karanoobidi Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Καλησπέρα, έχω ενα κανάλι στο YT στο οποίο έχω κάποια έσοδα αλλά έλαβα ενα email (όπως και όλοι οι creators που ζούν εκτός ΗΠΑ) για να δηλώσω τα φορολογικά στοιχεία στο adsense μέχρι 31 Μαΐου 2021. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να μου πει βήμα-βήμα ακριβώς τι κάνω? Όταν επιλέγω "είμαι κάτοικος που έχει συνθήκη με ΗΠΑ" μου ζητάει ενα "TIN εξωτερικού" στην φορολογική ταυτότητα. Τι πρέπει να βάλω εκεί? ΑΦΜ? Επίσης, αν δηλωθεί ΑΦΜ, γνωρίζει κανείς αν η Google συνδέεται ή ελέγχει τα ΑΦΜ μας στην εφορία στην Ελλάδα? Ευχαριστώ!
kallonos Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Από όσο γνωρίζω αυτό που κάνει η google αφορά νέα νομοθεσία των ΗΠΑ για την φορολογία. Επίσης Δεν έχει καμία συμφωνία Η Ελλάδα με ΗΠΑ όποτε αυτή η επιλογή είναι λάθος.
Nabuko Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να φορολογήσουν τους πολίτες των ΗΠΑ με 24%. Αν δεν στείλεις τα στοιχεία που θέλουν θα φορολογηθείς κι εσύ με 24%. Το θέμα είναι αν μετά που τα στείλεις ενημερώνεται και το ελληνικό δημόσιο για τα έσοδά σου από το youtube
karanoobidi Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 11/5/2021 στις 10:00 ΜΜ, kallonos είπε Από όσο γνωρίζω αυτό που κάνει η google αφορά νέα νομοθεσία των ΗΠΑ για την φορολογία. Επίσης Δεν έχει καμία συμφωνία Η Ελλάδα με ΗΠΑ όποτε αυτή η επιλογή είναι λάθος. Ναι όμως έχει σαν επιλογή την Ελλάδα για "συνθήκη φόρου" μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για να μην μας κρατήσουν το 24%. Στις 11/5/2021 στις 10:03 ΜΜ, Nabuko είπε Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να φορολογήσουν τους πολίτες των ΗΠΑ με 24%. Αν δεν στείλεις τα στοιχεία που θέλουν θα φορολογηθείς κι εσύ με 24%. Το θέμα είναι αν μετά που τα στείλεις ενημερώνεται και το ελληνικό δημόσιο για τα έσοδά σου από το youtube Το γνωρίζω οτι αν δεν δηλώσω φορολογικά στοιχεία θα κρατήσουν το 24% απο όλα τα έσοδα απο Google και οσο για το μετά που ανέφερες, το εχω απορία μεγάλη. Δεν μπορώ να βρω κανέναν λογιστή που να γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνω. Το αποτέλεσμα ειναι οτι αν δηλώσω ΑΦΜ η Google δεν θα κρατήσει 24% απο τα έσοδά μου αλλά τι γίνεται μετά με την Ελληνική εφορία... Επεξ/σία 17 Μαΐου 2021 από karanoobidi
Nabuko Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 5 λεπτά πριν, karanoobidi είπε Δεν μπορώ να βρω κανέναν λογιστή που να γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνω. Απ' το 2:07 και μετά
karanoobidi Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 19 λεπτά πριν, Nabuko είπε Απ' το 2:07 και μετά Θα το κοιτάξω, ευχαριστώ!
techPro Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Κι εγώ έχω παρόμοια απορία. Έχω κανάλι το οποίο πλέον είναι λίγο ενεργό και το οποίο εισφέρει σχεδόν 0 έσοδα. Να δηλώσω τα στοιχεία στο Youtube ή ακόμη και με 0 εισπράξεις υπάρχει πιθανότητα προστίμου από την εφορία λόγω μη έναρξης επιχείρησης; edit: Στο προηγούμενο βίντεο αναφέρεται πως το όριο για το οποίο απαιτείται έναρξη ατομικής επιχείρησης είναι τα 10.000 €. Άρα η ερώτησή μου έχει απαντηθεί ήδη στο βίντεο. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2021 από techPro
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα