizza? 😛 

Και οι 2 μάπα είναι. 

• Like 1
  • Thanks 1

16 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Ποτέ δεν κατάλαβα τι νόημα έχουν τέτοια στατιστικά.

Ας πούμε λογικό δεν είναι; Η μια εταιρία βγάζει κάθε Σεπτέμβριο 3-4 Premium μοντέλα και η άλλη εταιρία κάθε μήνα και νέο μοντέλο και συνήθως στην Budget κατηγορία.

Και επίσης, σταματήστε ρε παιδιά αυτές τις παπάτζες επιτέλους. Ναι με 300 (ή λιγότερο) ευρώ τηλέφωνο κάνεις άριστα την δουλειά σου και ειδικά για Casual χρήση δεν υπάρχει λόγος να πας σε Premium τηλέφωνα. Αλλά πως να το κάνουμε, κινητά όπως τα iPhone ή οι ναυαρχίδες της Samsung ή της One plus τελευταία θα είναι σε άλλα επίπεδα. Δεν θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να δικαιολογήσετε εσείς τις αγορές σας και να βάλετε την ταμπέλα του βλάκα σε όσους προτίμησαν να πάνε σε ναυαρχίδα.

Σε λίγο θα ακούμε ότι το Xiaomi poco foco moco note pod 4 των 140€ είναι καλύτερο από το S21 Ultra ας πούμε, λίγο σοβαρότητα...

Μη γελιόμαστε, οι περισσότερες αγοράζονται για το πρεστίζ, για να το παίξουν κάποιοι "δήθεν". Δεν το κάνουν γιατί χρειάζονται τις δυνατότητες του συγκεκριμένου κινητού. Το 90% των χρηστών καλύπτεται με τηλ που το κόστος τους δεν ξεπερνά τα 300€.

• Like 2

12 λεπτά πριν, athasbill είπε

Μη γελιόμαστε, οι περισσότερες αγοράζονται για το πρεστίζ, για να το παίξουν κάποιοι "δήθεν". Δεν το κάνουν γιατί χρειάζονται τις δυνατότητες του συγκεκριμένου κινητού. Το 90% των χρηστών καλύπτεται με τηλ που το κόστος τους δεν ξεπερνά τα 300€.

Αυτό το συμπέρασμα από που προκύπτει; 

Υπάρχει κάποια έρευνα να μας παραθέσεις;  γιατί σαν δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα ακούγεται...

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, koutsis είπε

Αυτό το συμπέρασμα από που προκύπτει; 

Υπάρχει κάποια έρευνα να μας παραθέσεις;  γιατί σαν δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα ακούγεται...

Όντως είναι αυθαίρετο, αυτή είναι η άποψη μου, από αυτά που βλέπω στον κύκλο μου.

3 ώρες πριν, sv398 είπε

Ρε φίλε θα μας τρελλάνεις? 3 iPhone πέρασαν από τα χέρια μου και στον 1,5 χρόνο η μπαταρία με έβγαζε 10ωρο το πολύ. Και η κατάσταση ήταν χειρότερη κάθε φορά που πήγαιναν από έκδοση του iOS σε νέα. ΚΑΙ ΤΑ 3 iPhone.

Και είπα δε γ@μ13σαι και εσύ και ο γρύλος σου και πήρα Xiaomi. 2.5 χρόνια μετά και με βγάζει ακόμα 2 μέρες φουλ (εννοείται ίδια χρήση με τα iPhone). Τελευταίο update πριν 2 μήνες.

Άσε με ρε φίλε που 6 χρόνια έχουν κορυφαία απόδοση τα iPhone με την ίδια μπαταρία. Δηλαδή σοβαρευτείτε.

Ξέρεις ότι ρυθμίζεται αυτό έτσι? Λέω εγώ τώρα, μπας και σου έρθει καμμιά ιδέα...

Συμφωνώ ότι είναι υπερβολή ότι η μπαταρία στα iphone κρατάει 6 χρόνια χωρίς να την αλλάξεις. Επίσης συνήθως τα παλιά μοντέλα είχαν μικρή μπαταρία. Θα βοηθούσε να μας έλεγες βέβαια ποια μοντέλα iphone είχες που ήταν τόσο χάλια και ποιό μοντέλο xiaomi έχεις τώρα που βγαζει 2 μέρες η μπαταρία μετά από 2,5 χρόνια!!

Επίσης πιο σημαντικό,  αν θεωρείς την εμπειρία χρήσης γενικά  καλύτερη στο xiaomi που πηρες από οτι στα iphone που είχες. Δεν είχα ποτέ xiaomi κσι θα με ενδιέφερε αυτό...

• Super Moderators
52 minutes ago, athasbill said:

Αν επεκτείνεις αυτό το σκεπτικό του "καλύπτεσαι και με πιο απλά πράγματα", θα μπορούσες να κάνεις τρελή οικονομία γενικότερα. Πχ "και με ρύζι σκέτο μπορείς να επιβιώσεις, οπότε κόβεις όλες τις υπόλοιπες τροφές", "και στη μπανιέρα κάνεις μπάνιο και δροσίζεσαι, οπότε δεν χρειάζεσαι διακοπές και θάλασσα" ...και χιλιάδες άλλα παραδείγματα!

Δεν έχουν να κάνουν όλα με το πρεστίζ αλλά με το τι θεωρεί ο καθένας καλύτερο για τον εαυτό του. :) 

Ο κανόνας όμως λέει πως δεν γίνεται να έχεις κάτι που θα είναι ταυτόχρονα και φθηνό και ποιοτικό. Για να μειώσεις την τιμή θα πρέπει να κάνεις πολλές υποχωρήσεις σε πολλά θέματα... Για άλλους μπορεί αυτά να είναι απλές λεπτομέρειες, ενώ για κάποιους άλλους πολύ σημαντικά! 

• Like 7
  • Thanks 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...