Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Τον τελευταίο καιρό έχω παρατήσει το facebook ωστόσο μια μέρα που μπήκα τυχαία στο αρχείο δραστηριοτήτων μου είδα ότι έλεγε ότι σχολίασα τον σύνδεσμο του χρήστη ανώνυμου χρήστη. Φυσικά και δεν ήμουν εγώ και έχω προβληματιστεί γιατί πατώντας πάνω σ αυτό δεν μου ανοίγει τίποτα.

Έχω ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, είχα αλλάξει πρόσφατα κωδικό και ξανάλλαξα κωδικό μετά από αυτό που έγινε. Τσέκαρα και στις συνδέσεις και δεν βλέπω κάτι το περίεργο παρά μόνο της δικές μου συσκευές. Λέτε να έχω χακαριστεί;

Δημοσ.
Στις 13/5/2021 στις 6:26 ΜΜ, ioankav είπε

Λογικά σχολίασες σε κάποιο post ατόμου που έκλεισε το profile του ή σε έχει κάνει block.

Μα το θέμα είναι ότι δεν σχολίασα κάτι εγώ διότι όπως είπα και πάνω το έχω παρατήσει το facebook...

Δημοσ.
17 ώρες πριν, dexters είπε

Μα το θέμα είναι ότι δεν σχολίασα κάτι εγώ διότι όπως είπα και πάνω το έχω παρατήσει το facebook...

Διεγραψε το να ησυχάσεις.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, dexters είπε

Με ποιά ημερομηνία έδειχνε ότι είχες κάνει το σχόλιο ;

Δημοσ.

Και εγώ παρατήρησα το ίδιο πράγμα. Ακριβώς ότι περιέγραψες. Αν και πρέπει να είχα χρησιμοποιήσει και social login από κινητό μια φορά. Θεωρώ πως το χακαρισμα είναι πιθανό. Άλλη ενδεχόμενο είναι να ετοιμάζουν κάποιο μεγάλο update εσωτερικά και να εμφανίζονται τα γνωστά κολλήματα. Σε κάθε περίπτωση κάνε ένα γενικό τσεκάρισμα στους λογαριασμούς σου.

Χρησιμοποίησε το haveibeenpwned. com για να τσεκάρεις αν έχει παραβιαστεί κάπου το email σου.

Δημοσ.

Μπορεί να έγινε tag στο όνομα σου από κάποιον που έχει χακαριστεί, και σχολιάσανε και το διέγραψε αφού το είδε.

Χαμός γίνεται εκεί μέσα, μήπως γνωρίζετε πως σταματάμε τα αιτήματα φιλίας?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/5/2021 στις 8:41 ΠΜ, giannis823947928734928 είπε

Και εγώ παρατήρησα το ίδιο πράγμα. Ακριβώς ότι περιέγραψες. Αν και πρέπει να είχα χρησιμοποιήσει και social login από κινητό μια φορά. Θεωρώ πως το χακαρισμα είναι πιθανό. Άλλη ενδεχόμενο είναι να ετοιμάζουν κάποιο μεγάλο update εσωτερικά και να εμφανίζονται τα γνωστά κολλήματα. Σε κάθε περίπτωση κάνε ένα γενικό τσεκάρισμα στους λογαριασμούς σου.

Χρησιμοποίησε το haveibeenpwned. com για να τσεκάρεις αν έχει παραβιαστεί κάπου το email σου.

Διάβασα σ ένα ξένο φόρουμ και είδα πάρα πολλούς με το πρόβλημα μας. Το facebook δεν τους απάντησε ποτέ στις αναφορές που έκαναν. Πάντως οι πιο πολλοί θεωρούν ότι είναι bug του facebook.

update: μπήκα στο site που μου είπες και μου έβγαλε αυτό: Pwned in 1 data breach and found no pastes (subscribe to search sensitive breaches)

A "breach" is an incident where data is inadvertently exposed in a vulnerable system, usually due to insufficient access controls or security weaknesses in the software. HIBP aggregates breaches and enables people to assess where their personal data has been exposed.

Πωω δεν το περίμενα, άλλαξα και κωδικό πρόσβασης. Σου χει τύχει εσένα; και αν ναι τί έκανες;

Τέλος λες αυτό να έφταιγε για το fb?

Επεξ/σία από dexters
Δημοσ.

Το τραγικό είναι ότι εκεί θα βρεις μόνο τις αναγνωρισμένες περιπτώσεις χακαρίσματος που ανακαλύπτει ο ιδρυτής του.  Φαντάσου πόσες φορές έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σου από τρίτους. Εμένα μου είχε βγάλει ότι το email μου είχε εμπλακεί σε δύο διαρροές πληροφοριών. Και οι δύο αφορούσαν υπηρεσίες που ήταν συνδεδεμένες με το Google Drive μου (το Lumin PDF και μια που μου διαφεύγει τώρα). Όταν ανοίγεις πολλές πόρτες, κάποιος θα περάσει...😊.

Από την εποχή που μου ανάφερε βέβαια είχαν περάσει κάποια χρόνια και είχα μάθει δύο πράγματα παραπάνω. Αλλά οι πληροφορίες μου, το email μου είναι εκεί έξω και διακινούνται σαν εμπόρευμα. Οπότε αυτό που κάνω τώρα είναι να προσπαθώ να εκτίθεμαι όσο το δυνατό λιγότερο, να αλλάζω κωδικούς όσο το δυνατό πιο συχνά, 2FA παντού κλπ.

Αν σε ενδιαφέρει, έχω φτιάξει έναν οδηγό για ασφάλεια στο διαδίκτυο σε ένα site που παλεύω αυτό το διάστημα. Αν θες, ρίξε μια ματιά να μου πεις μια γνώμη (τα αρνητικά με ενδιαφέρουν περισσότερο).

Δεν θεωρώ πιθανό το πρόβλημα αυτό στο fb να σχετίζεται με χακάρισμα. Και εγώ για bug το βλέπω. Αυτός που θα έχει την ικανότητα να περάσει συστήματα ασφαλείας μιας μεγάλης εταιρίας (δηλαδή όχι μιας εταιρίας που τρέχει ακόμα Windows XP) σίγουρα θα έχει να κάνει κάτι καλύτερο από το να σχολιάζει στο FB με ψεύτικο προφίλ (ελπίζω δηλαδή).

Τέλος, παιδιά, μια παράκληση. Όσοι είναι σε αυτό το site έχουν πέντε γνώσεις παραπάνω σχετικά με το διαδίκτυο. Η όλη κατάσταση τους τελευταίους μήνες επίσπευσε την μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή. Πολλοί άνθρωποι, ειδικά ηλικιωμένοι, είναι εντελώς απροετοίμαστοι. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον φίλο, συγγενή, γείτονα να λύσει ένα πρόβλημα, να εγκαταστήσει μια εφαρμογή, να μάθει 2-3 βασικά πράγματα για την ασφάλεια (του τύπου "δεν χρησιμοποιώ το νούμερο του σταθερού με ένα θαυμαστικό ή τη λέξη password, για password"), ας το κάνουμε. Λίγος χρόνος από εμάς μπορεί να είναι πολύτιμος για άλλους.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 2/6/2021 στις 12:20 ΠΜ, giannis823947928734928 είπε

Το τραγικό είναι ότι εκεί θα βρεις μόνο τις αναγνωρισμένες περιπτώσεις χακαρίσματος που ανακαλύπτει ο ιδρυτής του.  Φαντάσου πόσες φορές έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σου από τρίτους. Εμένα μου είχε βγάλει ότι το email μου είχε εμπλακεί σε δύο διαρροές πληροφοριών. Και οι δύο αφορούσαν υπηρεσίες που ήταν συνδεδεμένες με το Google Drive μου (το Lumin PDF και μια που μου διαφεύγει τώρα). Όταν ανοίγεις πολλές πόρτες, κάποιος θα περάσει...😊.

Από την εποχή που μου ανάφερε βέβαια είχαν περάσει κάποια χρόνια και είχα μάθει δύο πράγματα παραπάνω. Αλλά οι πληροφορίες μου, το email μου είναι εκεί έξω και διακινούνται σαν εμπόρευμα. Οπότε αυτό που κάνω τώρα είναι να προσπαθώ να εκτίθεμαι όσο το δυνατό λιγότερο, να αλλάζω κωδικούς όσο το δυνατό πιο συχνά, 2FA παντού κλπ.

Αν σε ενδιαφέρει, έχω φτιάξει έναν οδηγό για ασφάλεια στο διαδίκτυο σε ένα site που παλεύω αυτό το διάστημα. Αν θες, ρίξε μια ματιά να μου πεις μια γνώμη (τα αρνητικά με ενδιαφέρουν περισσότερο).

Δεν θεωρώ πιθανό το πρόβλημα αυτό στο fb να σχετίζεται με χακάρισμα. Και εγώ για bug το βλέπω. Αυτός που θα έχει την ικανότητα να περάσει συστήματα ασφαλείας μιας μεγάλης εταιρίας (δηλαδή όχι μιας εταιρίας που τρέχει ακόμα Windows XP) σίγουρα θα έχει να κάνει κάτι καλύτερο από το να σχολιάζει στο FB με ψεύτικο προφίλ (ελπίζω δηλαδή).

Τέλος, παιδιά, μια παράκληση. Όσοι είναι σε αυτό το site έχουν πέντε γνώσεις παραπάνω σχετικά με το διαδίκτυο. Η όλη κατάσταση τους τελευταίους μήνες επίσπευσε την μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή. Πολλοί άνθρωποι, ειδικά ηλικιωμένοι, είναι εντελώς απροετοίμαστοι. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον φίλο, συγγενή, γείτονα να λύσει ένα πρόβλημα, να εγκαταστήσει μια εφαρμογή, να μάθει 2-3 βασικά πράγματα για την ασφάλεια (του τύπου "δεν χρησιμοποιώ το νούμερο του σταθερού με ένα θαυμαστικό ή τη λέξη password, για password"), ας το κάνουμε. Λίγος χρόνος από εμάς μπορεί να είναι πολύτιμος για άλλους.

Εννοείται και θα δω τον οδηγό σου!!! 

Διαρροή δηλαδή... χίλια δύο πράγματα μπορεί να είναι από drive μέχρι και κάτι άλλο;

Κατά τα άλλα πολύ σωστός σε όλα ότι είπες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έψαξα πριν λίγο καιρό στο reddit γιατί είχα το ίδιο θέμα. Είναι από πολύ παλιά δραστηριότητα π.χ. από σχόλια/likes (ακόμα και σε άλλο site εκτός του fb) και από bug του facebook τα δείχνει πρόσφατα. Αν κατεβάσεις όλα τα δεδομένα και κάνεις αναζήτηση τα ονόματα χρήστη (στις περιπτώσεις που δεν λέει Ανώνυμος χρήστης) θα σου δείχνει την αρχική ημερομηνία της δραστηριότητας. Εμένα πολλά ήταν από σχόλια/likes στο 9gag (όταν χρησιμοποιούσε το facebook για τα σχόλια).

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 3/6/2021 στις 9:03 ΜΜ, infin1tyGR είπε

Το έψαξα πριν λίγο καιρό στο reddit γιατί είχα το ίδιο θέμα. Είναι από πολύ παλιά δραστηριότητα π.χ. από σχόλια/likes (ακόμα και σε άλλο site εκτός του fb) και από bug του facebook τα δείχνει πρόσφατα. Αν κατεβάσεις όλα τα δεδομένα και κάνεις αναζήτηση τα ονόματα χρήστη (στις περιπτώσεις που δεν λέει Ανώνυμος χρήστης) θα σου δείχνει την αρχική ημερομηνία της δραστηριότητας. Εμένα πολλά ήταν από σχόλια/likes στο 9gag (όταν χρησιμοποιούσε το facebook για τα σχόλια).

Ναι και εγώ στο reddit το βρήκα.

Εντωμεταξύ με σημερινή ημερομηνία μου έβγαλε ότι έκανα like σε μια σελίδα που είχα κάνει like τουλάχιστον 1,5 χρόνο πριν.

Σου έχει τύχει εσένα αυτό; Ή μόνο τα άλλα που είπαμε;

Δημοσ.

Με χθεσινή ημερομηνία μου έστειλε ειδοποίηση για ένα παλιό report ότι σβήστηκε ένα σχόλιό μου που πρέπει να το έχει κάνει και 7 χρόνια πριν... Σίγουρα κάτι έχουν λούσει.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελεγχος συνδεδεμένων συσκευων με τον λογαριασμο (αν βρεις καποια που δεν την αναγνωριζεις, καντην αποσυνδεση), Αλλαγή κωδικού

και αν δεν σου χρειάζεται το facebook το σβήνεις και εντελώς (για άπειρους λόγους..)

Τελευταία είναι οτι ναναι

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...